X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam Wam ostatnio ze moj gin zapisal mi dwa opakowania duphastonu i ze wystarcza mi tylko do 10tc a wizyta dopiero w 12tc spanikowalam dla mnie troche szybko chce odstawic no i wykupilam jedno opakownie z recepty a dzis poszlam po drugie a Pani w aptece malo bystra byla nie zauwazyla ze z tylu bylo napiane "wydano 1 opakowanie" i sprzedala mi dwa ;P Czyli wystarczy mi duphastonu praaawie do wizyty. Od razu jestem spokojniejsza! Ktos tam na górze czuwa nade mna! :D

milagro, Englein, anuschka, MatyldaG, Mimi86 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek idę na swoją listę badań. Bolą mnie dalej łydki. Biorę witaminy z większą dawką magnezu choć wiem, że tylko niewielki procent wchłania się do organizmu. Mam żel chłodzący z kasztanowca. Czas chyba wcinać więcej bananów i migdałów bo sok pomidorowy i dużo pomidorów odpada. Macie inne pomysły?

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, dziewczyny, ale mi smaka na Maca narobiłyście
    albo jakiegoś Burger Kinga. Dobrze, że mam daleko :D

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja w poniedziałek idę na swoją listę badań. Bolą mnie dalej łydki. Biorę witaminy z większą dawką magnezu choć wiem, że tylko niewielki procent wchłania się do organizmu. Mam żel chłodzący z kasztanowca. Czas chyba wcinać więcej bananów i migdałów bo sok pomidorowy i dużo pomidorów odpada. Macie inne pomysły?

kochana polecam ten balsam: http://tolpa.pl/balsam-na-zmeczone-nogi,p316#!opis-produktu ja co prawda go nie stosowałam, ale koleżanki bardzo chwaliły

rqkqj11.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Crisperss wydaje mi się, że właśnie jesteś tym typem człowieka który nie rozumie o co chodzi w relacji człowiek-zwierzę. Oczywiście nic Tobie nie ujmując. Po prostu jedne osoby to czują inne nie. Mnie boli jak ktoś pisze "nie porównujmy kota do dziecka"... to straszne słowa dla mnie jeśli mam rozumieć że dziecko jest ważniejsze od kota. Pisząc o czerwonej lampce sytuacja jest analogiczna. U mnie w rodzinie ( a należą do niej też zwierzęta) nie ma ważniejszych i mniej ważnych. Jeśli ktoś pisze, że odda kota na rzecz dziecka bo jest ważniejsze to włącza mi się czerwona lampka.

Wiadomo ze jest fajnie jak kotek jest kochany i nie ma strachu żyć z nim i z dzieckiem pod jednym dachem. Dzieci się super chowają ze zwierzętami. Wiele osób ma koty i dzieci i nic się nie dzieje. Tylko że nie zawsze jest tak kolorowo i trzeba to też iszanować. Gorzej jak ktoś traktuje zwierzę lepiej niż człowieka tutaj dziecko. Przykładem tego jest moja teściowa, która twierdziła że piesek taki biedny bo mu szukamy domu a że pogryzł jej wnuczke i mogło się skończyć gorzej to miała gdzieś. Ja rozumiem o co chodzi Crisperss dobro dziecka zawsze powinno być na pierwszym miejscu.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agresywny pies a niezbadany kot w kierunku toxo to co innego jednak. czy tylko ja widzę różnicę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 22:11

AnnaE. lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest różnica wiadomo. A nie można po prostu przebadać kota?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    zarodek widać przy becie powyżej 2000. Makasa Ty widziałaś zarodek bez serduszka czy jak to było?

zarodek był ale serduszka nie słyszałam; (

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam pieska, kochanego Westa, który śpi z rana budzi nas, całuje i ciagle chce się przytulać :) Jedyne co, to teraz ucze ją żeby nie wskakiwała z zaskoczenia na mnie bo juz raz mi na brzuch skoczyła, ale na szczęście nic się nie stało

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    zarodek był ale serduszka nie słyszałam; (

Głowa do góry.. jest zarodek jest nadzieja :) Serduszka się jeszcze nie słucha tak wcześnie! :)

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jak Wasze brzuszki? Wystaje juz cos? (tak wiem bobasy sa jeszcze za nisko, ale wszystko inne juz sie wypycha przez rosnaca macice).

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 u mnie nic tylko podroby:p ale w jensach guzik musze odpinac :p

borsuk lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Englein Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    w poprzedniej ciazy pomalu robilo mi sie ciasno w jeansach. Teraz bez zmian,nawet napiecie w piersiach opadlo, tylko wieczorem czuje ich ciezkosc, brodawki i piersi przy dotyku bola

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w jeansy to sie nawet nie pcham bo mnie uwieraja w brzuch jak siedze wiec chodze w leginsach, spodniach na gumke i sukienkach... Ale mi wlasnie zaokraglil sie lekko brzuch na dole fakt nigdy super plaskiego nie mialam ale teraz nie moge go wciagnac a zawsze moglam jak byl sam tluszczyk;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie, że brzuszek zaokrąglił się na dole, w jeansy się nawet nie pcham bo bardzo mnie gniota. Piersi tak już nie bolą i nie są takie napięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 10:41

17u93e5ep5g57u5f.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odczuwam ze mi się trochę brzuch na dole powiększył, wyglądam jakbym się baaardzo objadla:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą piersi, najbardziej sutki i rosną ciągle i zauważyłam że mają siwy kolor :/ mnie za to opuścił trochę ból podbrzusza. Tez się staram nie pchać w dżinsy tylko jakieś sukienki i leginsy, ostatnio ubrała z ciekawości takie jest które kupiłam jak miałam tak z 5 kg do przodu i są poprostu luzniejsze i na dopiero wiszą a w pasie cisną :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch, ale dlatego, że dużo jem, bo inaczej mnie mdli :/

podbrzusze przestało pobolewać, dziwne, z J bolało do 9 tygodnia. A piersi dopiero zaczynają pobolewać i się powiększać. I dobrze, niech rosną, optycznie brzuch będzie się wydawał mniejszy :P

Englein lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czasu wizyty u gin biore luteine 50 podjezykowo.
    I mam pytanie, do tej pory jak byla potrzeba to bralam duphaston. Teraz gin uparla sie przy luteinie...a mnie zaskoczyla jej twardosc (i gorzki smak_a.e oczywiscie wszystko do przezycia).
    Moze glupie pytanie, czy trzymacie ge luteinedo konca pod jezykiem czy mozna japozniej possac jak cukierka?
    Zapewne trzeba odczekac az sama sie rozpusci, bo to pewnie kwestia wchlanialnosci.

Moje drugie pytanie:) wreszcie mam czas, bo koniec urlopu i po powrocie z Polski emocje opadly :)

Test nifty czy harmony? Czy ktos mi lopatologicznie wytlumaczy czym sie roznia?
    Cena podobna, wiec to bez roznicy. Jak czytam,co wykrywa jeden a co drugi...niby podobnie...i juz glupia jestem.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny.. zwierzę to zwierzę a człowiek to człowiek i nie można stawiać ich na równi!

tak jak wcześniej pisałam... wszystkie zwierzęta trzeba kochać, szanować i być wrażliwym na ich krzywdę, bo to żyjące istoty, które są naszymi przyjaciółmi.

Byłabym w stanie oddać życie dla swojego dziecka... dla mojego psa/kota nie. Jeśli ktoś czuje inaczej to dla mnie fanatyzm.

Englein staraj się jak najdłużej trzymać tabletkę pod językiem, ponieważ tam jest najcieńsza błona przez którą szybciej wchłonie się do krwiobiegu ;)

Englein, Madera2000, AnnaE. lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ