X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Tez mam pytanie do dziewczyn po in vitro przede wszystkim i do Brtii wspołżyjecie normalnie czy Wam się kazał lekarz wstrzymac?
    Yyyy nie ;-) bo się boję

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kochanie, przeczytaj wszystkie swoje wypowiedzi i zastanów się czy mnie personalnie też nie obraziłaś. Ale zrób to na spokojnie.
    Wiem przepraszam również. To emocje.

Fedra, kark, coffee lubią tę wiadomość

• Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tita, ja przy synu ćwiczyłam codziennie taki pilates dla kobiet w ciąży znaleziony na youtubie i muszę przyznać, że po tych 15 minutach super było mieć takiego "power'a" na resztę dnia :) Tylko w 32tc miała poród niedokonany i nakaz plackowania do końca ciąży, więc musiałam skończyć.

To przykre, ale ile sobie poćwiczyłaś to Twoje :D Ja zawsze dużo tańczyłam i chcę to kontynuować. Ale brzuszkowi należy już dać spokój co nie? Chodzi mi o mięśnie brzucha.

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    Dziewczyny, spokojnie, wrzućcie na luz i zakończcie temat. Najlepiej zignorować to co nas irytuje.

Żeby zmienić temat, wrzucę nowy do dyskusji :) co myślicie o ćwiczeniach w ciąży? Co wolno, co zależy, czego absolutnie nie wolno?
    Jeśli byłaś aktywna przed ciąża mozesz cwiczyc nadal wiadomo wszystko tez zależy od samopoczucia i czy nie ma przeciwskazań...
    Jest masę przykładów na internecie ćwiczeń dla ciężarnych a najlepiej udać sie na jakaś lekcje pokazowa szkoły rodzenia oni tam maja ćwiczenia dla kobiet w ciazy tak by sobie krzywdy nie zrobic i wiadomo basen w zaawansowanym stadium zbawienie dla kręgosłupa :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    To przykre, ale ile sobie poćwiczyłaś to Twoje :D Ja zawsze dużo tańczyłam i chcę to kontynuować. Ale brzuszkowi należy już dać spokój co nie? Chodzi mi o mięśnie brzucha.

Moim zdaniem tak, ćwiczenia brzucha lepiej sobie podarować

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Tez mam pytanie do dziewczyn po in vitro przede wszystkim i do Brtii wspołżyjecie normalnie czy Wam się kazał lekarz wstrzymac?
    Ja w pierwszej ciazy po iv miałam całkowity zakaz wspołżycia ale może dlatego że non stop albo plamiłam albo krwawiłam, ale inne moje koleżanki jesli było wszystko ok nie miały takiego zakazu :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to miejsce z brzuszkami przewijałam :D

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa ćwiczenia które w ciazy na brzuch mozna robic ponieważ wzmacniają mieście ale ja bym była ostrożna :)
    Moja tez mi daje wycisk codziennie a nadążyć za 1,5 rocznym dzieckiem które samo jeszcze nie wie co wymyśli to czasem trudńo ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii, też przepraszam. Myślę, że gdyby były inne procedury odraczania to rodzice (m.in. ja ;) ) by się tak nie ciskali o te 6cio latki, a tak ten temat działa jak płachta na byka :/

Fedra, coffee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, ja pamiętam jak kiedyś koleżanka powiedziała, że ona ma mega ochotę, a mąż nie chce, bo stwierdził, że nie będzie swojego dziecka rąbał w głowę XD

Vaina, Fedra, chloet lubią tę wiadomość

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Vaina, ja pamiętam jak kiedyś koleżanka powiedziała, że ona ma mega ochotę, a mąż nie chce, bo stwierdził, że nie będzie swojego dziecka rąbał w głowę XD

No, pochlebia sobie myśląc, że da radę :D

Vaina, kark, Dziunka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Brtiii,

Ale za to jej kuzynka z lipca już nie. Młoda do tej pry wraca ze szkoły z płaczem, jak rysuje rysunki na świetlicy to wszędzie są czarne chmury, pioruny, pająki, albo ona jest sama w "szkole", a na drugiej stronie kartki jej rodzice i brat trzymają się za ręce uśmiechnięci!
    Rodzice byli u 3 psychologów, NIKT NIE CHCIAŁ DAĆ ODROCZENIA, bo sobie poradzi, bo wszystkie 6cio latki idą, to czemu ona nie!

Znam kilka przypadków z okolicznych szkół, gdzie CAŁE KLASY powtarzają teraz 1 klasę, więc nie mów, że dzieci sobie radzą!
    To, że w twojej klasie jest fajnie, nie znaczy, że wszędzie jest!

Po tych rysunkach to kazdy dobry psycholog powinien zobaczyc, ze dziecko ma problem nie ze szkola a raczej ze soba jako czlonkiem swojej rodziny. Kiedy dziecko pomija siebie na rysunkach swojej rodziny znaczy ze uwaza sie za najmniej wazna osobe. Moze rodzice nie okazuja jej tyle uwagi ile potrzebuje. Czesto starsze dzieci tak maja gdy pojawia sie mlodsze rodzenstwo. Sytuacja z domu przeklada sie na ta w szkole i kolo zamkniete.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz powiedział ze w 1 trymestrze zaleca sie wstrzymac od współżycia.

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja w pierwszej ciazy po iv miałam całkowity zakaz wspołżycia ale może dlatego że non stop albo plamiłam albo krwawiłam, ale inne moje koleżanki jesli było wszystko ok nie miały takiego zakazu :)
    my mielismy spytac naszego gina o to wspolzycie bo w sumie maz mi sie dopytuje i by chcial a ja sie wlasnie boje, ale z tego calego szoku ze to jednak blizniaki poprostu zapomnielismy o tym. :/
    A ciezko powiedziec czy nie ma przeciwskazan bo mnie troche gienk zmartwil jak spytalam o te moje bezowe uplawy po luteinie - ze one sa z domieszka krwi, wczoraj rano byly nawet troche brazowawe wiec nie wiem czy to rzeczywiscie nie jakies lekkie plamienia. Oprocz tego po badaniu na aplikatorze tez zauwazylam kropelke krwi a kazda aplikacja luteiny nie jest dla mnie przyjemna, tylko nawet mnie troche boli. Wiec juz sama nie wiem co robic i myslec.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG ja bym przede wszystkim wyrzuciła aplikator do kosza :P mnie aplikator "drażnił" do 3 dpt i od 4 dpt już go nie używam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:13

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    MatyldaG ja bym przede wszystkim wyrzuciła aplikator do kosza :P mnie aplikator "drażnił" do 3 dpt i od 4 dpt już go nie używam :-)
    a czego uzywasz? normalnie recznie aplikujesz? ja mam lutinus wiec tableta spora

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    my mielismy spytac naszego gina o to wspolzycie bo w sumie maz mi sie dopytuje i by chcial a ja sie wlasnie boje, ale z tego calego szoku ze to jednak blizniaki poprostu zapomnielismy o tym. :/
    A ciezko powiedziec czy nie ma przeciwskazan bo mnie troche gienk zmartwil jak spytalam o te moje bezowe uplawy po luteinie - ze one sa z domieszka krwi, wczoraj rano byly nawet troche brazowawe wiec nie wiem czy to rzeczywiscie nie jakies lekkie plamienia. Oprocz tego po badaniu na aplikatorze tez zauwazylam kropelke krwi a kazda aplikacja luteiny nie jest dla mnie przyjemna, tylko nawet mnie troche boli. Wiec juz sama nie wiem co robic i myslec.
    Powiem tak jesli bierzes leki dopochwowe jednak bym sie wstrzymała ze współżyciem jednak po luteinie szyjka jest bardziej ukrwiona i np przy współżyciu moze dojść do jakiegoś mikro urazu zobaczysz zabarwienie czerwone na wkładce i bedziesz przerażona że coś sie stało...
    Drugi powód dla którego bym sie wstrzymała przynajmniej w pierwszym trymestrze to ciąża mnoga...
    Daj Twojemu szklankę zimnej wody i powiedz że to dla dobra dzieci ;) moj maż wytrzymał całą moją ciąże plus jeszcze po porodzie i jak sie go zapytałam czy nie miał ochoty to powiedział że miał ale jak pomyślał że mogło by coś sie stać dziecku to mu sie odechciewało ;)

MatyldaG, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, tylko że w domu rysuje ładne rysunki, kiedyś mi pokazywała jej mama dla porównania co jej pani ze świetlicy dała, a co potem rysowała już z bratem w domu. Ze szkoły czy świetlicy przynosi takie czarne, mroczne i zawsze na nich jest płacząca, a te domowe są ładne, słońce zawsze świeci, często jest na nich z bratem za rączkę, są na nich rodzice, zwierzaki obok i wszyscy uśmiechnięci. Ale to już zamknięty temat.

Dziewczyny, jak nie macie ochoty albo się boicie to nie ma się co zmuszać przecież. A mąż jak już nie daje rady to zawsze można go pod prysznicem popieścić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:19

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a czego uzywasz? normalnie recznie aplikujesz? ja mam lutinus wiec tableta spora
    Potwierdzam wywal aplikator ja lutinusa wkładałam ręcznie mniejsze ryzyko podrażnienia ;)

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Powiem tak jesli bierzes leki dopochwowe jednak bym sie wstrzymała ze współżyciem jednak po luteinie szyjka jest bardziej ukrwiona i np przy współżyciu moze dojść do jakiegoś mikro urazu zobaczysz zabarwienie czerwone na wkładce i bedziesz przerażona że coś sie stało...
    Drugi powód dla którego bym sie wstrzymała przynajmniej w pierwszym trymestrze to ciąża mnoga...
    Daj Twojemu szklankę zimnej wody i powiedz że to dla dobra dzieci ;) moj maż wytrzymał całą moją ciąże plus jeszcze po porodzie i jak sie go zapytałam czy nie miał ochoty to powiedział że miał ale jak pomyślał że mogło by coś sie stać dziecku to mu sie odechciewało ;)
    Masz racje, bo tak naprawde mysle podobnie, te same obawy, ze pojawi sie jakas mikro krew i mnie zawal chwyci albo co gorsza bede miec do niego pretensje, bo ja ochoty nie mam w ogole, raczej moj dzien kreci sie w okol mdlosci :/
    takze musi sobie dac chłop na wstymanie i tyle :)

Fedra lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ