Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    idę w środę. ty już byłaś?
    Ja byłam w 4t5d i widziałam dwa pęcherzyki ciążowe. Też zobaczysz na pewno:-) a teraz czekam na 11 lipca na wizytę serduszkowa :-)

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 07.07 wizytę mam nadzieję serduszkową;-) Oby te siódemki były szczęśliwe. Za Ciebie też trzymam kciuki

okano1 lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny do lekarza mam we wtorek (5.07) to będzie 5t2d (6tc) . Jak myślicie będzie coś widać ?

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana, ja w 5 tc byłam pierwszy raz u gina, zrobił mi pierwsze usg i było widać pęcherzyk ciążowy, na coś więcej było u mnie za wcześnie. Teraz zaczął mi się 7tc i idę 07.07 ponownie licząc na serduszko jak pisałam powyżej.

rrb7y10.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że napewno zobaczysz pęcherzyk ciazowy:) na serduszko może być za wcześnie, ale kto wie :)

okano1 lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mówi ze serduszko widać od 6+4 ale to pewnie zależy od owulacji i zagniezdzenia. Ja niby miałam wcześnie owu ale nie chce iść za wcześnie. Jak zobaczę jajo bez serduszka to kolejny tydzień będzie pełen nerwów. Wole na spokojnie poczekać do 7+coś żeby była jasna sytuacja.

kark, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Belly mówi ze serduszko widać od 6+4 ale to pewnie zależy od owulacji i zagniezdzenia. Ja niby miałam wcześnie owu ale nie chce iść za wcześnie. Jak zobaczę jajo bez serduszka to kolejny tydzień będzie pełen nerwów. Wole na spokojnie poczekać do 7+coś żeby była jasna sytuacja.
    Podziwiam za wytrwałość w czekaniu :-) ja już się nie mogę doczekać swojej wizyty,ale myślę że w 6t5d już serduszko będzie, skoro pęcherzyki było widać w 4t5d :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Podziwiam za wytrwałość w czekaniu :-) ja już się nie mogę doczekać swojej wizyty,ale myślę że w 6t5d już serduszko będzie, skoro pęcherzyki było widać w 4t5d :-)
    Podziwiać to należy kobiety które przez całą ciążę nie miały nawet jednego usg, żadnej bety i innych fikusnych badań ;) wyobrażacie to sobie?
    Wychodzę z założenia że skoro mnie nic nie boli a beta przyrost dobrze to ciąża jest we właściwym miejscu. A stać się coś może zawsze. Nawet jak ktoś co tydzień chodzi na usg ;)

kark, okano1, Fipsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też mam szalone sny dlatego właśnie od razu myślałam o ciązy bo właśnie w ciązy często są takie sny:), co do płci no ja to pewnie nikogo nie zaskocze że dziewczynke bo mam dwóch chłopaków ale co będzie to szanse zawsze są 50/50 okaże się:) ale jak chłopiec to też fajnie najważniejsze żeby zdrowe było:) ja mam wizyte za 2 tygodnie najwczesniej chyba umrę z niepokoju czy jest ok wszystko heh całuje miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 08:07

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło dziś że byłam gdzieś i ratowalam coś/kogos . Już nie pamiętam dokładnie.

okano1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się faceci byli śnili same pierdoły:) ja też jeszcze suwaczka ciąży nie wstawiam bo mószę być pewna że jest dobrze wszystko :) niestety zmykam do swoich codziennych zajęć przy wariatach moich, pozdro buziak

• borsuk Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zanim pójdę na pierwszą wizytę do lekarza to mogę sobie sama zakupić jakieś witaminy prenatalne? Kwas foliowy biorę. Będę wdzięczna za pomoc :)
    A dziś pierwsze badanie bety :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest lato, są warzywa i owoce i nie ma potrzeby od początku jeść sztucznych witamin. Ja brałam gdzieś od połowy drugiego trymestru.

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Dziewczyny czy zanim pójdę na pierwszą wizytę do lekarza to mogę sobie sama zakupić jakieś witaminy prenatalne? Kwas foliowy biorę. Będę wdzięczna za pomoc :)
    A dziś pierwsze badanie bety :)
    Ja jak się dowiedzialam o ciąży to biorę femibion natal 1. Moja gin mówiła żebym brała. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompleks możesz sobie kupić jak ci dziecko zacznie podbierać witaminy i minerały, czyli jak już będzie łożysko - w drugim trymestrze. Na razie nic kropce nie jest potrzebne oprócz kwasu foliowego :)

_Abby_, borsuk lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś sny ominęły uff :) i wkoncu jestem wyspana. Pamiętam ze w nocy przed zrobieniem mojego pozytywnego testu śnił mi się lord Vader z gwiezdnych wojen ze przed nim uciekalam :p
    Ja juz dziś mam pierwsza wizytę po południu i siedzę jak na szpilkach :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez biorę femibion Natal 1 w sumie to już zaczelam od 1 dc przygotowawczego do crio, oprócz tego magnez, witaminę D i olej z lnu :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja jak się dowiedzialam o ciąży to biorę femibion natal 1. Moja gin mówiła żebym brała. :-)
    Hahha :) no tak tez będzie :) każdy lekarz będzie radził co innego :)

kark lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki nareszcie test wyszedł pozytywny. to dopiero 12dpo, cień cienia jest, jutro idę na betę. Miałam bardzo wczesną owulację, i jak pisałam kiedyś mam bardzo dużą rozbieżność terminów, więc wybieram narazie ten z miesiączki, bo lekarze i tak będą nim się posługiwać. Jutro lecę na betę i umówię się do ginekolożki mojej :) Wy już wypatrujecie serduszek a ja tu dopiero z testem wyskakuję :D Termin z OM 17 marca.

Edit: datę jednak zmianiem na tą z belly. Zobaczymy co lekarz powie na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:58

MatyldaG, jenny88, _Abby_, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratuluję!

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ