X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    idę w środę. ty już byłaś?
    Ja byłam w 4t5d i widziałam dwa pęcherzyki ciążowe. Też zobaczysz na pewno:-) a teraz czekam na 11 lipca na wizytę serduszkowa :-)

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 07.07 wizytę mam nadzieję serduszkową;-) Oby te siódemki były szczęśliwe. Za Ciebie też trzymam kciuki

okano1 lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny do lekarza mam we wtorek (5.07) to będzie 5t2d (6tc) . Jak myślicie będzie coś widać ?

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana, ja w 5 tc byłam pierwszy raz u gina, zrobił mi pierwsze usg i było widać pęcherzyk ciążowy, na coś więcej było u mnie za wcześnie. Teraz zaczął mi się 7tc i idę 07.07 ponownie licząc na serduszko jak pisałam powyżej.

rrb7y10.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że napewno zobaczysz pęcherzyk ciazowy:) na serduszko może być za wcześnie, ale kto wie :)

okano1 lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mówi ze serduszko widać od 6+4 ale to pewnie zależy od owulacji i zagniezdzenia. Ja niby miałam wcześnie owu ale nie chce iść za wcześnie. Jak zobaczę jajo bez serduszka to kolejny tydzień będzie pełen nerwów. Wole na spokojnie poczekać do 7+coś żeby była jasna sytuacja.

kark, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Belly mówi ze serduszko widać od 6+4 ale to pewnie zależy od owulacji i zagniezdzenia. Ja niby miałam wcześnie owu ale nie chce iść za wcześnie. Jak zobaczę jajo bez serduszka to kolejny tydzień będzie pełen nerwów. Wole na spokojnie poczekać do 7+coś żeby była jasna sytuacja.
    Podziwiam za wytrwałość w czekaniu :-) ja już się nie mogę doczekać swojej wizyty,ale myślę że w 6t5d już serduszko będzie, skoro pęcherzyki było widać w 4t5d :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Podziwiam za wytrwałość w czekaniu :-) ja już się nie mogę doczekać swojej wizyty,ale myślę że w 6t5d już serduszko będzie, skoro pęcherzyki było widać w 4t5d :-)
    Podziwiać to należy kobiety które przez całą ciążę nie miały nawet jednego usg, żadnej bety i innych fikusnych badań ;) wyobrażacie to sobie?
    Wychodzę z założenia że skoro mnie nic nie boli a beta przyrost dobrze to ciąża jest we właściwym miejscu. A stać się coś może zawsze. Nawet jak ktoś co tydzień chodzi na usg ;)

kark, okano1, Fipsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też mam szalone sny dlatego właśnie od razu myślałam o ciązy bo właśnie w ciązy często są takie sny:), co do płci no ja to pewnie nikogo nie zaskocze że dziewczynke bo mam dwóch chłopaków ale co będzie to szanse zawsze są 50/50 okaże się:) ale jak chłopiec to też fajnie najważniejsze żeby zdrowe było:) ja mam wizyte za 2 tygodnie najwczesniej chyba umrę z niepokoju czy jest ok wszystko heh całuje miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 08:07

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło dziś że byłam gdzieś i ratowalam coś/kogos . Już nie pamiętam dokładnie.

okano1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się faceci byli śnili same pierdoły:) ja też jeszcze suwaczka ciąży nie wstawiam bo mószę być pewna że jest dobrze wszystko :) niestety zmykam do swoich codziennych zajęć przy wariatach moich, pozdro buziak

• borsuk Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zanim pójdę na pierwszą wizytę do lekarza to mogę sobie sama zakupić jakieś witaminy prenatalne? Kwas foliowy biorę. Będę wdzięczna za pomoc :)
    A dziś pierwsze badanie bety :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest lato, są warzywa i owoce i nie ma potrzeby od początku jeść sztucznych witamin. Ja brałam gdzieś od połowy drugiego trymestru.

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Dziewczyny czy zanim pójdę na pierwszą wizytę do lekarza to mogę sobie sama zakupić jakieś witaminy prenatalne? Kwas foliowy biorę. Będę wdzięczna za pomoc :)
    A dziś pierwsze badanie bety :)
    Ja jak się dowiedzialam o ciąży to biorę femibion natal 1. Moja gin mówiła żebym brała. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompleks możesz sobie kupić jak ci dziecko zacznie podbierać witaminy i minerały, czyli jak już będzie łożysko - w drugim trymestrze. Na razie nic kropce nie jest potrzebne oprócz kwasu foliowego :)

_Abby_, borsuk lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś sny ominęły uff :) i wkoncu jestem wyspana. Pamiętam ze w nocy przed zrobieniem mojego pozytywnego testu śnił mi się lord Vader z gwiezdnych wojen ze przed nim uciekalam :p
    Ja juz dziś mam pierwsza wizytę po południu i siedzę jak na szpilkach :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez biorę femibion Natal 1 w sumie to już zaczelam od 1 dc przygotowawczego do crio, oprócz tego magnez, witaminę D i olej z lnu :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja jak się dowiedzialam o ciąży to biorę femibion natal 1. Moja gin mówiła żebym brała. :-)
    Hahha :) no tak tez będzie :) każdy lekarz będzie radził co innego :)

kark lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki nareszcie test wyszedł pozytywny. to dopiero 12dpo, cień cienia jest, jutro idę na betę. Miałam bardzo wczesną owulację, i jak pisałam kiedyś mam bardzo dużą rozbieżność terminów, więc wybieram narazie ten z miesiączki, bo lekarze i tak będą nim się posługiwać. Jutro lecę na betę i umówię się do ginekolożki mojej :) Wy już wypatrujecie serduszek a ja tu dopiero z testem wyskakuję :D Termin z OM 17 marca.

Edit: datę jednak zmianiem na tą z belly. Zobaczymy co lekarz powie na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:58

MatyldaG, jenny88, _Abby_, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratuluję!

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ