X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziewczyny wyluzujcie wiadomo hormony i te sprawy ale nie jest to miejsce by udowadniać kto co umie, może wie i czy sie nadaje...
    Cieszmy sie Naszymy ciążami...
    Bo takie dyskusje już nie jeden wątek potrafiły rozwalić wiem bo troche jestem na ovu i nie jedno widziałam...

Tak wiec ładnie się przeprosić meliski zaparzyć ;)
    Ale jeśli ona mnie obraża to niech sobie da na wstrzymanie bo nie ma takiego prawa! Czy to forum jest od obrażania kogoś? Niech się wypowie że uważa inaczej a nie tu pisze że ja jestem złym nauczycielem bo mam inne zdanie. No ludzie złoci. Chyba nie rozumie co to znaczy wypowiedzieć swoje zdanie.

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Aha! Ja po wizycie :D Maluszek ma 11,75 mm, widać już było gdzie główka, malutkie rączki sterczące z boku, nóżki, serduszko pukało, jestem przeszczęśliwa ;) Jak wrócę do domu to wstawię zdjęcie.
    Termin wyznaczony wg OM na 7.03, wg USG 4.03 i niby mam w karcie wpisany 7.03, ale doktorka liczy z 4.03 i wczoraj wg niej byłam 7tc+2 :) Następna wizyta dopiero 29.08 (za 6 tygodni :( ), bo ginka ma wcześniej 2 tygodnie urlopu, także w pracy powiem na początku września, a rodzince chyba wcześniej, bo nie będziemy do 14 tygodnia :)

Gratuluję :)

kark lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii, moja córka jest akurat super zdolna, świetnie sobie radzi, już w przedszkolu potrafiła płynnie czytać, ostatnio zdobyła srebrny medal w powiatowym konkursie szachowym w kategorii klas 1-3.
    Nawet pani wychowawczyni sugerowała, żeby przenieść ją do klasy z 7mio latkami, ale się nie zgodziliśmy. I TERAZ TO TY OBRAŻASZ MNIE I JĄ, bo nigdzie nie napisałam, że sobie nie radzi i, że gdy potrzebowała mojej pomocy to jej nie pomogłam!!!

Ale za to jej kuzynka z lipca już nie. Młoda do tej pry wraca ze szkoły z płaczem, jak rysuje rysunki na świetlicy to wszędzie są czarne chmury, pioruny, pająki, albo ona jest sama w "szkole", a na drugiej stronie kartki jej rodzice i brat trzymają się za ręce uśmiechnięci!
    Rodzice byli u 3 psychologów, NIKT NIE CHCIAŁ DAĆ ODROCZENIA, bo sobie poradzi, bo wszystkie 6cio latki idą, to czemu ona nie!

Znam kilka przypadków z okolicznych szkół, gdzie CAŁE KLASY powtarzają teraz 1 klasę, więc nie mów, że dzieci sobie radzą!
    To, że w twojej klasie jest fajnie, nie znaczy, że wszędzie jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 08:33

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ale jeśli ona mnie obraża to niech sobie da na wstrzymanie bo nie ma takiego prawa! Czy to forum jest od obrażania kogoś? Niech się wypowie że uważa inaczej a nie tu pisze że ja jestem złym nauczycielem bo mam inne zdanie. No ludzie złoci. Chyba nie rozumie co to znaczy wypowiedzieć swoje zdanie.
    OK zgadzam się iż nie powinna Cie personalnie atakować jeśli ma żal w sprawie jakiegoś tematu powinna ująć to inaczej...
    A Ty jako inteligentna osoba powinnaś napisać iż nie życzysz sobie tego typu wycieczek pod Twoim adresem i skończyć temat i nie nakręcać się dalej bo nerwy szkodzą Twoim dwóm serduszkom...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    OK zgadzam się iż nie powinna Cie personalnie atakować jeśli ma żal w sprawie jakiegoś tematu powinna ująć to inaczej...
    A Ty jako inteligentna osoba powinnaś napisać iż nie życzysz sobie tego typu wycieczek pod Twoim adresem i skończyć temat i nie nakręcać się dalej bo nerwy szkodzą Twoim dwóm serduszkom...
    Freda, to możesz ocenisz teraz jej atak wg mojej osoby jako złej matki, która nie potrafiła zadbać o swoje dziecko?!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat sześciolatków w szkole zawsze wywoływał emocje skrajne i wywoływać bedzie...

Prawdą jest iż Kark nie powinnaś pisać jaka jest nauczycielką Brtiii86 bo jej nie znasz a Ona nie powinna odwdzięczać się atakiem...

Tak wiec naprawde wyluzujcie i skończcie ten temat...

A tym czasem spadam nie na moje nerwy to...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Briti to nie od rodzica zależy czy dziecko w wieku 6 lat pójdzie do szkoły czy nie. Moja mama jest pedagogiem, do niej dziecko przychodzi i to ona o tym decyduje

kark lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że to zależy od dziecka. Nawet nie od zdolności ale od psychiki. Osobiście się cieszę, że moje dziecko nie pójdzie w wieku 6 lat, znam mamy, których dzieci zaraz mają iść i patrząc na dziecko nie wyobrażają sobie ich teraz w ławce szkolnej a są dzieci, które bez problemu, wysiedza w klasie, będą sobie dobrxe radzić. Uczyłam dzieci w podobnym wieku i uważam, że rok to bardzo dużo. Moim skromnym zdaniem powinien być wybór rodzica orax darmowa rozmowa z psychologiem dla niezdecydowanych rodziców jak jego zdaniem gotowe jest dziecko na rozpoczęcie długiej edukscji szkolnej.

A co do pisania ja juz w przedszkolu plynnie czytalam i pisalam, wyroznialam się pod wieloma względami ale mama mówi, że absolutnie nie byłam gotowa psychicznie na szkołę co się potwierdziło jak poszlam. Problem z wysiedzeniem w lawce, koncentracja i inne. Później się to wyrównało

kark, Fedra, Fipsik lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie są same kobiety tam zawsze jest jakaś burza! :) Dziewczyny wyluzujcie. Każda ma inne poglądy, ale jedno nas łączy: ciąża <3 więc bez spiny.

Fedra, borsuk, jenny88, coffee lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Freda, to możesz ocenisz teraz jej atak wg mojej osoby jako złej matki, która nie potrafiła zadbać o swoje dziecko?!
    Już sie wypowiedziałam obie jesteście winne jedna zaczęła a druga poprzez obronę rozumie atak...
    Więc rozwiążcie to miedzy sobą ale może nie tutaj bo wprowadza to nie miła atmosferę... I zaraz rozpęta sie burza...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Brtiii, moja córka jest akurat super zdolna, świetnie sobie radzi, już w przedszkolu potrafiła płynnie czytać, ostatnio zdobyła srebrny medal w powiatowym konkursie szachowym w kategorii klas 1-3.
    Nawet pani wychowawczyni sugerowała, żeby przenieść ją do klasy z 7mio latkami, ale się nie zgodziliśmy. I TERAZ TO TY OBRAŻASZ MNIE I JĄ, bo nigdzie nie napisałam, że sobie nie radzi i, że gdy potrzebowała mojej pomocy to jej nie pomogłam!!!

Ale za to jej kuzynka z lipca już nie. Młoda do tej pry wraca ze szkoły z płaczem, jak rysuje rysunki na świetlicy to wszędzie są czarne chmury, pioruny, pająki, albo ona jest sama w "szkole", a na drugiej stronie kartki jej rodzice i brat trzymają się za ręce uśmiechnięci!
    Rodzice byli u 3 psychologów, NIKT NIE CHCIAŁ DAĆ ODROCZENIA, bo sobie poradzi, bo wszystkie 6cio latki idą, to czemu ona nie!

Znam kilka przypadków z okolicznych szkół, gdzie CAŁE KLASY powtarzają teraz 1 klasę, więc nie mów, że dzieci sobie radzą!
    To, że w twojej klasie jest fajnie, nie znaczy, że wszędzie jest!

Chodzi o to że powiedziałaś do mnie personalnie że jestem zlym nauczycielem bo mam inne zdanie niż ty. A to nie prawda. Czasem trzeba pomyśleć zanim coś się napisze. Możesz mieć swoje zdanie ale nie pisz nieprawdy o mnie. I też nie pisz że wszystkie 6-latki sobie nie radzą,bo to nie prawda. I jest mi przykro że ta dziewczynka musiała to przejść. I ja jako wychowawca gdybym miała taki przypadek nie zostawiła bym tego tak że dziecko sobie poradzi. Nigdy. Bo tak jak mówię nie można każdego dac do jednego worka. Tu ta wychowawczyni zawaliła że nie pomogła. Bo dziecko się męczyło. Ja każde ze swojej 20- uczniów traktuje jak swoje,i nigdy nie robiłam niczego żeby mieć coś dla siebie kosztem ich. Więc mnie zabolalt Twoje slowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 08:55

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki wyluzujcie szkoda takiego fajnego forum w ktorym do tej pory swietnie sie wspieramy na klotnie, dzieci potem nam sie nerwowe urodza :)
    łyknelam dzis pierwszy raz mamarin - widze delikatna poprawe ale i tak bez belta sie nie obyło :(

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hmmm Briti to nie od rodzica zależy czy dziecko w wieku 6 lat pójdzie do szkoły czy nie. Moja mama jest pedagogiem, do niej dziecko przychodzi i to ona o tym decyduje
    Wiadomo że pedagog ma tu duże znaczenie bo może z dzieckiem przeprowadzić rozmowy,przebadac. Moje 6-latki też przechodziły takie rozmowy.
    Cała ta dyskusja nie miała by miejsca gdyby kark nie pisała do mnie personalnie o tym jakm jestem nauczycielem. Bo nie zna mnie i mojego sposobu nauczania. I tyle.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie spinam, po prostu mam w rodzinie kilka nauczycielek, plus dzieci w wieku szkolnym, łącznie zakładam ponad 10 podstawówek, więc nie wiem... Koło kilku tysięcy dzieci?
    Są dzieci, które sobie radzą, ale są też takie które nie, choć rodzice robią co mogą. I wkurzanie się, że przez to, że dzieciom będzie lepiej jest dla mnie głupie. Teraz jest znowu normalnie - dziecko jest zdolne i gotowe na szkołę to posyłasz wcześniej, nie to ma jeszcze rok, a rok dla dziecka to jak dla nas 10 lat!

Brtii, teraz się wkurzasz, ale za 7 lat jak bliźniaki będą miały 6 lat to się będziesz cieszyć, że mają jeszcze ten rok. Stracisz pracę, rozumiem, ale kurcze spójrz na to z szerszej perspektywy, bo tu nie chodzi o jedną ciebie, ale o miliony dzieci (również tych, które mamy w brzuchu i za które to ty będziesz decydować, a nie pani szkolna psycholog).

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie, wrzućcie na luz i zakończcie temat. Najlepiej zignorować to co nas irytuje.

Żeby zmienić temat, wrzucę nowy do dyskusji :) co myślicie o ćwiczeniach w ciąży? Co wolno, co zależy, czego absolutnie nie wolno?

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Chodzi o to że powiedziałaś do mnie personalnie że jestem zlym nauczycielem bo mam inne zdanie niż ty. A to nie prawda. Czasem trzeba pomyśleć zanim coś się napisze. Możesz mieć swoje zdanie ale nie pisz nieprawdy o mnie.
    Kochanie, przeczytaj wszystkie swoje wypowiedzi i zastanów się czy mnie personalnie też nie obraziłaś. Ale zrób to na spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita, ja przy synu ćwiczyłam codziennie taki pilates dla kobiet w ciąży znaleziony na youtubie i muszę przyznać, że po tych 15 minutach super było mieć takiego "power'a" na resztę dnia :) Tylko w 32tc miała poród niedokonany i nakaz plackowania do końca ciąży, więc musiałam skończyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 08:54

Tita92 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam pytanie do dziewczyn po in vitro przede wszystkim i do Brtii wspołżyjecie normalnie czy Wam się kazał lekarz wstrzymac?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    dziewczynki wyluzujcie szkoda takiego fajnego forum w ktorym do tej pory swietnie sie wspieramy na klotnie, dzieci potem nam sie nerwowe urodza :)
    łyknelam dzis pierwszy raz mamarin - widze delikatna poprawe ale i tak bez belta sie nie obyło :(
    Mnie mamarin pomagał przy słabych mdlosciach bo w sumie tylko takie miałam w poprzedniej ciazy i to wieczorem jak było gorzej pomagała cola ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy czy ciąża przebiega prawidłowo. Ja niestety od 24 tc miałam ciążę zagrozona przedwczesnym porodem więc kaplica. Ale teraz kto wie :) na pewno mam ćwiczenia z moją 3 latka <3

kark, Fedra lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ