MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina wrote:A ja wrócę do tematu który już się tu pojawił. Farbowania włosów.
Pytała się któraś lekarza czy można w pierwszym trymestrze? Troche się boję a chciałabym przed weselem zrobić odrosty. Co prawda u mnie jakoś super nie są widoczne te odrosty, bo jestem blondynką i farbuję się na trochę inny jaśniejszy odcień.
Jak wy rozwiązujecie tę kwestę? Doradźcie coś -
W pierwszej ciazy nie farbowałam teraz też nie bede mam ciemne włosy co prawda z widoczna siwizną ale co tam zafarbuję po urodzeniu jak bedzie można teraz niechce ryzykować choc wiem że można farbować najlepiej tymi farbami bez amoniaku fajne farby są castinga udało mi sie zafarbować z 2 miesiace temu jak nie lepiej i naprawde ładnie wyglądają mimo upływu czasu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
U mnie lodówkę otwiera mąż.... Drażnią mnie strasznie zapachy, rano jak tylko otworze oczy i wstanę to od razu lecę do wc, mam odruch wymiotny ale i jakąś blokadę, że nie mogę zwymiotować, później jem śniadanie, od 2 tygodni bułka z masłem i miodkiem, do tego słaba herbata. W dzień mam mdłości, czasem zwymiotuję. Do 7 tygodnia zero mdłości, a od 7 niestety się pojawiły, mam nadzieję, że jeszcze z 2 tygodnie i już odżyję
Dziś na obiadek gotuję pomidorową i mąż przygotowuje żeberka:) a jutro robię pierogi z jagodami i zapraszam do siebie na nie bratową z dzieciakami -
Czy ja jestem jakaś dziwna.. Tak Was czytam i te Wasze objawy mdłości, zaparcia, wstręt do jedzenia a ja kompletnie nic, normalnie wszystko jem wogole mnie nie muli zachcianek żadnych nie mam jedynie wczoraj rano pociągnelo mnie na bełta i tyle,nawet zgaga mnie już nie męczy.. ;/
I też w sobotę czeka mnie grill już sobie to wyobrażam będzie trzeba latać i ogarniać ich wszystkich.. A tak apropo można w ciąży jeść jedzenie z grilla? bo gdzieś słyszałam że nie bardzo -
akurat po porodzie odradzałabym farbowanie. Noworodki mają bardzo wyczulony węch, poznają matkę przede wszystkim przez zapach i smród farby utrzymujący się nawet do tygodnia bardzo może je drażnić. Tak samo z resztą jak perfumy, papierosy itd. Ten pierwszy miesiąc, dwa bym sobie odpuściła.
-
nick nieaktualnyTo ja teraz totalnie zmienię temat
Dziewczyny, które kupowały ostatnio dom/mieszkanie, albo mają w planie (szczególnie Fipsik, bo wiem, że za niedługo będzie parapetówa ) jak szukałyście lokum? Pośrednik czy samemu w necie? A jak w necie to na jakich stronach?
My już niby na początku czerwca wynegocjowaliśmy dom, ale do tej pory nie dostaliśmy umowy przedwstępnej nawet do sprawdzenia. W zeszłym tygodniu pośredniczka dzwoniła, że ma innych klientów, że jak nie mamy umowy, to każdy dom może podkupić i zaczynamy się zastanawiać czy nie szukać czegoś innego, bo właścicielowi się jakoś nie spieszy ze sprzedażą
Ten dom znalazłam na otodom, poza tym szukam na olx i gratce, ale mało tych ogłoszeń i zaczynam się zastanawiać czy by nie pójść do agencji nieruchomości, może znajdą coś szybciej, bo za miesiąc chcieliśmy brać kredyt. -
misia_ wrote:Czy ja jestem jakaś dziwna.. Tak Was czytam i te Wasze objawy mdłości, zaparcia, wstręt do jedzenia a ja kompletnie nic, normalnie wszystko jem wogole mnie nie muli zachcianek żadnych nie mam jedynie wczoraj rano pociągnelo mnie na bełta i tyle,nawet zgaga mnie już nie męczy.. ;/
I też w sobotę czeka mnie grill już sobie to wyobrażam będzie trzeba latać i ogarniać ich wszystkich.. A tak apropo można w ciąży jeść jedzenie z grilla? bo gdzieś słyszałam że nie bardzo
misia_ chyba obie jesteśmy dziwne ja od początku nie mam mdłości wymiotów ani innych jedzeniowych problemów. Jem wszystko, chodzę do pracy, dobrze się czuję oczywiście czytając forum zaczęłam się zastanawiać czy ze mną i z dzidzią wszystko ok.
Byłaś już u lekarza na pierwszej wizycie? -
nick nieaktualnyHahaha, no właśnie wcześniej klikam forum, odwiedzane wątki i widzę u nas wpis "Lodówki nie mogę otworzyć", a już miesiąc wcześniej na lutym "Ja chyba kupię X-landera"
Ale pocieszać się musimy, że za miesiąc wszystkie się będziemy czuć dobrze i też będziemy wózki wybierać -
Vaina wrote:Czyli poszłybyście z odrostami? Jak co to chciąłam farbowac u fryzjera a nie wiem jakie on ma farby poza tym że firmy loreal
-
troche sie zaczelam martwic bo od kilku godzin co jakis czas czuje ze cos mnie tak zakłuje w brzuchu, nie na dole tylko po srodku brzucha troche pod pepkiem i tak to klucie promieniuje i przestaje ;/ nie wiem co to moze byc ;/
-
Vaina wrote:Czyli poszłybyście z odrostami? Jak co to chciąłam farbowac u fryzjera a nie wiem jakie on ma farby poza tym że firmy loreal
Ja też bym nie ryzykowała, tyle że ja mam włosy farbowane na tylko troszeczkę jaśniejszy niż naturalne, więc planuję nie przejmować się odrostami -
Vaina wrote:To na pewno tak promienuje ból od rozciągającej się macicy - w sumie u Ciebie musi się bardziej rozciągnąć niż u reszty
Jakas panikara sie dzis ze mnie zrobila, musze sie wyszczelac po twarzy.Dziunka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeżeli macie jakieś dylematy to nie szperajcie po internetach, nie wyrzekajcie się wszystkiego w imię dziecka, tylko po ludzku zapytajcie swojego lekarza. Zna was, zna waszą ciążę i chyba im ufacie? Doradzi wam najlepiej ze wszystkich.
kark, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Dziewczyny, jeżeli macie jakieś dylematy to nie szperajcie po internetach, nie wyrzekajcie się wszystkiego w imię dziecka, tylko po ludzku zapytajcie swojego lekarza. Zna was, zna waszą ciążę i chyba im ufacie? Doradzi wam najlepiej ze wszystkich.
-
M&Ms wrote:misia_ chyba obie jesteśmy dziwne ja od początku nie mam mdłości wymiotów ani innych jedzeniowych problemów. Jem wszystko, chodzę do pracy, dobrze się czuję oczywiście czytając forum zaczęłam się zastanawiać czy ze mną i z dzidzią wszystko ok.
Byłaś już u lekarza na pierwszej wizycie?M&Ms lubi tę wiadomość