X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie

hahaha, tekst o świętowaniu najlepszy :)

super słyszeć, że wszystko ok <3

Oriaana - gratulacje ;):):)

MatyldaG - to już widać, jak dzieciątko się rusza? Ale czad :) w takim razie jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kolejnej wizyty :)

milagro lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
    No i chodze do dwoch lekarzy :P dzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
    A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose :P
    a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienie :/ ale jeszcze nie czytalam co to.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja mam na razie czesto wizyty bo po in vitro jestem i ciagle jade na lekach.
    No i chodze do dwoch lekarzy :P dzis dzwonilam tez do gina nr 2 i bede robic u niego prenatalne koncem sierpnia, wypisal mi tez skierowanie na test pappa na nfz.
    A do gina nr 1 do kliniki dopiero za 3 tygonie i bedziemy schodzic z lekow. Wiec teraz ja sie naczekam i chyba jajko zniose :P
    a i dostalam tez jakis dopegyt na nadcisnienie :/ ale jeszcze nie czytalam co to.
    Dopegyt jest bezpieczny , chociaż nie na wszystkich działa, mam nadzieję że Tobie pomoże :)

33w8k0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Kark, pisałaś ze dostałaś podwyżkę, czy to nie jest tak, że gdybyś poszła na l4 będą Ci wypłacali średnia z ostatnich 12 miesiecy? Jeżeli np poszłaś miesiąc po podwyżce na l4 to do wynagrodzenia brali by 11 miesięcy niższej wypłaty i 1 miesiąc wyższej /12?
    a był aneks do umowy? bo ja w kwietniu przy podwyżce miałam aneks do umowy i już była inna podstawa wymiaru.
    A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłaty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:27

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjecia :P
    dziecko nr 1 - spioch lezy glowa w dol
    01_08_1.jpgupload pictures online

dziecko nr 2 - wiercipieta ;p
    01_08_2.jpgimageupload

PetitQa, anuschka, chloet, jenny88, julllla, sunset06, milagro, misia_, Tosia 1981, Englein, nick nieaktualny, borsuk lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde sory za rozmiar :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Ja jak na wizycie pokazalam lekarzowi książeczke krwiodawstwa z grupa krwi to powiedzial ze on to i tak musi miec na kartce z wynikami badan mowil ze mam zapytac w laboratorium czy mi poprostu przepisza z ksiazeczki ale w labo powiedzieli ze nie robią tak wiec lekarz mowil ze i tak musze zbadać ta krew. Dla mnie to bezsensu bo przeciez mam czarno na białym jaką mam krew
    U nas w szpitalu przy porodzie dodatkowo trzeba mieć tą kartkę z gr krwi przyczepiona do karty ciąży

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dopegyt w poprzedniej ciąży, na mnie działał dobrze, ale ja oprócz leków zastosowałam dietę (zero soli, dużo wody, ograniczenie kawy, coli) oraz dużo ruchu.

Ja mam wizyty raz na miesiąc, potem co 3 tygodnie, na koniec co 2 tygodnie, a 9 miesiąc co tydzień. Nie przeszkadza mi, że tak "rzadko" . Usg jeśli nie ma powodu to nie ma co robić za często. Teraz przezierność, potem pewnie dopiero połówkowe mi zrobi.

chloet lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro 3 bobadanie uSG, ale plamię więc wolę trzymać rękę na pulsie.

chloet lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście o brzuszek. U mnie jest, pani w aptece zadała mi pytanie czy jestem w ciąży. Mąż się śmieje, że będę wielorybem, a córka koniecznie całuje brzuch mówiąc papa dzidziusiu.

Ale fajnie, że już bobaski idą do przodu. Mam nadzieję, że u każdego wszystko się wyprostuje i pójdzie ku lepszemu.

m@rtynka, chloet, Englein lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    U nas w szpitalu przy porodzie dodatkowo trzeba mieć tą kartkę z gr krwi przyczepiona do karty ciąży

jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
    Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:25

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    a był aneks do umowy? bo ja w kwietniu przy podwyżce miałam aneks do umowy i już była inna podstawa wymiaru.
    A od czerwca mam pełny etat i mimo że pracuję tam rok to i tak będą liczyć mi L4 tylko z czerwcowej wypłaty :)
    To chyba trochę inna sytuacja, u mnie tylko podwyżka bez zmiany etatu. Fajnie Ci się trafilo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:27

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zdjęć i maluszków:) mam nadzieję że w czwartek też będę miała taką formę...

chloet lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być fotkę:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudne widoczki <3 Gratuluję zdrowych bobasków..:)

Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej :)

sunset mnie przy plamieniu też pobolewały jajniki..

f2w33e3kembcagk8.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    jeśli oddawałaś krew to powinnaś mieć/dostać taka kartę za darmo: Krew Dawcy, inni nie-dawcy muszą za nią płacić parędziesiąt zł. Może warto poprosić w krwiodawstwie, żeby druknęli z podpisem lekarza dodatkowy papierek i wkleisz sobie do karty ciaży?
    Poza tym szpitale zawsze sprawdzają krew przed transfuzjami etc.
    Bym musiala zapytac w centrum krwiodastwa czy mi przepisza grupe na kartke bo po co mam placic za cos co teoretycznie juz mam? Ech to tylko Nasz piekny kraj...

hchy43r8kkymthav.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Ale cudne widoczki <3 Gratuluję zdrowych bobasków..:)

Jeśli chodzi o to wyliczanie macierzyńskiego to ja też czytałam sporo i jak dobrze zrozumiałam to jeśli wystąpiła podwyżka to okres wyliczania średniej liczy się od zmiany na nowo..i średnią wylicza się z miesięcy po podwyżce tak jakby to była zupełnie nowa umowa..czyli wychodzi się na tym lepiej :)

Super by było:) może ktoś wie jak jest a 100%? Ja niestety nigdzie nie znalazłam tak dobrych info jak te o których piszesz ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro poszperam gdzie ja to widziałam i jak znajdę wrzucę link :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) bardzo sie cieszę , ze znalazłam Wasze forum. Nikt w końcu nie zrozumie ciężarnej kobiety jak druga ciężarna :) jestem w 7tc, juz po pierwszym badaniu usg, widac było kropka i bijące serducho. Termin z OW na 22.03, z USG 25.03. W środę mam kolejna wizytę, pierwsza u mojego lekarza prowadzącego. Poprzednia była u kogoś innego, spowodowana strachem wywołanym przez brunatne plamienie. Na szczęście lekarz powiedział ze nie widzi nic złego, przepisał duphaston i zalecił rezygnacje ze wspołżycia póki co (:(). Plamienie ustało wiec jestem dobrej mysli :) trzymam kciuki za nas wszystkie dziewczyny!!

milagro, julllla, Tosia 1981, Marynia991, Dziunka, MatyldaG, nick nieaktualny, borsuk lubią tę wiadomość

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Hej ja też już po wizycie. Wszystko w porzadku:)Maluszek ma już 2 cm i serduszko ładnie bije. Mam już zalozona kartę ciazy i tp się nie zmienił dalej 13 marzec. Świętujemy teraz w MacDonaldzie

O data porodu jak u nas :) ciekawe ile ma dziś moje maleństwo

milagro lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ