X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj co do kupki to ja tez robie raz na jakies 3 dni :/ choc wczoraj zaskoczyla mnie biegunka :/ i dzis znow niiiic . Zapachy tez mnie drażnia i żołądek pobolewa

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    oj co do kupki to ja tez robie raz na jakies 3 dni :/ choc wczoraj zaskoczyla mnie biegunka :/ i dzis znow niiiic . Zapachy tez mnie drażnia i żołądek pobolewa
    Mam to samo. Raz biegnę do kibelka bo czuje, że zaraz poleci mi po nogach a kolejnego dnia siedzę i nic.. :P za to cały czas mam mega wzdęcia. Wyglądam jakbym już co najmniej 6 m-cy chodziła w ciązy:/

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego ile dziecko ma w danym tygodniu to naprawde nie sugerowałabym sie ani książkami ani aplikacjami to sa tylko pewne ramy wyliczone według ścisłego schematu...
    A wszystko zależy od tego kiedy doszło do owulacji kiedy do zapłodnienia i kiedy do zagnieżdżenia u każdej kobiety ten etap trwa inaczej u jednej serduszko bedzie widoczne w 6 tygodniu a u innej dopiero w 8 tygodniu i u każdej bedzie wszystko ok...

Co do plamien plamiłam i krwawiłam przez cała ciaze byłam na lutinusie odmiana luteiny moja corka jest cała i zdrowa i fantastycznie sie rozwija :)

Zalecam wiecej spokoju i dystansu bo to nie wpływa dobrze na maluchy w Naszych brzuchach...

A i jeszcze kwestia objawów itp jedne nie maja inne maja nie ma sensu doszukiwać sie że jesli nie ma to jest cos źle i odwrotnie kiedy sa to jest coś źle... Niech dziękują te które nie doświadczyły mdłości czy wymiotów ja ich w pierwszej ciazy nie miałam i zadawałam sobie pytanie ale jak to ciąża bez tego typu dolegliwości a w tej ciąży chetnie oddam mdłości, wymioty i inne tego typu pierwszej chętnej ;)

Mimi86, MatyldaG, Fipsik, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • chloet Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my tu 5 tygodni nie możemy wytrzymać do kolejnego USG, tymczasem mama opowiadała mi właśnie przez telefon, że jak była ze mną w ciąży, przez całe 9 msc miała dokładnie JEDNO badanie USG, czujecie? :D

M&Ms lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa nie miała wgl. Specjalnie szła w późniejszym miesiącu ciąży do gin bo wtedy już nie badał :D

chloet lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze tydzień do wizyty został i już przebieram nogami, bo chciałabym przyspieszyć czas... na szczęście bieganie do kibelka przeszło po małej pomocy lekarstwami, bo bym się wykończyła. Ale cały czas uczucie głodu jest :-\

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Mam to samo. Raz biegnę do kibelka bo czuje, że zaraz poleci mi po nogach a kolejnego dnia siedzę i nic.. :P za to cały czas mam mega wzdęcia. Wyglądam jakbym już co najmniej 6 m-cy chodziła w ciązy:/
    Ja też mam problem z kupą, raz na parę dni chodzę i ciężko. Mam wzdęcia, do tego ciągle mi się odbija i cały czas czuję kłaka w gardle.
    Moje plamienie było jednorazowe, raczej koloru brązowego, teraz spokój. Jutro mam wizytę, zobaczymy, co powie lekarz.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk ja dzis kolejny raz zgrzeszylam i kebaba zjadlam kolejnego ale koniec... to ostatni ;-) A mi lekarz wcale nie powiedzial za ile czasu zaprasza, tylko wreczyl skierowania na badania, no i nie wiem, dopiero za 1,5 miesiaca mam isc? ;-) widzielismy dzis serduszko, piekny maluch i ten widok... kocham, kocham :-)

anuschka, borsuk lubią tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszę, ale cały czas podczytuję :) kolorowy zawrót głowy z tymi przygotowaniami do wesela. Ale jeszcze 2 dni wytrzymam :)

Abby bardzo mi przykro, trzymaj się cieplutko. Pamiętam o Tobie w modlitwie. Na pewno wszystko się ułoży.

Crisspers, cudowne wieści! Gratulacje :D

Jedyne moje objawy, odpukać, to na szczęście tylko pobolwanie podbrzusza i to, że mega szybko się męczę. Oby tylko to mi zostało. Współczuję wszystkim z nudnościami, to musi być paskudne.

Dziewczyny, a ja dziś, dzięki mojemu przyszłemu teściowi, który mył schody jakąś dziwną pastą i zapomniał ją spłukać, zjechałam na biodrze z 12 stopni. Krwiak nabity, w trzech miejscach potłuczona. Mam nadzieje, że Maleństwu nic się nie stało...

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • AhnaKlementyna Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita ale ci zazdroszczę z tym ślubem. To był najpiękniejszy dzień w moim życiu i bardzo chętnie bym go powtórzyła :)
    A maleństwo pewnie stwierdziło, że mama na zjeżdżalnię się wybrała i gdyby mogło roześmiałoby się w głos :) mam nadzieję że i tobie nic nie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 06:34

Jeśli szczęście nie przyszło jeszcze do ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi kroczkami.
    uwo9yx8dxn9xx73n.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślub kiedy to było :D My jesteśmy 6 lat po ślubie, a od 10 lat razem. Ale to przeleciało :)

Dziś pierwsza wizyta u lekarza. Stres niesamowity mimo drugiego dziecka to jednak przeżycie jeszcze większe.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo po jednej ciąży biochemicznej chyba zaczynam schizować.
    Do przedwczoraj (5tydz+2) miałam takie delikatne uczucia ciągnięcia podbrzusza i pachwiny, a wczoraj i dziś kompletnie nic nie czuję, zupełnie wszystko ustało. Czy któraś z Was też tak miała? Bo nie wiem czy powinno mnie to martwić..? A od wczoraj umieram ze strachu że coś jest nie tak...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się (patrząc po pierwszej ciąży), że to normalne jednego dnia czujemy wszystko intensywnie, a innego łagodnie lub wcale. Podobno spokój najważniejszy, wiem wiem łatwo się mówi. Bo dla nas to już nasz kochany maluszek nie tylko płód :)

Klarcia lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 śliczne maleństwo <3

Wczorajszy kebab był przepyszny. Ale... zjadłam go przed 18 a do 22 go czułam. Brzuch miałam nabity, i nie umiałam sobie znaleźć pozycji do leżenia. Chyba powinnam takie jedzenie ograniczyć do minimum, bo po co mam się potem męczyć.
    Ale dobre było :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 08:58

Mimi86 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo po jednej ciąży biochemicznej chyba zaczynam schizować.
    Do przedwczoraj (5tydz+2) miałam takie delikatne uczucia ciągnięcia podbrzusza i pachwiny, a wczoraj i dziś kompletnie nic nie czuję, zupełnie wszystko ustało. Czy któraś z Was też tak miała? Bo nie wiem czy powinno mnie to martwić..? A od wczoraj umieram ze strachu że coś jest nie tak...

Spokojnie, mam tak samo. Raz ciągnie niemiłosiernie, a innym razem spokój. Co ciekawe, ciagnie jak tata Maleństwa jest w pobliżu więc śmieję się, że to na niego tak reaguje :)

Klarcia lubi tę wiadomość

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dorwalam sie do sledzi w occie od sasiada i zjadlam chyba z 3 kawalki byly przepyszne. Tylko tak jak przwidywalam beda ciezkie na zoladku i tez nie moglam sobie poszukac pozycji do lezenia bleeee ;)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie ból żołądka? Bo ja czasem odczuwam.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    A czujecie ból żołądka? Bo ja czasem odczuwam.
    ja tez, ale juz sie nauczylam po jakich produktach mnie boli zoladek i ich nie jem

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita, powodzenia jutro, bawcie si dobrze, oby wszystko wygladalo tak jak sobie wymarzyliscie :* Ja narazie jestem w takim stanie, ze nie podejmuje sie listy :/ A po nocach sni mi sie jedzenie, ale narazie tylko suchary wchodza.

Tita92 lubi tę wiadomość

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA rrównież cały czas was czytam ;)Tak sie stresowałam wcorajszą wizytą, że byłam dezorgnizowana i nie mogłam nic napisać.

U mnie maleństwo sie jeszcze nie pokazało. Ale wszystko jest ok, beta rośnie, pecherzyk jest, ciałko żółte również jest, więc mam nadzieje że zaa dwa tygonie usłyszymy z mężem serducho.

Dosałam jednak leki. Na gronkowca antybiotyk z powiedziała ze powikłąnia dla dziecka po tym cholerstwie są dużo gorsze i luteinę - ponieważ mam małęgo krwiaczka.

Dziewczyny kiedy powiedziałyście bliskim o ciąży? Bo chciałbym powiedzieć rodzicom i dziadkom już w ten weekend - bo mieszkamy od siebie 150 km - i myślę czy nie za wcześnie? Kiedy wy powiedziałyście?

MatyldaG, chloet lubią tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ