MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:fipsik pisze ze tylko 5 mg jest, ja biore dwa dziennie, to sprobuje jeszcze to wprowadzic
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jeśli jest dawcą krwi to nie może mieć żadnej z tych choróbstw. Tak myślę... Oni chyvba za każdym razem dawcę sprawdzają pod kątem tych chorób. Na pewno morfologię. Ty jako jego małżonka możesz zrobić bezpłatne badanie:) Musisz mieć tylko jego czerwoną książeczkę ze sobą i chyba najlepiej robić tam, gdzie on już oddawał wtedy, mają go w systemie i wszystko idzie od ręki. Mi wynik morfologii zrobiła super miła pani pielęgniarka od razu po pobraniu krwi, a wyniki przeciwciał odebrałam następnego dnia.
p.s
Tam są bardzo miłe pielęgniarki nawet mnie nic nie bolało i nie miałam siniaka, żadnego śladu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:18
-
Brtiii86 wrote:Matylda a Twoja mama miała mdłości w swoich ciążach? Bo czytalam też że tak może być że jeśli mama miała to córka też. Ja pytalam swoją mamę i mi powiedziała że przy żadnej ciąży nie miała,moja siostra też nie miała mdłości.
Moja mama miała mdłości w ciąży ze mną non stop+ wszystko jej śmierdziało. Tak nawet już jej zostało po rozwiązaniu Z moimi braćmi mama nie miała żadnych tego typu sensacji. Podobno mówią, że jak będzie dziewczynka to ciężarne właśnie mają mdłości etc.
Ja miałam na szczęście tylko przez tydzień (7tc), teraz super, ale nie toleruję niektórych zapachów -
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Bo czytalam też że tak może być że jeśli mama miała to córka też. Ja pytalam swoją mamę i mi powiedziała że przy żadnej ciąży nie miała,moja siostra też nie miała mdłości.
-
nick nieaktualnyKasiula02 wrote:Moja mama miała mdłości w ciąży ze mną non stop+ wszystko jej śmierdziało. Tak nawet już jej zostało po rozwiązaniu Z moimi braćmi mama nie miała żadnych tego typu sensacji. Podobno mówią, że jak będzie dziewczynka to ciężarne właśnie mają mdłości etc.
Ja miałam na szczęście tylko przez tydzień (7tc), teraz super, ale nie toleruję niektórych zapachówKasiula02 lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Matylda a Twoja mama miała mdłości w swoich ciążach? Bo czytalam też że tak może być że jeśli mama miała to córka też. Ja pytalam swoją mamę i mi powiedziała że przy żadnej ciąży nie miała,moja siostra też nie miała mdłości.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52e78ef74c9b.jpg uff juz po;) z nerwów aż mi ciśnienie pod sufit skoczyło;) maluszek ma 2.27cm wg usg 9tc (czyli zaczynam 10) czyli tak jak ostatnio, ciąża młodsza o 7 dni niż wynika z OM. Lekarz mierząc częstotliwość bicia serduszka pozwolił mi jakieś 3 sekundy posłuchać ahhh juz widać rączki i nóżki, wierci się ze każde zdjęcie jest w innej pozycji, aż dziwne ze takich ruchów się nie wyczuwa za 3 tyg mam usg genetyczne. Dziewczyny będziecie robiły test pappa? Co onim sądzicie? Mój lekarz mówi ze jeżeli na usg genetycznym nic nie widać to nie ma potrzeby robić dodatkowego nadania ze względu na wiek (26lata). Ciekawa jestem co wy i wasi lekarze o tym sądzicie. Witam się ze wszystkimi nowym hej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:29
chloet, Kasiula02, Fipsik, misia_, Marynia991, MatyldaG, Madera2000, Tosia 1981, milagro, Paolina91, borsuk, PetitQa, m@rtynka, Dziunka, Crisperss, Czarna_1985, kark, Tita92 lubią tę wiadomość
termin wg OM +tydzien -
makasa
wklejam Ci link do pracy doktoranckiej na temat hormonów w ciąży, na stronie 16 jest wykres przyrostu beta hcg w kolejnych tygodniach ciąży, ze wskaźnikami min/maks
skończyłaś 7 tydzień i beta hcg nie musi już tak przyrastać szybko , ale może nadal się podwajać. Nadal Ci rośnie, więc warto zrobić za jakiś czas usg jak to wygląda z przyrostem zarodka. Wg mnie szansa jest, że będzie dobrze. Poprostu możesz być typem z niskim przyrostem hcg, ja raczej z tych maksimum, stąd te wymioty i mdłości utrzymujące się nawet po 16 tygodniu.
http://pbc.gda.pl/Content/5952/makowska_beata_062160.pdfCrisperss lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:U mnie były takie lekkie coś ale czy to mdłości. To nie wiem ,miałam takie coś ze nie mogłam przełknąć niczego. Ale się to już poprawiło. Jem regularnie i nawet jak mi się nie chce akurat w tym czasie to i tak jem. I jakoś to idzie.
Zobaczymy co nam z brzucha wyjdzie
maggdax: hejka, prawdopodobnie zrobimy tylko usg, bez testu. Statystyce nie ufamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:31
-
Kasiula02 wrote:jeśli jest dawcą krwi to nie może mieć żadnej z tych choróbstw. Tak myślę... Oni chyvba za każdym razem dawcę sprawdzają pod kątem tych chorób. Na pewno morfologię. Ty jako jego małżonka możesz zrobić bezpłatne badanie:) Musisz mieć tylko jego czerwoną książeczkę ze sobą i chyba najlepiej robić tam, gdzie on już oddawał wtedy, mają go w systemie i wszystko idzie od ręki. Mi wynik morfologii zrobiła super miła pani pielęgniarka od razu po pobraniu krwi, a wyniki przeciwciał odebrałam następnego dnia.
p.s
Tam są bardzo miłe pielęgniarki nawet mnie nic nie bolało i nie miałam siniaka, żadnego śladu!
wiem, że nie mamy tych wszystkich wenerycznych, ale do karty ciąży i tak są potrzebne a ja chodzę na nfz do szpitala. tam są kolejki mega straszne, może mniejsze by były w punkcie krwiodawstwa. On by sobie pół literka oddał a ja bym miała już badania zrobione przed wizytą. Musiałabym zadzwonić zapytać jak to u nas w mieście wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:30
-
maggdax wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52e78ef74c9b.jpg uff juz po;) z nerwów aż mi ciśnienie pod sufit skoczyło;) maluszek ma 2.27cm wg usg 9tc (czyli zaczynam 10) czyli tak jak ostatnio, ciąża młodsza o 7 dni niż wynika z OM. Lekarz mierząc częstotliwość mierzenia serduszka pozwolił mi jakieś 3 sekundy posłuchać ahhh juz widać rączki i nóżki, wierci się ze każde zdjęcie jest w innej pozycji, aż dziwne ze takich ruchów się nie wyczuwa za 3 tyg mam usg genetyczne. Dziewczyny będziecie robiły test pappa? Co onim sądzicie? Mój lekarz mówi ze jeżeli na usg genetycznym nic nie widać to nie ma potrzeby robić dodatkowego nadania ze względu na wiek (26lata). Ciekawa jestem co wy i wasi lekarze o tym sądzicie. Witam się ze wszystkimi nowym hej
woww, jaki już duży gratulacje!
jeśli u mnie na genetycznym usg nic nie wyjdzie, to raczej nie będę już robić testu pappa. -
Magda87 wrote:coś w tym chyba jest Moja siostra nie miała żadnych uciążliwych objawów ciążowych i ja w sumie do tej pory też nie mam Gdyby nie usg i brak @ to nie wierzyłabym że jestem w ciążytermin wg OM +tydzien
-
Matylda,ja wcinam dzisiaj landrynki mietowe i powiem Ci,ze w momencie ssania cukierka czuje duzo mniejsze mdlosci.Ulga chociaz na chwile.Juz mnie podniebienie od tych cuksow boli:)
Ja dzisiaj mialam pojedynczy epizod z brazowym plamieniem i brzuch cos bardziej boli
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie jadę na wizytę juz się nie mogę doczekać żeby zobaczyć co u nich słychać mam 100 pytań do gina ale po usg pewnie połowę znowu zapomnę.
Do listy dopisalam tez miętowe cukierki :pborsuk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Recepty to ja sobie mogę załatwić na co chce :p powiem mu jak to u mnie wygląda i zobaczę co on doradzi. Teściowa dzwoniła tez do koleżanki położnej i tamta powiedziała żeby mi śmiało kroplowke zapodać to może marnie nie skończę :p