MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Usg nic nie zmienia? Mój przykład sprzed 2 tygodni:
poniedziałek - wszystko ok, piątek 3 krwiaki. Jakbym zluzowała i czekała to nie wiem czy na wizycie po 5 tygodniach (a taki miałam termin) zobaczyłabym żywego szkraba.
Tyle.
Kark. Jak dla mnie to co piszesz to już trochę straszenie...
Tak ogólnie zaczynam czuć lekka psychoze na tym forum a nie wsparcie. A z moim brakiem objawów to już w ogóle nie wiem co myślećFipsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 10 tygodniu
Madera2000, milagro, jenny88, Magda86_0309, borsuk, Dziunka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Również witam się w 10tygodniu! Jutro wizyta o 13 Powoli zbliżam się do dnia, w której poprzednim razem wszystko się zakończyło.... okropnie się boję. Jestem strasznie niewyspana i bez humoru. Idę spowrotem do łóżkaAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
anuschka wrote:Również witam się w 10tygodniu! Jutro wizyta o 13 Powoli zbliżam się do dnia, w której poprzednim razem wszystko się zakończyło.... okropnie się boję. Jestem strasznie niewyspana i bez humoru. Idę spowrotem do łóżka
Anuschka głową do góry teraz to już inny czas wszystko będzie dobrze -
nick nieaktualnyWitam się w 7 tygodniu, ale bez entuzjazmu...
Dziewczyny, powiedzcie mi czy powinnam się martwić...
W nocy miałam jednorazowe czysto różowe plamienie i to tylko przy jednej wizycie w toalecie, a chodzę dość często. Teraz rano jest czysto, gdzieniegdzie jasno beżowy śluz ale w znikomej ilości. Nie odczuwam żadnego bólu, a tym bardziej nie odczuwałam go przed plamieniem
Z ciekawości zmierzyłam rano temperaturę i poszła w górę
Od piątku biorę duphaston 2x 1 tabletka... Powinnam zwiększyć?
Gin mi pobierała w czwartek próbkę do badania (cytologia) i mówiła, że mogę krwawić i żebym się nie martwiła... ale nie wiem czy miała na myśli, że może to nastąpić po 5 dniach
Przy badaniu nie wspominała, żebym miała jakieś dziadostwa, które mogłyby krwawić.
Mam dzień do ()() -
Magda a możesz zadzwonić do swojego lekarza i spytać?
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda jeżeli to było tylko raz to póki co nie panikuj. Skoro nie miałaś żadnych bóli itd to może tylko jakieś naszynko pęķło. Jak możesz dużo odpoczywaj, kiedy masz wizyte? :*Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
nick nieaktualny
-
AnnaE. wrote:Zadam jeszcze raz pytanie by przeszło niezauważone.. czy o ten wydruk z USG trzeba poprosić, dopłaca się coś? Jak to jest.. bo ja miałam dwa razy USG i ani razu nie dostałam wydruku.. chciałam pokazać lubemu a tu dupa blada...
Ja dostaje za kazdym razem bez proszenia o niego. Po prostu lekarz mi standardowo drukuje. Raczej to nie jest płatne, choć ja chodze prywatnie, płacę za kazdym razem 150 zł za wizytę, więc moze ten wydruk jest już wliczony w cenę...AnnaE. lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Zaczynamy 10 tydzień, ale to leci
AnnaE. wrote:Zadam jeszcze raz pytanie by przeszło niezauważone.. czy o ten wydruk z USG trzeba poprosić, dopłaca się coś? Jak to jest.. bo ja miałam dwa razy USG i ani razu nie dostałam wydruku.. chciałam pokazać lubemu a tu dupa blada...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 08:54
MatyldaG, anuschka, Dziunka, AnnaE. lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
M&Ms wrote:Kark. Jak dla mnie to co piszesz to już trochę straszenie...
Tak ogólnie zaczynam czuć lekka psychoze na tym forum a nie wsparcie. A z moim brakiem objawów to już w ogóle nie wiem co myśleć
Niczym się nie sugeruj ani tym bardziej nie przejmuj, bo każda z nas inaczej przechodzi i ma inne doświadczenia. Ja też aż do ubieglego tygodnia nie miałam dosłownie żadnych objawów. Też wtedy się tym martwiłam. Teraz już od tygodnia męczą mnie nudności praktycznie przez cały dzień z drobnymi przerwami i wiesz co? Zaczynam tęsknić za tym wcześniejszym brakiem objawów ;p Także ciesz się póki możesz. Dbaj o siebie, jedz zdrowo, a z maluszkiem wszystko będzie ok.Madera2000, M&Ms lubią tę wiadomość
-
Magda jeżli krawienie się powtórzyło i byłoby tego więc to jedź na ip. :* Tam w środku teraz mamy wszystko bardziej ukrwione i delikatne.
Magda86_0309, Magda87, MatyldaG lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd.
-
nick nieaktualnyjenny88 wrote:Na nfz nie dostałam ani razu, nawet nie wiek czy gin ma tam możliwość wydruku, bo sprzęt strasznie przestarzały
Mam to szczęście że w obu placówkach zainwestowali w sprzęt, więc na jakość zdjęcia i podglądu na usg nie mogę narzekać
anuschka dzięki -
Dziewczyny pytanie za sto punktów
Skoro nikt nie chce się podjąć prowadzenia tabelki z pierwszej strony,( a są tutaj nowe dziewczyny, których na tej liście nie ma) to może mogłabym aktualizować ją. Byłaby ona na 40 stronie, tam mam post na pierwszym miejscu. Poprosiłabym Abby żeby wyedytowała post i napisała że lista jestem tam i tam. Co wy na to? Wydaje mi się że strona nr 40 jest łatwa do zapamiętaniaborsuk, Magda86_0309, MatyldaG, milagro, Dziunka, jenny88 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018