MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingulla wrote:Zawsze tak jest, gruby narzeka, że musi schudnąć, chudy chce przytyć. Jak ktoś ma proste włosy to chce kręcone i odwrotnie. Swoją drogą co do piersi, przed ciążą miałam takie piękne, jędrne, byłam z nich taka dumna. Teraz mam dwa zwiski:P może jak nabiorą trochę w tej ciąży to chociaż mąż się pocieszy chwilę póki mu mlekiem nie zacznę tryskać hyhy:P
Rozwaliłaś mnie tym tekstem z tryskaniem mleka xD
A co do Abby... Współczuję, bo nawet nie chcę tego pisać... Ciekawe czy skonsultowała wyniki jeszcze u kogoś innego
Balladyna, według USG jestem dzień dłużej od Ciebie w ciąży ale przeraża mnie troszkę wielkość maluszka... 6,3 mm. Ja już nie wiem co i jak Masz nadal plamienia? I jakie wyszło Ci FHR?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:17
sunset06 lubi tę wiadomość
-
Cranberry wrote:Hej! Można? Jeszcze się tu załapie bo termin na 30 marca! Hehe tzn z okresu wliczony przeze mnie bo gin za tydzień. To moje drugie dziecie córeczka ma 13 mcy. Mam stresa bo mam wirusa bostonskiego chyba bo cała jama ustna w krostkach/pęcherzach policzki język strasznie boli. Mam nadzieję że nie zaszkodzi fasolce
Witam
i gratuluje, zycze duzo zdrowka !11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
MalinA4 Jak lekarz mówi, że wielkość jest dobra to wszystko jest dobrze. Nie ma co doszukiwać się na siłę, że dziecko za duże albo za małe. Ja mam te plamienia, lekarz mówi, że póki sa brązowe to olać, więc nie będę mądrzejsza od lekarza i oleję
MalinA4 lubi tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Paolina91 wrote:Owoce! Tak! To jest to, wlasnie zjadlam prawie pol kilo czeresni takich wielkich czarnych no i to mi smakowalo przyznam!
Wow... Podziwiam Was dziewczyny... Ja nie mogę patrzeć na owoce poza gruszkami i bananami A słodkie? W życiu! Wczoraj wzięłam kawałek od mojego D batonika, zjadłam ale jakoś nie przypadło mi do gustu -
Balladyna wrote:MalinA4 Jak lekarz mówi, że wielkość jest dobra to wszystko jest dobrze. Nie ma co doszukiwać się na siłę, że dziecko za duże albo za małe. Ja mam te plamienia, lekarz mówi, że póki sa brązowe to olać, więc nie będę mądrzejsza od lekarza i oleję
I ja chyba zrobię to samo... Najważniejsze że jest zdrowe, żywe i wszystko jest ok Więc jesteśmy dwoma przypadkami (chyba z wielu) które z plamieniami mają zdrowe fasolki Bo wyczytałam wieeeeeeele strasznych opinii i to chyba też mnie nakręcało
Anuschka- Czytałam w internecie (wiem, internet to nie lekarz -.-) ale też mam aplikację w której co tydzień opisywane jest co się dzieje z maluszkiem, ile dorasta, nawet ciekawostki są i tam też właśnie napisane jest 3-4 mm... -.- a u mnie 6,3? Będzie kolosWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:27
-
hej ja wczoraj mialam usg - wszystko ok maluszek ma 1,89 cm serdunio bije i nawet widzialam jak ruszały mu sie te jego maciupenkie raczki - dla mnie kosmos karta ciąży zalozona i kolejna wizyta za 2 tyg i musze powtorzyc glukoze bo wyszla mi na granicy aaa ustalili mi tez termin badan prenatalnych na 13 sierpnia tylko cos wczas to bedzie tak mysle bo 10t5d . Ciąza wedlug usg mlodsza o jeden dzien.
A to mój szkarbek fotka od przodu i od boku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aca5998d2f5.jpgFipsik, anuschka, Balladyna, MatyldaG, Kingulla, chloet, Wonderwall, milagro, Fedra, misia_, Tosia 1981, PetitQa, M&Ms, Dziunka, MalinA4, borsuk, kark, Magdzia88 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dlatego nie lubię tych aplikacji, bo g.. pokazują a nie medyczne informacje. Wiecie co to są siatki centylowe i percentylowe? Między 10 a 90 centylem jest wszystko ok, a to widełki naprawdę wielkie! Najważniejsze, żeby rosło cały czas na podobnym etapie. Są dzieci na 10 percentylu, okruszki malutkie i się rodzą mniejsze, nawet po 44cm, albo moja na 90 percentylu urodzona 62cm. I każde z takich dzieci jest normalne.
MalinA4, kark lubią tę wiadomość
-
Nawet mam zainstalowaną tę aplikację! Mam dwie różne żeby sobie czytać tu i tam. Ginekolog powiedział, że następne badania za 5 tygodni. Chyba sobie ze mnie zartuje. Wiadomo, że pójdę w 9 tygodniu gdzieś indziej. Chyba bym oszalała te 5 tygodni.
chloet lubi tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
MalinA4 wrote:Wow... Podziwiam Was dziewczyny... Ja nie mogę patrzeć na owoce poza gruszkami i bananami A słodkie? W życiu! Wczoraj wzięłam kawałek od mojego D batonika, zjadłam ale jakoś nie przypadło mi do gustu
O nie nie no slodkie to w ogole w gre nie wchodzi! Obrzydlo mi od samego poczatku ciazy i tak to trwa. Nawet ciasta nie ruszam! Ale owoce to chyba inna kwestia. Przynajmniej dzis ;PMalinA4 lubi tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
Balladyna wrote:Nawet mam zainstalowaną tę aplikację! Mam dwie różne żeby sobie czytać tu i tam. Ginekolog powiedział, że następne badania za 5 tygodni. Chyba sobie ze mnie zartuje. Wiadomo, że pójdę w 9 tygodniu gdzieś indziej. Chyba bym oszalała te 5 tygodni.
Ja tez mam 5 tygodnie przerwy miedzy wizytami. Kosmos11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:O nie nie no slodkie to w ogole w gre nie wchodzi! Obrzydlo mi od samego poczatku ciazy i tak to trwa. Nawet ciasta nie ruszam! Ale owoce to chyba inna kwestia. Przynajmniej dzis ;P
Ja właśnie zjadłam góralka i mnie mdli -.- za słodko Ale przegryzam sobie ogóraska i mniam mniam Zaraz zmu...ekhm, poproszę mojego aby mi zrobił kiełbaskę na ciepło ^^ -
nadrobiilam forum bo mialam zaleglosci i co ja tu widze cripserss bardzo sie ciesze ale masz twardziela w brzuszk super
Abby bardzo mi przykro, przechodzilam przez to samo wiec wiem co czujesz, wspolczuje ogromnie
Malina co do plamień to powiem ci ze ja mam od 2 tyg spokoj (ale mam meeeega dawki progesteronu) ale na poczatku plamilam a nawet zywa krew mi leciala jak tylko napielam brzuch, na usg szlam jak na wyrok bylam pewna ze jest po wszyttskim, a jednak jest ok takze faktycznie plamienia, a nawet krwawienia nie zawsze oznaczają najgorszeMalinA4 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Powiem wam, że u mnie kiepsko z jedzeniem. Przeszkadzają mi zapachy, czasami na samą myśl o jakimś jedzeniu robi mi się niedobrze. Bardzo wchodzą mi ogórki sezonowe, maliny i arbuz. Jakieś dwa tygodnie temu wcinałam czereśnie - mają dużo jodu. Moja dzidzia nie lubi chyba lodów, zauważyłam że już kilka razy jak zjadłam loda to po kilku godzinach go zwracałam. Ostatnio widzę też u siebie problem z wypróżnianiem, ostatnio 3 dni bez kupy były, masakra Mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony bądź zniesmaczony bezpośredniością
-
Czarnuszka wrote:Ja jak widzę Twój avatar to aż mi się coś robi.... ślinka cieknie na samą myśl o nutelli
Mi mąż kupił sok z żurawiny w aptece 100% dolalam do wody i pije na te moje bakterie ale żeby dwa litry dziennie tego wmusic to ciężko