X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny u Was? Czy też przeżywacie nawał zimy? 🌨️🥶 Rano chciałam odebrać paczki z paczkomatu i pokazywało -14 stopni…

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nawał, ale nie aż tak zimno :D Mąż się dzisiaj poślizgnął i upadł, więc ja nigdzie w ogóle nie wychodzę, żeby nie kusić losu :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    U mnie też nawał, ale nie aż tak zimno :D Mąż się dzisiaj poślizgnął i upadł, więc ja nigdzie w ogóle nie wychodzę, żeby nie kusić losu :D

No właśnie ja też się boję upadku i tak człapie jak kaczka pomału 😂

• Agatina85 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też staram się uważać pod nogi, jeszcze trochę i mróz odpuści;) bardziej niż mrozy dokucza mi ostatnio obniżone samopoczucie, budzę się o mega wczesnych porach potem pol dnia jestem śpiąca i generalnie jestem jakaś marudna. Sama w domu z nastoletnią córką bo mąż dużo w pracy i mi odwala. Niepokoi mnie to bo skoro teraz jestem taka zdechła to co będzie później;) brakuje mi też ludzi, wiadomo każdy praca dom a nawet w weekend ciężko się spotkać. Noo to pomarudziłam o wczesnej porze. A wy jak się czujecie? Ja przyznaje jestem trochę marudna normalnie ale teraz to już w ogóle;) wizytę u lekarza mam 19 grudnia do tego czasu też muszę zrobić krzywa cukrowa.

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem na krzywej, po pierwszym pobraniu i wypiciu roztworu. Dzisiaj mam podjechać do swojego lekarza żeby sprawdzić czy wszystko ok, bo w weekend męczył mnie ból taki jakby okresowy i pleców. Wcześniej też się zdarzało ale nie trwał aż tyle.
    Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie też różnie, raz lepiej, raz gorzej, jeżdżę jeszcze do pracy, ale oby tylko do końca grudnia, a później myślę już o odpoczynku.

Także proszę dzisiaj o trzymanie kciuków za krzywą i sprawdzenie u lekarza :)

Reszta kiedy wybieracie się na krzywą ?

Emi88 lubi tę wiadomość

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Ja właśnie jestem na krzywej, po pierwszym pobraniu i wypiciu roztworu. Dzisiaj mam podjechać do swojego lekarza żeby sprawdzić czy wszystko ok, bo w weekend męczył mnie ból taki jakby okresowy i pleców. Wcześniej też się zdarzało ale nie trwał aż tyle.
    Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie też różnie, raz lepiej, raz gorzej, jeżdżę jeszcze do pracy, ale oby tylko do końca grudnia, a później myślę już o odpoczynku.

Także proszę dzisiaj o trzymanie kciuków za krzywą i sprawdzenie u lekarza :)

Reszta kiedy wybieracie się na krzywą ?

Właśnie też jestem na krzywej cukrowej. Ogólnie dla mnie roztwór nie był tragiczny, może przez to że był o smaku cytrynowym. Co mnie pozytywnie zaskoczyło, to to że po pobraniu krwi Pani pielęgniarka zaprowadziła mnie do pustego gabinetu, żebym w razie co mogła się położyć 🙂.
    Samopoczucie u mnie kiepskie i mam wrażenie, że z dnia na dzień większa chandra. Chyba za dużo rzeczy mi się nawarstwiło ( na początku roku pochowałam brata i do dzisiaj nie udało mi się spokojnie przeżyć żałoby 😢, do tego nieprzespane noce od kilku miesięcy, upierdliwa teściowa itp.) I wpłynęło to na moje samopoczucie...

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to piłyśmy to samo i mam takie same odczucia ! Że nie było to aż takie słodkie ;)

Współczuję, że tak Ci się to wszystko poukładało, mam nadzieję, że jakoś to wszystko sobie z czasem poukładasz i odetchniesz w końcu.

Emi88 lubi tę wiadomość

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    O to piłyśmy to samo i mam takie same odczucia ! Że nie było to aż takie słodkie ;)

Współczuję, że tak Ci się to wszystko poukładało, mam nadzieję, że jakoś to wszystko sobie z czasem poukładasz i odetchniesz w końcu.

No moja prowadząca ciążę mówiła mi, że to wcale takie złe nie jest 😉 u mnie gorzej teraz było z ponownym wkłuciem się w żyłę, ale to mam tak już od początku ciąży, że jest problem z ponownym pobraniem krwi.

Dziękuję, też mam nadzieję, że uda mi się jakoś z tym wszystkim uporać, by móc się cieszyć macierzyństwem.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieram się na krzywą w przyszłym tygodniu, zobaczymy jak to będzie :)

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam wynik, wg nich jest ok. Zobaczymy co powie lekarz ;)

Emi88 lubi tę wiadomość

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Wybieram się na krzywą w przyszłym tygodniu, zobaczymy jak to będzie :)

Daj znać jak Ci poszło 😉.

Ma_karon07 to super, że jest ok 🙂. Ja jeszcze nie mam, ale dodatkowo miałam robioną morfologię i mocz i wszystkie wyniki mają być razem. Zobaczę pod wieczór.

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dokładnie ten sam zestaw badań :) mocz kurcze jakieś bakterie mi wyszły, więc zobaczymy jakie będą zalecenia.

Daj znać jak Twoje wyniki :)

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki i powiem Wam, że zgłupiałam, bo wychodzi na to że mam za wysoką glukozę po 2 h - 125 mg/dL, gdzie ponoć norma jest poniżej 120 😔. No i witamina B12 wyszła mi poniżej normy bo 136, a norma jest od 187 .... I nie wiem teraz czy pisać do mojej ginekolog co z tą witaminą B12 ( wizytę mam u niej w poniedziałek). A ona obecnie jest gdzieś na wyjeździe urlopowym...

ma_karon07 lubi tę wiadomość

• Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mega cieszę, że mi cukrzyca ciążowa nie wyszła, dzisiaj zjadłam pizzę bo mnie aż tak ciągnęła ochota, jeju jakby coś wyszło nie tak z tym cukrem to masakra, jak tu opanować zachcianki. Bardzo współczuję tych cukrzyc, to takie upierdliwe, a jak ktoś ma ją całe życie to dopiero 😔

A zimno, ślisko u mnie i staram się nie wychodzić na zewnątrz i tak siedzę z moim pstonikiem 2 latkiem a czasem aż mi głowa pęka, on co raz to ma "lepsze" pomysły na psoty.

🩷
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Mam wyniki i powiem Wam, że zgłupiałam, bo wychodzi na to że mam za wysoką glukozę po 2 h - 125 mg/dL, gdzie ponoć norma jest poniżej 120 😔. No i witamina B12 wyszła mi poniżej normy bo 136, a norma jest od 187 .... I nie wiem teraz czy pisać do mojej ginekolog co z tą witaminą B12 ( wizytę mam u niej w poniedziałek). A ona obecnie jest gdzieś na wyjeździe urlopowym...

U mnie były inne te normy cukru,
    na czczo poniżej 92
    po pierwszej godzinie wynik wyższy bądź równy 180 mg/dl
    po 2h jako zły wynik mam opisane wyższe bądź równe 153 mg/dl .

Więc może wcale nie masz złego wyniku? W jakiej jednostce masz podawane ?

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam te wartości jeszcze z książką „O ciąży” - Mamyginekolog i jak najbardziej podaje takie jak mam na badaniu

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makaron, zawsze możesz napisać SMS do swojego gina i jak Ci nie odpiszę no to trzeba uszanować, że wakacje, ale może akurat coś się dowiesz :)

Tattyteddy, super, że u Ciebie wszystko w normie.
    Ja będę robić w przyszłym tygodniu, bo mam wizytę 21 grudnia to akurat ;)

A powiedzcie mi dziewczyny. W międzyczasie można pić? Bo ja mam nadpłytkowość i bardzo, bardzo ciężko idzie pobieranie krwi jak nie piję na bieżąco, bo taka krew gęsta…

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Makaron, zawsze możesz napisać SMS do swojego gina i jak Ci nie odpiszę no to trzeba uszanować, że wakacje, ale może akurat coś się dowiesz :)

Tattyteddy, super, że u Ciebie wszystko w normie.
    Ja będę robić w przyszłym tygodniu, bo mam wizytę 21 grudnia to akurat ;)

A powiedzcie mi dziewczyny. W międzyczasie można pić? Bo ja mam nadpłytkowość i bardzo, bardzo ciężko idzie pobieranie krwi jak nie piję na bieżąco, bo taka krew gęsta…

Skontaktowałam się z nim i mam dorobić dzisiaj CRP, a wartości glukozy wrzuciłam informacyjnie dla Emi żeby się nie martwiła na zapas ;)

Mi Pani powiedziała że mogę tylko łyk wody po tej glukozie a później żeby już nie pić. Ale może w twoim przypadku pozwolą Ci napić się więcej wody, musisz dopytać. Swoją drogą u mnie też ciężko pobiera się krew i jest gęsta właśnie. Jak sprawdzałaś tą nadplytkowowsc ?

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Skontaktowałam się z nim i mam dorobić dzisiaj CRP, a wartości glukozy wrzuciłam informacyjnie dla Emi żeby się nie martwiła na zapas ;)

Mi Pani powiedziała że mogę tylko łyk wody po tej glukozie a później żeby już nie pić. Ale może w twoim przypadku pozwolą Ci napić się więcej wody, musisz dopytać. Swoją drogą u mnie też ciężko pobiera się krew i jest gęsta właśnie. Jak sprawdzałaś tą nadplytkowowsc ?

O matko, źle doczytałam. To Emi pisała o tym lekarzu, przepraszam 🙈

W podstawowym badaniu krwi wychodzi ilość płytek krwi :)
    No niestety u mnie jest tak duży problem, że rekordem jest kłucie mnie na 6 razy… A jeszcze jak się trafi jakaś wredna pielęgniarka to komentują to tak, jakby to moja wina była😅

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    O matko, źle doczytałam. To Emi pisała o tym lekarzu, przepraszam 🙈

W podstawowym badaniu krwi wychodzi ilość płytek krwi :)
    No niestety u mnie jest tak duży problem, że rekordem jest kłucie mnie na 6 razy… A jeszcze jak się trafi jakaś wredna pielęgniarka to komentują to tak, jakby to moja wina była😅

Wiesz co u mnie też jest problem z wkluwaniem się i wczoraj nie było inaczej 🙈 ale moja mama podpowiedziała mi, że mogłam poprosić i założenie wenflonu i wtedy nie powinno być takich problemów z wkłuciem się. Pić nie można z tego co wiem tylko ewentualnie zwilżyć usta 😔.

Ma_karon07 i chyba Ty masz rację, z tymi normami a kumpela mi podesłała złe normy.

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ