Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przywitałam się z wc jeszcze przed śniadaniem. Tym raze nie pasuje sok z pomarańczy i kiwi.. ehh bywają lepsze dni i myśle że wszystko odpuściło a dziś znowu mdłości na całego.

Mam dziś gości :D zaraz zabieram się za pieczenie ciasta. Oby wyszło! :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po kęsie drożdżówki z jagodami modliłam się kilka minut przy talerzu, żeby nie bełtnąć :/
    A teraz jem bułę z szynką i normalnie żałuję, że tylko jedną do pracy wzięłam :P

MatyldaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie zrobię,bo mam smaka na kakao :-) gorzej z jedzeniem bo na nic nie mam ochoty.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to i tak nie jest źle. Z jagodą 6+0 już leżalam w szpitalu z powodu odwodnienia, tak wymiotowałam :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja dziś po kęsie drożdżówki z jagodami modliłam się kilka minut przy talerzu, żeby nie bełtnąć :/
    A teraz jem bułę z szynką i normalnie żałuję, że tylko jedną do pracy wzięłam :P
    ja tez tylko buła z szynka i majonezem nic innego mi nie przechodzi dzis przez gardlo

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobotę jest rocznica ślubu teściów i wielka impreza. Nie wiem jak ja tam wytrzymam :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera biorę Duphaston ale ja też raczej z tych z zaparciami, z tym że ja nie piję kawy odkąd się dowiedziałam o ciąży..a kawka jakoś mnie zawsze goniła :)

Co do ćwiczeń i współżycia to brakuje mi tego.. nie jestem po iv ale za to plamię i lekarz mi zalecił póki co sobie odmawiać.. mam nadzieję że w II trymestrze zmieni zdanie :) a jak nie to jakoś damy radę :) Czytałam dużo o ćwiczeniach w ciąży i są one zalecane o ile lekarz nie widzi przeciwwskazań.. tych na brzuszki i przysiadów jednak tez bym się wystrzegała..

narobiłyście mi smaka na kanapkę z szynką i majonezem..ciekawe czy bym zjadła..póki co mam mięsowstręt :(

f2w33e3kembcagk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, weź ze sobą wiadro, nikt nie zauważy i się nie domyśli :P

Matylda, ja wczoraj na obiad miałam kromki z majonezem, szynką i przecierem pomidorowym, także mamy podobną dietę :P

Fipsik, MatyldaG, Dziunka, Fedra lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa, szczególnie, że nie chcemy im mówić narazie.. a juz napewno nie na wielkiej gali. :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kolejny weekend zapowiada się rodzinnie.. już widzę te spojrzenia wmuszające we mnie jedzenie.. i sugestie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:14

f2w33e3kembcagk8.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa wkoło wszystcy najmadrzejsi wtedy :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy piszecie o jedzeniu... Ja nie mam żadnych zachcianek, nic nie mogę jeść, straszny jadłowstręt, wszystko śmierdzi na kilometr.... Cały dzień siedzę w pracy ze łzami w oczach sztywna jak słup, żeby tylko nikt nic ode mnie nie chciał bo za chwilę puszczę bełta :( Imbir faktycznie pomaga??

Madera2000 lubi tę wiadomość

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Madera biorę Duphaston ale ja też raczej z tych z zaparciami, z tym że ja nie piję kawy odkąd się dowiedziałam o ciąży..a kawka jakoś mnie zawsze goniła :)

Co do ćwiczeń i współżycia to brakuje mi tego.. nie jestem po iv ale za to plamię i lekarz mi zalecił póki co sobie odmawiać.. mam nadzieję że w II trymestrze zmieni zdanie :) a jak nie to jakoś damy radę :) Czytałam dużo o ćwiczeniach w ciąży i są one zalecane o ile lekarz nie widzi przeciwwskazań.. tych na brzuszki i przysiadów jednak tez bym się wystrzegała..

narobiłyście mi smaka na kanapkę z szynką i majonezem..ciekawe czy bym zjadła..póki co mam mięsowstręt :(

Ja tez nie pije kawy od dnia zrobienia testu :-). Na poczatku z rozsadku a teraz juz mnie nawet odrzuca jej zapach. Dzis tez prawie nic nie jadlam caly czas mnie mdli.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pina87 wrote:
    Wy piszecie o jedzeniu... Ja nie mam żadnych zachcianek, nic nie mogę jeść, straszny jadłowstręt, wszystko śmierdzi na kilometr.... Cały dzień siedzę w pracy ze łzami w oczach sztywna jak słup, żeby tylko nikt nic ode mnie nie chciał bo za chwilę puszczę bełta :( Imbir faktycznie pomaga??
    ja jak probowalam dodawac imbir do herbaty to wymiotowalam jeszcze gorzej, ale sprobuj na sobie i ponoc migdaly tez lagodza mdlosci

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wspołżycia to my tego nie robiliśmy od criotransferu a teraz mamy zakaz przez krwawienia ale maz sie nie upomina :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze pic kawe bo mam bardzo niskie ciśnienie nawet spada mi do 89 na 60 :/ nawet gin powiedział że jesli mnie nie odrzuca to jedna kawe dziennie moge pić to przynajmniej bede mogła funkcjonować...

Co do imprez ja miałam w sobote na szczescie oprócz częstego chodzenia do wc nic mi sie nie działo a o alko nie pytali bo ja czasem tak mam że pije czasem nie zreszta miałam wymówkę czyli tabletki na tarczyce ;)

Ja moge Jeszcz wszystko z ogórkiem kiszonym i kapusta nawet zapiekankę zrobiłam sobie z kapusta kiszona i o mało moj nie puścił pawia ;)

MatyldaG, Fipsik, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkoholu ja nie piję przy dziecku , więc o to nie zapytają, ale te mdłości ciężko będzie ukryć :|

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodziły ostatnio ogórki kiszone..siostra zrobiła sałatkę niestety z cebulą i tylko trochę zjadłam..na drugi dzień teściowa postawiła całą miseczkę chyba specjalnie dla mnie..a mi juz sam zapach przywoływał mdłości..:( póki co jedyne czego nie muszę jeszcze odmawiać zanim powącham to lody...:)

Fedra lubi tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    A ja wrócę do tematu który już się tu pojawił. Farbowania włosów.
    Pytała się któraś lekarza czy można w pierwszym trymestrze? Troche się boję a chciałabym przed weselem zrobić odrosty. Co prawda u mnie jakoś super nie są widoczne te odrosty, bo jestem blondynką i farbuję się na trochę inny jaśniejszy odcień.
    Jak wy rozwiązujecie tę kwestę? Doradźcie coś :)

bardziej szkodzi farbowanie przed samym porodem, bo potem maluszkowi "śmierdzi" . O ile nie farbujesz w ciasnej łazience w bloku bez wentylacji, to ok. Najlepiej u fryzjera otworzyć okno i blisko niego usiąść, żeby jak najmniej wdychać. Ja nie farbuję, ale w sierpniu muszę trwałą odnowić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:45

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szatynką, moje włosy tez ostatnio są takie bez blasku chciałam je trochę ożywić ale raczej zaczekam do II trymestru..i na pewno farbę wybiorę ostrożnie bez amoniaku..:)

f2w33e3kembcagk8.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ