Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też po wizycie. Wieści ani dobre, ani złe w sumie. Dobre o tyle, że AFI nadal 27, czyli nie rośnie, złe o tyle, że się nie zmniejszyło
w poniedziałek mam iść do poradni przy szpitalu na rozszerzoną diagnostykę, ale na szczęście bez kładzenia się na oddział (chyba, że lekarz, który będzie mnie tam badał uzna inaczej, ale wg mojej gin szanse na to są bardzo małe).
Mały w piątek był głową w dół, dziś już głowę miał pod żebrami. Przez te wody ma dużo miejsca na fikołki
Pierwszy raz też udało się podejrzeć buzię w 3d. Do tej pory zawsze się tak wciskał, że nic nie było widać. Tylko oczywiście, żeby nie było za ładnie to połowę twarzy zakrywa pępowina
Co do pampersów to w oficjalnym sklepie Pampers na Allegro można kupić rozmiar 2 Premium Care z kuponem -18 zł i darmową dostawą jak ktoś ma Smarta. Wychodzi np. 96 zł za 240 szt.Inka150, Dorjana, meetme, Natalia05, Agulkowa, Katy, Sofijka85, Gratka, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Łoo matko majowa jaka waga 😀😀😀 A jak przekroczy 4 kg to bedzie cc czy probujesz sn?
Ja zawsze bardzo chciałam rodzić naturalnie. Myślę że to czego ja chce mój szpital ma w nosieowszem mój lekarz może mi wystawić skierowanie na cc, bądź zalecenie cc ale jak nie będzie go na dyżurze jak zacznę rodzić to i tak lekarz mający akurat dyżur decyduje czy cc czy mam rodzić sn. Aczkolwiek jestem zdania że jak zacznę rodzić naturalnie A będzie ponad 4kg to chyba wolę tak i w rezultacie mieć cc,gdyby się nie udało bo będę miała pewność że syn sam chce już wyjść na świat i jest na to w pełni gotowy.
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
White Innocent najważniejsze że AFI się nie zwiększa. Może Twój dzieć oddaje tyle moczu i tak dobrze działa mu układ moczowy że taki masz poziom. A zdjęcie tak czy siak piękne 💙 jakie to uczucie zobaczyć twarz swojego dzieciątka?
my przed dniem babci i dziadka idziemy na 3d żeby zrobić taki malutki upominek tesciom i mojej mamie
nie mogę się doczekać
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa - piekna waga
A co do zdjecia w 3d, to ja najpierw sie rozczulilam, a pozniej wybuchlam smiechem, bo maly jest tak podobny do mojego meza, ze az wydal mi sie taki „mały stary”I marszczyl czoło jak ja.
Majowa_nadzieja, kate2friend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ pampersow sa jeszcze pure protection, takie jeszcze bardziej deikatne podobno chyba kupie sprawdzic ale dosc drogo wypadaja.
Piekne zdjecie innocent 😍Dobrze ze wod nie jest wiecej, to dobry znak.
Zazdroszcze wam tych fotek 3d ja juz chyba nie zdecyduje bo juz nie chce sobie wizyt dokladac. Ale tez ciekawa jestem jak bedzie wygladala, czy podobna do siostry i czy bedzie miec tez niebieskie oczka ❤️ -
sweetmalenka wrote:A ja dzis mam taka zgage ze mam chec wyjsc z siebie... nie dosc ze od rana wymiotuje i zjadlam tylko biszkopty, popcorn i kisiel to nie wiem czy jestem glodna czy nie.. a woda z soda nie pomaga ;/
burczy mi w brzuchu, ale przez tę piekielną zgagę nie czuję jakby głodu... Próbowałam rennie, Migdały, miętę, nic nie pomaga 😭
-
Sorry za post pod postem ale właśnie wpadłam w lekką panikę i nie wiem co zrobić... Zauważyłam na papierze ODROBINĘ jasnej krwi. Jak z małego zadrapania. Tylko raz, teraz już jest czysto. Nic mnie przy tym nie boli inaczej niż zwykle. To jest powód, żeby jechać na IP? Uznać, że każde plamienie, nawet najmniejsze, jest na tym etapie niepokojące? Czy nie panikować? Jezu, jak mnie przeraża, że w tej ciąży wszystko jest takie... Niepewne. Swoją drogą żałuję, że nie ma jakiejś infolinii medycznej, gdzie można zadzwonić i się poradzić w takiej sytuacji...
-
Polecam staniki z alles mama, u mnie było 80g a teraz doszło do j. Kupiłam dwa z obwodem taki jak normalnie noszę ale teraz w ciąży dopinał przedłużkę bo wszystko mnie ciśnie. Niestety przy dużych rozmiarach te bez fiżbin brzydko się układają.
Dodatkowo na chodzenie po domu kupiłam sobie takie Ala sportowe staniko-topy, miękkie bawełniane. Wiem, że nie trzymają za dobrze ale są baaaardzo wygodne i do karmienia też będą ok bo bez problemu można z nichy wydobyć co trzeba
https://www.biustonoszedokarmienia.pl/alles
A pieluchy kupowałam w gemini, wychodziły taniej niz na allegro. Brałam 0 i 1, głównie pampers ale dla przetestowania też paczkę happy i w Lidlu te, kupiliśmy jedną. Zapasów dużych narazie nie robiłam bo nie wiem czy któreś nie uczulą.Dorjana lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Jejku wrote:Sorry za post pod postem ale właśnie wpadłam w lekką panikę i nie wiem co zrobić... Zauważyłam na papierze ODROBINĘ jasnej krwi. Jak z małego zadrapania. Tylko raz, teraz już jest czysto. Nic mnie przy tym nie boli inaczej niż zwykle. To jest powód, żeby jechać na IP? Uznać, że każde plamienie, nawet najmniejsze, jest na tym etapie niepokojące? Czy nie panikować? Jezu, jak mnie przeraża, że w tej ciąży wszystko jest takie... Niepewne. Swoją drogą żałuję, że nie ma jakiejś infolinii medycznej, gdzie można zadzwonić i się poradzić w takiej sytuacji...
faktycznie to może być jakieś zadrapanie ale noc będziesz miała w nerwach.
A ruchy ok?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Mnie się wydaje ze to zadrapanie albo powoli szyjka sie rozwiera. Ostatnio też podczas mycia natrafilam na "gorke" . Drapnelam to, potem odstawilam brzuch do gory a tam tyyyyle ktwi. Nakleilam wkladke i po 30 min pol wkladko bylo zalane ;/ z tym ze ja wiem ze to jkis strupek czy cos
-
Nikodemka wrote:Jejku - jestes pewna, ze to z pochwy? Moze to jakies obtarcie zewnetrzne?
A przy rozwieraniu szyjki może być takie delikatne plamienie?
Iriska, ruchy czuję normalnie.
Chodzę dosłownie co 10 minut sprawdzić i nic nie ma.iriiska lubi tę wiadomość
-
Jejku miałam identyczną sytuację w zeszłą sobotę. Żadnych dolegliwości. Ruchy czułam Jednorazowo różowa niteczka. Jak zadzwonilam do gin kazala leżeć i obserwować. U mnie się nie powtórzyło. Zaczekalam do pon do wizyty. Cały czas mała była aktywna. Okazało się że mam infekcje i stąd może ta plamka. Ale ile nerwów miałam przez ten weekend...
Nic nie doradze bo każdy przypadek jest inny. -
nick nieaktualnyJejku a golilas się ostatnio? Mi się tak raz zdarzyło, pobiegłam po lusterko 🙈 i okazało się że to nie z pochwy tylko się gdzieś zacielam albo kij wie co zrobiłam, obserwuj jeśli było mało i nie żywa krew to poczekaj w innym wypadku ip żeby sprawdzili
-
Jejku wrote:No właśnie tak to wyglądało, ale nie mam skąd chyba mieć zadrapania ani żadnego podrażnienia...
A przy rozwieraniu szyjki może być takie delikatne plamienie?
Iriska, ruchy czuję normalnie.
Chodzę dosłownie co 10 minut sprawdzić i nic nie ma.
-
Jejku a aplikujesz luteine? Może uszkodzenie mechaniczne.
Ja w desperacji sprawdziłam palcem szyjke czy nie ma tam w środku jeszcze śladu krwi. Nie było. Nie zwróciłam wtedy na to uwagi ale sluz był taki grutkowaty (na zewnątrz wypływał zawsze prawidlowy).
Na wszelki wypadek dużo leż, odpoczywaj.Jejku lubi tę wiadomość
-
iriiska wrote:Polecam staniki z alles mama, u mnie było 80g a teraz doszło do j. Kupiłam dwa z obwodem taki jak normalnie noszę ale teraz w ciąży dopinał przedłużkę bo wszystko mnie ciśnie. Niestety przy dużych rozmiarach te bez fiżbin brzydko się układają.
Dodatkowo na chodzenie po domu kupiłam sobie takie Ala sportowe staniko-topy, miękkie bawełniane. Wiem, że nie trzymają za dobrze ale są baaaardzo wygodne i do karmienia też będą ok bo bez problemu można z nichy wydobyć co trzeba
https://www.biustonoszedokarmienia.pl/alles
A pieluchy kupowałam w gemini, wychodziły taniej niz na allegro. Brałam 0 i 1, głównie pampers ale dla przetestowania też paczkę happy i w Lidlu te, kupiliśmy jedną. Zapasów dużych narazie nie robiłam bo nie wiem czy któreś nie uczulą.
Gemini akurat porównywałam i tam mają o 5zl drożej niż na allegro.
Sprawdzałam premium care1 bo te mnie interesują na tą chwilę.
A alles masz bez fiszbin??? Ja mam z i troszkę mnie teraz jeden irytuje bo mi fiszbina się przebiła 🙈🙊🙈
White Innocent - proszę napisz o co chodzi z tym kuponem na pampersy??? To by była chyba najlepsza cena
Bummy - ja jak zwężam to na zapięciu obcinam ile tylko możliwe, jeśli to konieczne to przeszywam ramiączka (w tych akurat nie ruszam ramiączek) i jeszcze pod pachami czasami robię takie zakładki. Te staniki z Lidla to na raźie złapałam nitka (tak na szybko bo chcialam przymiarkę zrobić i jak będzie git to lecieć po jeszcze jeden) , maszynę planuje wyciągnąć dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy będę dokładniej przeszywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 23:39