X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje termin między 2-5 marzec, chociaż jeżeli wszytsko będzie do końca dobrze to wiem, że na 99,9% będę mieć cesarkę 28.02, więc nie do końca będę marcową mamą :P
    Powiem wam dziewczyny, że i tak gin sobie policzy: termin ostatniej miesiączki + 7 dni - 9 miesięcy. Miałam już chyba z 5 ginekologów w ciąży i niestety w Polsce chyba każdy tak robi :/ Nawet jak z usg czy owulacji wychodzi różnica 2-3 dni to nie zmieniają terminu, no, chyba, że różnica jest tydzień i więcej, to już łaskawie mogą zmienić w karcie ciąży :)

Ja przy synu widziałam w 6tc+6d :) Dlatego teraz zamierzam iść dopiero w 7tc+...d, żeby niepotrzebnie nie stresować się potem tydzień czy dwa czy się pojawi czy nie. Akurat na tym etapie (po 7tc) to już wóz albo przewóz, bo nawet lipny sprzęt musi już pokazać i zarodek i serduszko. No, chyba, że ciąża jest młodsza, ale ja akurat w 25dc miałam pozytywny test, więc nie obstawiam, żeby owulacja była później niż 13dc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen! Wchodzę do mojej ginki, gadamy, w końcu mówi "Chodź Karolinko, zrobimy USG i zobaczymy najpierw co i jak, a potem się zbadamy". Robi mi usg, patrzę zadowolona, bo jeden pęchrzyk, jeden dzidziuś, ale babka zaczęła mi dalej jeździć i jeździć, a tu nagle kolejny dzidziuś się pojawia, i po chwili jeszcze jeden! Masakra, poryczałam się przez sen, przez te trojaczki... Mam nadzieję, że sny w ciąży nie są prorocze.

Magda86_0309, okano1 lubią tę wiadomość

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano idę za tydzień. Ale od razu nastawiam się na jeszcze jedną wizytę, bo nie wiem czy serduszko będzie słychać. Za tydzień będzie to 5tc6d. Mam masę pytań do lekarza,chciałabym już powiedzieć w pracy dlatego idę pod koniec 5tygodnia :)

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę miała kilka dni bez belly bo wyjeżdżam. Nie biorę laptopa i nie chce, żeby ktoś podejrzał forum:P Wszystkiego dobrego dziewczyny :*

• maggdax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!:) jak tam u was?:) komuś się zaczął kolejny tc? Jakieś nowe objawy?:) mamable miłego wypoczynku:*

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi według belly dziś wskoczył 6 tydz (5t0d) i nie czuje prawie nic, piersi tylko przy dotyku

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg belly mam też 6tyd (a dokładnie 5t4d) i mam ból piersi przy dotykaniu,spaniu,bez stanika najgorzej. No i wzdęcia,gazy,zaparcia. I dziwne chetki. Dziś np na obiad jem frytki z majonezem :-)

kark lubi tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wczorajszej wizycie w pierszym dniu 6 tc termin na 5 marca

kark, Mimi86 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Witam sie po wczorajszej wizycie w pierszym dniu 6 tc termin na 5 marca

Witaj :-) i już widziałaś serduszko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wstawcie sobie suwaczki, to będzie łatwiej, bo jak ktoś mówi np. mam wizytę za tydzień to niewiele to mówi :)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje 5t6d ale jestem prawie pewna że ciąża jest kilka dni młodsza. Po wizycie u lekarza, a mam zamiar iść gdzieś za tydzień ustawie sobie suwaczek:) u mnie czasami występuje ból brzucha jak na @-zwykle wieczorem, ból piersi który w ciągu dnia znika, poza tym brak innych objawów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 11:23

borsuk lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze suwaczki zmieniają się z dnia na dzień? Bo ja zauważyłam że nie. Może coś źle wpisalam

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje 4t4d, suwaczka tez się narazie boje żeby nie zapeszac :) u mnie rano mdłości ciąg dalszy dziś wystarczyło ze tylko weszlam do kuchni i poczułam zapach jakiś owoców co były na wierzchu, 3 podejścia zanim udało mi się zrobić herbatę. Teściowa kupiła mi imbir ale od niego też mnie odrzuca. I mam takie może dziwne pytanie, macie orgazmy przez sen? Mnie się to zdarzyło juz dwa razy w tym tygodniu zupełnie nie kontrolowane kończyło się bólem brzucha i boję się że to może zaszkodzić :(

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Mi pokazuje 4t4d, suwaczka tez się narazie boje żeby nie zapeszac :) u mnie rano mdłości ciąg dalszy dziś wystarczyło ze tylko weszlam do kuchni i poczułam zapach jakiś owoców co były na wierzchu, 3 podejścia zanim udało mi się zrobić herbatę. Teściowa kupiła mi imbir ale od niego też mnie odrzuca. I mam takie może dziwne pytanie, macie orgazmy przez sen? Mnie się to zdarzyło juz dwa razy w tym tygodniu zupełnie nie kontrolowane kończyło się bólem brzucha i boję się że to może zaszkodzić :(
    Tak,mialam nawet dziś ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    I już masz mdłości? Ja nie wiem czy to mdłości w moim przypadku ale np jak pomyślę o mięsie np kurczaku to mnie odrzuca. I drażnią mnie mocne zapach np dezodoranty,odswiezacze

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Tak,mialam nawet dziś ;-)
    Uff a myślałam,że że mną coś nie tak :p niby mówi się że lepiej się powstrzymać od przytulania bo orgazmy powodują skurcze, ale co zrobić z tymi nie kontrolowanymi? Nawet wczoraj wieczorem obejrzałam film o gejach żeby mi się skutecznie odechciało i nic mi się nie śniło, ale jak widać nic to nie dało hyhy

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Witaj :-) i już widziałaś serduszko?
    Jeszcze nie. Póki co pęcherzyk ciążowy na serduszko jeszcze troszkę wcześnie.

Brtiii86 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    I już masz mdłości? Ja nie wiem czy to mdłości w moim przypadku ale np jak pomyślę o mięsie np kurczaku to mnie odrzuca. I drażnią mnie mocne zapach np dezodoranty,odswiezacze
    Tak delikatne miałam już dużo wcześniej tak tydzień po transferze. Nie chce dopuscic do wymiotów bo ciągle się łyka leki ale duży odruch wymiotny mam. Ja mam taki wstręt jak pomyślę o rybach :// i odświeżacze tez mnie drażnią :p

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z pierwszymi mdlosciami :( coś czuje ze ta ciąża mnie przeczolga tak jak pierwsza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mi pokazuje termin między 2-5 marzec, chociaż jeżeli wszytsko będzie do końca dobrze to wiem, że na 99,9% będę mieć cesarkę 28.02, więc nie do końca będę marcową mamą :P
    Powiem wam dziewczyny, że i tak gin sobie policzy: termin ostatniej miesiączki + 7 dni - 9 miesięcy. Miałam już chyba z 5 ginekologów w ciąży i niestety w Polsce chyba każdy tak robi :/ Nawet jak z usg czy owulacji wychodzi różnica 2-3 dni to nie zmieniają terminu, no, chyba, że różnica jest tydzień i więcej, to już łaskawie mogą zmienić w karcie ciąży :)

Ja przy synu widziałam w 6tc+6d :) Dlatego teraz zamierzam iść dopiero w 7tc+...d, żeby niepotrzebnie nie stresować się potem tydzień czy dwa czy się pojawi czy nie. Akurat na tym etapie (po 7tc) to już wóz albo przewóz, bo nawet lipny sprzęt musi już pokazać i zarodek i serduszko. No, chyba, że ciąża jest młodsza, ale ja akurat w 25dc miałam pozytywny test, więc nie obstawiam, żeby owulacja była później niż 13dc :)
    Belly liczy identycznie :) i tak, mój gin tez się sugerował terminem z om i u mnie on sie sprawdził a nie te z usg :) i lekarze liczą skończone tygodnie. Wg belly jestem w 5tc bo 4+ coś ale wg gina to 4 tc :)

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ