MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kobietki! Chcialabym i ja sie dopisac. To moja pierwsza ciaza, wg om termin na 17.03.2017, zobaczymy jak wyjdzie po usg , sadze ze troche roznicy bedzie. Buziaki!
chloet, MatyldaG, Dziunka, m@rtynka, borsuk, anuschka, kark, sunset06, Tosia 1981, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Matylda a próbowałaś wit B6? w tych mamarin jest minimalna dawka, a można spokojnie brać więcej. Ja sobie kupiłam i jest mi ciut lepiej.
Kingulla myślałam, że jak mówili, że pęcherzyk w strzępkach to nie ma szans na zarodek.. jeśli jest i serduszko bije, to ja bym poczekała. Lekarze pewnie nie dają szans na donoszenie do 40 tygodnia, dlatego sugerują usunąć, ale nie wiadomo tak naprawdę o co chodzi z tym pęcherzykiem. Może się unormuje? Ja bym dała trochę czasu jeszcze. Jeśli obumrze, pęknie pęcherzyk, czy coś podobnego to szans już nie ma, ale teraz jeszcze są. Może zapytaj o co dokładnie chodzi z tym pęcherzykiem. Czy o sam kształt chodzi, czy oddziela się od ścian macicy, czy coś innego jeszcze.. -
nick nieaktualny
-
Fipsik biore magneB6 jeszcze oprocz tego mozna wiecej tej B6 lykac?
-
Kasiula02 wrote:i niewielki wzrost temperatury, ale zawsze wzrost.
Tak, to prawda. Ale to każde usg, z doplerem czy bez powoduje wzrost temperatury ośrodka.
MatyldaG wrote:Fipsik biore magneB6 jeszcze oprocz tego mozna wiecej tej B6 lykac?
Jaką dawkę b6 łykasz w tym magnezie? W ciązy można do 200mg na dobę w dawkach podzielonych max miesiąc. Ja biorę 150mg , 3 razy na dobę po 50mg
Kasiula02 lubi tę wiadomość
-
milagro wrote:Makasa za Was też dziś kciuki mocno trzymam.
Evelin witaj zapraszamy;)
Mam nadzieje ze wszystkie szybciutko poznam, ja w 6tyg i 4 dniu ciazy, detektor pokazuje 7tydzien..
Wszystko na poczatku bylo super, teraz gdy nie zjem mam mega nudnosci.. A jem za czterech
9 sierpnia mam kolejna wizyte, mam nadzieje ze bedzie juz serduszko
Tyle o mnieMagdzia88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, proszę Was o interpretację wyników, bo się przeraziłam. Czy któraś z Was robiła badania na CMV (cokolwiek to jest)? Bo ten pierwszy kosmicznie wysoki wynik dodatni mnie martwi.
CMV IgG: 108 (normy: od 14 dodatni, do 12 ujemny)
CMV IgM: 7.67 (normy: do 18 wynik ujemny) -
chloet wrote:Dziewczyny, proszę Was o interpretację wyników, bo się przeraziłam. Czy któraś z Was robiła badania na CMV (cokolwiek to jest)? Bo ten pierwszy kosmicznie wysoki wynik dodatni mnie martwi.
CMV IgG: 108 (normy: od 14 dodatni, do 12 ujemny)
CMV IgM: 7.67 (normy: do 18 wynik ujemny)
Nie robilam nigdy, ale moze ta strona Ci pomoze, tu masz link
https://forum.parenting.pl/interpretacja-badan-diagnostycznych/2341443,prosba-o-interpretacje-wyniku-cmvchloet lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam to wirus cytomegalii. Spoko ja mam też Igg powyżej 100 to znaczy że już to przechodziła i masz przeciwciała.Ten wirus jest groźny jak się w ciąży nim zarazisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 16:34
chloet lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Fipsik wrote:Jaką dawkę b6 łykasz w tym magnezie? W ciązy można do 200mg na dobę w dawkach podzielonych max miesiąc. Ja biorę 150mg , 3 razy na dobę po 50mg
Fipsik lubi tę wiadomość
-
milagro wrote:Ja robiłam to wirus cytomegalii. Spoko ja mam też Igg powyżej 100 to znaczy że już to przechodziła i masz przeciwciała.Ten wirus jest groźny jak się w ciąży nim zarazisz.
no właśnie już doczytałam, że prawdopodobnie przechodziłam ten wirus, stąd ten wysoki wynik -
Dziewczyny, co do badań, jeśli mąż którejś z Was (albo Wy) jest dawcom krwi, to możecie zrobić sobie badanie za darmoszkę w punkcie krwiodawstwa do 12tyg. Polecam.
morfologia i przeciwciała: kiła, hiv, hcv, hbs i wyznaczyć grupę krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 16:57
kark lubi tę wiadomość
-
Balladyna wrote:Kingulla pozwól sobie mieć nadzieję! Miej wiarę w swoje dziecko, że jest na tyle silne, że przetrwa! Przecież ostatnio pisałaś, że nie ma żadnych szans a tutaj jest serduszko. SERDUSZKO!!
U mnie wróciły plamienia. Jeden dzień przerwy dał mi nadzieję, ale wróciły. Znów wieczorem. Staram się nie martwić, bo lekarz mówił, że dziecko ładne i serce mu bije i nic tam nie widzi, ale plamienia mnie tak stresują, że boje się chodzić do toalety a i tak cały czas chodzę, żeby kontrolować sytuację. Paranoja.
Na szczęście nie jest to żywa krew i nie nasila się, od ponad tygodnia delikatnie plamię wieczorami w różnych barwach. Potem mija. W nocy nic. Cały dzień nic i dopiero na wieczór znów.
Dzisiaj leżę. Myślę, że wczoraj mogło mnie zwieść brak plamienia i cały dzień szalałam na maszynie do szycia.
Balladyna ja dziś też plamię...mega stres:( czy kłują cię przy tym jajniki?06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Kasiula02 wrote:Dziewczyny, co do badań, jeśli mąż którejś z Was (albo Wy) jest dawcom krwi, to możecie zrobić sobie badanie za darmoszkę w punkcie krwiodawstwa do 12tyg. Polecam.
morfologia i przeciwciała: kiła, hiv, hcv, hbs i wyznaczyć grupę krwi
jeśli mój mąz jest dawcą to on może badania zrobić czy ja też?