Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też nawał, ale nie aż tak zimno Mąż się dzisiaj poślizgnął i upadł, więc ja nigdzie w ogóle nie wychodzę, żeby nie kusić losuJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Też staram się uważać pod nogi, jeszcze trochę i mróz odpuści;) bardziej niż mrozy dokucza mi ostatnio obniżone samopoczucie, budzę się o mega wczesnych porach potem pol dnia jestem śpiąca i generalnie jestem jakaś marudna. Sama w domu z nastoletnią córką bo mąż dużo w pracy i mi odwala. Niepokoi mnie to bo skoro teraz jestem taka zdechła to co będzie później;) brakuje mi też ludzi, wiadomo każdy praca dom a nawet w weekend ciężko się spotkać. Noo to pomarudziłam o wczesnej porze. A wy jak się czujecie? Ja przyznaje jestem trochę marudna normalnie ale teraz to już w ogóle;) wizytę u lekarza mam 19 grudnia do tego czasu też muszę zrobić krzywa cukrowa.
-
Ja właśnie jestem na krzywej, po pierwszym pobraniu i wypiciu roztworu. Dzisiaj mam podjechać do swojego lekarza żeby sprawdzić czy wszystko ok, bo w weekend męczył mnie ból taki jakby okresowy i pleców. Wcześniej też się zdarzało ale nie trwał aż tyle.
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie też różnie, raz lepiej, raz gorzej, jeżdżę jeszcze do pracy, ale oby tylko do końca grudnia, a później myślę już o odpoczynku.
Także proszę dzisiaj o trzymanie kciuków za krzywą i sprawdzenie u lekarza
Reszta kiedy wybieracie się na krzywą ?Emi88 lubi tę wiadomość
04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Ja właśnie jestem na krzywej, po pierwszym pobraniu i wypiciu roztworu. Dzisiaj mam podjechać do swojego lekarza żeby sprawdzić czy wszystko ok, bo w weekend męczył mnie ból taki jakby okresowy i pleców. Wcześniej też się zdarzało ale nie trwał aż tyle.
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie też różnie, raz lepiej, raz gorzej, jeżdżę jeszcze do pracy, ale oby tylko do końca grudnia, a później myślę już o odpoczynku.
Także proszę dzisiaj o trzymanie kciuków za krzywą i sprawdzenie u lekarza
Reszta kiedy wybieracie się na krzywą ?
Właśnie też jestem na krzywej cukrowej. Ogólnie dla mnie roztwór nie był tragiczny, może przez to że był o smaku cytrynowym. Co mnie pozytywnie zaskoczyło, to to że po pobraniu krwi Pani pielęgniarka zaprowadziła mnie do pustego gabinetu, żebym w razie co mogła się położyć 🙂.
Samopoczucie u mnie kiepskie i mam wrażenie, że z dnia na dzień większa chandra. Chyba za dużo rzeczy mi się nawarstwiło ( na początku roku pochowałam brata i do dzisiaj nie udało mi się spokojnie przeżyć żałoby 😢, do tego nieprzespane noce od kilku miesięcy, upierdliwa teściowa itp.) I wpłynęło to na moje samopoczucie... -
O to piłyśmy to samo i mam takie same odczucia ! Że nie było to aż takie słodkie
Współczuję, że tak Ci się to wszystko poukładało, mam nadzieję, że jakoś to wszystko sobie z czasem poukładasz i odetchniesz w końcu.Emi88 lubi tę wiadomość
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
ma_karon07 wrote:O to piłyśmy to samo i mam takie same odczucia ! Że nie było to aż takie słodkie
Współczuję, że tak Ci się to wszystko poukładało, mam nadzieję, że jakoś to wszystko sobie z czasem poukładasz i odetchniesz w końcu.
No moja prowadząca ciążę mówiła mi, że to wcale takie złe nie jest 😉 u mnie gorzej teraz było z ponownym wkłuciem się w żyłę, ale to mam tak już od początku ciąży, że jest problem z ponownym pobraniem krwi.
Dziękuję, też mam nadzieję, że uda mi się jakoś z tym wszystkim uporać, by móc się cieszyć macierzyństwem. -
Wybieram się na krzywą w przyszłym tygodniu, zobaczymy jak to będzieJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Ja właśnie mam wynik, wg nich jest ok. Zobaczymy co powie lekarz
Emi88 lubi tę wiadomość
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
Mira000 wrote:Wybieram się na krzywą w przyszłym tygodniu, zobaczymy jak to będzie
Daj znać jak Ci poszło 😉.
Ma_karon07 to super, że jest ok 🙂. Ja jeszcze nie mam, ale dodatkowo miałam robioną morfologię i mocz i wszystkie wyniki mają być razem. Zobaczę pod wieczór. -
No ja dokładnie ten sam zestaw badań mocz kurcze jakieś bakterie mi wyszły, więc zobaczymy jakie będą zalecenia.
Daj znać jak Twoje wyniki04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
Mam wyniki i powiem Wam, że zgłupiałam, bo wychodzi na to że mam za wysoką glukozę po 2 h - 125 mg/dL, gdzie ponoć norma jest poniżej 120 😔. No i witamina B12 wyszła mi poniżej normy bo 136, a norma jest od 187 .... I nie wiem teraz czy pisać do mojej ginekolog co z tą witaminą B12 ( wizytę mam u niej w poniedziałek). A ona obecnie jest gdzieś na wyjeździe urlopowym...
ma_karon07 lubi tę wiadomość
-
Ja się mega cieszę, że mi cukrzyca ciążowa nie wyszła, dzisiaj zjadłam pizzę bo mnie aż tak ciągnęła ochota, jeju jakby coś wyszło nie tak z tym cukrem to masakra, jak tu opanować zachcianki. Bardzo współczuję tych cukrzyc, to takie upierdliwe, a jak ktoś ma ją całe życie to dopiero 😔
A zimno, ślisko u mnie i staram się nie wychodzić na zewnątrz i tak siedzę z moim pstonikiem 2 latkiem a czasem aż mi głowa pęka, on co raz to ma "lepsze" pomysły na psoty.🩷 -
Emi88 wrote:Mam wyniki i powiem Wam, że zgłupiałam, bo wychodzi na to że mam za wysoką glukozę po 2 h - 125 mg/dL, gdzie ponoć norma jest poniżej 120 😔. No i witamina B12 wyszła mi poniżej normy bo 136, a norma jest od 187 .... I nie wiem teraz czy pisać do mojej ginekolog co z tą witaminą B12 ( wizytę mam u niej w poniedziałek). A ona obecnie jest gdzieś na wyjeździe urlopowym...
U mnie były inne te normy cukru,
na czczo poniżej 92
po pierwszej godzinie wynik wyższy bądź równy 180 mg/dl
po 2h jako zły wynik mam opisane wyższe bądź równe 153 mg/dl .
Więc może wcale nie masz złego wyniku? W jakiej jednostce masz podawane ?04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
Sprawdziłam te wartości jeszcze z książką „O ciąży” - Mamyginekolog i jak najbardziej podaje takie jak mam na badaniu04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
Makaron, zawsze możesz napisać SMS do swojego gina i jak Ci nie odpiszę no to trzeba uszanować, że wakacje, ale może akurat coś się dowiesz
Tattyteddy, super, że u Ciebie wszystko w normie.
Ja będę robić w przyszłym tygodniu, bo mam wizytę 21 grudnia to akurat
A powiedzcie mi dziewczyny. W międzyczasie można pić? Bo ja mam nadpłytkowość i bardzo, bardzo ciężko idzie pobieranie krwi jak nie piję na bieżąco, bo taka krew gęsta… -
Mimisia wrote:Makaron, zawsze możesz napisać SMS do swojego gina i jak Ci nie odpiszę no to trzeba uszanować, że wakacje, ale może akurat coś się dowiesz
Tattyteddy, super, że u Ciebie wszystko w normie.
Ja będę robić w przyszłym tygodniu, bo mam wizytę 21 grudnia to akurat
A powiedzcie mi dziewczyny. W międzyczasie można pić? Bo ja mam nadpłytkowość i bardzo, bardzo ciężko idzie pobieranie krwi jak nie piję na bieżąco, bo taka krew gęsta…
Skontaktowałam się z nim i mam dorobić dzisiaj CRP, a wartości glukozy wrzuciłam informacyjnie dla Emi żeby się nie martwiła na zapas
Mi Pani powiedziała że mogę tylko łyk wody po tej glukozie a później żeby już nie pić. Ale może w twoim przypadku pozwolą Ci napić się więcej wody, musisz dopytać. Swoją drogą u mnie też ciężko pobiera się krew i jest gęsta właśnie. Jak sprawdzałaś tą nadplytkowowsc ?04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
ma_karon07 wrote:Skontaktowałam się z nim i mam dorobić dzisiaj CRP, a wartości glukozy wrzuciłam informacyjnie dla Emi żeby się nie martwiła na zapas
Mi Pani powiedziała że mogę tylko łyk wody po tej glukozie a później żeby już nie pić. Ale może w twoim przypadku pozwolą Ci napić się więcej wody, musisz dopytać. Swoją drogą u mnie też ciężko pobiera się krew i jest gęsta właśnie. Jak sprawdzałaś tą nadplytkowowsc ?
O matko, źle doczytałam. To Emi pisała o tym lekarzu, przepraszam 🙈
W podstawowym badaniu krwi wychodzi ilość płytek krwi
No niestety u mnie jest tak duży problem, że rekordem jest kłucie mnie na 6 razy… A jeszcze jak się trafi jakaś wredna pielęgniarka to komentują to tak, jakby to moja wina była😅
-
Mimisia wrote:O matko, źle doczytałam. To Emi pisała o tym lekarzu, przepraszam 🙈
W podstawowym badaniu krwi wychodzi ilość płytek krwi
No niestety u mnie jest tak duży problem, że rekordem jest kłucie mnie na 6 razy… A jeszcze jak się trafi jakaś wredna pielęgniarka to komentują to tak, jakby to moja wina była😅
Wiesz co u mnie też jest problem z wkluwaniem się i wczoraj nie było inaczej 🙈 ale moja mama podpowiedziała mi, że mogłam poprosić i założenie wenflonu i wtedy nie powinno być takich problemów z wkłuciem się. Pić nie można z tego co wiem tylko ewentualnie zwilżyć usta 😔.
Ma_karon07 i chyba Ty masz rację, z tymi normami a kumpela mi podesłała złe normy.