X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    my mielismy spytac naszego gina o to wspolzycie bo w sumie maz mi sie dopytuje i by chcial a ja sie wlasnie boje, ale z tego calego szoku ze to jednak blizniaki poprostu zapomnielismy o tym. :/
    Najlepiej dopytaj gina na kolejnej wizycie ;)

Ja cały 1 trymestr z dziewczynami brałam dupka i oprócz 2 tyg (miedzy 7 a 9 tc) w czasie, których pojawiło mi się 2x plamienie czerwoną krwią, nie miałam zakazu od gina ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 13:54

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Kurcze dziewczyny a np kakao można pić w ciąży? Nie będzie uczulalo malce?
    A dlaczego niby nie można pić ?! Jedzcie i pijcie to na co macie ochotę ;)
    kark wrote:
    Można, pilnować się trzeba na początku karmienia i rozszerzając dietę :)
    Nie trzeba ;) Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej ;)

Jemu wszystko i obserwujemy dziecko. To w szpitalu położne i lekarze wciskają kity o pseudo zakazach ;)
    Vaina wrote:
    A ja wrócę do tematu który już się tu pojawił. Farbowania włosów.
    Pytała się któraś lekarza czy można w pierwszym trymestrze? Troche się boję a chciałabym przed weselem zrobić odrosty. Co prawda u mnie jakoś super nie są widoczne te odrosty, bo jestem blondynką i farbuję się na trochę inny jaśniejszy odcień.
    Jak wy rozwiązujecie tę kwestę? Doradźcie coś :)
    Ja nie pytałam lekarza, ale w poprzednich ciążach normalnie farbowałam włosy farbami bez amoniaku i w tej już też mi się zdarzyło.
    misia_ wrote:
    Czy ja jestem jakaś dziwna.. Tak Was czytam i te Wasze objawy mdłości, zaparcia, wstręt do jedzenia a ja kompletnie nic, normalnie wszystko jem wogole mnie nie muli zachcianek żadnych nie mam jedynie wczoraj rano pociągnelo mnie na bełta i tyle,nawet zgaga mnie już nie męczy.. ;/
    Nie jesteś dziwna, ale też nie musisz mieć takich objawów lub pojawią się w późniejszym czasie.

Ja w tej ciąży póki co spokojnie, nawet mdłości nie mam :D Jedyny objaw to mega senność w ciągu dnia i oby tak zostało ;)
    Vaina wrote:
    Czyli poszłybyście z odrostami? Jak co to chciąłam farbowac u fryzjera a nie wiem jakie on ma farby poza tym że firmy loreal
    W życiu ;)
    Pofarbowałabym sama albo u fryzjera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:05

borsuk, kark, Fedra, Fipsik lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• misia_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    misia_ chyba obie jesteśmy dziwne ;) ja od początku nie mam mdłości wymiotów ani innych jedzeniowych problemów. Jem wszystko, chodzę do pracy, dobrze się czuję :D oczywiście czytając forum zaczęłam się zastanawiać czy ze mną i z dzidzią wszystko ok.
    Byłaś już u lekarza na pierwszej wizycie?
    Byłam w zeszłym tyg ale widoczny był tylko pęcherzyk na następną idę przyszłym tygodniu ;)
    Może już jakiś farfocelek będzie :D to się uspokojenie z tymi objawami

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kończymy dziś 7 tc ;)
    Jutro wizyta u gina na nfz, a w pt u mojego prywatnie :D

Vaina, borsuk, Fedra, Dziunka lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• borsuk Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jak żółw, ślimak lub leniwiec... wszystko robię taaak powoli. Zaniesienie papierów do Sądu zajmuje mi dwa razy więcej czasu ;)
    Czy Wy też "spowolniałyście"?

MatyldaG, Fedra, Dziunka lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, akurat u syna dzięki ograniczaniu się przez pierwszy miesiąc "wykryłam i wyeliminowałam" uczulenie na marchewkę :) Piłam sok marchwiowy i po tym go wysypało :/ Później jak rozszerzałam dietę też po marchewce miał wysypkę, więc odstawiłam mu surową marchew, dostał dopiero jak miał rok i teraz na szczęście po alergii ani śladu (a u nas akurat mąż jest uczulony na surową marchew).
    Ale prawda jest taka, że jakby człowiek miał odłożyć wszystko co ciężkostrawne, wzdymające, alergizujące to by nic nie jadł, więc po prostu trzeba mniej i jak nic nie jest to ładujemy większą porcję :P

Fedra lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko mysle szybciej i za duzo ;p ruszac to bym sie najchetniej wcale nie ruszala

borsuk lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    akurat po porodzie odradzałabym farbowanie. Noworodki mają bardzo wyczulony węch, poznają matkę przede wszystkim przez zapach i smród farby utrzymujący się nawet do tygodnia bardzo może je drażnić. Tak samo z resztą jak perfumy, papierosy itd. Ten pierwszy miesiąc, dwa bym sobie odpuściła.
    Spoko już rodziłam ;) i po porodzie włosy zafarbowałam po 15 miesiacach luz jestem myślącą osoba ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Spoko już rodziłam ;) i po porodzie włosy zafarbowałam po 15 miesiacach luz jestem myślącą osoba ;)
    To ja jestem niemyśląca, bo farbowałam na chrzciny - jak młody miał miesiąc :D Ale od razu mówiłam fryzjerce, że karmię i dała mi taką farbę, że nawet ja nie czułam :) Co prawda zeszło większość koloru po 3 tygodniach i został tylko rudy połysk, ale na chrzcinach wszyscy patrzyli mi na włosy, nie na brzuch :P

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    To ja jestem niemyśląca, bo farbowałam na chrzciny - jak młody miał miesiąc :D Ale od razu mówiłam fryzjerce, że karmię i dała mi taką farbę, że nawet ja nie czułam :) Co prawda zeszło większość koloru po 3 tygodniach i został tylko rudy połysk, ale na chrzcinach wszyscy patrzyli mi na włosy, nie na brzuch :P
    Ha ha ha każdy robi jak uważa ;) ja poprostu nie miałam potrzeby farbować :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam na obiad zupę pomidorowa krem i była smaczna,bo taka fajnie kwaskowa :-) ten kwaśny smak za mną chodzi cały czas.

Dziunka, borsuk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Jestem jak żółw, ślimak lub leniwiec... wszystko robię taaak powoli. Zaniesienie papierów do Sądu zajmuje mi dwa razy więcej czasu ;)
    Czy Wy też "spowolniałyście"?
    Tak. Ja jestem teraz bardzo ospała,powolna. Nic mi się nie chce.

borsuk lubi tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Zapisałam się na wizyte.Idze z mężem 29 lipca na 18.Już się nie mogę doczekać;):)

Widziałam ze poruszałyście rózne tematy:
    1.w poprzedniej ciązy nie mieliśmy żadnych zakazów wspólżycia,tym bardziej na początku,pod koniec to wiadomo było mniej bo nie wygodnie itd.Ale to zależy jak kto przechodzi ciąże.Trzeba się pytac swoich lekarzy o opinie na swój temat.
    2.Byłam ostatnio u fryzjera i fryzjerka mi tłumaczyła że teraz juz nie ma farb w salonach szkodliwych dla ciężarnych.
    3.Co do zakazów w ciąży to wiele razy słyszałam i stosowałam też tą zasade w poprzedniej ciąży że nie należy jeść serów pleśniowych bo ponoć mają one bakterie listerii odzwierzęce jakieś.No i oczywiście surowe jaja i mięso-zakaz,też właśnie z podobnych przyczyn.
    Ja starałam się unikac tez takiej chemicznej zywnosci typu zupka chinska.

Fedra lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ratujcie! Termin mam na 21 marca.
    Ale nie mogę funkcjonować. A dzisiaj to już koszmar. Mam zero energii, nawet mówić mi się nie chce, pisanie tego jest wysiłkiem. A żyć trzeba! Jak funkcjonujecie?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Dziewczyny, ratujcie! Termin mam na 21 marca.
    Ale nie mogę funkcjonować. A dzisiaj to już koszmar. Mam zero energii, nawet mówić mi się nie chce, pisanie tego jest wysiłkiem. A żyć trzeba! Jak funkcjonujecie?
    ja funkcjonuję tak... za 45 minut kończę pracę. W domu prysznic, zupa i pod koc i mnie nie ma...
    Jestem tak leniwa teraz jak chyba jeszcze nigdy! najchętniej poszła bym na l4 i cały dzień leżała pod ciepłym kocykiem....

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś ktoś mi powiedział że kobietą w ciąży nie wychodzi pieczenie. Dziś jestem tego dowodem :( zrobiłam pyszne ciasto które rozwaliło się na kawałki....

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka szacun ze ci si w ogole chcialo piec, mnie sie nawet obiadu nie chce odgrzac w mikrofali :/ zjeb na maxa

Dziunka lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Kiedyś ktoś mi powiedział że kobietą w ciąży nie wychodzi pieczenie. Dziś jestem tego dowodem :( zrobiłam pyszne ciasto które rozwaliło się na kawałki....
    E przesad ;) ja tydzień temu upiekłam swoje pierwsze w życiu ciasto wyszło pycha ;)
    Wiec sie nie poddawaj zrób jeszcze raz moze jakis składnik był trefny...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kawa i migdały postawiły troche na nogi :)

potwierdzam nie wolno serów pleśniowych, surowego mięsa, jajek, któryś ryb ale nie pamietam których niby nie wolno fast foodów ale ja tam w poprzedniej ciazy zgrzeszyłam kilka razy mcdonaldsem i nie umarłam a i moje dziecko też zdrowe ;)

Myśle że w ciazy można wszystko ale z głową :)

Fipsik lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mcdolalds.... <slinotok>
    dobrze ze nie maja dostaw do domu.

Fedra lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ