X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do swoich rzeczy to kurtkę czy buty można albo w szatni takiej dla pacjentów lub mezowi żeby zabral. Torbe swoja i maluszka zabiera położna i trzymają je w pokoju przy salach cc(lub jak sie domyslam przy pokojach porodowych). Przy 1 porodzie przywiezli mi ja i mialam odrazu pod lozkiem. Przy 2-tak jak pisalam najpewniej pewnie ktos z rodziny powinien przyniesc. Tylko ja wtedy akurat sama lezalam.
    Co do czasu przed dziecmi/po urodzeniu, to fakt. Jest inaczej-zycie towarzyskie bardziej wymiera, wszystko trzeba planowac. Ale najgorsze wydaje mi sie wlasnie gdy człowiek zle sie czuje lub jest chory czy birgunka/wymioty. To niestety ale chorym byc nie można:p ani polozyc sie. Trzeba byc na pelnych obrotach.

bummy lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A sa mniejsze niz 1 lub 0? Nie spotkalam sie.
    Nie wiem 😂 dlatego pytam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 14:21

• bummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dorjana co do pampersow to ja z polecenia poloznej zamowilam jedno opakowanie pampers premium care 1 na allegro, mam smarta wiec cenowo wyszlo 46 zł za 78 sztuk, na ten pierwszy czas planuje stosować takie, a jak juz troche zaprzyjaźnie się z maluszkiem to pewnie zakupie dada w biedronce. Co do biustonoszy to te z lidla podobno sa spoko ale nie moj rozmiar niestety bo ja mam max 75 pod biustem...

Dorjana lubi tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te w lidlu to ja może na jedną pierś sobie wloze niestety 😔

• bummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    :(

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam staniki do karmienia z aliexpress i sa naprawde spoko. Sa tez duze rozmiary, tylko trzeba glebiej poszukac :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są jakieś Pampers od 2 do 5 kg to takie chyba najlepiej na początek
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-podklady-higieniczne/Pampers-pieluchy-1-2-5-kg-43-szt,21695,8478

a jak dziecko bardzo małe to pewnie te
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-podklady-higieniczne/Pampers-Premium-Care-pieluchy-0-New-Baby-1-25-kg-30-szt,182626,8478

• Ushio Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

Mam tak samo.
    Najgorsze jest że do karmienia rozmiaru G nie widziałam nigdzie...
    Nigdzie... Jak coś znajdziesz daj znać pls:)

syllwia91 lubi tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowie dla malej pieluszki lillydoo, nawet nie probuje pampersow po doswiadczeniu ze starsza. Chociaz 1 premium byly ok nawet. Najmniejsze sa chyba 0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Mnie to tez strasznie drażni. Ostatnio była koleżanka, która mi opowiadała, ze porod to wbijanie na pal, połóg zero spania, depresja, kryzys laktacyjny, no a potem to już wiadomo... masakra, zero życia, wyciągnięty dres. Zapytałam w końcu, czy jest nieszczęśliwa i wolałaby nie mieć dzieci. Wieczorem dostałam smsa, ze mnie przeprasza i trochę się zapędziła, ale generalnie macierzyństwo jest piękne :)

Czasem tak bywa ale to ze u jednej osoby tak to wygladalo to zupelnie nie znaczy ze u innych bedzie tak samo. Kazda kobieta ma inne doswiadczeni z porodem, pologiem itd to moga byc inne za kazdym razem. Ja sie zawsze nastawiam pozytywnie, jak to mowie "zamawiam dziecko spiace i jedzace" 😀 A co zlego w pologu to nie wiem, taki troche dluzszy okres bezbolesny. Cos tam kapie i tyle. Ja akurat uwielbiam te pierwsze 3 miesiace po porodzie, dzieciaczek taki slodziusi malusi 😍

syllwia91, bummy, Olalasz lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dla synka 1, ale byly za duże wiec maz dokupywal w aptece szpitalnej 0 i byly ok :p

Ktoras z Was pisala o bolu w pachwinach, mnie ostatnio łapie taki bol podobny do tego jak sie w łokieć uderzy, strasznie nieprzyjemne...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    @dorjana co do pampersow to ja z polecenia poloznej zamowilam jedno opakowanie pampers premium care 1 na allegro, mam smarta wiec cenowo wyszlo 46 zł za 78 sztuk, na ten pierwszy czas planuje stosować takie, a jak juz troche zaprzyjaźnie się z maluszkiem to pewnie zakupie dada w biedronce. Co do biustonoszy to te z lidla podobno sa spoko ale nie moj rozmiar niestety bo ja mam max 75 pod biustem...

Te same dziś zamówiłam - to chyba nawet sprzedawca nazywa się Pampers :P
    Wzielam 1opakw rozm.1 i 1 opak w rozm.2 ... nie wiem dlaczego :P
    Tylko zastanawaim się czy można znaleźć gdzieś taniej ?? bo u nas to zasze zapas z promocji się zbierał a teraz jakoś tak się bałam za szybko kupować bo nie mam gdzie tego składować.

Masz rację co do tych lidlowskich biustonoszy. Rozmiarówka masakra....
    Ja normalnie mam obwód 65-70 a miseczka H/I ale jak wziełam z lidla 85D i zwężyłam obwód to też jest ok :P

Dziś mi dziewczyny na FB przypomniały że jeszcze nie mama Sab siplex :O
    A u nas tylko to cudownie działało przy synku. Chyba na wszelki wypadek się zaopatrzę w jedna buteleczkę

bummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli 0 są najmniejsze, poczekam z kupnem do porodu. I też nie chce kupować hurtowo bo ciul wie co mu spasije, jak dla mnie fajnie żeby babydream albo Dada mu pasowały no ale może być różnie🙄

Ushio dam znać, ja G miałam parę lat temu aktualnie J - K.... 😔😔😔

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Moja szyjka się trzyma ma 27 mm czyli tyle co 2 tyg temu. Bąbel waży już 2600g :D przepływy, płyn owodniowy i wszystkie narządy w normie :) lekarz powiedział że to ostatnie 2 tygodnie lezenia A później mam wrócić do swojego normalnego trybu życia i powoli nabierać sił na poród. Przewiduje mi połowę lutego więc może będę miała prezent na walentynki :D

Co do koszul do porodu to ja kupiłam koszulę od granatovo. Ma rozpoznany przód do karmienia ale też na tyle duży żeby był możliwy kontakt skóra do skóry. I ma z tylu po całej długości rozpiecie w razie znieczulenia czy cc. Chociaż do cc dają swoje koszule. A takie zwykłe do karmienia zamówiłam na allegro. Jakość jakoś nie powala ale generalnie są ładne:) I ważne że z bawełny więc przewiewne. :)

bummy, Olalasz, Katy, Inka150, Natalia05, meetme, Agulkowa, Gratka, kate2friend, GWHT lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • bummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dorjana ja jestem z reguły łowca promocji i ta oferta z allegro wydaje się byc najlepsza. Chyba ze mieszkasz obok empiku albo apteki dr max to tam widziałam na ceneo za 43... w biedronce maja tylko te active baby. Jeslu chodzi o biustonosz to tez myslalam o zwezeniu ale wydaje mi sie ze wtedy miseczki beda sie wrzynac pod pachy.. zwezalas w którym miejscu tak w ogole ?

3i49jw4z40m3ifku.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Ja już po wizycie. Moja szyjka się trzyma ma 27 mm czyli tyle co 2 tyg temu. Bąbel waży już 2600g :D przepływy, płyn owodniowy i wszystkie narządy w normie :) lekarz powiedział że to ostatnie 2 tygodnie lezenia A później mam wrócić do swojego normalnego trybu życia i powoli nabierać sił na poród. Przewiduje mi połowę lutego więc może będę miała prezent na walentynki
    Majowa ale on duży <3

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Majowa ale on duży <3

Ogromny :D ale mój mąż jest b.wysoki i sam ważył 4400g przy porodzie więc co się dziwić że jego syn idzie w ślady taty :p

bummy, kate2friend lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko majowa jaka waga 😀😀😀 A jak przekroczy 4 kg to bedzie cc czy probujesz sn?

• Inka150 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Czyli 0 są najmniejsze, poczekam z kupnem do porodu. I też nie chce kupować hurtowo bo ciul wie co mu spasije, jak dla mnie fajnie żeby babydream albo Dada mu pasowały no ale może być różnie🙄

Ushio dam znać, ja G miałam parę lat temu aktualnie J - K.... 😔😔😔

Kurcze to ja cały czas żyje w przeświadczeniu, że mam mega wielkie cyce teraz a mam 70F :D to w porównaniu do Was normalnie maleństwa :D Staniki do karmienia chyba zamówię z alles mama, bo dużo osób poleca, w lidlu w ogóle małych obwodów nie ma więc dla mnie odpada

Z pampersami to też zamierzam kupić jedną paczkę najmniejszych i zobaczyć czy w ogóle są akceptowalne, żebym potem z tymi zapasami nie została

A te zestawy ciuszków dla dziecka jak pakujecie w woreczki, to macie jakieś konkretne te torebki? Takie zamykane czy jak?

k277fn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka mam strunowe z Ikea, jedno pudełko i dwa rozmiary worków.

Inka150 lubi tę wiadomość

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ