Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mia ja do malowania polecam farbę tikurilla, teraz malowałam chmury w pokoiku dzieci i nie śmierdziało. Miałam też beckersa to w porównaniu wypadł bardzo źle, samo otwarcie puszki i bardzo ostry zapach.
Mia ❤️ lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Ja juz pisałam że powinnaś jeść i nie chodzić glodna. Z tego co kojarzę to nie jestes na insulinie tylko na diecie więc z reguły to jest trochę na wyrost. Kiedyś czytałam ze w ciąży nie powinno sie doprowadzić do stanu glodu tylko jesc mniej a częściej. Dziewczyny tez pisaly ze powinnas jesc a nie sie glodzic. Tym bardziej ze sama nie wiesz czy np. Po pizzy czy czyms innym Ci cukrow nie wywali. A według mnie glodzenie się jest gorsse od jedzenia normalnego i ewentualnego wyrzutu cukru. Ale to moje zdanie i tak zrobisz jak uwazasz.
-
Agulkowa wrote:Nikodemka a to takie buty z Talku.
Niech korzystają i lądują baterie 😍
Talku a więc Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia 🤵👰❤️
Olalasz ja zaczynam swoją przygodę z resibo ale widzę, że będzie często gościł u mnie. Do demakijażu obecnie używam clinique ale spróbuję z resibo następnym razem. Dzięki za polecenie 🤗Agulkowa lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Sweetmalenka to źle kojarzysz bo mam insulinę nocna, do śniadania, do obiadu, do kolacji i tak wywala mi po pizzy, białym pieczywie, makaronie, słodyczach, salatce greckiej, plackach, danaich typu shoarma, burgery itd.
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Myślisz że to pomoże? Muszd więcej jeść? Pić? Może faktycznie za mało jem i pije.... Jak zasypiam to jestem głodna ale znowu boję się cukrow...
Tak jak pisze sweetmalenka gorsze glodowanie niż wybicie cukru -
iriiska wrote:Mia ja do malowania polecam farbę tikurilla, teraz malowałam chmury w pokoiku dzieci i nie śmierdziało. Miałam też beckersa to w porównaniu wypadł bardzo źle, samo otwarcie puszki i bardzo ostry zapach.
iriiska lubi tę wiadomość
-
Hejka, my wczoraj mieliśmy USG III trymestru
nie pisałam wczoraj, bo wyszłam z gabinetu przed 22:00 🙈 było mega opóźnienie. Z synkiem wszystko dobrze, waży 1560g, ułożony główkowo, łożysko, przepływy, wody no wszystko pięknie 😁😁 ale nie mam foty, bo zasłonił buźkę rączkami. No cóż.
Mia ❤️ Ja się nie szczepię. Nie ma wiarygodnych badań potwierdzających bezpieczeństwo szczepień w ciąży i ich wpływu dziecko.
Syllwia91 jak masz w wyniku "obecne" to zwykle nie jest to duża wartość. Mam taki sam opis na swoich wynikach. Gdyby było ich więcej byłoby info "liczne" lub "bardzo liczne". Mój gin mówi, żeby się nie przejmować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 17:35
KolendrA, Agulkowa, Katy, syllwia91, Inka150, Makt lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Jem jeden rodzaj chleba, kanapki, parówki, jajecznica, sałatki, obiady typu ziemniaki plis coś, naleśniki, zupy, owoce, dużo mies, wędlin
Naprawdę współczuję Ci tej sytuacji, bo ja teraz cały czas jestem głodna i nie wyobrażam sobie, żebym miała niedojadać. -
nick nieaktualnyColeen wrote:A może powinnaś skonsultować się na jakimś dietetykiem? Żeby dostosował Ci posiłki. Czytałam ostatnio, że głodzenie się w ciąży jest niebezpieczne.
Naprawdę współczuję Ci tej sytuacji, bo ja teraz cały czas jestem głodna i nie wyobrażam sobie, żebym miała niedojadać. -
Sylwia, ja miałam raz ketony, chyba z 10, powtórzyłam wynik i było ok, lekarka mówiła, że mam się nie głodzić, dużo pić, dzień przed badaniem to nawet o 22 zjeść, a wtedy miałam ciężki weekend więc się nie dziwię, że mi źle wyszło, bo rzeczywiście nie dojadałam i zmęczona byłam, ale czytałam coś, że przy cukrzycy też mogą być
-
dziewczyny, apropo wyprawki, zakupów, pomyślałam, że trzeba by ogarnąć rzeczy do szpitala dla siebie, bo dla dziecka coś tam mam, pieluchy, chusteczki łatwo kupić a jakby przyszło iść do szpitala wcześniej to nie mam nic dla siebie...
wiem, że każdy szpital inaczej itd, ale jak się pakujecie? walizka, torba? u mnie trzeba mieć dość małą torbę, żeby zmieściła się to tej szafki przy łóżku!
czy kosmetyki kupujecie miniaturki? ile koszul? co jeszcze może się przydać? -
nick nieaktualnySylwia a owoce, jogurty, owsianki mozesz jesc? Albo jakies placki z kaszy manny, omlety, budyn? Albo orzechy, migdaly? Nie mam orientacji w temacie ale jak tu dziewczynh wstawialy te diety cukrzycowe to naprawde to wygladalo ze nie mozna przy tym glodnym chodzic... Pamietaj tez ze musisz sobie i dziecku zapewnic podaz wapnia i bialka odpowiednia bo ci poleca kosci i zeby...
Chyba poczekam z tym monitorem do porodu i wtedy najwyzej tego snuza bo wydaje mi sie najlepszy i najwygodniejszy. Tylko nie wiem czy potrzebny bo trojke dzieci mam i nie widzialam zastosowania no ale kwestia zdrowotna zostaje.
A bedziecie nadawaly dziecku drugie imie? 😀 -
Natalia u nas problem był z pierwszym imieniem i w sumie zostało to z przyzwyczajenia już bo nic innego nie pasuje także o drugim nie ma mowy... Szczególnie przy długim nazwisku 🤣
Oczywiście teraz byliśmy w pl to znajomi komentowali , że czemu takie stare .. że znajomy znajomego to taki ch... O takim imieniu itp.
Także już wiem jak się niektóre dziewczyny czuły co też miały takie sytuacje...
A już wybraliście imię czy nadal brak? Czy już dwa są wybrane?
Coleen gratuluję udanej wizyty.
-
słonykarmel wrote:dziewczyny, apropo wyprawki, zakupów, pomyślałam, że trzeba by ogarnąć rzeczy do szpitala dla siebie, bo dla dziecka coś tam mam, pieluchy, chusteczki łatwo kupić a jakby przyszło iść do szpitala wcześniej to nie mam nic dla siebie...
wiem, że każdy szpital inaczej itd, ale jak się pakujecie? walizka, torba? u mnie trzeba mieć dość małą torbę, żeby zmieściła się to tej szafki przy łóżku!
czy kosmetyki kupujecie miniaturki? ile koszul? co jeszcze może się przydać?zel pod prysznic,do h.int,maszynka do golenia,szampon,odzywka,laktator, książka,gazeta, octenisept,gaziki i woda. Duuuuuzo wody. Pewnie zapomnialam o milionie innych rzeczy;p
Aaaa dokumenty ciazowe i ładowarka . I ja biore tshirty i legginsyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 20:29