Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do swoich rzeczy to kurtkę czy buty można albo w szatni takiej dla pacjentów lub mezowi żeby zabral. Torbe swoja i maluszka zabiera położna i trzymają je w pokoju przy salach cc(lub jak sie domyslam przy pokojach porodowych). Przy 1 porodzie przywiezli mi ja i mialam odrazu pod lozkiem. Przy 2-tak jak pisalam najpewniej pewnie ktos z rodziny powinien przyniesc. Tylko ja wtedy akurat sama lezalam.
Co do czasu przed dziecmi/po urodzeniu, to fakt. Jest inaczej-zycie towarzyskie bardziej wymiera, wszystko trzeba planowac. Ale najgorsze wydaje mi sie wlasnie gdy człowiek zle sie czuje lub jest chory czy birgunka/wymioty. To niestety ale chorym byc nie można:p ani polozyc sie. Trzeba byc na pelnych obrotach.bummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
@dorjana co do pampersow to ja z polecenia poloznej zamowilam jedno opakowanie pampers premium care 1 na allegro, mam smarta wiec cenowo wyszlo 46 zł za 78 sztuk, na ten pierwszy czas planuje stosować takie, a jak juz troche zaprzyjaźnie się z maluszkiem to pewnie zakupie dada w biedronce. Co do biustonoszy to te z lidla podobno sa spoko ale nie moj rozmiar niestety bo ja mam max 75 pod biustem...
Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam staniki do karmienia z aliexpress i sa naprawde spoko. Sa tez duze rozmiary, tylko trzeba glebiej poszukac
-
są jakieś Pampers od 2 do 5 kg to takie chyba najlepiej na początek
https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-podklady-higieniczne/Pampers-pieluchy-1-2-5-kg-43-szt,21695,8478
a jak dziecko bardzo małe to pewnie te
https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-podklady-higieniczne/Pampers-Premium-Care-pieluchy-0-New-Baby-1-25-kg-30-szt,182626,8478 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Mnie to tez strasznie drażni. Ostatnio była koleżanka, która mi opowiadała, ze porod to wbijanie na pal, połóg zero spania, depresja, kryzys laktacyjny, no a potem to już wiadomo... masakra, zero życia, wyciągnięty dres. Zapytałam w końcu, czy jest nieszczęśliwa i wolałaby nie mieć dzieci. Wieczorem dostałam smsa, ze mnie przeprasza i trochę się zapędziła, ale generalnie macierzyństwo jest piękne
Czasem tak bywa ale to ze u jednej osoby tak to wygladalo to zupelnie nie znaczy ze u innych bedzie tak samo. Kazda kobieta ma inne doswiadczeni z porodem, pologiem itd to moga byc inne za kazdym razem. Ja sie zawsze nastawiam pozytywnie, jak to mowie "zamawiam dziecko spiace i jedzace" 😀 A co zlego w pologu to nie wiem, taki troche dluzszy okres bezbolesny. Cos tam kapie i tyle. Ja akurat uwielbiam te pierwsze 3 miesiace po porodzie, dzieciaczek taki slodziusi malusi 😍syllwia91, bummy, Olalasz lubią tę wiadomość
-
bummy wrote:@dorjana co do pampersow to ja z polecenia poloznej zamowilam jedno opakowanie pampers premium care 1 na allegro, mam smarta wiec cenowo wyszlo 46 zł za 78 sztuk, na ten pierwszy czas planuje stosować takie, a jak juz troche zaprzyjaźnie się z maluszkiem to pewnie zakupie dada w biedronce. Co do biustonoszy to te z lidla podobno sa spoko ale nie moj rozmiar niestety bo ja mam max 75 pod biustem...
Te same dziś zamówiłam - to chyba nawet sprzedawca nazywa się Pampers
Wzielam 1opakw rozm.1 i 1 opak w rozm.2 ... nie wiem dlaczego
Tylko zastanawaim się czy można znaleźć gdzieś taniej ?? bo u nas to zasze zapas z promocji się zbierał a teraz jakoś tak się bałam za szybko kupować bo nie mam gdzie tego składować.
Masz rację co do tych lidlowskich biustonoszy. Rozmiarówka masakra....
Ja normalnie mam obwód 65-70 a miseczka H/I ale jak wziełam z lidla 85D i zwężyłam obwód to też jest ok
Dziś mi dziewczyny na FB przypomniały że jeszcze nie mama Sab siplex
A u nas tylko to cudownie działało przy synku. Chyba na wszelki wypadek się zaopatrzę w jedna buteleczkębummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli 0 są najmniejsze, poczekam z kupnem do porodu. I też nie chce kupować hurtowo bo ciul wie co mu spasije, jak dla mnie fajnie żeby babydream albo Dada mu pasowały no ale może być różnie🙄
Ushio dam znać, ja G miałam parę lat temu aktualnie J - K.... 😔😔😔 -
Ja już po wizycie. Moja szyjka się trzyma ma 27 mm czyli tyle co 2 tyg temu. Bąbel waży już 2600g przepływy, płyn owodniowy i wszystkie narządy w normie lekarz powiedział że to ostatnie 2 tygodnie lezenia A później mam wrócić do swojego normalnego trybu życia i powoli nabierać sił na poród. Przewiduje mi połowę lutego więc może będę miała prezent na walentynki
Co do koszul do porodu to ja kupiłam koszulę od granatovo. Ma rozpoznany przód do karmienia ale też na tyle duży żeby był możliwy kontakt skóra do skóry. I ma z tylu po całej długości rozpiecie w razie znieczulenia czy cc. Chociaż do cc dają swoje koszule. A takie zwykłe do karmienia zamówiłam na allegro. Jakość jakoś nie powala ale generalnie są ładne:) I ważne że z bawełny więc przewiewne.bummy, Olalasz, Katy, Inka150, Natalia05, meetme, Agulkowa, Gratka, kate2friend, GWHT lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
@dorjana ja jestem z reguły łowca promocji i ta oferta z allegro wydaje się byc najlepsza. Chyba ze mieszkasz obok empiku albo apteki dr max to tam widziałam na ceneo za 43... w biedronce maja tylko te active baby. Jeslu chodzi o biustonosz to tez myslalam o zwezeniu ale wydaje mi sie ze wtedy miseczki beda sie wrzynac pod pachy.. zwezalas w którym miejscu tak w ogole ?
-
Majowa_nadzieja wrote:Ja już po wizycie. Moja szyjka się trzyma ma 27 mm czyli tyle co 2 tyg temu. Bąbel waży już 2600g przepływy, płyn owodniowy i wszystkie narządy w normie lekarz powiedział że to ostatnie 2 tygodnie lezenia A później mam wrócić do swojego normalnego trybu życia i powoli nabierać sił na poród. Przewiduje mi połowę lutego więc może będę miała prezent na walentynki
-
bummy wrote:Majowa ale on duży
Ogromny ale mój mąż jest b.wysoki i sam ważył 4400g przy porodzie więc co się dziwić że jego syn idzie w ślady taty :pbummy, kate2friend lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Czyli 0 są najmniejsze, poczekam z kupnem do porodu. I też nie chce kupować hurtowo bo ciul wie co mu spasije, jak dla mnie fajnie żeby babydream albo Dada mu pasowały no ale może być różnie🙄
Ushio dam znać, ja G miałam parę lat temu aktualnie J - K.... 😔😔😔
Kurcze to ja cały czas żyje w przeświadczeniu, że mam mega wielkie cyce teraz a mam 70F to w porównaniu do Was normalnie maleństwa Staniki do karmienia chyba zamówię z alles mama, bo dużo osób poleca, w lidlu w ogóle małych obwodów nie ma więc dla mnie odpada
Z pampersami to też zamierzam kupić jedną paczkę najmniejszych i zobaczyć czy w ogóle są akceptowalne, żebym potem z tymi zapasami nie została
A te zestawy ciuszków dla dziecka jak pakujecie w woreczki, to macie jakieś konkretne te torebki? Takie zamykane czy jak? -
nick nieaktualny