X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam wczoraj na USG, 5tydz.+6 i na USG był pęcherzyk i ciałko żółtkowe, ale jeszcze nie było widać zarodka. Trochę się martwię, bo wydaje mi się, że już powinno go być widać. Na jakim etapie wy pierwszy raz zobaczyłyście zarodek, bo mi się powoli znów nerwy włączają, że coś jest nie tak...??

Lekarka mnie uspokajała, że na tym etapie to zupełnie prawidłowy obraz i najlepiej pojawić się za 2 tygodnie to powinno być już widać zarodek, ale nie wiem czy to tak faktycznie jest, czy nie chciała mnie denerwować...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie kochana skoro lekarz mówi że wszystko w porzadku to tak pewnie jest:) Ja widziałam zarodek w 6t2d. Zobaczysz na następnej wizycie będzie pewnie dzidzia z serduszkiem.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam serduszko w 6t2d. Spokojnie, idź za tydzień i będziesz widziała <3

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Dziewczyny byłam wczoraj na USG, 5tydz.+6 i na USG był pęcherzyk i ciałko żółtkowe, ale jeszcze nie było widać zarodka. Trochę się martwię, bo wydaje mi się, że już powinno go być widać. Na jakim etapie wy pierwszy raz zobaczyłyście zarodek, bo mi się powoli znów nerwy włączają, że coś jest nie tak...??

Lekarka mnie uspokajała, że na tym etapie to zupełnie prawidłowy obraz i najlepiej pojawić się za 2 tygodnie to powinno być już widać zarodek, ale nie wiem czy to tak faktycznie jest, czy nie chciała mnie denerwować...

Ja zobaczylam serduszko w 6tyg4dniu tydzien wcześniej był tylko pęcherzyk. Będzie dobrze :)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu. Mój człowieczek ma 10,40 mm, zdrowe serduszko. Nie wiadomo czemu plamię, bo nic się nie dzieje. Ale byłam u polki i dostałam luteinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:23

milagro, MatyldaG, kark, chloet, borsuk, Magda87, Fipsik, Dziunka, jenny88, Tosia 1981, PetitQa, Madera2000 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziś Wam wszystkim :) ja dziś zrobiłam sobie wolne, spałam do 9 zjadłam w łóżku i czuje się dużo lepiej.
    A macie już jakieś przeczucia co do płci? Bo widzi się takiego malutkiego czlowieczka na tym usg i ja się tak zawsze zastanawiam ci to może być chłopak czy dziewczynka :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggdax, tylko ja tu pracuję od maja :) Dlatego mam 2 miesiące bez podwyżki, a resztę do porodu będę mieć z podwyżką, więc 8 miesięcy :)

Magda87, aneks w zależności czy wrócę z L4 mam albo podpisać w pracy albo mają mi przywieźć do domu, już czeka gotowy :) Szef nawet mówił, że początkowo kombinowali czy by się nie dało go zrobić od maja, od początku umowy :P

Dziunka, super by było, jakby tylko to co po podwyżce liczyli, bo ja mam podwyżkę o 2tys. netto XD

Ech, nie doczekam się chyba nikogo z terminem na 24.03, w moje urodziny :(

U mnie córka chce dziewczynkę, już mówi o brzuchu siostrzyczka :)
    A mąż mówi, że obojętne, byleby się wreszcie z niebieskimi oczami trafiło (on ma niebieskie, a ja i dzieci brązowe) :P

• borsuk Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Bym musiala zapytac w centrum krwiodastwa czy mi przepisza grupe na kartke bo po co mam placic za cos co teoretycznie juz mam? Ech to tylko Nasz piekny kraj...
    Mi lekarz prowadzący powiedział, że mam na kolejna wizytę przynieść książeczkę krwiodawcy i sobie z niej spisze. Badania na grupę robić nie musiałam.

Balladyna ciesze się bardzo, że dzieciątko sobie u Ciebie zdrowo rośnie :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:42

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Magda87, aneks w zależności czy wrócę z L4 mam albo podpisać w pracy albo mają mi przywieźć do domu, już czeka gotowy :) Szef nawet mówił, że początkowo kombinowali czy by się nie dało go zrobić od maja, od początku umowy :P
    super :)
    U mnie przy każdej podwyżce był aneks do umowy, więc wiem, że dla ZUSu i wypłaty chorobowego zmieniała się podstawa wymiaru składki :)

Proszę o kciuki :) Dziś idę do docelowej ginekolog, ona pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić. Wiem, że jest strasznie oblegana (nie ma już terminów do końca roku :/ ).
    Mam nadzieję, że zgodzi się prowadzić moją ciążę.

Klarcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzwonił brat przed chwilą, pytał jak się czuję. Bratowa ma termin 2 tygodnie przede mną i też ma krwiaka. Tyle, że jej mimo leżenia i leków podobno się powiększył się. Jest już większy od dziecka, prawie taki jak pęcherzyk, ścianki zaczęły się rozwarstwiać, podobno uciska malucha i łożysko, podobno jest bardzo duże prawdopodobieństwo poronienia :(
    Kurcze, mam nadzieję, że za tydzień usłyszę, że już nie mam tego dziadostwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to kciukamy :) A ona przyjmuje tylko na nfz czy prywatnie też? Bo ja tak z moją ginką miałam w poprzedniej ciąży, że pochodziłam prywatnie, a potem mnie wcisnęła na nfz i sama cesarke mi robiła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżeli usg genetyczne wyjdzie ok to nie chcę niepotrzebnie się stresować, szczególnie, że te testy też potrafią przekłamać.
    Bardziej się zastanawiam nad krwią pępowinową...

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wyslalam zaproszenie ;) mam pytanie

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Magda, to kciukamy :) A ona przyjmuje tylko na nfz czy prywatnie też? Bo ja tak z moją ginką miałam w poprzedniej ciąży, że pochodziłam prywatnie, a potem mnie wcisnęła na nfz i sama cesarke mi robiła :)
    na nfz i prywatnie :)
    Do tej pory chodziłam do niej na NFZ, następną wizytę mam na koniec listopada.
    Jak dzwoniłam w zeszłym tygodniu, to mi pani w rejestracji powiedziała, że nie zapisuje już na wizyty, bo nie ma miejsc :O Dlatego dziś podejdę do ginki osobiście, może coś wskóram.

• chloet Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, mam dzisiaj kryzys.

pomiędzy wizytami mam 5 tyg. przerwy (jeszcze całe 2 tyg. czekania) - a jako że nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży (ból piersi, zmęczenie, czasem lekkie kłucie podbrzusza) w ogóle nie czuję się, jak bym była w ciąży.

I dziś wstałam kolejny dzień, jak gdyby nigdy nic i mam doła, że pewnie pójdę na kolejne USG i się rozczaruję.
    Niech mnie ktoś trzepnie w łeb.

rqkqj11.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi trochę lepiej, może faktycznie za szybko się wyrywam z tym USG, ale tak bardzo chciałabym już zobaczyć moje maleństwo...
    A do tego jeszcze brak objawów, bo nic mnie nie boli, nie mam mdłości i się rodzą w głowie chore historie...

chloet, Magda87 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Chyba mi trochę lepiej, może faktycznie za szybko się wyrywam z tym USG, ale tak bardzo chciałabym już zobaczyć moje maleństwo...
    A do tego jeszcze brak objawów, bo nic mnie nie boli, nie mam mdłości i się rodzą w głowie chore historie...

widzę, że nie jestem sama :D

rqkqj11.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 trzymamy kciuki ;) Ja wczoraj tez bylam u swojego docelowego gina, ktory tez jest bardzo oblegany przez pacjentki. Wyczekałam sie prawie dwie godz ale bylo warto ;)Daj znac jak poszło po wizycie .

Magda87 lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Magda87 wyslalam zaproszenie ;) mam pytanie
    przyjęte :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    mam tak samo, ale nie dajmy się zwariować :)
    może to nasz urok, którego nie doceniamy? ;)

Dobra, idę do ginki :)

Klarcia lubi tę wiadomość

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ