Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi88 wrote:To mnie Dziewczyny trochę uspokoiłyście z tymi upławami i mokrymi majtkami 🙂. Co do ciemniejszych sutków to u mnie już od jakiegoś czasu są ciemniejsze, a linea negra nie mam.
Ja cały czas walczę z zespołem cieśni nadgarstka, ostatnio jest coraz gorzej 😭. Jutro idę do osteopaty, a w czwartek do chirurga ręki może pomogą mi choć trochę uśmierzyć ból.
Moja mama bardzo się męczyła z tą cieśnią i już niewiele pomagało i moja ciocia jej doradziła takie okłady z glinki 🫣 I ból się zmniejszył.
Jeśli chcesz to mogę podpytać, co to było dokładnie 😀 -
Mimisia wrote:Moja mama bardzo się męczyła z tą cieśnią i już niewiele pomagało i moja ciocia jej doradziła takie okłady z glinki 🫣 I ból się zmniejszył.
Jeśli chcesz to mogę podpytać, co to było dokładnie 😀
Byłabym bardzo wdzięczna jakbyś mogła podpytać i się ze mną podzielić tą wiedzą 🙂 -
Emi, a ja właśnie jak pracowałam 8h przy kompie to miałam problemy z jakimś drętwieniem rak itd. A teraz jak jestem na zwolnieniu to problem zniknął 😀Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Emi88 wrote:Byłabym bardzo wdzięczna jakbyś mogła podpytać i się ze mną podzielić tą wiedzą 🙂
Rozmawiałam z nią przez telefon, ale chyba ta glinka nie do końca była na te cieśń jednak, tylko przy okazji tej dolegliwości się mojej mamie zrobił takie wysięk i urósł taki guzek na nadgarstku i na to była ta glinka 🙈
Niemniej możesz poczytać o okładach z glinki w internecie, bo niby tam ma różne działanie wykazuje.
Wprowadziłam Cię więc w błąd, przepraszam -
Mira000 wrote:Emi, a ja właśnie jak pracowałam 8h przy kompie to miałam problemy z jakimś drętwieniem rak itd. A teraz jak jestem na zwolnieniu to problem zniknął 😀
No czytałam też, że przy długiej pracy przy komputerze też mogą takie objawy występować. Cieszę się, że Tobie ustąpiły 🙂 -
Mimisia wrote:Rozmawiałam z nią przez telefon, ale chyba ta glinka nie do końca była na te cieśń jednak, tylko przy okazji tej dolegliwości się mojej mamie zrobił takie wysięk i urósł taki guzek na nadgarstku i na to była ta glinka 🙈
Niemniej możesz poczytać o okładach z glinki w internecie, bo niby tam ma różne działanie wykazuje.
Wprowadziłam Cię więc w błąd, przepraszam
Spoko nic się nie stało 🙂 z ciekawości poczytam o właściwościach tej glinki. -
Dziewczyny u mnie sukces! Hemoglobina z 10,0 -> 10,5 😄
Żelazo, b12 i kwas foliowy w normie, więc chyba trzeba kontynuować kurację 😄Emi88, Tattyteddy lubią tę wiadomość
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Dziewczyny u mnie sukces! Hemoglobina z 10,0 -> 10,5 😄
Żelazo, b12 i kwas foliowy w normie, więc chyba trzeba kontynuować kurację 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 17:48
🩷 -
Matka-Szajba wrote:Ja jestem po operacji cieśni, ale przed opką pomagał mi tzw kinezjotaping. Polecam poczytac
Ja cieśni nie miałam ale miałam problemy z kręgosłupem i kinesiotaping też polecam naprawdę działa.
Ja właśnie jestem po wizycie, synek waży już kilo sto i ułożony jest w poprzek brzucha:) wg wynikow mam lekką anemię więc więcej żelaza będę brała teraz tylko ascofer a mam teraz brać mocniejszy na receptę lek no i mam małą cukrzycę ciążową na czczo 85 po h 181 i po kolejnej 138 czyli tylko środkowy parametr ponad normę ale już trzeba wdrożyć dietę także idę do diabetologa w najbliższym czasie.
Któraś z Was może ma cukrzycę i była już na konsultacji diabetologicznej? Mam glukometr w domu i paski nigdy nie używałam więc chyba każe mi to monitorować plus dieta?
Mam też drugie pytanie, czy są tu osoby które miały w przeszłości może poród naturalny ale ze znieczuleniem zewnatrzoponowym? Ja rodziłam bez znieczulenia 10 lat temu i nie wspominam tego za dobrze, bardzo chcę teraz cesarkę ale rozważam też opcję ze znieczuleniem ale niestety nie znam nikogo kto by rodził z tym zniecxuleniem czy rzeczywiście nie ma tego obezwładniającego nieludzkiego bólu??? Czy to prawda że czuć skurcz ale już bez tych nieprzyjemności ?
Jeśli któraś to przechodziła to poproszę o info czy warto czy nie?
Pozdrawiam -
Matka-Szajba wrote:Ja jestem po operacji cieśni, ale przed opką pomagał mi tzw kinezjotaping. Polecam poczytac
Tak znam ten temat, bo jak trenowałam bieganie to czasami z tego korzystałam przy jakiś lekkich kontuzjach czy bólach. Dzięki, że mi o tym przypomniałaś! 🙂 Jutro po zajęciach w szkole rodzenia wlece do apteki kupić taśmy 😀 -
Tattyteddy wrote:Super, ładnie się podniosło. Przez miesiąc tyle skoczyło? Przypomnisz co bierzesz?Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Agatina85 wrote:Ja cieśni nie miałam ale miałam problemy z kręgosłupem i kinesiotaping też polecam naprawdę działa.
Ja właśnie jestem po wizycie, synek waży już kilo sto i ułożony jest w poprzek brzucha:) wg wynikow mam lekką anemię więc więcej żelaza będę brała teraz tylko ascofer a mam teraz brać mocniejszy na receptę lek no i mam małą cukrzycę ciążową na czczo 85 po h 181 i po kolejnej 138 czyli tylko środkowy parametr ponad normę ale już trzeba wdrożyć dietę także idę do diabetologa w najbliższym czasie.
Któraś z Was może ma cukrzycę i była już na konsultacji diabetologicznej? Mam glukometr w domu i paski nigdy nie używałam więc chyba każe mi to monitorować plus dieta?
Mam też drugie pytanie, czy są tu osoby które miały w przeszłości może poród naturalny ale ze znieczuleniem zewnatrzoponowym? Ja rodziłam bez znieczulenia 10 lat temu i nie wspominam tego za dobrze, bardzo chcę teraz cesarkę ale rozważam też opcję ze znieczuleniem ale niestety nie znam nikogo kto by rodził z tym zniecxuleniem czy rzeczywiście nie ma tego obezwładniającego nieludzkiego bólu??? Czy to prawda że czuć skurcz ale już bez tych nieprzyjemności ?
Jeśli któraś to przechodziła to poproszę o info czy warto czy nie?
Pozdrawiam
Z tego co wyczytałam to norma dla ciężarnych 1h po posiłku to max 140, 2h po posiłku max 120.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Proszę o informacje. Jesteście zapewne po usg polowkowym i wiecie już czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Jestem na etapie staran o potomka. Plec jest mi obojętna byle było zdrowe, natomiast mąż by chciał dziewczynkę. Jego siostry mają po parce. On tez tak chce, mamy już synka.
Czy naprawdę to w który dzień serduszkowalyscie (przed czy w trakcie owu) przełożyło się na płeć? -
Okokokokokoko wrote:Proszę o informacje. Jesteście zapewne po usg polowkowym i wiecie już czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Jestem na etapie staran o potomka. Plec jest mi obojętna byle było zdrowe, natomiast mąż by chciał dziewczynkę. Jego siostry mają po parce. On tez tak chce, mamy już synka.
Czy naprawdę to w który dzień serduszkowalyscie (przed czy w trakcie owu) przełożyło się na płeć?🩷 -
Okokokokokoko wrote:Proszę o informacje. Jesteście zapewne po usg polowkowym i wiecie już czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Jestem na etapie staran o potomka. Plec jest mi obojętna byle było zdrowe, natomiast mąż by chciał dziewczynkę. Jego siostry mają po parce. On tez tak chce, mamy już synka.
Czy naprawdę to w który dzień serduszkowalyscie (przed czy w trakcie owu) przełożyło się na płeć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 20:37
Mira000, Johana lubią tę wiadomość
-
Czy naprawdę to w który dzień serduszkowalyscie (przed czy w trakcie owu) przełożyło się na płeć?
Pytałaś już o to ostatnio.
Jeśli macie takie mocne parcie na jedną płeć to może lepiej sobie odpuścić dziecko, gdyby jednak nie poszło po Waszej myśli i byłby to dla Was taki ogromny problem.
Dobrze napisała Julia, że ludzie się starają latami i jedynie, czego chcą to tego, żeby dziecko było zdrowe, a płeć to sprawa drugorzędna.Mira000 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wszedł tutaj jakiś "trol" i wprowadza niepotrzebne zamieszanie swoją osobą. Nie ma sensu odpisywać skoro zadaje te same pytania na innych grupach.
Mira000 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.