X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • coffee Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba byc dobrej mysli Ania, negatywne mysli przyciagaja zle zdarzenia i na odwrot, ja w to wierze, bo nie raz, nie dwa mi sie sprawdzilo ;)
    Ja tez nie moge sie juz doczekac usg :)
    Zajelo mi kilka dobrych dni, zeby Was nadrobic ;)
    U mnie poza dosyc wrazliwymi piersiami i czasami jakby kluciem czy skurczem mini, nie wiem jak to okreslic, podczas siku nic mi nie dolega ;) tfu, tfu.... ;)

Dziunka lubi tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam poduszkę motherhood zamówioną w empiku (http://www.empik.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-szary-classics-motherhood,p1121452329,dziecko-p?gclid=CPyFxvPriM4CFYLFcgodR1gOMw&gclsrc=aw.ds) I jestem mega zadowolona! Zawsze spałam na brzuchu i nie wiedziałam jak ja sobie w ciąży poradzę ze spaniem na boku , ale z poduszką już w pierwszą noc wygodnie spałam na boku.

33w8k0j.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, zycze milego dnia :-) my z coreczka juz od rana czytamy ksiazeczki :D

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Tak :)

Mam kojec z motherhood => http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-kurier-i6095451652.html
    Tez mam tą poduche :) jest super ale używam jej jak brzuch jest duży :) teraz nie mam takiej potrzeby :)

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Kurcze, fajnie, że macie już takie piękne zdjęcia Kropków <3 I jak patrzę na Wasze suwaczki - 8 tydzień, 7 tydzień, to normalnie zazdroszczę :) U mnie dopiero w trakcie 4... :D Chciałabym już wiedzieć na 100%, czy wszystko jest ok.
    Bardzo się ciesze ze do nas dolaczylas :) dobrze Cię pamiętam z różowej strony :)

• kate55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Bardzo się ciesze ze do nas dolaczylas :) dobrze Cię pamiętam z różowej strony :)
    dziękuję kochana! ja też się cieszę, że Cię tu spotkałam <3

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffe mam tak samo jak ty ! może od dziś śmierdzi mi jedzenie, ale mam nadzieję, że to chwilowy, dzisiejszy kaprys ;) np. Krakowska sucha śmierdzi mi świnią haha ;DD

kate55 gratuluję ! cieszę się, że jest nas więcej ;)

Ja dzisiaj okropnie marudna i strasznie sie denerwuje. Mój wewnętrzny głos straszy mnie pustym jajem, i kurde nie umiem go wygonić ;(

kate55 lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja właśnie zjadłam opakowanie śledzi, a teraz jem loda owocowego, chyba gender jak nic mi rośnie :P

Za to jestem na siebie zła, bo przeczytałam ulotkę duphastonu :/ Kogoś lekarz wcześniej informował o tym spodziewactwie, o którym piszą? Faktycznie wywołuje?

Czyli to że chłopczyk dziurkę od siurka ma w innym miejscu?
    ja w pierwszej ciąży naczytałam się, że używanie lakierów do włosów moze to powodować, a ja codzień grzywke delikatnie pryskałam lakierem do pracy, a pracowałam do zaawansowanej ciąży, a syncio ma wszytsko na swoim miejscu :D
    teraz grzwyki nie mam, więc problem z głowy...ale też pewnie coś wyczytam, tak jak Ty i będe sie stresować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:25

kark lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Kurcze, fajnie, że macie już takie piękne zdjęcia Kropków <3 I jak patrzę na Wasze suwaczki - 8 tydzień, 7 tydzień, to normalnie zazdroszczę :) U mnie dopiero w trakcie 4... :D Chciałabym już wiedzieć na 100%, czy wszystko jest ok.

u mnie dziś dopiero 4tc+5 dni. I się wlecze...a podobno druga ciąża szybciej mija. W srodę ide na wizyte do gina dopiero.

kate55 lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu niektórzy lekarze przepisują luteina a niektórzy duphaston?

Ja mam dobry progesteron, ale czuje takie ćmienie brzucha, może lekarz w srode przepisze mi coś i sie zastanawiam co lepsze.

kark lubi tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis witam sie rozpoczynajac 9tc o dziwo bardzo dobrze sie czujac! Az sie martwie... Noe mdli mnie, normalnie zjadlam bule na sniadanie a potem nawet drozdzowke! Wczoraj o dziwo naszykowalam mięcha na dzisiejszego grilla tez bez wiekszych problemow no moze z przerwa na kanapke bo zaczynalo mnie mdlic z glodu gdy zjadlam bylo juz ok. No a dzis szalenstwo nawet brzuch mnie nie pobolewa... Zostaly tylko bolace piersi i taki gorzki smak w ustach ktory mnie meczy juz dluzszy czas...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    A dzis witam sie rozpoczynajac 9tc o dziwo bardzo dobrze sie czujac! Az sie martwie... Noe mdli mnie, normalnie zjadlam bule na sniadanie a potem nawet drozdzowke! Wczoraj o dziwo naszykowalam mięcha na dzisiejszego grilla tez bez wiekszych problemow no moze z przerwa na kanapke bo zaczynalo mnie mdlic z glodu gdy zjadlam bylo juz ok. No a dzis szalenstwo nawet brzuch mnie nie pobolewa... Zostaly tylko bolace piersi i taki gorzki smak w ustach ktory mnie meczy juz dluzszy czas...

Dokładnie mam to samo.. wszystkie objawy nagle jak ręką odjął już z tydzień temu. Zostały pobolewające piersi i zmęczenie/senność. Dziś z rana poczułam pobolewanie w podbrzuszu więc poprawił mi się nastrój. Ja póki czuje objawy ciąży jestem spokojna.. gorzej jak nic nie boli nie ma żadnych objawów.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Dokładnie mam to samo.. wszystkie objawy nagle jak ręką odjął już z tydzień temu. Zostały pobolewające piersi i zmęczenie/senność. Dziś z rana poczułam pobolewanie w podbrzuszu więc poprawił mi się nastrój. Ja póki czuje objawy ciąży jestem spokojna.. gorzej jak nic nie boli nie ma żadnych objawów.

Tak dokladnie! Nawet jak mnie brzuch lekko zaboli to sie uspokajam a tak to tak dziwnie :/ Mnie niby rano lekko ciagnelo w brzuchu ale teraz taki dziwny spokoj. I ten apetyt! Ehhh czlowiek jesc nie moze to narzeka a jak moze to tez zle...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki to ja mam taką, z motherhood - fasolka i bardzo ją chwalę:
    motherhood-fasolka-poduszka-do-karmienia-b-iext27495653.jpg
    Kupiłam, zebym miała do karmienia, córkę po sn karmiłam na leżąco, a po cc niestety tak się nie da i bez poduszki mi było bardzo niewygodnie, bo młody często mi o ranę zachaczał. Potem oprócz karmienia była asekuracją przez 2-3 tygodnie siedzenia Kajtka, kiedy jeszcze po kilku minutach ładnego siedzenia potrafił w bok fiknąć :P

Wonderwall, dokładnie o to chodzi, że pyrtuś nie jest normalny. Niby to można operacyjnie usunąć.
    Kurde, przy synu brałam luteinę od 1tc do 13tc, a potem od od 32tc do 39tc, ale tam nic takiego na ulotce nie znalazłam :/ No i młody jest zdrowy.
    Mi lekarka powiedziała, że niby duphaston lepiej radzi sobie z krwiakami. Poza tym jego się połyka, nie trzeba czekać na rozpuszczenie :P Ale też mnie tointeresuje czym one się różnią?

Ja w sumie od wczoraj nie mam mdłości jakiś mocnych (przed chwilą zjadłam pół opakowania fety, bez niczego O.o), ale za to mocniej kręci mi się w głowie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 13:26

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Właśnie wróciłam od lekarza. Od wczoraj mam plamienia zabarwione krwią, ale lekarz nie widzi wypływu krwi. Pęcherzyk jest, ale o nieregularnym kształcie. Niby ma 8,3 mm i wychodziłoby, że to ok 5 tydz. 4 dzień ale nie jest w stanie mi zagwarantować, że wszystko jest ok. Widzi jakieś krwiaki wokół pęcherzyka, ciałka żółtego wcale nie widać. Dostałam duphaston i mam się stawić za tydzień. Martwię się bardzo... ale co ma być to będzie.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • coffee Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest dopiero 14 a ja chetnie poszlabym spac, no ale mojemu ostatnio chyba troche przykro, ze chwila moment i juz jestem w krainie Orfeusza ;) hehe wiec musze sie jakos w garsc wziac.. tez tak macie? Fajna ta poduszka :) Ja cale zycie moglam zasnac tylko na brzuchu ale po pewnej operacji musialam zmienic pozycje co najmniej na rok, no i tak juz zostalo, ze teraz tylko na boku lub plecach i na zdrowie mi to wyszlo ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Gratuluje kolejnej przyszlej mamie!:)
    Wonderwall wrote:
    a czemu niektórzy lekarze przepisują luteina a niektórzy duphaston?
    W moim przypasku dostalam duphaston ze wzgledu na plamienia, bo wtedy jest ryzyko ze luteina sie nie przyjmie..o tej pod jezyk nic nie mówił..poczatkowo nawet nie wiedzialam ze taka jest..
    A ja po wczorajszym badaniu jestem duzo bardziej spokojna ;) dalej nie wiadomo skąd plamienia bo wszystko w środku jest ok:) serducho bije a maluszek ma juz 11mm :) mam juz karte ciąży a nast.wizyta 18sierpnia jak mi sie uda zaraz wrzucę fotkę ;) u mnie niestety wczoraj byla kulminacja z mdlosciami mam nadzieje ze to ze wzgledu na stres zwiazany z wizyta i juz niedlugo sie to skonczy..

anuschka lubi tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Hej. Właśnie wróciłam od lekarza. Od wczoraj mam plamienia zabarwione krwią, ale lekarz nie widzi wypływu krwi. Pęcherzyk jest, ale o nieregularnym kształcie. Niby ma 8,3 mm i wychodziłoby, że to ok 5 tydz. 4 dzień ale nie jest w stanie mi zagwarantować, że wszystko jest ok. Widzi jakieś krwiaki wokół pęcherzyka, ciałka żółtego wcale nie widać. Dostałam duphaston i mam się stawić za tydzień. Martwię się bardzo... ale co ma być to będzie.
    badz dobrej mysli :* na pewno za tydzien wszystko bedzie ok i maluch ruszy :)

Kingulla lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka super ze u Was wszystko w najlepszym porządku :)
    ja mam nadzieje ze w poniedzialek sie wcisne na wizyte bo juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc co slychac u moich bąbelków :)

Dziunka lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla głowa do góry. Żadnej z nas lekarz nie da gwarancji na tym etapie. Byle do 24 tc :D
    Dostałas duphaston?

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ