MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi pokazuje termin między 2-5 marzec, chociaż jeżeli wszytsko będzie do końca dobrze to wiem, że na 99,9% będę mieć cesarkę 28.02, więc nie do końca będę marcową mamą
Powiem wam dziewczyny, że i tak gin sobie policzy: termin ostatniej miesiączki + 7 dni - 9 miesięcy. Miałam już chyba z 5 ginekologów w ciąży i niestety w Polsce chyba każdy tak robi Nawet jak z usg czy owulacji wychodzi różnica 2-3 dni to nie zmieniają terminu, no, chyba, że różnica jest tydzień i więcej, to już łaskawie mogą zmienić w karcie ciąży
Ja przy synu widziałam w 6tc+6d Dlatego teraz zamierzam iść dopiero w 7tc+...d, żeby niepotrzebnie nie stresować się potem tydzień czy dwa czy się pojawi czy nie. Akurat na tym etapie (po 7tc) to już wóz albo przewóz, bo nawet lipny sprzęt musi już pokazać i zarodek i serduszko. No, chyba, że ciąża jest młodsza, ale ja akurat w 25dc miałam pozytywny test, więc nie obstawiam, żeby owulacja była później niż 13dcWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:30
-
nick nieaktualnyAle miałam sen! Wchodzę do mojej ginki, gadamy, w końcu mówi "Chodź Karolinko, zrobimy USG i zobaczymy najpierw co i jak, a potem się zbadamy". Robi mi usg, patrzę zadowolona, bo jeden pęchrzyk, jeden dzidziuś, ale babka zaczęła mi dalej jeździć i jeździć, a tu nagle kolejny dzidziuś się pojawia, i po chwili jeszcze jeden! Masakra, poryczałam się przez sen, przez te trojaczki... Mam nadzieję, że sny w ciąży nie są prorocze.
Magda86_0309, okano1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi pokazuje 5t6d ale jestem prawie pewna że ciąża jest kilka dni młodsza. Po wizycie u lekarza, a mam zamiar iść gdzieś za tydzień ustawie sobie suwaczek:) u mnie czasami występuje ból brzucha jak na @-zwykle wieczorem, ból piersi który w ciągu dnia znika, poza tym brak innych objawów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 11:23
borsuk lubi tę wiadomość
termin wg OM +tydzien -
nick nieaktualny
-
Mi pokazuje 4t4d, suwaczka tez się narazie boje żeby nie zapeszac u mnie rano mdłości ciąg dalszy dziś wystarczyło ze tylko weszlam do kuchni i poczułam zapach jakiś owoców co były na wierzchu, 3 podejścia zanim udało mi się zrobić herbatę. Teściowa kupiła mi imbir ale od niego też mnie odrzuca. I mam takie może dziwne pytanie, macie orgazmy przez sen? Mnie się to zdarzyło juz dwa razy w tym tygodniu zupełnie nie kontrolowane kończyło się bólem brzucha i boję się że to może zaszkodzić
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:Mi pokazuje 4t4d, suwaczka tez się narazie boje żeby nie zapeszac u mnie rano mdłości ciąg dalszy dziś wystarczyło ze tylko weszlam do kuchni i poczułam zapach jakiś owoców co były na wierzchu, 3 podejścia zanim udało mi się zrobić herbatę. Teściowa kupiła mi imbir ale od niego też mnie odrzuca. I mam takie może dziwne pytanie, macie orgazmy przez sen? Mnie się to zdarzyło juz dwa razy w tym tygodniu zupełnie nie kontrolowane kończyło się bólem brzucha i boję się że to może zaszkodzić
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:Mi pokazuje 4t4d, suwaczka tez się narazie boje żeby nie zapeszac u mnie rano mdłości ciąg dalszy dziś wystarczyło ze tylko weszlam do kuchni i poczułam zapach jakiś owoców co były na wierzchu, 3 podejścia zanim udało mi się zrobić herbatę. Teściowa kupiła mi imbir ale od niego też mnie odrzuca. I mam takie może dziwne pytanie, macie orgazmy przez sen? Mnie się to zdarzyło juz dwa razy w tym tygodniu zupełnie nie kontrolowane kończyło się bólem brzucha i boję się że to może zaszkodzić
-
Brtiii86 wrote:Tak,mialam nawet dziś
-
Brtiii86 wrote:I już masz mdłości? Ja nie wiem czy to mdłości w moim przypadku ale np jak pomyślę o mięsie np kurczaku to mnie odrzuca. I drażnią mnie mocne zapach np dezodoranty,odswiezacze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykark wrote:Mi pokazuje termin między 2-5 marzec, chociaż jeżeli wszytsko będzie do końca dobrze to wiem, że na 99,9% będę mieć cesarkę 28.02, więc nie do końca będę marcową mamą
Powiem wam dziewczyny, że i tak gin sobie policzy: termin ostatniej miesiączki + 7 dni - 9 miesięcy. Miałam już chyba z 5 ginekologów w ciąży i niestety w Polsce chyba każdy tak robi Nawet jak z usg czy owulacji wychodzi różnica 2-3 dni to nie zmieniają terminu, no, chyba, że różnica jest tydzień i więcej, to już łaskawie mogą zmienić w karcie ciąży
Ja przy synu widziałam w 6tc+6d Dlatego teraz zamierzam iść dopiero w 7tc+...d, żeby niepotrzebnie nie stresować się potem tydzień czy dwa czy się pojawi czy nie. Akurat na tym etapie (po 7tc) to już wóz albo przewóz, bo nawet lipny sprzęt musi już pokazać i zarodek i serduszko. No, chyba, że ciąża jest młodsza, ale ja akurat w 25dc miałam pozytywny test, więc nie obstawiam, żeby owulacja była później niż 13dc