X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Zawsze tak jest, gruby narzeka, że musi schudnąć, chudy chce przytyć. Jak ktoś ma proste włosy to chce kręcone i odwrotnie. Swoją drogą co do piersi, przed ciążą miałam takie piękne, jędrne, byłam z nich taka dumna. Teraz mam dwa zwiski:P może jak nabiorą trochę w tej ciąży to chociaż mąż się pocieszy chwilę:P póki mu mlekiem nie zacznę tryskać hyhy:P

Rozwaliłaś mnie tym tekstem z tryskaniem mleka xD

A co do Abby... :( Współczuję, bo nawet nie chcę tego pisać... Ciekawe czy skonsultowała wyniki jeszcze u kogoś innego :(

Balladyna, według USG jestem dzień dłużej od Ciebie w ciąży ale przeraża mnie troszkę wielkość maluszka... 6,3 mm. Ja już nie wiem co i jak :/ Masz nadal plamienia? I jakie wyszło Ci FHR?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:17

sunset06 lubi tę wiadomość

• Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry wrote:
    Hej! Można? Jeszcze się tu załapie bo termin na 30 marca! Hehe tzn z okresu wliczony przeze mnie bo gin za tydzień. To moje drugie dziecie córeczka ma 13 mcy. Mam stresa bo mam wirusa bostonskiego chyba bo cała jama ustna w krostkach/pęcherzach policzki język strasznie boli. Mam nadzieję że nie zaszkodzi fasolce :(

Witam :)
    i gratuluje, zycze duzo zdrowka !

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owoce! Tak! To jest to, wlasnie zjadlam prawie pol kilo czeresni takich wielkich czarnych no i to mi smakowalo przyznam!

MalinA4, Magdzia88, Fipsik lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinA4 Jak lekarz mówi, że wielkość jest dobra to wszystko jest dobrze. Nie ma co doszukiwać się na siłę, że dziecko za duże albo za małe. Ja mam te plamienia, lekarz mówi, że póki sa brązowe to olać, więc nie będę mądrzejsza od lekarza i oleję :)

MalinA4 lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Owoce! Tak! To jest to, wlasnie zjadlam prawie pol kilo czeresni takich wielkich czarnych no i to mi smakowalo przyznam!

Wow... Podziwiam Was dziewczyny... Ja nie mogę patrzeć na owoce poza gruszkami i bananami :/ A słodkie? W życiu! Wczoraj wzięłam kawałek od mojego D batonika, zjadłam ale jakoś nie przypadło mi do gustu :D

• anuschka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinA4 dlaczego martwisz się wielkością dziecka?? :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    MalinA4 Jak lekarz mówi, że wielkość jest dobra to wszystko jest dobrze. Nie ma co doszukiwać się na siłę, że dziecko za duże albo za małe. Ja mam te plamienia, lekarz mówi, że póki sa brązowe to olać, więc nie będę mądrzejsza od lekarza i oleję :)

I ja chyba zrobię to samo... Najważniejsze że jest zdrowe, żywe i wszystko jest ok :) Więc jesteśmy dwoma przypadkami (chyba z wielu) które z plamieniami mają zdrowe fasolki :D Bo wyczytałam wieeeeeeele strasznych opinii i to chyba też mnie nakręcało :/

Anuschka- Czytałam w internecie (wiem, internet to nie lekarz -.-) ale też mam aplikację w której co tydzień opisywane jest co się dzieje z maluszkiem, ile dorasta, nawet ciekawostki są i tam też właśnie napisane jest 3-4 mm... -.- a u mnie 6,3? Będzie kolos :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:27

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oby tak zostało!

MalinA4 co to za aplikacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:27

MalinA4, milagro lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wczoraj mialam usg - wszystko ok :) maluszek ma 1,89 cm serdunio bije i nawet widzialam jak ruszały mu sie te jego maciupenkie raczki - dla mnie kosmos :) karta ciąży zalozona i kolejna wizyta za 2 tyg i musze powtorzyc glukoze bo wyszla mi na granicy :/ aaa ustalili mi tez termin badan prenatalnych na 13 sierpnia tylko cos wczas to bedzie tak mysle :/ bo 10t5d . Ciąza wedlug usg mlodsza o jeden dzien.
    A to mój szkarbek fotka od przodu i od boku :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aca5998d2f5.jpg

Fipsik, anuschka, Balladyna, MatyldaG, Kingulla, chloet, Wonderwall, milagro, Fedra, misia_, Tosia 1981, PetitQa, M&Ms, Dziunka, MalinA4, borsuk, kark, Magdzia88 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie lubię tych aplikacji, bo g.. pokazują a nie medyczne informacje. Wiecie co to są siatki centylowe i percentylowe? Między 10 a 90 centylem jest wszystko ok, a to widełki naprawdę wielkie! Najważniejsze, żeby rosło cały czas na podobnym etapie. Są dzieci na 10 percentylu, okruszki malutkie i się rodzą mniejsze, nawet po 44cm, albo moja na 90 percentylu urodzona 62cm. I każde z takich dzieci jest normalne.

MalinA4, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    I oby tak zostało!

MalinA4 co to za aplikacja?

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.edziecko.moja_ciaza&hl=pl

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mam zainstalowaną tę aplikację! Mam dwie różne żeby sobie czytać tu i tam. Ginekolog powiedział, że następne badania za 5 tygodni. Chyba sobie ze mnie zartuje. Wiadomo, że pójdę w 9 tygodniu gdzieś indziej. Chyba bym oszalała te 5 tygodni.

chloet lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinA4 wrote:
    Wow... Podziwiam Was dziewczyny... Ja nie mogę patrzeć na owoce poza gruszkami i bananami :/ A słodkie? W życiu! Wczoraj wzięłam kawałek od mojego D batonika, zjadłam ale jakoś nie przypadło mi do gustu :D

O nie nie no slodkie to w ogole w gre nie wchodzi! Obrzydlo mi od samego poczatku ciazy i tak to trwa. Nawet ciasta nie ruszam! Ale owoce to chyba inna kwestia. Przynajmniej dzis ;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Nawet mam zainstalowaną tę aplikację! Mam dwie różne żeby sobie czytać tu i tam. Ginekolog powiedział, że następne badania za 5 tygodni. Chyba sobie ze mnie zartuje. Wiadomo, że pójdę w 9 tygodniu gdzieś indziej. Chyba bym oszalała te 5 tygodni.

Ja tez mam 5 tygodnie przerwy miedzy wizytami. Kosmos

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Borsuuuk nieeee ja też chcę kebaba!!! Chyba nie mogę czytać postów o jedzeniu :D
    Ja jak widzę Twój avatar to aż mi się coś robi.... ślinka cieknie na samą myśl o nutelli :)

anuschka lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może się któraś orientuje czy jazda samochodem po wyboistej drodze może zaszkodzić? Bo mi koleżanka nagadala że może się odkleic zarodek albo coś... A jutro mnie czeka taka trasa po sporych dziurach, ale to chyba bez znaczenia

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    O nie nie no slodkie to w ogole w gre nie wchodzi! Obrzydlo mi od samego poczatku ciazy i tak to trwa. Nawet ciasta nie ruszam! Ale owoce to chyba inna kwestia. Przynajmniej dzis ;P

Ja właśnie zjadłam góralka i mnie mdli -.- za słodko :/ Ale przegryzam sobie ogóraska i mniam mniam :D Zaraz zmu...ekhm, poproszę :D mojego aby mi zrobił kiełbaskę na ciepło ^^

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiilam forum bo mialam zaleglosci i co ja tu widze cripserss bardzo sie ciesze :) ale masz twardziela w brzuszk super :)

Abby bardzo mi przykro, przechodzilam przez to samo wiec wiem co czujesz, wspolczuje ogromnie :(

Malina co do plamień to powiem ci ze ja mam od 2 tyg spokoj (ale mam meeeega dawki progesteronu) ale na poczatku plamilam a nawet zywa krew mi leciala jak tylko napielam brzuch, na usg szlam jak na wyrok bylam pewna ze jest po wszyttskim, a jednak jest ok ;) takze faktycznie plamienia, a nawet krwawienia nie zawsze oznaczają najgorsze ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że u mnie kiepsko z jedzeniem. Przeszkadzają mi zapachy, czasami na samą myśl o jakimś jedzeniu robi mi się niedobrze. Bardzo wchodzą mi ogórki sezonowe, maliny i arbuz. Jakieś dwa tygodnie temu wcinałam czereśnie - mają dużo jodu. Moja dzidzia nie lubi chyba lodów, zauważyłam że już kilka razy jak zjadłam loda to po kilku godzinach go zwracałam. Ostatnio widzę też u siebie problem z wypróżnianiem, ostatnio 3 dni bez kupy były, masakra :) Mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony bądź zniesmaczony bezpośredniością :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja jak widzę Twój avatar to aż mi się coś robi.... ślinka cieknie na samą myśl o nutelli :)
    Haha mam to samo :p ale 3 dni bez kupy to ja bym nutelli nie polecana:p
    Mi mąż kupił sok z żurawiny w aptece 100% dolalam do wody i pije na te moje bakterie ale żeby dwa litry dziennie tego wmusic to ciężko :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ