MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
milagro wrote:Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie
hahaha, tekst o świętowaniu najlepszy
super słyszeć, że wszystko ok
Oriaana - gratulacje
MatyldaG - to już widać, jak dzieciątko się rusza? Ale czad w takim razie jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kolejnej wizytymilagro lubi tę wiadomość
-
ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
No i chodze do dwoch lekarzy dzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose
a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienie ale jeszcze nie czytalam co to. -
MatyldaG wrote:ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
No i chodze do dwoch lekarzy dzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose
a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienie ale jeszcze nie czytalam co to. -
nick nieaktualnymaggdax wrote:Kark, pisałaś ze dostałaś podwyżkę, czy to nie jest tak, że gdybyś poszła na l4 będą Ci wypłacali średnia z ostatnich 12 miesiecy? Jeżeli np poszłaś miesiąc po podwyżce na l4 to do wynagrodzenia brali by 11 miesięcy niższej wypłaty i 1 miesiąc wyższej /12?
A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłaty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:27
kark lubi tę wiadomość
-
zdjecia
dziecko nr 1 - spioch lezy glowa w dol
upload pictures online
dziecko nr 2 - wiercipieta ;p
imageuploadPetitQa, anuschka, chloet, jenny88, julllla, sunset06, milagro, misia_, Tosia 1981, Englein, kark, borsuk lubią tę wiadomość
-
Marynia991 wrote:Ja jak na wizycie pokazalam lekarzowi książeczke krwiodawstwa z grupa krwi to powiedzial ze on to i tak musi miec na kartce z wynikami badan mowil ze mam zapytac w laboratorium czy mi poprostu przepisza z ksiazeczki ale w labo powiedzieli ze nie robią tak wiec lekarz mowil ze i tak musze zbadać ta krew. Dla mnie to bezsensu bo przeciez mam czarno na białym jaką mam krew
-
Ja brałam dopegyt w poprzedniej ciąży, na mnie działał dobrze, ale ja oprócz leków zastosowałam dietę (zero soli, dużo wody, ograniczenie kawy, coli) oraz dużo ruchu.
Ja mam wizyty raz na miesiąc, potem co 3 tygodnie, na koniec co 2 tygodnie, a 9 miesiąc co tydzień. Nie przeszkadza mi, że tak "rzadko" . Usg jeśli nie ma powodu to nie ma co robić za często. Teraz przezierność, potem pewnie dopiero połówkowe mi zrobi.chloet lubi tę wiadomość
-
Pytałyście o brzuszek. U mnie jest, pani w aptece zadała mi pytanie czy jestem w ciąży. Mąż się śmieje, że będę wielorybem, a córka koniecznie całuje brzuch mówiąc papa dzidziusiu.
Ale fajnie, że już bobaski idą do przodu. Mam nadzieję, że u każdego wszystko się wyprostuje i pójdzie ku lepszemu.m@rtynka, chloet, Englein lubią tę wiadomość
-
PetitQa wrote:U nas w szpitalu przy porodzie dodatkowo trzeba mieć tą kartkę z gr krwi przyczepiona do karty ciąży
jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:25
-
Magda87 wrote:a był aneks do umowy? bo ja w kwietniu przy podwyżce miałam aneks do umowy i już była inna podstawa wymiaru.
A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłatyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:27
termin wg OM +tydzien -
Ale cudne widoczki Gratuluję zdrowych bobasków..
Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej
sunset mnie przy plamieniu też pobolewały jajniki.. -
Kasiula02 wrote:jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc. -
Dziunka wrote:Ale cudne widoczki Gratuluję zdrowych bobasków..
Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej
Super by było:) może ktoś wie jak jest a 100%? Ja niestety nigdzie nie znalazłam tak dobrych info jak te o których piszesztermin wg OM +tydzien -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny bardzo sie cieszę , ze znalazłam Wasze forum. Nikt w końcu nie zrozumie ciężarnej kobiety jak druga ciężarna jestem w 7tc, juz po pierwszym badaniu usg, widac było kropka i bijące serducho. Termin z OW na 22.03, z USG 25.03. W środę mam kolejna wizytę, pierwsza u mojego lekarza prowadzącego. Poprzednia była u kogoś innego, spowodowana strachem wywołanym przez brunatne plamienie. Na szczęście lekarz powiedział ze nie widzi nic złego, przepisał duphaston i zalecił rezygnacje ze wspołżycia póki co (). Plamienie ustało wiec jestem dobrej mysli trzymam kciuki za nas wszystkie dziewczyny!!
milagro, julllla, Tosia 1981, Marynia991, Dziunka, MatyldaG, kark, borsuk lubią tę wiadomość
-
milagro wrote:Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie
O data porodu jak u nas ciekawe ile ma dziś moje maleństwomilagro lubi tę wiadomość