MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzeba byc dobrej mysli Ania, negatywne mysli przyciagaja zle zdarzenia i na odwrot, ja w to wierze, bo nie raz, nie dwa mi sie sprawdzilo
Ja tez nie moge sie juz doczekac usg
Zajelo mi kilka dobrych dni, zeby Was nadrobic
U mnie poza dosyc wrazliwymi piersiami i czasami jakby kluciem czy skurczem mini, nie wiem jak to okreslic, podczas siku nic mi nie dolega tfu, tfu....Dziunka lubi tę wiadomość
-
Ja od kilku dni mam poduszkę motherhood zamówioną w empiku (http://www.empik.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-szary-classics-motherhood,p1121452329,dziecko-p?gclid=CPyFxvPriM4CFYLFcgodR1gOMw&gclsrc=aw.ds) I jestem mega zadowolona! Zawsze spałam na brzuchu i nie wiedziałam jak ja sobie w ciąży poradzę ze spaniem na boku , ale z poduszką już w pierwszą noc wygodnie spałam na boku.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykate55 wrote:Kurcze, fajnie, że macie już takie piękne zdjęcia Kropków I jak patrzę na Wasze suwaczki - 8 tydzień, 7 tydzień, to normalnie zazdroszczę U mnie dopiero w trakcie 4... Chciałabym już wiedzieć na 100%, czy wszystko jest ok.
-
_Abby_ wrote:Bardzo się ciesze ze do nas dolaczylas dobrze Cię pamiętam z różowej stronyPo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
coffe mam tak samo jak ty ! może od dziś śmierdzi mi jedzenie, ale mam nadzieję, że to chwilowy, dzisiejszy kaprys np. Krakowska sucha śmierdzi mi świnią haha ;DD
kate55 gratuluję ! cieszę się, że jest nas więcej
Ja dzisiaj okropnie marudna i strasznie sie denerwuje. Mój wewnętrzny głos straszy mnie pustym jajem, i kurde nie umiem go wygonić ;(kate55 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Ja właśnie zjadłam opakowanie śledzi, a teraz jem loda owocowego, chyba gender jak nic mi rośnie
Za to jestem na siebie zła, bo przeczytałam ulotkę duphastonu Kogoś lekarz wcześniej informował o tym spodziewactwie, o którym piszą? Faktycznie wywołuje?
Czyli to że chłopczyk dziurkę od siurka ma w innym miejscu?
ja w pierwszej ciąży naczytałam się, że używanie lakierów do włosów moze to powodować, a ja codzień grzywke delikatnie pryskałam lakierem do pracy, a pracowałam do zaawansowanej ciąży, a syncio ma wszytsko na swoim miejscu
teraz grzwyki nie mam, więc problem z głowy...ale też pewnie coś wyczytam, tak jak Ty i będe sie stresować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:25
kark lubi tę wiadomość
-
kate55 wrote:Kurcze, fajnie, że macie już takie piękne zdjęcia Kropków I jak patrzę na Wasze suwaczki - 8 tydzień, 7 tydzień, to normalnie zazdroszczę U mnie dopiero w trakcie 4... Chciałabym już wiedzieć na 100%, czy wszystko jest ok.
u mnie dziś dopiero 4tc+5 dni. I się wlecze...a podobno druga ciąża szybciej mija. W srodę ide na wizyte do gina dopiero.kate55 lubi tę wiadomość
-
A dzis witam sie rozpoczynajac 9tc o dziwo bardzo dobrze sie czujac! Az sie martwie... Noe mdli mnie, normalnie zjadlam bule na sniadanie a potem nawet drozdzowke! Wczoraj o dziwo naszykowalam mięcha na dzisiejszego grilla tez bez wiekszych problemow no moze z przerwa na kanapke bo zaczynalo mnie mdlic z glodu gdy zjadlam bylo juz ok. No a dzis szalenstwo nawet brzuch mnie nie pobolewa... Zostaly tylko bolace piersi i taki gorzki smak w ustach ktory mnie meczy juz dluzszy czas...11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:A dzis witam sie rozpoczynajac 9tc o dziwo bardzo dobrze sie czujac! Az sie martwie... Noe mdli mnie, normalnie zjadlam bule na sniadanie a potem nawet drozdzowke! Wczoraj o dziwo naszykowalam mięcha na dzisiejszego grilla tez bez wiekszych problemow no moze z przerwa na kanapke bo zaczynalo mnie mdlic z glodu gdy zjadlam bylo juz ok. No a dzis szalenstwo nawet brzuch mnie nie pobolewa... Zostaly tylko bolace piersi i taki gorzki smak w ustach ktory mnie meczy juz dluzszy czas...
Dokładnie mam to samo.. wszystkie objawy nagle jak ręką odjął już z tydzień temu. Zostały pobolewające piersi i zmęczenie/senność. Dziś z rana poczułam pobolewanie w podbrzuszu więc poprawił mi się nastrój. Ja póki czuje objawy ciąży jestem spokojna.. gorzej jak nic nie boli nie ma żadnych objawów. -
AnnaE. wrote:Dokładnie mam to samo.. wszystkie objawy nagle jak ręką odjął już z tydzień temu. Zostały pobolewające piersi i zmęczenie/senność. Dziś z rana poczułam pobolewanie w podbrzuszu więc poprawił mi się nastrój. Ja póki czuje objawy ciąży jestem spokojna.. gorzej jak nic nie boli nie ma żadnych objawów.
Tak dokladnie! Nawet jak mnie brzuch lekko zaboli to sie uspokajam a tak to tak dziwnie Mnie niby rano lekko ciagnelo w brzuchu ale teraz taki dziwny spokoj. I ten apetyt! Ehhh czlowiek jesc nie moze to narzeka a jak moze to tez zle...11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualnyCo do poduszki to ja mam taką, z motherhood - fasolka i bardzo ją chwalę:
Kupiłam, zebym miała do karmienia, córkę po sn karmiłam na leżąco, a po cc niestety tak się nie da i bez poduszki mi było bardzo niewygodnie, bo młody często mi o ranę zachaczał. Potem oprócz karmienia była asekuracją przez 2-3 tygodnie siedzenia Kajtka, kiedy jeszcze po kilku minutach ładnego siedzenia potrafił w bok fiknąć
Wonderwall, dokładnie o to chodzi, że pyrtuś nie jest normalny. Niby to można operacyjnie usunąć.
Kurde, przy synu brałam luteinę od 1tc do 13tc, a potem od od 32tc do 39tc, ale tam nic takiego na ulotce nie znalazłam No i młody jest zdrowy.
Mi lekarka powiedziała, że niby duphaston lepiej radzi sobie z krwiakami. Poza tym jego się połyka, nie trzeba czekać na rozpuszczenie Ale też mnie tointeresuje czym one się różnią?
Ja w sumie od wczoraj nie mam mdłości jakiś mocnych (przed chwilą zjadłam pół opakowania fety, bez niczego ), ale za to mocniej kręci mi się w głowieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 13:26
-
Hej. Właśnie wróciłam od lekarza. Od wczoraj mam plamienia zabarwione krwią, ale lekarz nie widzi wypływu krwi. Pęcherzyk jest, ale o nieregularnym kształcie. Niby ma 8,3 mm i wychodziłoby, że to ok 5 tydz. 4 dzień ale nie jest w stanie mi zagwarantować, że wszystko jest ok. Widzi jakieś krwiaki wokół pęcherzyka, ciałka żółtego wcale nie widać. Dostałam duphaston i mam się stawić za tydzień. Martwię się bardzo... ale co ma być to będzie.2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
jest dopiero 14 a ja chetnie poszlabym spac, no ale mojemu ostatnio chyba troche przykro, ze chwila moment i juz jestem w krainie Orfeusza hehe wiec musze sie jakos w garsc wziac.. tez tak macie? Fajna ta poduszka Ja cale zycie moglam zasnac tylko na brzuchu ale po pewnej operacji musialam zmienic pozycje co najmniej na rok, no i tak juz zostalo, ze teraz tylko na boku lub plecach i na zdrowie mi to wyszlo
-
Hej! Gratuluje kolejnej przyszlej mamie!Wonderwall wrote:a czemu niektórzy lekarze przepisują luteina a niektórzy duphaston?
A ja po wczorajszym badaniu jestem duzo bardziej spokojna dalej nie wiadomo skąd plamienia bo wszystko w środku jest ok:) serducho bije a maluszek ma juz 11mm mam juz karte ciąży a nast.wizyta 18sierpnia jak mi sie uda zaraz wrzucę fotkę u mnie niestety wczoraj byla kulminacja z mdlosciami mam nadzieje ze to ze wzgledu na stres zwiazany z wizyta i juz niedlugo sie to skonczy..
anuschka lubi tę wiadomość
-
Kingulla wrote:Hej. Właśnie wróciłam od lekarza. Od wczoraj mam plamienia zabarwione krwią, ale lekarz nie widzi wypływu krwi. Pęcherzyk jest, ale o nieregularnym kształcie. Niby ma 8,3 mm i wychodziłoby, że to ok 5 tydz. 4 dzień ale nie jest w stanie mi zagwarantować, że wszystko jest ok. Widzi jakieś krwiaki wokół pęcherzyka, ciałka żółtego wcale nie widać. Dostałam duphaston i mam się stawić za tydzień. Martwię się bardzo... ale co ma być to będzie.
Kingulla lubi tę wiadomość
-
Dziunka super ze u Was wszystko w najlepszym porządku
ja mam nadzieje ze w poniedzialek sie wcisne na wizyte bo juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc co slychac u moich bąbelkówDziunka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny