X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już odbite stópki w pudełeczku. Na książkę czekamy bo ciocia obiecała na chrzciny, więc nie kupuję. Ale ja też jestem sentymentalna i bardzo lubię takie pamiątki. Mam też schowany test ciążowy, pierwszą bete, która potwierdziła istnienie naszego szczęścia <3
    Marika ma przygotowane tzw pudełko pamiątek, w którym schowany jest już test, beta, zdjęcia usg,pierwsze skarpetki i najmniejsze ubranko, w którym wychodziła ze szpitala. Z czasem coś na pewno będę tam dorzucać..

Byłam na wizycie u gin. Wszystko ok, ładnie zagojone. Lekarz kazał nam odczekać 10 mcy i działać z drugim :) :) (fajnie się mówi)tylko teraz mam dylemat z antykoncepcją.. Lekarz przepisał mi tabsy bo karmię piersią.. Obiecałam sobie przy staraniach, że więcej nie będę się truć i bardzo żałowałam że wcześniej przez kilka lat brałam tabsy, a teraz... teraz bardzo się boję kolejnej ciąży tak szybko i to mnie zawsze stresuje. Niby można uważać, mąż twierdzi, że skoro z tą ciążą nie było tak łatwo to nie mam powodów do obaw, ale zamiast się wyluzować- cały czas się boję :( teraz mam dylemat czy zacząć tabsy..
    Na brzuch stosuję cały czas bio oil, a na bliznę maść contratubex. Pora zacząć ćwiczenia skoro jest zielone światło

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem sentymentalna;) A milosc do dzieci to najpiekniejsze uczucie, ktore mozna przezyc ;) Ja zastanawialam sie czy mozna 2 dzieci kocham jednakowo mocno, nie mialam pojecia jak to jest. Czytalam, ze niektore kobiety maja swoje "ulubione" dzieci i ze niby nie mozna kochac jednakowo. Ale ja kocham moje dziewczyny tak samo mocno. Fakt, ze inaczej przezywa sie macierzynstwo majac 22 i inaczej majac 30 lat. Ale to z racji wieku, doswiadczen i jednak wiekszej dojrzalosci. Ale i te 8 lat temu i teraz to najpiekniejszy czas w moim zyciu;)
    Nadii rozumiem Twoje obawy, jednak po cesarce trzeba ten bezpieczny czas poczekac. Moja kolezanka o 1 dziecko starala sie ok. 2 lat, z medycznego punktu widzenia bylo wszystko ok. Poprostu nie zachodzila. Z drugim dzieckiem obawiali sie, ze moze tez dlugo potrwac a udalo sie za pierwszym razem;) Wiec nie ma.reguly;)
    Ja tez stosuje bio oil lubie ten olejek. Ciagle jeszcze karmie ale mala sie denerwuje przy piersi coraz czesciej. Nie wiem dlaczego tak.ma.Ale ciesze sie ze chociaz te kilka tygodni karmilam. Bede karmic puki sie da, ale cos mi sie wydaje ze to dlugo nie potrwa.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia29- aż zazdroszczę takiej czuprynki u córci! zawsze zachwycały mnie gęste włoski u niemowlaczków. My niestety bujną czupryną nie możemy się pochwalić. Z przodu córcia jest prawie łysiutka, za to z tyłu coraz więcej włosków. Ale dla mnie oczywiście jest najcudowniejsza!

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smiesznie wyglada Wiktorka z ta fryzura ale pewnie jej sie wytra jak u starszej siostry;) i beda odrastac nowe mocne wloski ;) Marika moze nie ma teraz gestej czuprynki ale napewno juz niebawem bedzie.miala ;) I w ruch pojda spineczki,) ja niestety nie potrafie czesac pieknych fryzur. A tak mi sie podobaja warkocze dobierane i inne...
    Oczywiscie ze dla kazdej mamuski jej cudo jest najpiekniejsze ;)i idealne;) Widzialam zdjecie Mariki jest przesliczna;) kochane te nasze maluszki;)

Nadiii, ewa81 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Klaudia, zdjęcie Wiki wstawiałaś tutaj?
    Mój też ma dużo włosków na głowie, ciekawa jestem czy będą mu się falować jak u mnie czy będzie miał proste po tacie.
    U nas pogoda się popsuła, pochmurno i ochłodziło się.
    Pochwalcie tutaj zdjęciami maluszków jak teraz wyglądają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 08:45

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ewa dobry pomysl ;)Ja nie wstawialam bo jestem "dinozaurem" i nie potrafie;) jak ktos mi powie jak to wstawie Wiki foteczke ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, otwórz stronkę www.zapodajnet.pl, tam z boku są opcje. Wybierz forum i kliknij na przeglądaj i wybierz zdjęcie jakie chcesz pokazać na forum. Poniżej są podane wielkości zdjęć, więc też możesz wybrać jaką chcesz. Jak wybierzesz, to potem podane są różne linki do skopiowania i wklejenia na forum. Jak pamiętam to musisz ostatni na dole link skopiować czyli miniaturkę zdjęcia i wkleić w swoim poście na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 14:22

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Igorka staram się kłaść na brzuszek chociaż ze 3 razy po 3 minutki. Ładnie główkę dźwiga, choć czasami mu się nie chce i odrazu kładzie ja na bok i leży.
    Mówicie o maści alcacet, to mi nikt o tym nie mówił, że może mu pomóc przy bolu. To jak coś to smarować bezpośrednio na miejsce uklocia?
    Coffee nie kłaść na boki, to dziwne, bo myslalam ze trzeba. Nawet się Mów i, że raz na jeden bok a raz na drugi, żeby główkę dziecko miało ładna.

No wlasnie... mi mama tez mowila zeby klasc, dlatego tez sie zdziwilam jak powiedzieli, ze nie bo zle wplywa na kregoslup, sama juz nie wiem. A co do szczepien to tez bylam w ciezkim szoku, juz nie mowiac o tym, ze lekarz niemal wprost nam powiedzial, ze zli z nas rodzice bo bierzemy na nfz... az nie chce mi sie tam chodzic, a to jedyny doktor tam od tych spraw :(

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06f2e8622608.jpg

ewa81, Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6606dcceb809.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ce46ed0850e.jpg

To moja Wiktorka, dokladnie 7 tygodni temu przyszla na swiat :) Wstawcie zdjecia Waszych pociech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 21:22

ewa81, Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaka ona śliczna. Nie jedno serce złamie. Te wloski u niej sa jak u starej. Taka malutka dorosła ta Wikusia.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój Mały miał tragiczny dzień. Caly Boży dzień, albo darl się że nie można było go uspokoić albo spał. Z samego rana, już wiedziałam, że będziemy mieć z nim wesoło, bo to widać jak tylko wstanie.
    Tylko muszę się przyznać, że to chyba moja wina. Będziecie się pewnie stukac po głowach, ale....tesciowa zaprosiła nas na swoje imieniny na grilla...wpiepszylam 3 udka i jedna karkowke, mocno przysmazone i zajebiscie przyprawione. Jak durna...ale byłam tak już wyszczuta... Tyle razy się od tego wzbranialam, a "Ciocie "...zjedz sobie, zjedz, przecież i tak go brzuszek boli to co może mu być.. .
    Już więcej nie zjem, Napewno zmieniło to smak mleka i dzisiaj nie chciał za bardzo jeść, tylko po trochę. Wieczorem spuscilam mleko, wylalam do zlewu i niech się nowe produkuje. Butlę musieliśmy mu dac.. .I zjadł.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, truskawek też nie można, prawda? Lepiej nie próbować, bo tylko ochoty sobie narobię .

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka broń boże nie jedz truskawek bo są bardzo uczulające. To zaszalałaś z jedzeniem ;). To normalne że matce zdarza się coś zjeść "zakazanego". Jak jeszcze karmiłam moim pokarmem, to skusiłam się na placki ziemniaczane. Matko jak po tym mały płakał i miał wzdęcia, gazy.
    Klaudia Wiktoria prześliczna :). Rzeczywiście ma dużo włosów i to więcej niż mój :). Zdjęcie wstawię jak kompa włączę, bo piszę z komórki.

klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za mile slowa ;)Wydawalo mi sie, ze ma podobne wloski do siostrzyczki w jej wieku ale ogladalam wczoraj zdjecia z ciekawosci i ma sporo wiecej wloskow niz Oli w tym czasie, ale juz mi sie wydaje ze jej sie z tylu wycieraja.
    Malwinka wiem co czujesz ... ile mozna jesc wszystko bez smaku... Tez mi sie sdarzylo zjesc "zakazany owoc". Tez sie staram uwazac. Truskawki tez slyszalam ze uczulaja... Ale mi mowily polozne zeby sie oszczedzac z takimi produktami uczulajacymi do 4tyg dziecka a pozniej powoli wprowadzac tylko obserwowac dziecko. I ze nie ma diety na zapas. Niektore dzieci sa bardziej delikatne a innym nic nie bedzie. Moja kolezanka pierwsza corke karmila bardzo dlugo i od poczatku jadla prawie wszystko i nic jej nigdy nie bylo. Ani boli ani uczulen. Teraz z druga robila to samo i do 3 miesiaca bylo ok, ale jak skonczyla 3 to dostala dosc mocnej wysypki i doszla ze to prawdopodobnie od pomidorow. Ale jednak truskawki czy cytrusy to wydaje mi sie ze strach zjesc. Ja jeszcze mysle ze w czerwcu bede karmic jesli sie uda.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka przez przypadek polubilam posty o tym, ze Wasz maluszek mial zly dzien,wcale tego nie lubie ;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, Twoja Wiki pięknie główkę wysoko trzyma. Mój jest starszy od Twojej córki, a nie podnosi tak wysoko główki. On ledwo podnosi.
    Mój Leoś :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41631d3101f3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba6bcdf4574f.jpg

Nie wiem czemu zdjęcia są obrócone, mimo, że w galerii jest normalnie ustawione

Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa Leos cudny;)Piekny bobasek;) I jaki duzyy;) Tez ma super fryzurke ;) Kochana, Wiki jest dosc silna, ale tak jak pisalam Oli moja pierwsza coreczka dlugo byla leniwcem,)Pozno zaczela podnosic glowke. A pokazywal Ci ktos jak go ukladac? My Oli na poczatku zle uklasalismy raczki jak lezala na brzuszku.Za szeroko a pozniej jak jej podkladalismy pod sama brode zlaczone ze soba piastki to chetniej "cwiczyla";)ale ogolnie od poczatku bylo widac ze jest duzo slabsza i nie chcialo jej sie wysilac. Takze mysle ze przyjdzie moment ze Leos zacznie chetniej cwiczyc ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Malwinka przez przypadek polubilam posty o tym, ze Wasz maluszek mial zly dzien,wcale tego nie lubie ;*

Noooo dooobra, wybaczam Ci :*

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę, same ładne dzieciaczki. Leos to nie taki okruszek; ) fajny bysior z niego.

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ