MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Englein luteine podjezykowo pod językiem trzymać nie ssać. Ja nie lubię jej posmaku blee..
Ja spodni w większości nie dopinam tylko te niższe biodrowki. Piersi chyba mi nie urosły zbytnio ale to i dobrze bo i tak mam sporeEnglein lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualny
-
Moja sąsiadka musiała oddać kotki bo jej synek miał alergie na sierść. Także różnie to może być. Nie przewidzi się tego.
Mój synek jest na etapie że uwielbia zwierzaki, ale ja nie mam zaufania do innych zwierząt, co innego jakbyśmy mieli w domu (ale ja wole koty, mąż psy, więc nie doszliśmy do kompromisu) i zwierzak wychowuje się z danym dzieckiem.
Ostatnio miałam sytuacje na placu zabaw, mój synek zbliżył się do małego pieska, ale go nawet nie dotknął, a ten piesek wyskoczył z zębami do mojego synka, myślałam że na zawał padne. Dobrze ze nic się nie stało. Dziwne że ten pies tak zareagował, skoro syn nawet go nie dotknął, nie podniósł ręki, a dodatkowo ten pies wychowuje się wśród dzieci. Więc mam nauczkę, że do obcych zwierząt już nie podchodzimy. -
ja w piątek pisałam, że nie mam objawów, tak od wczoraj ledwo żyje. Zjadłam kwaśne jabłko i tak mnie zmlidło i kręci mi się w głowie, że trzyma mnie do dziś.
Wczoraj 2 razy wymiotowałam, i tylko wkoncu śniadanie zjadłam.
A dziś narazie jedną kanapke.
Pora na obiad, miała być zapiekanka pod beszamelem, ale nie wiem czy gotować, czy odpuścić, a synkowi dac wyjątkowo słoiczek, meżowi zamrożoną pizze,a sama kanapke. -
Mi też trochę bebech wywalilo ale to raczej kiszki i czuję cały czas takie napięcie niewiem czy to normalne...
Ech.. Dziś siedziałam przed tv oglądałam światowe dni młodzieży i w pewnym momencie zagrali Barke a ja w ryk, tak mi się smutno zrobiło, niewiem czy to hormony czy poprostu zmięklam...
M&Ms lubi tę wiadomość
-
Ja mam cały czas wzdęcia i niestrawności już normalnie boję się cokolwiek zjeść. Tylko czasami pokusa jest silniejsza niż rozsądek i później cierpię. Np przed chwilą tak mówiłam żenie zjem gołąbków a zjadłam 1,5 :0. Brzuszek też już widoczny ale w kolejnych ciążach to chyba normalne. Wy też macie takie problemy trawienne? Normalnie czuję jak mi się wjelitach miesza od początku ciąży tak mam chociaż już jest chyba lepiej...
-
A macie jakieś sposoby na wzdęcia i te rewolucje żołądkowe w ciąży? Pije melise i rumianek i mam wrażenie że to nie za bardzo działa. Mam wrażenie jakby jelita nie miały w ogóle miejsca co będzie później
-
Mi generalnie ruch pomaga. Wtedy czuje,ze wszystko puszcza.
Od poczatku ciazy odrzucilo mnieod slodkiego i kawy,za to zaczelam sie rzucac na owoce.
Niemniej, tez staram sie ostroznie. Dzis pochloniete kiwi, grapefruit. ..i dwie spore porcje lodow smietankowych. Na szczescie malo slodkie ale lody to u mnie zawszeNr 1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja do tej pory wymiotowalam tylko raz rano i w zasadzie na czczo - napilam sie sok i go zwrocilam, jedynie mdli mnie z glodu rano przed sniadaniem i pod wieczor jak sie zbliza pora kolacji dlatego co jakies 2 godz wsadzam do geby chocby kawalek czekolady ...
a co do brzuszka to rano mam plaski (jedynie pod reką czuje ze troszke "napuchl" na samym dole) ale wystarczy ze cos zjem i juz wyglada jak w 6 miesiacumaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnytroszeczkę mi zajęło żeby Was nadrobić
Ja mam pieska małego szpica...jest Naszym członkiem rodziny i nie przejawia na szczęście agresji do innych siedzi wyłącznie na swoim dużym ogrodzie pod nadzorem- chodzi za mną krok w krok (kotów brak w Naszej okolicy), a jeśli wychodzi na spacer, czy jest z Nami na wakacjach- zaraz po nim ma myte łapy...żeby nie złapał robaków liżąc łapki i nie przyniósł nam czegoś np. do łóżka jak czasami wchodzi. Mimo iż jest naszą "córeczką" nie pozwalamy lizać się po twarzy i b. często myjemy ręce itp :)Powiecie, że mamy paranoje ale zamiast odrobaczać go b. często jak niektórzy - dbamy o jego wątrobę he he i oddajemy do badania kupy...a odrobaczany jest raz na rok.Pewnie mieszkając w mieście nie zdecydowałabym się na psa ze względu na brak czystych miejsc do spacerów...szkło, inne kupy itp chyba że by chodził w butach
Za kotami nie przepadamy...i raczej omijam spotkania u znajomych z kotami i nie chodzi tutaj o ciążę tylko o troszkę higieny...wiadomo że mało kto kota pilnuje w taki sposób aby siedział on w domu lub wychodził na smyczy na spacer...raczej łażą gdzie chcą, polują, depczą w różnych miejscach,po kupach, po śmietnikach, nasika do doniczki...wystarczy że wchodzi do swojej kuwety- później przyjdzie, pochodzi jak to kot po blatach kuchennych, tapczanach itp...później ja na tym usiądę, albo lepiej dostanę sok lub ciastka z "brudnego talerzyka" ;p Jak to powiedział znajomy który zawsze miał psy a teraz sprawił sobie kota...mniejszy problem...(dla niego mniejszy ale dla okolicznych sąsiadów u których kot przesiaduje na ogrodach i za przeproszeniem sra to już mega kłopot !)Więc jeśli mamy zwierzaki- zajmujmy się nimi i pilnujmy ich.
mam nadzieję że nikogo nie urażę swoją opinią ale pies jest mądrzejszy, jak takie dziecko 2-3 letnie wymaga większej uwagi, czasu, czułości...kot przyjdzie na jedzenie, połasi się i tyle go widzieliśmy No i nie wspomnę o instynkcie kota...który uwielbia wszystko co się nawet delikatnie rusza...bała bym się że zrobi krzywdę dziecku- podczas zabawy, snu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:02
-
Ja mdłości miewam zwykle jak jestem głodna czyli czasem po wstaniu, często w pracy i przed kolacją. Najczęściej wieczorem. Bardzo często obejmuje WC jak już nie mam czym wymiotować. Mdli mnie i wymiotuje dodatkowo po wszelkich ciastach które tak uwielbiam. Chyba będzie chłopak
Zwierząt nie mam i się nie wypowiem.
Są dni kiedy lodówka i jedzenie mi śmierdzi ale na ogół tak nie jest i jem prawie wszystko.
Brzuch- nie mogę go wciągnąć i nawet nie próbuje
Powiedzcie mi proszę czy którejś wyniki rożyczki wyszły podobnie IgG dodatnie mocno (ponad 500 jednostek) = przechodziłam chorobę, ale Igm - zamiast ujemne jest wątpliwe. Różyczkę przechodziłam dawno jako dziecko, skąd więc watpliwe IgM?Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)