MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:wiem, że nie mamy tych wszystkich wenerycznych, ale do karty ciąży i tak są potrzebne a ja chodzę na nfz do szpitala. tam są kolejki mega straszne, może mniejsze by były w punkcie krwiodawstwa. On by sobie pół literka oddał a ja bym miała już badania zrobione przed wizytą. Musiałabym zadzwonić zapytać jak to u nas w mieście wygląda
Z wynikami z krwiodawstwa przy kolejnej wizycie u gin. możesz chyba pokazać wyniki badań i on Ci wpisze do karty. Tak myślę... wynik to wynik, obojętnie gdzie się go zrobiło... Nie doradzę Ci na 100proc., bo nie mam karty ciąży z Polski. U siebie też pokażę te wyniki, bo nie nawidzę jak mnie kłują.
Nie wiem czy w krwiodawstwie robią jeszcze inne badania krwi. Musiałabyś się spytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:50
-
nick nieaktualny
-
Kark, pisałaś ze dostałaś podwyżkę, czy to nie jest tak, że gdybyś poszła na l4 będą Ci wypłacali średnia z ostatnich 12 miesiecy? Jeżeli np poszłaś miesiąc po podwyżce na l4 to do wynagrodzenia brali by 11 miesięcy niższej wypłaty i 1 miesiąc wyższej /12? W takim przypadku tez podwyżka nie była by odczuwalna na macierzyńskim. Jeżeli się mylę, to poprawcie mnie trochę, jestem właśnie w takiej sytacji ze w maju dostałam powyżke a w czerwcu dowiedziałam się o ciąży i idąc teraz na l4 niewiele bym z tej podwyżki skorzystała, dlatego dopóki się dobrze czuje chciałabym pracować najdłużej jak się da żeby choć trochę skorzystać lepszej wyplaty:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:21
termin wg OM +tydzien -
Ja jak na wizycie pokazalam lekarzowi książeczke krwiodawstwa z grupa krwi to powiedzial ze on to i tak musi miec na kartce z wynikami badan mowil ze mam zapytac w laboratorium czy mi poprostu przepisza z ksiazeczki ale w labo powiedzieli ze nie robią tak wiec lekarz mowil ze i tak musze zbadać ta krew. Dla mnie to bezsensu bo przeciez mam czarno na białym jaką mam krew
-
Ja juz po wizycie maluchy mają się dobrze jeden spał a drugi machal rękami i nogami mają już 2 cm i 2,5 cm. Co do wymiotów gin mi kazał jeść co godzinę po gryzie i co jakiś czas po lyczku wody i tez polecał imbifem. Oprócz tego mam zrobić jakieś chlorki czy coś badanie i jak wyjdzie ze jestem odwodniona to na sor bo przecież w domu kroplowek nie wolno podawać :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 18:57
jenny88, julllla, Fipsik, borsuk, chloet, milagro, Tosia 1981, kark lubią tę wiadomość
-
chloet wrote:ajjj, to może następnym razem wybierz się jednak do innego lekarza?
Szkoda tylko, że jest taka przepaść; na dużą niekorzyść dla nfz między wizytą na nfz a prywatną. Gdybym chodziła tylko na nfz to już po pierwszej wizycie szukałabym kogoś innego...chloet lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
MatyldaG wrote:Chloet ja place jeszcze mały ZUS i w tym momencie jak pójdę na l4 przysługuje mi ok 300 zł nie płacę wtedy społecznej tylko zdrowotna 280. Po urodzeniu przysługuje mi przez rok 1000 :p i nie palce ani społecznej ani zdrowotnej także ze tak powiem szał macicy :p
Zaległości to jedno, najgorsze są sprawy w toku których nie mogę poprostu zostawić no i jak nie pracuje to nie zarabiam.
Nie przypuszczałam ze będzie tak ciężko a tu wygląda na to ze ile się da musze się z robota do domu przenosic
Dowiedz się czy Tobie też będzie się należał ten 1000 przez 15 m-cy
I link jak obliczyć dokładne daty macierzyńskiego http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-urlopow-macierzynskich-i-rodzicielskiego,12.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 19:04
MatyldaG lubi tę wiadomość
--
Hej dziewczynki. A to mój groszek ..z wizyty z 28 lipca (9tc)
na poprzedniej wizycie dowiedziałam się,że mam krwiaka 4 razy wiekszego od pęcherzyka..na szczęście w ciągu 2 tyg się wchłonął sporo i został maleńki ślad jeszcze ..
groszek mierzy 16 mm
samopoczucie już ok
brzuch rośnie szybciej, niż w pierwszej ciąży - leci 10 tc,a już się zaokrągla
następna wizyta 11 sierpnia
nie mogę doczekać się tych tygodni, kiedy poznam płeć w domu mam córkę marzy nam się synek
a jak tam u was ?
Fipsik, jenny88, borsuk, chloet, Tosia 1981, PetitQa, milagro, sunset06, Dziunka, misia_, kark lubią tę wiadomość
-
Ale macie czesto wizyty... Ja mialam ostatnio w 7t2d ciazy a nastepna to dopiero w 12t2d ciazy i wtedy usg genetyczne. Fakt ze moj gin ma w sierpniu urlop i i tak jestem umowiona na pierwszy dzien po jego powrocie ale widze ze Wy macie jakos czesciej te wizyty... Czemu tak?11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:Ale macie czesto wizyty... Ja mialam ostatnio w 7t2d ciazy a nastepna to dopiero w 12t2d ciazy i wtedy usg genetyczne. Fakt ze moj gin ma w sierpniu urlop i i tak jestem umowiona na pierwszy dzien po jego powrocie ale widze ze Wy macie jakos czesciej te wizyty... Czemu tak?
A normalnie u mojego lekarza (prywatnie) wizyty są co 3-5 tyg; ale ja póki co mam co 3 tyg Pewnie jak będę na L4 to będę mieć równo co 4 tyg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 19:21
--
Ja wlasnie chodze prywatnie i jestem na L4. Mialam wizyte w 5tc potem po 2 tygodniach zeby zobaczyć serduszko a teraz dopiero po 5 tygodniach... Nic sie nie dzieje niepokojacego ale mam za soba poronienie dlatego jakos dluzy mi sie teraz ten czas miedzy podgladaniem czy u bobasa wszystko ok No coz. Jakos wytrzymam przeciez nie polece do innego lekarza i nie powiem "Dzien dobry, mam juz lekarza prowadzacego ale przyszlam sobie do Pana tylko na usg bo dawno nie widzialam mojego dziecka" ;P haha brzmi psychopatycznie...
Fipsik, kr0pka lubią tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:Ale macie czesto wizyty... Ja mialam ostatnio w 7t2d ciazy a nastepna to dopiero w 12t2d ciazy i wtedy usg genetyczne. Fakt ze moj gin ma w sierpniu urlop i i tak jestem umowiona na pierwszy dzien po jego powrocie ale widze ze Wy macie jakos czesciej te wizyty... Czemu tak?
Ja mam póki co średnio co dwa tygodnie bo poprzednio serduszko zatrzymało się według usg w 7t2d. Gin chce mieć pod kontrolą, czy nie będzie powtórki...Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
ooo, ja też byłam na wizycie 7t4d i kolejna dopiero 12t5d usg genetyczne
ale pewnie zleci czas szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 19:51
-
Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie
chloet, MatyldaG, anuschka, Fipsik, Tosia 1981, kark, borsuk lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g