MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
milagro wrote:Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie
hahaha, tekst o świętowaniu najlepszy
super słyszeć, że wszystko ok
Oriaana - gratulacje
MatyldaG - to już widać, jak dzieciątko się rusza? Ale czadw takim razie jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kolejnej wizyty
milagro lubi tę wiadomość
-
ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
No i chodze do dwoch lekarzydzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose
a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienieale jeszcze nie czytalam co to.
-
MatyldaG wrote:ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
No i chodze do dwoch lekarzydzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose
a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienieale jeszcze nie czytalam co to.
-
nick nieaktualnymaggdax wrote:Kark, pisałaś ze dostałaś podwyżkę, czy to nie jest tak, że gdybyś poszła na l4 będą Ci wypłacali średnia z ostatnich 12 miesiecy? Jeżeli np poszłaś miesiąc po podwyżce na l4 to do wynagrodzenia brali by 11 miesięcy niższej wypłaty i 1 miesiąc wyższej /12?
A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłaty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:27
kark lubi tę wiadomość
-
zdjecia
dziecko nr 1 - spioch lezy glowa w dol
upload pictures online
dziecko nr 2 - wiercipieta ;p
imageupload
PetitQa, anuschka, chloet, jenny88, julllla, sunset06, milagro, misia_, Tosia 1981, Englein, kark, borsuk lubią tę wiadomość
-
Marynia991 wrote:Ja jak na wizycie pokazalam lekarzowi książeczke krwiodawstwa z grupa krwi to powiedzial ze on to i tak musi miec na kartce z wynikami badan mowil ze mam zapytac w laboratorium czy mi poprostu przepisza z ksiazeczki ale w labo powiedzieli ze nie robią tak wiec lekarz mowil ze i tak musze zbadać ta krew. Dla mnie to bezsensu bo przeciez mam czarno na białym jaką mam krew
-
Ja brałam dopegyt w poprzedniej ciąży, na mnie działał dobrze, ale ja oprócz leków zastosowałam dietę (zero soli, dużo wody, ograniczenie kawy, coli) oraz dużo ruchu.
Ja mam wizyty raz na miesiąc, potem co 3 tygodnie, na koniec co 2 tygodnie, a 9 miesiąc co tydzień. Nie przeszkadza mi, że tak "rzadko" . Usg jeśli nie ma powodu to nie ma co robić za często. Teraz przezierność, potem pewnie dopiero połówkowe mi zrobi.chloet lubi tę wiadomość
-
Pytałyście o brzuszek. U mnie jest, pani w aptece zadała mi pytanie czy jestem w ciąży. Mąż się śmieje, że będę wielorybem, a córka koniecznie całuje brzuch mówiąc papa dzidziusiu.
Ale fajnie, że już bobaski idą do przodu. Mam nadzieję, że u każdego wszystko się wyprostuje i pójdzie ku lepszemu.m@rtynka, chloet, Englein lubią tę wiadomość
-
PetitQa wrote:U nas w szpitalu przy porodzie dodatkowo trzeba mieć tą kartkę z gr krwi przyczepiona do karty ciąży
jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:25
-
Magda87 wrote:a był aneks do umowy? bo ja w kwietniu przy podwyżce miałam aneks do umowy i już była inna podstawa wymiaru.
A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłatyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:27
termin wg OM +tydzien
-
Ale cudne widoczki
Gratuluję zdrowych bobasków..
Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej
sunset mnie przy plamieniu też pobolewały jajniki.. -
Kasiula02 wrote:jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc. -
Dziunka wrote:Ale cudne widoczki
Gratuluję zdrowych bobasków..
Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej
Super by było:) może ktoś wie jak jest a 100%? Ja niestety nigdzie nie znalazłam tak dobrych info jak te o których piszesztermin wg OM +tydzien
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
bardzo sie cieszę , ze znalazłam Wasze forum. Nikt w końcu nie zrozumie ciężarnej kobiety jak druga ciężarna
jestem w 7tc, juz po pierwszym badaniu usg, widac było kropka i bijące serducho. Termin z OW na 22.03, z USG 25.03. W środę mam kolejna wizytę, pierwsza u mojego lekarza prowadzącego. Poprzednia była u kogoś innego, spowodowana strachem wywołanym przez brunatne plamienie. Na szczęście lekarz powiedział ze nie widzi nic złego, przepisał duphaston i zalecił rezygnacje ze wspołżycia póki co (
). Plamienie ustało wiec jestem dobrej mysli
trzymam kciuki za nas wszystkie dziewczyny!!
milagro, julllla, Tosia 1981, Marynia991, Dziunka, MatyldaG, kark, borsuk lubią tę wiadomość
-
milagro wrote:Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie
O data porodu jak u nasciekawe ile ma dziś moje maleństwo
milagro lubi tę wiadomość