Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia05 wrote:Lepsza opcja pralka i szuszarka osobno. Te pralko suszarki slabo susza, baddzo dlugo trwa i totalnie wygniecione. Ja korzystam osobno z suszarki i nie trzeba prasowac, wszystko mieciutkie
kurcze, no właśnie tak skrajne opinie o tych pralko-suszarkach, że już mam mętlik.
Słonykarmel ja kupiłam też kilka muslinowych, ale chyba głównie dlatego, że miały piękne wzory 😍
-
Jejku ja też polecam osobno pralkę i suszarkę. Mam i już nie wyobrażam sobie życia bez suszarki. Raz, że szybko w miarę wszystko jest suche bo w 2-3 h. A dwa, że pranie jest miękkie po wyjęciu.
Do prania używam płynów lub kapsułek.
Słony karmel ja kupiłam 3 pieluchy tetrowe i 3 muślinowe.
Kp też mam zamiar ale czy się uda to już druga sprawa. Z córką musiałam dużo walczyć aby się udało więc teraz też spróbuję.
Butelki też mam, mam z NUK, MAM i Avent. W razie czy podać herbatkę lub odciągnięte mleko.
Ja w ogóle bardzo źle się zaczęłam czuć, wszystko mnie boli, znów jestem skopana, spać nie mogę, zgagę mam taką, że wymiotuje, ledwo chodze bo mnie miednica strasznie boli...
Dziewczyny pytanie mam takie czy boli was pod pośladkami? Kurcze ja mam takie uczucie jakbym miała tam rany ale nawet czerwonego tam nie mam... Nie wiem co się dzieje, że tak boli.
-
Agulkowa nie mam nic takiego pod posladkami, za to pod cyckami pali zywym ogniem i piecze skora.
Zauwazylam na stopach od wewnetrznej strony zaraz jak sie zaczyna wglebienie pod stopa takie dwie banki mi wyskoczyly jakby gulki jakies, nie wiem czy to od tycj kilogramow, ktore mi przyszly bo juz bedzie zaraz 11kg czy tez od tego ze za duzo chodze i czlapie jak pingwin. A moze to i to?
Boje sie ze za duzo przytylam. Ostatnia wizyta byla 20 grudnia, wazylam 63kg a teraz mamy dopiero 10 styczen a ja juz 65,8kg😭
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Ja dziś po badaniu. Niby wszystko dobrze, Mały waży już 1570g, czyli mniej więcej tak jak się spodziewałam, wszystko jest ok, ale mam za dużo wód
za tydzień mam przyjść na kontrolę czy to się zwiększa i jeśli tak to poszerzona diagnostyka w szpitalu
niby gin mnie uspokajała, że najczęściej wielowodzie jest idiopatyczne, czyli po prostu nie wiadomo skąd się bierze i jaka jest jego przyczyna, ale może być też tak, że powoduje to jakaś nieprawidłowość ze strony układu pokarmowego albo moczowego dziecka, przy czym dokładne badania i tak możliwe są dopiero po porodzie, eh...
kate2friend, amethyst, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Jejku wrote:Eh, gdybym tylko miała miejsce na dwa sprzęty, to z miłą chęcią
kurcze, no właśnie tak skrajne opinie o tych pralko-suszarkach, że już mam mętlik.
Słonykarmel ja kupiłam też kilka muslinowych, ale chyba głównie dlatego, że miały piękne wzory 😍
Na pewno jest tak, że dwa osobne sprzęty są lepsze, ale my też kupujemy 2 w 1 uwagi na ograniczoną powierzchnię, myślę, że te urządzenia są już bardzo nowoczesne i być może te krytyczne opinie dotyczą maszyn sprzed kilku lat i dzisiaj jest już lepiej.Jejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZawsze mozna postawic suszarke na pralce jak miejsca brak
Kurcze dziewczyny to tylko ja sie czuje lepiej w 3 trym niz w drugim? 😮 Dzisiaj pocwiczylam i potanczylam z corami 😀 Ale tez juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie bez brzucha bo coraz wiecej ograniczen przy schylaniu i tez ciezko juz dziecko nosic
Dziewczyny a kupujecie mknotory oddechu? Jakie? Ktos sie zdecydowal na snuza hero? -
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:White innocent ale gdyby przyczyna bylo cos ukl pokarmowym albo moczowym to chyba juz by bylo widac?
Teoretycznie tak, te najpoważniejsze wady by było widać, na szczęście obraz jest prawidłowy, ale gin mi mówiła, że niestety nie wszystko da się zauważyć przez usg i coś może wyjść dopiero na badaniach po porodzie. -
Kate2friend te gulki pewnie od chodzenia, ja nie mam zadnych gulek ale stopy mi się strasznie poszerzyły😅 i to nawet nie że opuchnięte po chodzeniu tylko w sumie cały czas są jakieś większe😆 wczoraj musiałam pojechać kupić nowe buty bo wszystkie mnie cisnely
-
Natalia ja kupiłam monitor oddechu, a w zasadzie nawet dwa
Najpierw kupiłam Snuzę właśnie. Tylko potem doczytałam, że ona może nie działać prawidłowo w moim łóżeczku Chicco Next2Me. Podobno AngelCare się sprawdza w dostawkach, więc trafiłam na używany i kupiłam. Jak rozstawię łóżeczko to po prostu przetestuję, który z nich tam będzie działał prawidłowo i drugi sprzedam.
Snuza jest fajna, bo można zawsze zabrać ze sobą, nie ma żadnych kabli itp.
-
White Innocent wrote:Ja dziś po badaniu. Niby wszystko dobrze, Mały waży już 1570g, czyli mniej więcej tak jak się spodziewałam, wszystko jest ok, ale mam za dużo wód
za tydzień mam przyjść na kontrolę czy to się zwiększa i jeśli tak to poszerzona diagnostyka w szpitalu
niby gin mnie uspokajała, że najczęściej wielowodzie jest idiopatyczne, czyli po prostu nie wiadomo skąd się bierze i jaka jest jego przyczyna, ale może być też tak, że powoduje to jakaś nieprawidłowość ze strony układu pokarmowego albo moczowego dziecka, przy czym dokładne badania i tak możliwe są dopiero po porodzie, eh...
-
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Natalia ja oprócz moze pojedynczych dni kiedy mi sie nic nie chce (a tak bywalo nawet mie będąc w ciazy:D) nie odczuwam większej różnicy miedzy 2 a 3 trymestrem, zastanawiam sie czy to sie zmieni a jesli tak to kiedy:)
Jesli chodzi o monitor oddechu to na szkole rodzenia mowiono ze faktycznie jest ważny przy wczesniakach a tak to chyba nie ma sensu bo dzialanie tego bywa mylace... -
White Innocent, ja gdzieś trafiłam na informację, że cukrzyca też może mieć wpływ na ilość wód. Spokojnie, być może to chwilowe. Ja w poprzedniej ciąży miałam w baaardzo górnej granicy normy i było w porządku. Trzymam kciuki.
A powiedz, jak brzuszek Twojego dzieciaczka? Moja ma dwa tygodnie do przodu w stosunku do reszty pomiarów, no i też ginek mnie tak tą cukrzycą moją mocno zaczął straszyć.
White Innocent lubi tę wiadomość
-
Może to wielowodzie jest idiopatyczne. Po prostu jest i już. Sika dużo Twoje dziecię i akurat tak wyszło na pomiarze A za 2 tyg np. Już będzie ok.
trzymam kciuki żeby Wsyztsko było jednak dobrze.
Na marcówkach na fejsie widziałam że jakaś dziewczyna urodziła w 33 tc.... z małym dobrze ale z tego co wyczytałem ma wspomagane oddychanie. W szpitalu zignorowali objawy z jakimi się zgłosiła i wypusli ja do domu. Wróciła po 2h i zaczęła rodzić... masakra te nasze polskie szpitale i służba zdrowia.
Dziś mi stary mój dał dyspensę na zakupy.... eydalam 900 zł....ja nie wiem... to moje dziecko to mi chyba będzie do emerytury oddawać pieniądze:D hahah
White Innocent, Ushio lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualny
-
White Innocent wrote:27