X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    To mnie Dziewczyny trochę uspokoiłyście z tymi upławami i mokrymi majtkami 🙂. Co do ciemniejszych sutków to u mnie już od jakiegoś czasu są ciemniejsze, a linea negra nie mam.

Ja cały czas walczę z zespołem cieśni nadgarstka, ostatnio jest coraz gorzej 😭. Jutro idę do osteopaty, a w czwartek do chirurga ręki może pomogą mi choć trochę uśmierzyć ból.

Moja mama bardzo się męczyła z tą cieśnią i już niewiele pomagało i moja ciocia jej doradziła takie okłady z glinki 🫣 I ból się zmniejszył.
    Jeśli chcesz to mogę podpytać, co to było dokładnie 😀

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Moja mama bardzo się męczyła z tą cieśnią i już niewiele pomagało i moja ciocia jej doradziła takie okłady z glinki 🫣 I ból się zmniejszył.
    Jeśli chcesz to mogę podpytać, co to było dokładnie 😀

Byłabym bardzo wdzięczna jakbyś mogła podpytać i się ze mną podzielić tą wiedzą 🙂

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, a ja właśnie jak pracowałam 8h przy kompie to miałam problemy z jakimś drętwieniem rak itd. A teraz jak jestem na zwolnieniu to problem zniknął 😀

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Byłabym bardzo wdzięczna jakbyś mogła podpytać i się ze mną podzielić tą wiedzą 🙂

Rozmawiałam z nią przez telefon, ale chyba ta glinka nie do końca była na te cieśń jednak, tylko przy okazji tej dolegliwości się mojej mamie zrobił takie wysięk i urósł taki guzek na nadgarstku i na to była ta glinka 🙈
    Niemniej możesz poczytać o okładach z glinki w internecie, bo niby tam ma różne działanie wykazuje.
    Wprowadziłam Cię więc w błąd, przepraszam :)

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Emi, a ja właśnie jak pracowałam 8h przy kompie to miałam problemy z jakimś drętwieniem rak itd. A teraz jak jestem na zwolnieniu to problem zniknął 😀

No czytałam też, że przy długiej pracy przy komputerze też mogą takie objawy występować. Cieszę się, że Tobie ustąpiły 🙂

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Rozmawiałam z nią przez telefon, ale chyba ta glinka nie do końca była na te cieśń jednak, tylko przy okazji tej dolegliwości się mojej mamie zrobił takie wysięk i urósł taki guzek na nadgarstku i na to była ta glinka 🙈
    Niemniej możesz poczytać o okładach z glinki w internecie, bo niby tam ma różne działanie wykazuje.
    Wprowadziłam Cię więc w błąd, przepraszam :)

Spoko nic się nie stało 🙂 z ciekawości poczytam o właściwościach tej glinki.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie sukces! Hemoglobina z 10,0 -> 10,5 😄
    Żelazo, b12 i kwas foliowy w normie, więc chyba trzeba kontynuować kurację 😄

Emi88, Tattyteddy lubią tę wiadomość

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Matka-Szajba Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po operacji cieśni, ale przed opką pomagał mi tzw kinezjotaping. Polecam poczytac

Emi88 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Dziewczyny u mnie sukces! Hemoglobina z 10,0 -> 10,5 😄
    Żelazo, b12 i kwas foliowy w normie, więc chyba trzeba kontynuować kurację 😄
    Super, ładnie się podniosło. Przez miesiąc tyle skoczyło? Przypomnisz co bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 17:48

🩷
  • Agatina85 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Ja jestem po operacji cieśni, ale przed opką pomagał mi tzw kinezjotaping. Polecam poczytac

Ja cieśni nie miałam ale miałam problemy z kręgosłupem i kinesiotaping też polecam naprawdę działa.

Ja właśnie jestem po wizycie, synek waży już kilo sto i ułożony jest w poprzek brzucha:) wg wynikow mam lekką anemię więc więcej żelaza będę brała teraz tylko ascofer a mam teraz brać mocniejszy na receptę lek no i mam małą cukrzycę ciążową na czczo 85 po h 181 i po kolejnej 138 czyli tylko środkowy parametr ponad normę ale już trzeba wdrożyć dietę:) także idę do diabetologa w najbliższym czasie.

Któraś z Was może ma cukrzycę i była już na konsultacji diabetologicznej? Mam glukometr w domu i paski nigdy nie używałam więc chyba każe mi to monitorować plus dieta?

Mam też drugie pytanie, czy są tu osoby które miały w przeszłości może poród naturalny ale ze znieczuleniem zewnatrzoponowym? Ja rodziłam bez znieczulenia 10 lat temu i nie wspominam tego za dobrze, bardzo chcę teraz cesarkę ale rozważam też opcję ze znieczuleniem ale niestety nie znam nikogo kto by rodził z tym zniecxuleniem czy rzeczywiście nie ma tego obezwładniającego nieludzkiego bólu??? Czy to prawda że czuć skurcz ale już bez tych nieprzyjemności ?

Jeśli któraś to przechodziła to poproszę o info czy warto czy nie?

Pozdrawiam

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:

Tak znam ten temat, bo jak trenowałam bieganie to czasami z tego korzystałam przy jakiś lekkich kontuzjach czy bólach. Dzięki, że mi o tym przypomniałaś! 🙂 Jutro po zajęciach w szkole rodzenia wlece do apteki kupić taśmy 😀

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Super, ładnie się podniosło. Przez miesiąc tyle skoczyło? Przypomnisz co bierzesz?
    Tak, przez miesiąc. Teraz biorę rano ascofer, później żelazo w ciążowych suplach, a wieczorem przed snem chela-ferr. Do tego codziennie staram się pić sok z pokrzywy, co jakiś czas zakwas z buraka + codziennie na obiad mięso. Wcześniej brałam na receptę tardyfelon-fol ale po nim dalej mi spadały wyniki.

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatina85 wrote:
    Ja cieśni nie miałam ale miałam problemy z kręgosłupem i kinesiotaping też polecam naprawdę działa.

Ja właśnie jestem po wizycie, synek waży już kilo sto i ułożony jest w poprzek brzucha:) wg wynikow mam lekką anemię więc więcej żelaza będę brała teraz tylko ascofer a mam teraz brać mocniejszy na receptę lek no i mam małą cukrzycę ciążową na czczo 85 po h 181 i po kolejnej 138 czyli tylko środkowy parametr ponad normę ale już trzeba wdrożyć dietę:) także idę do diabetologa w najbliższym czasie.

Któraś z Was może ma cukrzycę i była już na konsultacji diabetologicznej? Mam glukometr w domu i paski nigdy nie używałam więc chyba każe mi to monitorować plus dieta?

Mam też drugie pytanie, czy są tu osoby które miały w przeszłości może poród naturalny ale ze znieczuleniem zewnatrzoponowym? Ja rodziłam bez znieczulenia 10 lat temu i nie wspominam tego za dobrze, bardzo chcę teraz cesarkę ale rozważam też opcję ze znieczuleniem ale niestety nie znam nikogo kto by rodził z tym zniecxuleniem czy rzeczywiście nie ma tego obezwładniającego nieludzkiego bólu??? Czy to prawda że czuć skurcz ale już bez tych nieprzyjemności ?

Jeśli któraś to przechodziła to poproszę o info czy warto czy nie?

Pozdrawiam
    No ja jestem świeżo po krzywej - mam gorsze wyniki, więc cukrzyca na 100%. Diabetologa umówiłam sobie po świętach, a na ten moment tyle co wyczytałam to że powinno się kontrolować glukometrem 4 razy dziennie cukier - na czczo + 1 h po trzech głównych posiłkach. I tak właśnie sobie mierzę, choć powiem szczerze że przeszłam ciężkie chwile z kłuciem palców, żeby się udało w końcu zmierzyć i ile pasków zepsułam to szkoda gadać...
    Z tego co wyczytałam to norma dla ciężarnych 1h po posiłku to max 140, 2h po posiłku max 120.

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Okokokokokoko Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o informacje. Jesteście zapewne po usg polowkowym i wiecie już czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Jestem na etapie staran o potomka. Plec jest mi obojętna byle było zdrowe, natomiast mąż by chciał dziewczynkę. Jego siostry mają po parce. On tez tak chce, mamy już synka.

Czy naprawdę to w który dzień serduszkowalyscie (przed czy w trakcie owu) przełożyło się na płeć?

• Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okokokokokoko wrote:
    Proszę o informacje. Jesteście zapewne po usg polowkowym i wiecie już czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Jestem na etapie staran o potomka. Plec jest mi obojętna byle było zdrowe, natomiast mąż by chciał dziewczynkę. Jego siostry mają po parce. On tez tak chce, mamy już synka.

Czy naprawdę to w który dzień serduszkowalyscie (przed czy w trakcie owu) przełożyło się na płeć?
    To jest loteria, u nas żadne planowane seksy się nie sprawdziły, kalendarz chiński też nie. To już zależy jakie plemniki ma partner tylko.

🩷

Wysłany: 20 grudnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    To jest loteria, u nas żadne planowane seksy się nie sprawdziły, kalendarz chiński też nie. To już zależy jakie plemniki ma partner tylko.
    A w jakie dni się staraliście? I co przewiduje usg?

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okokokokokoko wrote:

Słuchaj pisałaś ost na grudniowkach to samo teraz piszesz tutaj. Jeśli chcecie mieć dziecko to się staraj. Chyba ważniejsze od spłodzenia jest ważne żeby dziecko było zdrowe. To jest ważniejsze. Piszesz ze tobie to obojętne jak by ci było byś jie pisala jakiś głupot. Weź się do roboty. Są dziewczyny co latami się starają o dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 20:37

Mira000, Johana lubią tę wiadomość

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okokokokokoko wrote:

Pytałaś już o to ostatnio.
    Jeśli macie takie mocne parcie na jedną płeć to może lepiej sobie odpuścić dziecko, gdyby jednak nie poszło po Waszej myśli i byłby to dla Was taki ogromny problem.
    Dobrze napisała Julia, że ludzie się starają latami i jedynie, czego chcą to tego, żeby dziecko było zdrowe, a płeć to sprawa drugorzędna.

Mira000 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 00:19

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszedł tutaj jakiś "trol" i wprowadza niepotrzebne zamieszanie swoją osobą. Nie ma sensu odpisywać skoro zadaje te same pytania na innych grupach.

Mira000 lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ