X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    A ja wrócę do tematu który już się tu pojawił. Farbowania włosów.
    Pytała się któraś lekarza czy można w pierwszym trymestrze? Troche się boję a chciałabym przed weselem zrobić odrosty. Co prawda u mnie jakoś super nie są widoczne te odrosty, bo jestem blondynką i farbuję się na trochę inny jaśniejszy odcień.
    Jak wy rozwiązujecie tę kwestę? Doradźcie coś :)
    ja w pierwszym trymestrze chyba sie nie odwaze farbowac, zreszta boje sie teraz jak zareaguje na zapach farby bo jak mnie odrzuci to nie ma mowy o farbowaniu bo musialaby mi to robic fryzjerka nad uchem wielkiego brata

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości pomagały migdały

Teraz mdłości brak :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy nie farbowałam teraz też nie bede mam ciemne włosy co prawda z widoczna siwizną ale co tam zafarbuję po urodzeniu jak bedzie można :) teraz niechce ryzykować choc wiem że można farbować najlepiej tymi farbami bez amoniaku fajne farby są castinga udało mi sie zafarbować z 2 miesiace temu jak nie lepiej i naprawde ładnie wyglądają mimo upływu czasu :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lodówkę otwiera mąż.... Drażnią mnie strasznie zapachy, rano jak tylko otworze oczy i wstanę to od razu lecę do wc, mam odruch wymiotny ale i jakąś blokadę, że nie mogę zwymiotować, później jem śniadanie, od 2 tygodni bułka z masłem i miodkiem, do tego słaba herbata. W dzień mam mdłości, czasem zwymiotuję. Do 7 tygodnia zero mdłości, a od 7 niestety się pojawiły, mam nadzieję, że jeszcze z 2 tygodnie i już odżyję :)
    Dziś na obiadek gotuję pomidorową i mąż przygotowuje żeberka:) a jutro robię pierogi z jagodami i zapraszam do siebie na nie bratową z dzieciakami :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jestem jakaś dziwna.. Tak Was czytam i te Wasze objawy mdłości, zaparcia, wstręt do jedzenia a ja kompletnie nic, normalnie wszystko jem wogole mnie nie muli zachcianek żadnych nie mam jedynie wczoraj rano pociągnelo mnie na bełta i tyle,nawet zgaga mnie już nie męczy.. ;/

I też w sobotę czeka mnie grill już sobie to wyobrażam będzie trzeba latać i ogarniać ich wszystkich.. A tak apropo można w ciąży jeść jedzenie z grilla? bo gdzieś słyszałam że nie bardzo

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat po porodzie odradzałabym farbowanie. Noworodki mają bardzo wyczulony węch, poznają matkę przede wszystkim przez zapach i smród farby utrzymujący się nawet do tygodnia bardzo może je drażnić. Tak samo z resztą jak perfumy, papierosy itd. Ten pierwszy miesiąc, dwa bym sobie odpuściła.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz totalnie zmienię temat :)

Dziewczyny, które kupowały ostatnio dom/mieszkanie, albo mają w planie (szczególnie Fipsik, bo wiem, że za niedługo będzie parapetówa :P) jak szukałyście lokum? Pośrednik czy samemu w necie? A jak w necie to na jakich stronach?

My już niby na początku czerwca wynegocjowaliśmy dom, ale do tej pory nie dostaliśmy umowy przedwstępnej nawet do sprawdzenia. W zeszłym tygodniu pośredniczka dzwoniła, że ma innych klientów, że jak nie mamy umowy, to każdy dom może podkupić i zaczynamy się zastanawiać czy nie szukać czegoś innego, bo właścicielowi się jakoś nie spieszy ze sprzedażą :/
    Ten dom znalazłam na otodom, poza tym szukam na olx i gratce, ale mało tych ogłoszeń i zaczynam się zastanawiać czy by nie pójść do agencji nieruchomości, może znajdą coś szybciej, bo za miesiąc chcieliśmy brać kredyt.

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Czy ja jestem jakaś dziwna.. Tak Was czytam i te Wasze objawy mdłości, zaparcia, wstręt do jedzenia a ja kompletnie nic, normalnie wszystko jem wogole mnie nie muli zachcianek żadnych nie mam jedynie wczoraj rano pociągnelo mnie na bełta i tyle,nawet zgaga mnie już nie męczy.. ;/

I też w sobotę czeka mnie grill już sobie to wyobrażam będzie trzeba latać i ogarniać ich wszystkich.. A tak apropo można w ciąży jeść jedzenie z grilla? bo gdzieś słyszałam że nie bardzo

misia_ chyba obie jesteśmy dziwne ;) ja od początku nie mam mdłości wymiotów ani innych jedzeniowych problemów. Jem wszystko, chodzę do pracy, dobrze się czuję :D oczywiście czytając forum zaczęłam się zastanawiać czy ze mną i z dzidzią wszystko ok.
    Byłaś już u lekarza na pierwszej wizycie?

f2w343r82gqzimgw.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark na otodom szukaliśmy przez rok.. po roku dopiero się udało znaleźć i to na szybko, obejrzeliśmy, byli inni chętni więc tego samego dnia podpisaliśmy umowę, tydzień później zaliczka i jechane z kredytem :D

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tu się martwicie brakiem objawów, a lutówki już wózki wybierają ;)

M&Ms, kark, Tosia 1981, Fedra, Madera2000 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    wy tu się martwicie brakiem objawów, a lutówki już wózki wybierają ;)

No to grubo... ja chyba jeszcze tak całkiem nie ochłonęłam po teście ciążowym ;)

borsuk lubi tę wiadomość

f2w343r82gqzimgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, no właśnie wcześniej klikam forum, odwiedzane wątki i widzę u nas wpis "Lodówki nie mogę otworzyć", a już miesiąc wcześniej na lutym "Ja chyba kupię X-landera" :P
    Ale pocieszać się musimy, że za miesiąc wszystkie się będziemy czuć dobrze i też będziemy wózki wybierać ;)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Czyli poszłybyście z odrostami? Jak co to chciąłam farbowac u fryzjera a nie wiem jakie on ma farby poza tym że firmy loreal
    ja bym poszla jedynie do fryzjera zeby zrobila mi jakies takie uczesanie gdzie te odrosty sie tak nie beda rzucac w oczy :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche sie zaczelam martwic bo od kilku godzin co jakis czas czuje ze cos mnie tak zakłuje w brzuchu, nie na dole tylko po srodku brzucha troche pod pepkiem i tak to klucie promieniuje i przestaje ;/ nie wiem co to moze byc ;/

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Czyli poszłybyście z odrostami? Jak co to chciąłam farbowac u fryzjera a nie wiem jakie on ma farby poza tym że firmy loreal

Ja też bym nie ryzykowała, tyle że ja mam włosy farbowane na tylko troszeczkę jaśniejszy niż naturalne, więc planuję nie przejmować się odrostami :)

f2w343r82gqzimgw.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    To na pewno tak promienuje ból od rozciągającej się macicy - w sumie u Ciebie musi się bardziej rozciągnąć niż u reszty
    oby to bylo to, w sumie w pachwinach tez mnie ciagnie niemiłosiernie, wezme nospe i wracam do domu lezakowac.
    Jakas panikara sie dzis ze mnie zrobila, musze sie wyszczelac po twarzy.

Dziunka lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli macie jakieś dylematy to nie szperajcie po internetach, nie wyrzekajcie się wszystkiego w imię dziecka, tylko po ludzku zapytajcie swojego lekarza. Zna was, zna waszą ciążę i chyba im ufacie? Doradzi wam najlepiej ze wszystkich.

kark, Fedra lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dziewczyny, jeżeli macie jakieś dylematy to nie szperajcie po internetach, nie wyrzekajcie się wszystkiego w imię dziecka, tylko po ludzku zapytajcie swojego lekarza. Zna was, zna waszą ciążę i chyba im ufacie? Doradzi wam najlepiej ze wszystkich.
    Szczególnie jeżeli ginekologiem jest kobieta farbująca włosy ;)

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    misia_ chyba obie jesteśmy dziwne ;) ja od początku nie mam mdłości wymiotów ani innych jedzeniowych problemów. Jem wszystko, chodzę do pracy, dobrze się czuję :D oczywiście czytając forum zaczęłam się zastanawiać czy ze mną i z dzidzią wszystko ok.
    Byłaś już u lekarza na pierwszej wizycie?
    Ja do 7 tygodnia również myślałam, że jest ze mną coś nie tak bo nie miałam żadnych objawów :) Korzystajcie z tych chwil bez mdłości i wymiotów. Oby was nie dopadły tak jak mnie od 7 tygodnia. :)

M&Ms lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś dziś mocniej kłuje, i jakoś tak intensywniej plamię..wzięłam nospę narazie kłócia przeszły..już sama nie wiem a może to te zaparcia mnie męczą..

f2w33e3kembcagk8.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ