X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie

hahaha, tekst o świętowaniu najlepszy :)

super słyszeć, że wszystko ok <3

Oriaana - gratulacje ;):):)

MatyldaG - to już widać, jak dzieciątko się rusza? Ale czad :) w takim razie jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kolejnej wizyty :)

milagro lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
    No i chodze do dwoch lekarzy :P dzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
    A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose :P
    a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienie :/ ale jeszcze nie czytalam co to.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
    No i chodze do dwoch lekarzy :P dzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
    A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose :P
    a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienie :/ ale jeszcze nie czytalam co to.
    Dopegyt jest bezpieczny , chociaż nie na wszystkich działa, mam nadzieję że Tobie pomoże :)

33w8k0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Kark, pisałaś ze dostałaś podwyżkę, czy to nie jest tak, że gdybyś poszła na l4 będą Ci wypłacali średnia z ostatnich 12 miesiecy? Jeżeli np poszłaś miesiąc po podwyżce na l4 to do wynagrodzenia brali by 11 miesięcy niższej wypłaty i 1 miesiąc wyższej /12?
    a był aneks do umowy? bo ja w kwietniu przy podwyżce miałam aneks do umowy i już była inna podstawa wymiaru.
    A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłaty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:27

kark lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjecia :P
    dziecko nr 1 - spioch lezy glowa w dol
    01_08_1.jpgupload pictures online

dziecko nr 2 - wiercipieta ;p
    01_08_2.jpgimageupload

PetitQa, anuschka, chloet, jenny88, julllla, sunset06, milagro, misia_, Tosia 1981, Englein, kark, borsuk lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde sory za rozmiar :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Ja jak na wizycie pokazalam lekarzowi książeczke krwiodawstwa z grupa krwi to powiedzial ze on to i tak musi miec na kartce z wynikami badan mowil ze mam zapytac w laboratorium czy mi poprostu przepisza z ksiazeczki ale w labo powiedzieli ze nie robią tak wiec lekarz mowil ze i tak musze zbadać ta krew. Dla mnie to bezsensu bo przeciez mam czarno na białym jaką mam krew
    U nas w szpitalu przy porodzie dodatkowo trzeba mieć tą kartkę z gr krwi przyczepiona do karty ciąży

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dopegyt w poprzedniej ciąży, na mnie działał dobrze, ale ja oprócz leków zastosowałam dietę (zero soli, dużo wody, ograniczenie kawy, coli) oraz dużo ruchu.

Ja mam wizyty raz na miesiąc, potem co 3 tygodnie, na koniec co 2 tygodnie, a 9 miesiąc co tydzień. Nie przeszkadza mi, że tak "rzadko" . Usg jeśli nie ma powodu to nie ma co robić za często. Teraz przezierność, potem pewnie dopiero połówkowe mi zrobi.

chloet lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro 3 bobadanie uSG, ale plamię więc wolę trzymać rękę na pulsie.

chloet lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście o brzuszek. U mnie jest, pani w aptece zadała mi pytanie czy jestem w ciąży. Mąż się śmieje, że będę wielorybem, a córka koniecznie całuje brzuch mówiąc papa dzidziusiu.

Ale fajnie, że już bobaski idą do przodu. Mam nadzieję, że u każdego wszystko się wyprostuje i pójdzie ku lepszemu.

m@rtynka, chloet, Englein lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    U nas w szpitalu przy porodzie dodatkowo trzeba mieć tą kartkę z gr krwi przyczepiona do karty ciąży

jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
    Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:25

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    a był aneks do umowy? bo ja w kwietniu przy podwyżce miałam aneks do umowy i już była inna podstawa wymiaru.
    A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłaty :)
    To chyba trochę inna sytuacja, u mnie tylko podwyżka bez zmiany etatu. Fajnie Ci się trafilo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:27

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zdjęć i maluszków:) mam nadzieję że w czwartek też będę miała taką formę...

chloet lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być fotkę:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudne widoczki <3 Gratuluję zdrowych bobasków..:)

Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej :)

sunset mnie przy plamieniu też pobolewały jajniki..

f2w33e3kembcagk8.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
    Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc.
    Bym musiala zapytac w centrum krwiodastwa czy mi przepisza grupe na kartke bo po co mam placic za cos co teoretycznie juz mam? Ech to tylko Nasz piekny kraj...

hchy43r8kkymthav.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Ale cudne widoczki <3 Gratuluję zdrowych bobasków..:)

Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej :)

Super by było:) może ktoś wie jak jest a 100%? Ja niestety nigdzie nie znalazłam tak dobrych info jak te o których piszesz ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro poszperam gdzie ja to widziałam i jak znajdę wrzucę link :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) bardzo sie cieszę , ze znalazłam Wasze forum. Nikt w końcu nie zrozumie ciężarnej kobiety jak druga ciężarna :) jestem w 7tc, juz po pierwszym badaniu usg, widac było kropka i bijące serducho. Termin z OW na 22.03, z USG 25.03. W środę mam kolejna wizytę, pierwsza u mojego lekarza prowadzącego. Poprzednia była u kogoś innego, spowodowana strachem wywołanym przez brunatne plamienie. Na szczęście lekarz powiedział ze nie widzi nic złego, przepisał duphaston i zalecił rezygnacje ze wspołżycia póki co (:(). Plamienie ustało wiec jestem dobrej mysli :) trzymam kciuki za nas wszystkie dziewczyny!!

milagro, julllla, Tosia 1981, Marynia991, Dziunka, MatyldaG, kark, borsuk lubią tę wiadomość

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie

O data porodu jak u nas :) ciekawe ile ma dziś moje maleństwo

milagro lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ