MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś przywitałam się z wc jeszcze przed śniadaniem. Tym raze nie pasuje sok z pomarańczy i kiwi.. ehh bywają lepsze dni i myśle że wszystko odpuściło a dziś znowu mdłości na całego.
Mam dziś gości zaraz zabieram się za pieczenie ciasta. Oby wyszło!Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Ja dziś po kęsie drożdżówki z jagodami modliłam się kilka minut przy talerzu, żeby nie bełtnąć
A teraz jem bułę z szynką i normalnie żałuję, że tylko jedną do pracy wzięłamkark lubi tę wiadomość
-
Madera biorę Duphaston ale ja też raczej z tych z zaparciami, z tym że ja nie piję kawy odkąd się dowiedziałam o ciąży..a kawka jakoś mnie zawsze goniła
Co do ćwiczeń i współżycia to brakuje mi tego.. nie jestem po iv ale za to plamię i lekarz mi zalecił póki co sobie odmawiać.. mam nadzieję że w II trymestrze zmieni zdanie a jak nie to jakoś damy radę Czytałam dużo o ćwiczeniach w ciąży i są one zalecane o ile lekarz nie widzi przeciwwskazań.. tych na brzuszki i przysiadów jednak tez bym się wystrzegała..
narobiłyście mi smaka na kanapkę z szynką i majonezem..ciekawe czy bym zjadła..póki co mam mięsowstręt -
nick nieaktualny
-
Wy piszecie o jedzeniu... Ja nie mam żadnych zachcianek, nic nie mogę jeść, straszny jadłowstręt, wszystko śmierdzi na kilometr.... Cały dzień siedzę w pracy ze łzami w oczach sztywna jak słup, żeby tylko nikt nic ode mnie nie chciał bo za chwilę puszczę bełta Imbir faktycznie pomaga??
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Dziunka wrote:Madera biorę Duphaston ale ja też raczej z tych z zaparciami, z tym że ja nie piję kawy odkąd się dowiedziałam o ciąży..a kawka jakoś mnie zawsze goniła
Co do ćwiczeń i współżycia to brakuje mi tego.. nie jestem po iv ale za to plamię i lekarz mi zalecił póki co sobie odmawiać.. mam nadzieję że w II trymestrze zmieni zdanie a jak nie to jakoś damy radę Czytałam dużo o ćwiczeniach w ciąży i są one zalecane o ile lekarz nie widzi przeciwwskazań.. tych na brzuszki i przysiadów jednak tez bym się wystrzegała..
narobiłyście mi smaka na kanapkę z szynką i majonezem..ciekawe czy bym zjadła..póki co mam mięsowstręt
Ja tez nie pije kawy od dnia zrobienia testu . Na poczatku z rozsadku a teraz juz mnie nawet odrzuca jej zapach. Dzis tez prawie nic nie jadlam caly czas mnie mdli. -
pina87 wrote:Wy piszecie o jedzeniu... Ja nie mam żadnych zachcianek, nic nie mogę jeść, straszny jadłowstręt, wszystko śmierdzi na kilometr.... Cały dzień siedzę w pracy ze łzami w oczach sztywna jak słup, żeby tylko nikt nic ode mnie nie chciał bo za chwilę puszczę bełta Imbir faktycznie pomaga??
-
A ja musze pic kawe bo mam bardzo niskie ciśnienie nawet spada mi do 89 na 60 nawet gin powiedział że jesli mnie nie odrzuca to jedna kawe dziennie moge pić to przynajmniej bede mogła funkcjonować...
Co do imprez ja miałam w sobote na szczescie oprócz częstego chodzenia do wc nic mi sie nie działo a o alko nie pytali bo ja czasem tak mam że pije czasem nie zreszta miałam wymówkę czyli tabletki na tarczyce
Ja moge Jeszcz wszystko z ogórkiem kiszonym i kapusta nawet zapiekankę zrobiłam sobie z kapusta kiszona i o mało moj nie puścił pawiaMatyldaG, Fipsik, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Za mną chodziły ostatnio ogórki kiszone..siostra zrobiła sałatkę niestety z cebulą i tylko trochę zjadłam..na drugi dzień teściowa postawiła całą miseczkę chyba specjalnie dla mnie..a mi juz sam zapach przywoływał mdłości.. póki co jedyne czego nie muszę jeszcze odmawiać zanim powącham to lody...
Fedra lubi tę wiadomość
-
Vaina wrote:A ja wrócę do tematu który już się tu pojawił. Farbowania włosów.
Pytała się któraś lekarza czy można w pierwszym trymestrze? Troche się boję a chciałabym przed weselem zrobić odrosty. Co prawda u mnie jakoś super nie są widoczne te odrosty, bo jestem blondynką i farbuję się na trochę inny jaśniejszy odcień.
Jak wy rozwiązujecie tę kwestę? Doradźcie coś
bardziej szkodzi farbowanie przed samym porodem, bo potem maluszkowi "śmierdzi" . O ile nie farbujesz w ciasnej łazience w bloku bez wentylacji, to ok. Najlepiej u fryzjera otworzyć okno i blisko niego usiąść, żeby jak najmniej wdychać. Ja nie farbuję, ale w sierpniu muszę trwałą odnowić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:45