Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas od prenatalnych mowimy do brzucha Kacpi, juz nie bierzemy nic innego pod uwage i troche sie obawiam, ze jak go zobacze, to stwierdze np „o matko, to nie Kacper tylko Zbyszek” 😂
Moj maz nie jest az tak zaangazowany jak malz Talku, ale rozumiem go w zupelnosci. Pracuje przez tyle godzin, ze prawie sie nie widzimy, jeszcze te wykonczenie mieszkania... I tak ciesze sie, ze znajduje czas na szkole rodzenia. No i on wychodzi z zalozenia, ze zna sie na dzieciach i wszystko ogarnie, bo zajmowal sie siostrami. Zobaczymy -
Moj obiecywal ze z checia pomaluje pokoj dla malej, a jak juz przyszlo do malowania to go bralo i nosilo bo on nie nawidzi malowac, polowe zrobilam za niego. Na szkole rodzenia chcial chodzic a jak zaczelismy i nie jest az tak ciekawie, to juz narzeka ze ktos mu w pracy powiedzial ze to strata czasu... nakrzyczalam na niego ze zawsze sie czego dowiemy nowego i bedziemy jezdzic. Daleko mamy bo 2x w tyg po 40km w jedna strone przez 6 tyg jakos. Ale juz postanowione ze jezdzimy i tyle. Poloznej jeszcze nie mam tej co do domu przyjezdza w ciazy. A Wy macie? Dzisiaj bede dzwonic juz obojetnie do ktorej i zapyyam czy jezdzi poza miasto. Ale moglabym wybrac sobie polozna przed ciaza i taka po ciazy juz inna? Jak to jest?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Dziewczyny, mój nie ma tak od zawsze. Żeby nie było. Nie przeczytał żadnej książki którą mu podrzucił, może kilka artykułów jak wysłałam linki i obejrzeliśmy razem jednej filmik Zawitkowskiego.
Jak ja byłam w szpitalu to miał za zadanie dokończyć pranie więc wieszał i układał na kupki te ciuszki, potem się naoglądał noworodków codziennie w szpitalu i chyba załączył mu się instynkt tacierzyński bo takiego zaangażowania w żaden temat nie widziałam u niego odkąd jesteśmy razem.
Także polecam Wam zaangażować facetów w różne wspólne przygotowania, może dzięki temu trochę poczują że to tuż tuż. Ale wiadomo, że każdy dysponuje inną ilością czasu.
Bardzo dużo Stasiów się zrobiło dookoła i jakoś przestało mi się aż tak podobać. Myślimy nad Miłoszem teraz. Z pewnością mniej popularne. A mi się chyba bardziej podoba. Szkoda że to jednak nie bliźniaki 🙈😁
Majowa, trzymaj się dzielnie. Jak tylko zwalczą infekcje na pewno Cię wypuszczą.
Majowa_nadzieja, GWHT lubią tę wiadomość
-
Kate, położna środowiskowa jest jedna. Możesz się z nią spotkać w czasie ciąży jak chcesz albo jeśli ona prowadzi jakieś zorganizowane zajęcia a potem przychodzi do domu na wizyty patronażowe.
Ja wpisałam w google "położna środowiskowa" i swoje osiedle w mieście. Możesz też zadzowonic do przychodni -
Moja mama skończyła wczoraj robić pierwszy kocyk dla wnuczka 😍😍
Taki jest maleńki i piękny,że mu aż zrobiłam dzisiaj fotkę.
Nikodemka, Ushio, amethyst, bummy, Katy, marcela123, kate2friend, Sofijka85, iriiska, Inka150, Majowa_nadzieja, vanilia120, Gratka, Mia ❤️, Agulkowa, GWHT lubią tę wiadomość
-
Olalasz ja miałam holtera ciśnieniowego na 24 h i na drugi dzień normalny. Na szczęście mi założyli dobrze. Ciśnienie miałam mierzone co pół godziny. Także współczuję ci już dzisiejszej nocy....
U mnie tylko wątpliwości odnośnie imienia z powodu kraju. Choć ponoć to też staro niemieckie imię... Tylko ta niemiecka wymowa no już jest dziwna co najmniej.
Mój mąż już się nie może doczekać małego i wiem, że będzie bardzo dużo pomagał.
Olalasz lubi tę wiadomość
-
Talku, kocyk cudowny, jejku. Taka babcia dla Twojego synka to skarb. 😍 Mój mąż przy pierwszym synku był zaangażowany tak tylko tuż przed porodem, wtedy się naogladal filmików, wszystko wiedział, co i jak, nie czekał na położna, tylko sam małego przy mojej asyscie kąpal. Potem mieliśmy trochę kryzysowych tygodni, bo mały był na cycku, a tak to leżało takie zawiniątko i małżonek nie wiedział, co z nim robić, jak się bawić. Więc bawił się sam... Z konsolą w ręce... W jakieś strzelanki, które tak hałasowały... A ja z małym w tym samym pokoju. Oj kłótni było dużo. Ale jak młody zrobił się bardziej interaktywny, to im się relacje zaczely poprawiać. Po roku odstawilam go od piersi i wtedy panowie zaczęli spać razem i kurczę... Niebo a ziemia. Teraz to są już kumple.
talku, Ushio lubią tę wiadomość
-
Gratka my mamy imie, przystałam na wybór męża, ale on wie że ja tak na 100% nie jestem przekonana bo to jedno z tych najpopularniejszych damskich imion. Ale z drugiej strony jeśli jest ładne to czemu nie jakbym miała chłopca to bym mu dała na imię Jaś choć wiem ze też jest popularne, Staś też pieknie ale moj mąż by sie nie zgodził.
-
U nas imię dalej nie wybrane, ostatnio mąż powiedział, że ok niech już będzie ta Laura jak tak bardzo chcesz, ale widzę że jemu się dalej nie podoba, cały czas powtarza że nie ma zdrobnien a jak będą wołać Laurka to jeszcze bardziej jest na nie.
Ja mam Stasia i nie wyobrażam sobie teraz inaczej, to był pomysł męża i też nie byłam przekonana, ale na tyle różnych sposobów zwracamy się do niego, że innego imienia bym nie chciała 🙂Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marcela, do Laury ładne zdrobnienie jest Lauruś zresztą z pewnością jakies inne by się też znalazły.
Talku piękny kocyk! Ja też dziergam na szydełku drugi i mam nadzieję, że zdążę
A ja dziś odetchnęłam, wyszła mi cukrzyca, podwyższenia na 60 i 120 min, na czczo ok. Ale przynajmniej wiadomo, że to było powodem nagłego wzrostu maluchow a nie inne poważniejsze rzeczy. Takze wystarczy dbać o cukry i będzie okOlalasz, bummy, amethyst, Agulkowa, Katy, talku, Gratka lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualnyU nas będzie Weronika 😊 Bardzo podobają mi się zdrobnienia do tego imienia czyli Weronia, Weroncia, Weroniczka ❤️ Z mężem zastanawialiśmy się także czy córuni nie dać na imię Alicja ale ostatecznie zrezygnowaliśmy z tego pomysłu gdyż ostatnio jest to bardzo popularne imię. Inne moje propozycje takie jak Laura, Lenka mąż niestety odrzucał.
Dziś dotarło do mnie moje zamówienie z apteki Gemini 😊 Troszkę byłam zaskoczona, że tak szybko przyszło gdyż zamówienie złożyłam w poniedziałek. I tym sposobem pozostaje mi jedynie spakować torbę do szpitala 😁
bummy, Gratka lubią tę wiadomość
-
talku wrote:Moja mama skończyła wczoraj robić pierwszy kocyk dla wnuczka 😍😍
Taki jest maleńki i piękny,że mu aż zrobiłam dzisiaj fotkę.
talku lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Dajcie troche tej cukrzycy mojej by sie doping przydal 😀
Natalia, a wyczytałaś coś ciekawego odnośnie przytycia bombelka? Bo ja w zasadzie nic:/ a też mnie to interesuje
co prawda wizyta za tydzień, ale młoda ostatnio nie była jakaś spektakularna, więc liczę na więcej:)