X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Kingulla głowa do góry. Żadnej z nas lekarz nie da gwarancji na tym etapie. Byle do 24 tc :D
    Dostałas duphaston?
    Tak, dostałam.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla moj lekarz tydzien temu tez mnie jakos specjalnie nie uspokoił..poprostu niektorzy mają takie podejscie..nie zamartwiaj się bo to maluszkowi nie potrzebne badz dobrej mysli bo juz niedlugo zobaczysz swojego malucha calego i zdrowego na usg :)
    Aha póki co mam dwie daty porodu wg OM 03.03 wg usg juz jest 09.03
    Edit jednak nie potrafie dosac zdjecia..:( moze ktos mnie oświeci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 14:33

f2w33e3kembcagk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Tak, dostałam.
    To więcej się nie da zrobić ;) bądź spokojna i staraj się myśleć pozytywnie :) gadaj do niego niech się matki trzyma :) ja jestem religijna to dodatkowo się za gargamela modle :) byle do 27 do usg a potem do 18 sierpnia do usg genetycznego :)

Kingulla lubi tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się trzymać stres na wodzy,będzie trudno ale dam radę :) dzięki za słowa otuchy :*

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie ma jeszcze kwietniowek 2017. Wiec napisze tu:) wczoraj odebrałam betę 109:) termin wychodzi na 1 kwietnia:) martwię się tylko bo boli mnie brzuch ale jutro powtórzę betę :)

MatyldaG, kark, jenny88, Dziunka, Mimi86, Fedra, Tosia 1981, sunset06 lubią tę wiadomość

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Hej dziewczyny nie ma jeszcze kwietniowek 2017. Wiec napisze tu:) wczoraj odebrałam betę 109:) termin wychodzi na 1 kwietnia:) martwię się tylko bo boli mnie brzuch ale jutro powtórzę betę :)

Jak boli to raczej dobrze ;) Bóle miesiączkowe mogą się utrzymywać dość długo w pierwszym trymestrze. Nie martw się na zapas :) Ładny termin :) Gratulacje!

Skasuj ten brzydki, nieaktualny cykl w podpisie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 15:05

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla głowa do góry, trzymam kciuki, żeby było wszystko ok <3

Ja o dziwo w tej ciąży czuję się naprawdę dobrze, jedynie ciągle jestem głodna. Mdłości są leciutkie, prawie niewyczuwalne. W poprzedniej ciąży były o wiele mocniejsze na tym etapie, ale i beta była większa.

Kingulla lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    To zakladaj :) ktoś musi być matką założycielka :D

kark lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna E. nie ma to jak złoty strzał!
    Ps. Patrzyłam na wykres :-)

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez stresuje ten pierwszy Trymestr. Myślałam ze w drugiej ciąży będę bardziej na luzie a gdzie tam...
    Tez ciągle czuję podbrzusze. Nie jest to jakiś ból. Ale martwi mnie to.
    Niech już będzie środa. Pojde do gin. Mam nadzieję ze zobaczę pecherzyk we właściwym miejscu i mnie uspoi, ze wszystko jest ok.
    A zaraz sie też pomodle..bo oszalec można.

Pamietam słowa ginekologa ze mogą być różne bole czy ciągnięcia ale dopiero krwawienie jest niepokojące chyba ze bardzo mocny i intenstywny ból.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, będzie dobrze, bierz dupka, odpoczywaj to krwiaki się wchłoną i może dzidziusiowi będzie łatwiej :)

Wonderwall, u mnie seks był 3dni przed i 2 dni po prawdopodobnej owulacji bez zabezpieczeń, więc też złoty strzał można powiedzieć :P Z tego by wynikało, że powinna być dziewuszka, a tu czuję się jak przy synku :) Chyba, że mój organizm już się tak przyzwyczaił do ciąż :P

Wonderwall lubi tę wiadomość

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) będzie dobrze, do puki nie ma krwawienia jest ok i tego należy się trzymać. Ja na pierwszy skan idę po 12tc :) nie widzę sensu wcześniej się stresować, czy wszystko jest ok. Bety też nie robiłam. Bez stresowa ciąża. Nawet jeżeli miało by coś być nie tak, nikt mi tutaj nie utrzyma ciąży, bo nie widzą sensu na tak wczesnym etapie.
    Mdli brzuch i cycki bolą (trzeba inny stanik kupić, bo aż prawie mi wychodzi i zaczyna się brzydko odcinać) także jest ok. Nagotowałam sobie fasolki po bretońsku i z tej radości aż się chyba porzygam :/ Co do poduszki, miałam w literę C, ale do spania mi się za bardzo nie przydała, do karmienia owszem. Teraz chce sobie kupić taki jakby makaron, zobaczymy co z tego wyjdzie i jeszcze piłkę, żeby trochę kręgosłup odciążyć i poćwiczyć mięśnie kegla :)

Wonderwall, Englein lubią tę wiadomość

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jak piszesz to rzeczywiście raczej dziewczynka. A jakie miałaś serducha w poprzednich ciazach :-) ?
    U nas było wiele razy ale najbliżej ovu to było 3.5 dnia przed i dzień po :-)
    Z synkiem było 2 i 1 dzień przed :-)

Ja mam poduszke w kształcie litery C i byłam zadowolona. A teraz synek z niej korzysta. Lubi być wtulony w nią w swoim łóżeczku i dzięki niej przesypia całe noce już sam w swoim pokoju :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall, z nimi to było codziennie, czasem kilka razy dziennie XD Więc nie wiem jakim cudem wyszła dziewczynka, jak co chwilę nowe, świeże i szybkie plemniki męskie były :P Szczególnie, że teść spłodził 5 synów, a brat męża ma 2 synów :) Ale przynajmniej teściowa przeszczęśliwa, bo ma wymarzoną kobietkę, którą może stroić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 18:17

• Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :) super temat z tymi poduszkami, osobiście śpię głównie na brzuchu, ale jak dalej z tymi cyckami tak będzie to długi nie pociągnę. Ogólnie mam duży biust, a teraz nie dość że boli to jeszcze rośnie. Kręgosłup mi kiedyś odpadnie. Więc do spania na boku na pewno coś takiego się przyda :)

A teraz właśnie wróciłam znad rzeki, popływałam w dość chłodnej wodzie, ale relaks cudowny. Polecam każdej :D

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar chodzić 2,3 razy w tygodniu na basen przez całą ciążę. Ogólnie mam trochę problemy z kręgosłupem i coś czuję, że będzie mnie bolał i dokuczał, jak trochę brzuchol podrośnie. Jak na razie na basenie byłam raz :) Miałam iść po 2 dniach, ale niestety, następnego dnia po basenie odezwały się mdłości, które dosłownie ścięły mnie z nóg. Także ten basen będzie musiał jeszcze poczekać, aż poczuję się lepiej. Po Waszych pozytywnych komentarzach, zdecydowałam się na poduszkę :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kompaniom w rzekach bym uważała w szczególności jesli jest zimna woda...
    Moj gin mi mówił abym uważała na kompielowego w morzu bio sie wybieramy bo woda nie jest za ciepła a to nie dobrze dla organizmu no i nie przegrzewać organizmu...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czincja fajnie ze Tobie tez sie udało :) Zostan z nami a noz sie maluszek wczesniej wykluje ;)
    My w maju cyrklowalismy w owulacje a teraz wychodzi na to ze 3 dni przed i sie udalo :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a czy któraś z was prowadzi auto bądź prowadziła w ciąży? Dojeżdżam prawie codziennie do pracy 30 km w jedną stronę i zastanawiam się nad zakupem adaptera do pasów coś takiego jak w linku http://www.smyk.com/besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.html co sądzicie?

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Cześć dziewczyny, a czy któraś z was prowadzi auto bądź prowadziła w ciąży? Dojeżdżam prawie codziennie do pracy 30 km w jedną stronę i zastanawiam się nad zakupem adaptera do pasów coś takiego jak w linku http://www.smyk.com/besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.html co sądzicie?
    Ja jeździłam ale bez adapterów. Jak jeździsz dużo to pewnie będzie dobra inwestycja ;)

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ