Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dorjana, jeden mam bez fiszbin ale źle się w nim czuje, mówiąc wprost, cycki jak jakieś stożki sterczące na boki, jak u starej baby 🤭🤭😁
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Dorjana wrote:Bummy - ja jak zwężam to na zapięciu obcinam ile tylko możliwe, jeśli to konieczne to przeszywam ramiączka (w tych akurat nie ruszam ramiączek) i jeszcze pod pachami czasami robię takie zakładki. Te staniki z Lidla to na raźie złapałam nitka (tak na szybko bo chcialam przymiarkę zrobić i jak będzie git to lecieć po jeszcze jeden)
.
-
bummy wrote:Dorjana widze ze ta oferta jest do dzis wiec podjade do lidla i chyba kupie, bo mam takie 2 tylko co irriska wspomniala ze cycki wygladaja jak stożki haha
.
Tylko że to są właśnie usztywniane i mają fiszbiny. Ja prawdę mówiąc też tylko takie kształtujące kupuje, co by mi się piersi kupy trzymały
Mi się zawsze wydawało że w lidlu to raczej miekkie szmaciaki a tutaj się zdziwiłam.
Ogólnie to staniki raczej kupuję te droższe, do karmienia to zawsze z alles brałam ale chciałam mieć coś nowego (tańszego), a te naprawdę pięknie są ukształtowane.
bummy lubi tę wiadomość
-
Jejku ja też obstawiam że to od luteiny .
Mam nadzieję że noc minęła Ci w miarę spokojnie i była przespana.
Dziś wszystko ok? Żadnych plamien?Jejku lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa nadzieja tak, wszystko ok. Po przebudzeniu mnie trochę brzuch bolał, ale możliwe, że to jeszcze z nerwów, bo wczoraj aż mi się nogi trzęsły jak galareta...
No ale powiem Wam, że mnie to zmotywowalo do ogarnięcia prania i przygotowania rzeczy do szpitala. Bo jak jeszcze wczoraj sobie zdałam sprawę z tego, że nie mam ani jednego ciuszka upranego, nic nie gotowe, nawet z piżamą do szpitala miałabym problem, to jeszcze był dodatkowy stres. A to już jednak 34 tydzień... 😲
-
Dorjana wrote:White Innocent - proszę napisz o co chodzi z tym kuponem na pampersy??? To by była chyba najlepsza cena
Kupon do pobrania TUTAJ. Nie pamiętam czy trzeba dołączyć do Strefy Rodzica czy nie, ale nawet jeśli tak, to w sumie nic się na tym nie traci, można tylko zbierać dodatkowo monety za zakupy dziecięceAktualnie są dwa kupony, na 18 zł w sklepie Pampersa do końca stycznia i na 10 zł w sklepie Lovela do końca marca. Po pobraniu kuponu wystarczy wybrać z oficjalnego sklepu Pampersa TUTAJ pieluszki w rozmiarze 2 za min 80 zł i po przejściu do płatności na dole będzie do wykorzysta kupon, obniżający cenę o 18 zł
TUTAJ oferta o której wspomniałam wyżej
Majowa_nadzieja wrote:jakie to uczucie zobaczyć twarz swojego dzieciątka?
Ja mam co usg włączany pogląd 3d w sumie, tylko nigdy nie dało się uchwycić łobuziaka od przodu. Ale już mogłam wcześniej podglądać np. uszkatak szczerze mówiąc to dla mnie to 3d to tak w ramach ciekawostki, wiadomo, uśmiechnęłam się pod nosem, ale czekam na spotkanie na żywo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 10:16
Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jejku dobrze że wszystko ok. A szukasz wizyty na dzisiaj? Czy na spokojnie? No mnie też to zmobilizowalo do działania 😉.
Ja mam problem ze stanikiem. Zamowilabym ale jaki rozmiar? Wzięłam w ciemno 75D w Lidlu ale był za szeroki a miseczka to mi się kończyła pod samą pachą 😆. -
Ja kupiłam z alles Mama dla mnie są extra tylko, że ja mam 80D. Czyli pieprzyki przy waszych😅
Jadę właśnie po organizery jakieś na przewijak bo zapomniałam o nich totalnie i mnie zmotywowalyscie.
White Innocent w sumie wieści dobre po wizycie. Może mały po prostu sporo moczu oddaje i tyle.
Majowa jednak będzie arbuz 😂 waga imponująca 🤪 -
Mój brzuszkowy update, dawno nie wrzucałam
Czuje się już jak słonica 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 10:59
Jejku, marcela123, Natalia05, Agulkowa, Mia ❤️, Katy, Olalasz, Nikodemka, KolendrA, Inka150, Makt, talku, Gratka, kate2friend, bummy lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualnyDziewczyny pytam z ciekawości o szczepienie dzieci w szpitalu plus potem? Jakim systemem idziecie i w ogóle czy szczepicie w szpitalu? Jestem ciekawa opini nie ocenianiu że ktoś robi tka czy tak, albo robił. Nie znam się na tym dlatego chcę waszej opini 🙂
-
nick nieaktualnyAgulkowa tez mam 80D z alles mama 😀 Chociaz potem po porodzie na szybko zamawialam 80E dlatego narazie sie wstrzymam, zalezy ile racza urosnac.
Widzialam ze medela ma takie staniki do spania? Takie miekkie, zastanawiam sie czy nie zamowic.
U nas w szpitalu sie nie szczepi noworodkow. Pierwsze szczepienie dopiero u lekarza w 6 tyg i jest to Rota doustna, potem za kolejnym razem Pneumo i dopiero za kolejnymi nastepne. Ta duza 6w1to moja dostala na 8 miesiecy.syllwia91, Agulkowa lubią tę wiadomość
-
Córkę szczepiliśmy w szpitalu w pierwszej dobie, teraz się zmieniło i teoretycznie powinni szczepić w dniu wypisu i o to zamierzam poprosić. Później 5w1 plus wszystkie zalecane. Córka jest wyszczepiona na rota, pneumo13, meningokoki B i AWCY, ospę. Po porodzie zamierzam się zaszczepić na KZM i równocześnie chce zaszczepić na to córkę. Synka będę szczepić tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 15:02
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
U mnie tez bylo szczepienie w dniu wypisu, potem szczepilam 5w1 bo nam przyslugiwalo za darmo ze względu na to lekkie wczesniactwo. Jedyne dodatkowe jakie robilam to na meningokoki. Drugie dziecko bede szczepic chyba tymi na nfz :p
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Dziewczyny pytam z ciekawości o szczepienie dzieci w szpitalu plus potem? Jakim systemem idziecie i w ogóle czy szczepicie w szpitalu? Jestem ciekawa opini nie ocenianiu że ktoś robi tka czy tak, albo robił. Nie znam się na tym dlatego chcę waszej opini 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 15:42
syllwia91, Natalia05, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualnyJa 5w1 też nie chce, w szpitslu też nie bardzo chce ale zaszczepię bo już wysłuchałam że mieszkam obok Ukrainy, gdzie sczepienia na Gruźlicę są nie obowiqzkowe, mój mąż jeździ pod granice z pracy, zanim go zaszczepię potem a przychodni to boję się ryzyka... Więc to zrobię ale też wolałabym przed wypisem a nie zaraz w 1 dobę, ogólnie będę szczepić tymi na nfz plus może coś dodatkowego, i chce odwlekać też w casie
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy na wizycie w klinice ivf (doktor chciał nas widzieć między 30 a 32 tc) i dawno mała nie została tak obszernie pomierzona 😁 ale pan doktor chciał bardzo dokładnie posprawdzac ze względu na amniopunkcję.
Iga wazy 1585 g według wyliczeń, ma wymiary idealnie na ten etap ciąży, ogólnie wypada bardzo symetryczniewszystkie przepływy ładne, tętno 139 ud/min no i szyjka się trzyma dzielnie - wczoraj 31 mm
Jeszcze zeby ten wynik amnio przyszedł korzystny i będziemy grzecznie wyczekiwać naszej dziewczynki 😊Katy, iriiska, Olalasz, Inka150, Natalia05, Nikodemka, Gratka, KolendrA, Agulkowa, Dorjana, kate2friend, Elo, bummy lubią tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery: