X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Ja bym próbowała trochę doedukować męża.. bo takie postępowanie jest trochę średniowieczne ;) I błagam.. nie sugerujcie się opiniami ludzi którzy sami zwierząt nie mają lub się na nich nie znają.. takie powtarzanie stereotypów nie jest mądre.

Heh... mój mąż jest bardzo dobrze wyedukowany:D Juz dawno sprzata kuwete zamiast mnie. Jak tylko dowiedzieliśmy się o ciąży byliśmy u weterynarza. Powiedział że jeśli nie chorowalam to najlepiej byłoby na jakiś czas oddać kotka komuś zaufanemu. Tak jak wcześniej napisałam nie wyobrażam sobie oddać komuś swojego kota bo to żywe stworzenie i za bardzo się do niej przywiazalam i ona do nas. Więc wet stwierdził że mam poprostu ograniczyć z nią kontak i trzeba ja zaszczepić. Opinia osób postronnych się nie przejmuje już od dawna. Tak jak pisałam mimo życia z kotem nie mam toxo i wątpię żebym się od niej zarazila, ale skoro nawet weterynarz każe ograniczyć kontakty to tego bede przestrzegać. Za długo walczyłam o ta ciaze żeby ryzykować. A pozatym uważam ze każdy podejmuje decyzję sam i trzeba to uszanować. Nie jestem zwolenniczką oddawania zwierząt ale jeśli ktoś podja taka decyzję to mimo iż mi się to nie podoba to to szanuję. Każdy ma swój rozum i to nie jest kwestią "doedukowania".

misia_, AnnaE. lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Misia.. ja robię zapiekankę warzywną :) Mam nadzieję, że nie naruszę regulaminu jak dodam link do przepisu:

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/pomidory/zapiekanka_z_cukinia/przepis.html

Najlepsze sezonowe jedzenie ever.. jak dla mnie.
    Kurcze też mnie ostatnio naleciala ochota na zapiekanke ale właśnie nie wiedziałam jaka zrobić żeby dobra była, dzięki za przepis ;) skoro polecasz to wyprubujevw najbliższych dniach :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Kurcze też mnie ostatnio naleciala ochota na zapiekanke ale właśnie nie wiedziałam jaka zrobić żeby dobra była, dzięki za przepis ;) skoro polecasz to wyprubujevw najbliższych dniach :D

Polecam jak najbardziej, tylko radzę drobniej siekać warzywa niż jest to napisane w przepisie.. szczególnie cukinię, bo może się nie dopiec. Ryż też czasem potrzebuje więcej czasu na "dojście" w piekarniku ;) więc ja zmniejszam pod koniec trochę temperaturę i zapiekanka siedzi dłużej :)

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma swój rozum.. i każdy podejmuje sam decyzję. Tak. Pamiętajcie o tym, jeśli którejś na badaniach wyjdzie że będzie mega chore dziecko i postanowi usunąć ciążę. Albo odda dziecko w szpitalu. Bo i takie matki się zdarzają, i nie ma co komentować bo przecież każdy ma swój rozum.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Polecam jak najbardziej, tylko radzę drobniej siekać warzywa niż jest to napisane w przepisie.. szczególnie cukinię, bo może się nie dopiec. Ryż też czasem potrzebuje więcej czasu na "dojście" w piekarniku ;) więc ja zmniejszam pod koniec trochę temperaturę i zapiekanka siedzi dłużej :)

właśnie najlepsze sa takie dania z piekarnika bo nawali się wszystkiego raz ,dwa i gotowe :)
    ja wczoraj wieczorem oglądalam jakiś film facet jadł frytki i tak mi się ich zachciało, że na śniadanie musiały być :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy półrocznego maltańczyka :D Kupiliśmy dopiero jak poroniłam. Wcześniej też właściciel mieszkania nie chciał się zgodzić, a potem jakoś zmienił zdanie :) Kocham go jak własne dziecko i za nic w świecie bym go nie oddała. <3

Fipsik, MatyldaG lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bardzo żałuję, że moja córka nie ma ani kota ani psa w domu. Może kiedyś, bo teraz to by było trudne do ogarnięcia.

A na obiad jajko sadzone z kalafiorem i bułeczką tartą :-)

AnnaE., misia_, Magdzia88 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Heh... mój mąż jest bardzo dobrze wyedukowany:D Juz dawno sprzata kuwete zamiast mnie. Jak tylko dowiedzieliśmy się o ciąży byliśmy u weterynarza. Powiedział że jeśli nie chorowalam to najlepiej byłoby na jakiś czas oddać kotka komuś zaufanemu. Tak jak wcześniej napisałam nie wyobrażam sobie oddać komuś swojego kota bo to żywe stworzenie i za bardzo się do niej przywiazalam i ona do nas. Więc wet stwierdził że mam poprostu ograniczyć z nią kontak i trzeba ja zaszczepić. Opinia osób postronnych się nie przejmuje już od dawna. Tak jak pisałam mimo życia z kotem nie mam toxo i wątpię żebym się od niej zarazila, ale skoro nawet weterynarz każe ograniczyć kontakty to tego bede przestrzegać. Za długo walczyłam o ta ciaze żeby ryzykować. A pozatym uważam ze każdy podejmuje decyzję sam i trzeba to uszanować. Nie jestem zwolenniczką oddawania zwierząt ale jeśli ktoś podja taka decyzję to mimo iż mi się to nie podoba to to szanuję. Każdy ma swój rozum i to nie jest kwestią "doedukowania".

Ok, rozumiem, widzę że długo się staraliście i myślę, że wy osobiście postępujecie mądrze w tej sytuacji i to że nie oddajecie kota dodaje otuchy :) Rozumiem wasze obawy. O innych mam inne zdanie i często postępowanie wielu ludzi jest kwestią braku wiedzy właśnie. Uważam, że ludzie wciąż w swej ewolucji za mało interesują się światem w koło, za mało jest w nich chęci zdobywania wiedzy by postępować mądrzej, lepiej, rozsądniej. Łatwiej jest powtarzać stereotypy i "iść za tłumem" czyli nie myśleć samodzielnie. To złe ale nie "nawracam ludzi" w żadnym wypadku na siłę, nie narzucam swoich poglądów. Nie mam do tego prawa, ale tolerować jest to ciężko. Nie ma jednak ludzi nie omylnych łącznie ze mną :) Przepraszam jeśli Cię uraziłam :)

milagro, Fipsik lubią tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zupa pomidorowa krem ,taka fajna kwaskowa.

borsuk lubi tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE spoko ja nie z tych obrazalskich ;) Z reszta nic takiego nie napisalas co by mnie urazilo.Dobrze ze moj maz tego nie czytal ;) Nie po to tu jestesmy zeby sie denerwowac tylko wspierac. Jeszcze nie raz beda pewnie tamaty na ktore będziemy mieć różne poglady.

A u mnie dziś na obiad gołąbki;) Ale na twoją zapiekankę też sie skusze ktoregos dnia

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy takie zdrowe obiady a ja zjadłam wiesmaka, zakręcone frytki i cole w maku na obiad i to jedyna rzecz której do tej pory dziś nie zwróciłam i mam nadzieje ze tak zostanie :)
    Ja mojej piesi tez bym nie oddala chyba by mi serce pękło, jest jak członek rodziny i czułości z nią sobie nie odmawiam, codziennie rano mnie budzi buziakiem :p i mam nadzieje ze pokocha maluszki a one ja i to będzie wielka przyjaźń :)

Fipsik lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez mi mówią ludzie ooo teraz będziesz musiała wygonic psa z łóżka a ja odpowiadam ze dzieci będą mieć łóżeczka :p a pies w łóżku zostaje :p

Fipsik, AnnaE. lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    I tez mi mówią ludzie ooo teraz będziesz musiała wygonic psa z łóżka a ja odpowiadam ze dzieci będą mieć łóżeczka :p a pies w łóżku zostaje :p

też tak mówiłam .. i też tak było :)

a najlepsze, że rudzielec szybciej zaczął rozróżniać płacz młodej niż ja. W inne tony musiała wchodzić. Na głód, mokro, przytul mnie - piszczał pod łóżeczkiem, żeby ją wyjąć. Na płacz z bólu (kolki) uciekał w kąt, bo się bał.

MatyldaG, kr0pka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Wy takie zdrowe obiady a ja zjadłam wiesmaka, zakręcone frytki i cole w maku na obiad i to jedyna rzecz której do tej pory dziś nie zwróciłam i mam nadzieje ze tak zostanie :)
    Ja mojej piesi tez bym nie oddala chyba by mi serce pękło, jest jak członek rodziny i czułości z nią sobie nie odmawiam, codziennie rano mnie budzi buziakiem :p i mam nadzieje ze pokocha maluszki a one ja i to będzie wielka przyjaźń :)

Nie pochwalam Twej diety :P nie zwróciłaś bo popiłaś Colą.. od dawna wiadomo, że świetnie się sprawdza na mdłości i zatrucia. Ja w ogóle unikam tego typu "jedzenia" jak McDonald itp.. zdarza mi się raz na kilka lat w jakieś podbramkowej sytuacji na trasie gdy na prawdę nie ma niczego innego. Teraz w ciąży już kompletnie sobie tego nie wyobrażam, że mogłabym wziąć coś do ust typu fast food. Jestem po dietetyce i generalnie jestem na to przeczulona ;) Namawiam na przejście na zdrowe odżywianie :)

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Tez bym zjadła takie frytki z dużą ilością keczupu ale przez moja cukrzycę ciążowa nie mogę. A mam takie ciagaty na różne posiłki. I chodzą za mną takie ciastka maślane przez maszynkę.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Nie pochwalam Twej diety :P nie zwróciłaś bo popiłaś Colą.. od dawna wiadomo, że świetnie się sprawdza na mdłości i zatrucia. Ja w ogóle unikam tego typu "jedzenia" jak McDonald itp.. zdarza mi się raz na kilka lat w jakieś podbramkowej sytuacji na trasie gdy na prawdę nie ma niczego innego. Teraz w ciąży już kompletnie sobie tego nie wyobrażam, że mogłabym wziąć coś do ust typu fast food. Jestem po dietetyce i generalnie jestem na to przeczulona ;) Namawiam na przejście na zdrowe odżywianie :)
    Niestety się nie zgodzę przed wczoraj obiad w domu popilam cola z nadzieją ze się przyjmie i szybko zwróciłam cały razem z nią :p
    Tez nie pochwalam swojego dzisiejszego obiadu ale wychodzę z założenia że lepsze to niż totalna głodówka która mam od wczoraj :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 14:49

AnnaE. lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio pojechałam do Mc'Donalda i coś tam sobie zjadłam, to nie zbyt dobrze to przyjęłam, a miałam ochotę na "coś" niezdrowego. A zawsze dobrze się czuje, więc lekko mnie to zdziwiło. Dzisiaj za to kupiłam sobie colę, bo już dłuższy czas za mną chodziła. :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Tez bym zjadła takie frytki z dużą ilością keczupu ale przez moja cukrzycę ciążowa nie mogę. A mam takie ciagaty na różne posiłki. I chodzą za mną takie ciastka maślane przez maszynkę.
    Jakie to są ciastka maślane przez maszynkę? :)
    Ja parę dni rano jadłam grzanki z serem i ketchupem ale już mi się skończyło dobre ketchupek juz maluchom nie pasi :(
    Mój gin jak usłyszał ze wymiotuje cała dobę powiedział żebym jadła tylko to na co mam ochotę byle by coś jeść i nie tracić więcej na wadze, bo wkoncu mnie na kroplowki wezmą. Cukier mam obniżony akurat nie podwyższony.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Jakie to są ciastka maślane przez maszynkę? :)
    Ja parę dni rano jadłam grzanki z serem i ketchupem ale już mi się skończyło dobre ketchupek juz maluchom nie pasi :(
    Mój gin jak usłyszał ze wymiotuje cała dobę powiedział żebym jadła tylko to na co mam ochotę byle by coś jeść i nie tracić więcej na wadze, bo wkoncu mnie na kroplowki wezmą. Cukier mam obniżony akurat nie podwyższony.

Takie podłużne ciasteczka, bardzo kruche bo maślane :) Można je robić samemu przez maszynkę czyli wyciska się je przy pomocy np maszynki do mielenia z nakładką która ma dziurkę odpowiedniej wielkości i przez nią wychodzą odpowiednio uformowane ciastka.

Staraj się pić dużo płynów i uzupełniać glukozę i jeśli faktycznie tak nic Ci nie wchodzi to nie ma wyjścia.. i mac może być ;) Oby wymioty niedługo ustąpiły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 14:56

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Takie podłużne ciasteczka, bardzo kruche bo maślane :) Można je robić samemu przez maszynkę czyli wyciska się je przy pomocy np maszynki do mielenia z nakładką która ma dziurkę odpowiedniej wielkości i przez nią wychodzą odpowiednio uformowane ciastka.

Staraj się pić dużo płynów i uzupełniać glukozę i jeśli faktycznie tak nic Ci nie wchodzi to nie ma wyjścia.. i mac może być ;) Oby wymioty niedługo ustąpiły :)
    Aha :) ja jestem cukierniczo uposledzona :p nic sama nie umiem zrobić ale zjem bardzo chętnie. :p
    Z mdlosciami narazie z dnia na dzień jest coraz gorzej, narazie jestem na takim etapie ze jest mi nie dobrze cały dzień w każdej minucie mam wrażenie ze zwymiotuje i tak się dzieje jak coś zjem albo czasem zanim zjem a mi zapach nie spasuje od razu wymioty :/ ale jakoś musze to przeżyć :) i pije ile mogę

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ