Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbadalam tsh i wyszło 2,6 także będę musiała nieco zwiększyć dawkę euth. Natomiast ft4 mam 1,20 więc w normie :-)

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam wizytę we wtorek 5 lipiec - będzie wtedy 6 tc (5t2d) czy będzie już coś widać na usg ?

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    dziewczyny mam wizytę we wtorek 5 lipiec - będzie wtedy 6 tc (5t2d) czy będzie już coś widać na usg ?
    Będzie widać pęcherzyk, pewnie z całkiem zoltkowym. Może jeszcze nie być widać zarodka z serduchem ale kto wie :)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Wczoraj na teście wyszły mi dwie piękne krechy więc chętnie się do Was przyłącze :)
    Do lekarza jestem umówiona na 11 lipca, nie wiem czy to nie za wcześnie. Jak myślicie?
    Belly wyznaczyło mi termin na 11 marca.

_Abby_, kark, jenny88 lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:

U mnie w 4t5d już byly widoczne pęcherzyki ciążowe :-) także u Ciebie już na bank będzie pęcherzyk ciążowy i może już coś więcej ;-)

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do gina w 5t6d. Nie dam rady dłużej czekać :) Ale gdyby zaszła potrzeba to od razu umówiłam się tydzień po tej wizycie. Chciałabym już powiedzieć w pracy, żeby zdjęto ze mnie część obowiązków :)

Brtiii86, jenny88 lubią tę wiadomość

• maggdax Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza przy becie 254 bo lekarz podejrzewał CP i widać było 2mm kropkę ;)lekarz mówił ze to 4 tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 17:23

Brtiii86 lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Borsuk :)

borsuk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Ja idę do gina w 5t6d. Nie dam rady dłużej czekać :) Ale gdyby zaszła potrzeba to od razu umówiłam się tydzień po tej wizycie. Chciałabym już powiedzieć w pracy, żeby zdjęto ze mnie część obowiązków :)

Ahhh dobrze Cię rozumiem bo sama nie wiem jak wytrzymam do swojej wizyty.:-) Najchętniej chodzilabym co tydzień :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo łatwiej jest jak juz czuć ruchy :) wiadomo od razu co i jak :) to chyba najprzyjemniejsza cześć ciąży :)

Brtiii86, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark czy Twój syn korzysta jeszcze z wózka? Bo m9ja będzie od niego młodsza jak się drugie urodzi i zaczynam się zastanawiać czy powinnam w budżecie uwzględnić podwójny wózek :)

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii jakby mi finanse pozwoliły to ja pewnie byłabym u lekarza co tydzień :) Jestem panikarą, ogólnie życiową :P Dlatego zastanawiam się, jak wytrzymam w spokoju do końca ciąży :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    widze ze na tym samym etapie jestesmy ;) ja ide w czwartek 5t+4d licze z bedzie widac pecherzyk i cos w srodku, raz mialam puste jajo plodowe wiec bardzo bardzo licze ze cos w środku bedzie widac

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do gina w 7tc+2 :)

Abby, mam to samo, wczoraj sikałam test, będzie pamiątka :D

Wiesz, u mnie syn już koło roku chciał sam chodzić, ciężko go do wózka zagonić, ale zajmuje się nim niania, więc stwierdziliśmy, że lepiej go na razie trzymać w wózku. Ale po wakacjach chcemy go do żłobka posłać, więc na pewno wtedy już będzie bez wózka :)
    Za to moja córka była zupełnie inna niż mój syn. Zawsze nóżki bolały, zrobiła może 50m na nogach i trzeba było nieść jak nie było wózka. Zaczęła chodzić sama jak miała chyba coś koło 3 lat, bo nie było sensu wcześniej jej oduczać.
    Także jak twoja córa pcha się na nogi to możesz spokojnie zostawić kasę na coś innego zamiast podwójnego wózka :)

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny;-)
    Dołączę do Was, choć jestem oficjalnie jako Lutówka 2017. Termin mam wyliczony na sam koniec lutego, czyli między 25 a 28, więc nie zdziwiłabym się, gdyby przeszło na marzec.
    A propos świeżynek, ja nią jestem- to moja pierwsza ciąża (choć we wrześniu stuknie mi juz 30-stka). Długo czekałam, najpierw miałam przez ładnych parę lat partnera, który za bardzo nie chciał dzieci. Dopiero teraz jestem w szczęśliwym związku, udało nam się zaciążyć po 5 miesiącach starań. Z racji tego, że to moja pierwsza ciąża, jestem mocno przewrażliwiona i boję się, że coś pójdzie nie tak, ale takie obawy ma tutaj chyba każda z nas.
    Ja już jestem po swojej pierwszej wizycie u gina (w 6tc2d było widać na usg pęcherzyk ciążowy). Teraz zaczął mi się już 7tc2d- za 4 dni mam ponowną wizytę i bardzo się stresuję, bo chciałabym żeby było już serduszko.

kark, jenny88 lubią tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które były już wcześniej w ciąży: kiedy u Was po raz pierwszy było już widoczne serduszko?

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki Magda86 ja miałam widoczne serduszko tak koło 7 tc tak miałam wizyte. Mam jaja z tym teminem porodu tu belly mi pokazuje 13 marca a na innych kalkulatorach 11 lub 12 marca ale to pewnie jeszcze się okaże dokładnie na wizycie u ginekologa . Jak tam wasze samopoczucie? Abby ja się wtrące napisze Ci jak jest u mnie ja z dwójką tu w De całkiem sama jestem no mąż jest :) ale on dużo pracuje a cała rodzinka w Pl moja więc dzieci są ze mną głównie, mój dwulatek jeżdzi w wózku chodzi też ale szybko się męczy a na dodatek mój niespełna czterolatek się też często dobija do wózka ja na 100% kupuje dostawkę do wózka kosztuje 600 zł trochę drogo ale nie mam wyjscia można doczepić i do gondoli i do spacerówki pozatym ja bardzo dużo jak jest pogoda staram się z nimi spacerować bo chate by mi z nudów inaczej roznieśli są żywiołowi heh.Pozdrawiam bużka:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 07:41

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano mi też różnie pokazują, między 6-9 marca :) Jak na razie przywiązałam się do 5 marca z belly :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memable to ja też raczej popatrze na ten termin z belly pewnie będzie najbardziej wiarygodny:)a do kiedy idziesz do gina ja dopiero za 2 tygodnie rany jak ja się doczekam :( pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly dzisiaj pokazuje termin na 12 marca bo zmieniłam w ustawieniach i dałam date z owulacji do terminu ale jestem zakręcona heh

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ