Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bummy tak mi się wydaje że to czkawka. Bo są to właśnie takie rytmiczne odruchy. Nie wiem czy kopnięcia, takie podskoki? Nie wiem jak to wytłumaczyć. W sumie od niedawna czuję ale za to coraz częściej.
Dzieciaczek dziś odpoczywa chyba bo spokojny. Dobrze że ta czkawkę ma. To ją czuję.
bummy lubi tę wiadomość
-
U mnie w pasie 98, na wadze +3kg od wagi sprzed ciazy i sama mnie to dziwi, bo tyle slodyczy co w ciazy to ja przez cale swoje zycie nie zjadlam 🙈
Wspolczuje chorujacym... wygrzewajcie sie, zeby do porodu byc zdrowiutkimGratka lubi tę wiadomość
-
U mnie czkawka tez na dole bardziej. Śmieszne to
Napisałam do lekarza o tym ciśnieniu w górnej granicy lub lekko przekroczonym i mam mieć jutro założony holter ciśnieniowy. Cieszę się, bo lepiej już na końcówce nie ryzykować. Szczególnie, ze ciagle mam uderzenia gorąca i kołatania.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Natalia05 wrote:Iriiska dobrze ze dali sterydy. Tak bezpieczniej. A gdzie kupowalas te ciuszki rozm mniejsze od 50? Ja nie moge nic ciekawego znalezc, i tez nie wiem na jaki rozmiar
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Ech człowiek się dobrze w domu czuje, myśli że wszystko jest ok a w szpitalu nic tylko chorować.
Mam maluchy giganty, wszystkie wymiary wskazują na 38 tc, lekkie wielowodzie u małej, w dwa tygodnie każde przybrało o ponad 500 g. Ponad 5 kg dziecia w brzuchu. Podejrzewają cukrzycę, jutro rano ponowne obciążenie glukoza. Do tego puchnę tu strasznie, szczególnie na buzi.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
iriiska wrote:Ech człowiek się dobrze w domu czuje, myśli że wszystko jest ok a w szpitalu nic tylko chorować.
Mam maluchy giganty, wszystkie wymiary wskazują na 38 tc, lekkie wielowodzie u małej, w dwa tygodnie każde przybrało o ponad 500 g. Ponad 5 kg dziecia w brzuchu. Podejrzewają cukrzycę, jutro rano ponowne obciążenie glukoza. Do tego puchnę tu strasznie, szczególnie na buzi.
-
Iriisko, dziękuję, ja już lepiej.
Wypisałam się wczoraj do domu...
Będę pod opieką poradni urologicznej do końca ciąży albo nawet po ciąży po podejrzewają że te moje nerki to dawno nie były kontrolowane a mogłam mieć kamienie, zatrzymywanie moczu wcześniej. Ja jestem obciążana bo u nas w rodzinie poważne problemy z nerkami.
Najważniejsze żeby teraz nie wróciła kolka. Żeby dotrwać do tego 37tc.
Mi też podali sterydy na płuca. Nie byłam zachwycona zwłaszcza, że dziecku nie zagrażał poród przedwczesny... ale już nie dyskutowałam.
Oj to masz spore dzieciaki. Moze lepiej gdyby się miały wcześniej rodzić.
Mój mąż też z ciązy mnogiej. Urodzeni 30lat temu, w 40tc po 3.5kg każdy. Mama nie miała cukrzycy. Także zdarzają się takie dorodne bliźniaki z fizjologicznej ciąży więc trzymam kciuki żeby te cukry wyszły w normie.
A czemu tak puchniesz? Mało ruchu? Co mówią lekarze? -
Jejku wrote:Iriiska to dobrze, że jesteście pod kontrolą! Ale może w Waszym przypadku to nawet nie najgorzej, że maluchy duże, w przypadku wcześniejszego porodu?
Cały regał z małymi ciuszkami (chyba 44) widziałam ostatnio w C&A
Szpitale są ble!!
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
Talku wydaje mi się, że ma tylko nie zwracasz na to uwagi. Ja gdybym wtedy nie leżała na fotelu i nie zwróciła uwagi że to "kopanie" jest takie rytmiczne to też bym myślała że nie ma czkawki
Iriiska najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką
Zakupiłam dziś te pampersy premium care 2 z promocją minus 18 zł, chyba się opłacairiiska, GWHT lubią tę wiadomość
-
Talku, fajnie, ze jesteś w domu. Mam nadzieję, że już Ci nie wrócą te bóle.
Iriska, trzymaj się. Ja tym pomiarom to już tak do końca nie wierze. I takie mam doświadczenie, że w św. Zofii mi zawyżali. Z drugiej strony, gdybys wcześniej rodziła, to lepiej, ze więksi. Chociaż wyobrażam sobie, jak jest Ci ciężko. Cukrzycą się nie przejmuj. Najwyżej dadzą Ci insulinę na noc.iriiska lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualnyiriiska wrote:Sama nie wiem jak to jest, za szybko urośli i pewnie nie jest to taki zdrowy wzrost. Mam nadzieję, że to tylko te ostatnie dwa tygodnie z cukrzycą a nie dłużej.
Szpitale są ble!!
Niekoniecznie niezdrowy wzrost. Moze akurat tak wystrzelily szybciej. Moja Emilia miala w 35 tc ponad 3 kg takze calkiem mozliwe ze juz maja po 2,5 kg. Za 2 tyg bedzie 3 kg 😀 Oj lepiej ze duze, tu waga ma duze znaczenie i wczesniaki z wieksza waga sobie radza o wiele lepiej jakby "starsze" byly.
Kurcze dajcie jakies sposoby na utuczenia dziecia 😀 Ja juz serio nie wiem co mam jesc, wmuszam w siebie ile moge, slodyczy nie lubie nie dam rady sie zmusiciriiska lubi tę wiadomość
-
Byłam u rodzinnej, która jest też pediatrą i to dość dobrą. Na szczęście bez problemu mnie przyjęła prawie bez kolejki. Trochę się uspokoiłam, bo mówi, że to przeziębienie po prostu, dała 2 syropy. Wzięłam jeden- Pelavo, jest jeszcze Hederasal, ale boję się trochę go brać, bo oczywiście na ulotce jest napisane, że w ciąży to nie bardzo. Może któraś z Was brała?
Z posiewem moczu też nie najgorzej, gin napisała, żeby dalej brać sam Urosept.
W ogóle mam ochotę do porodu nie wychodzić z domu, wózek chyba T sam kupi -
sweetmalenka wrote:Kiedys czesto zdazaly sie fake konta tu zeby zrobic zamieszanie... moze z sylwia tez tak bylo? Kurcze nie wiem. Przeciez była pod opieka szpitala to nie wydaje mi się żeby coś sie stało
O tym samym pomyślałam, ale tak to na fb tez by musiala miec fikcyjne, a chyba nie wygląda:p
Talku, ja w pierwszej ciazy tylko raz czulam czkawke i to pod sam koniec :p
Iriiska, no to niezle, oby to jednak nie od cukrzycy tak urosly dzieciaki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 16:28