X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tylko tyle. Każda ciąża jest inna, każda z nas ma innego lekarza. Wydaje mi się że chyba nie trzeba nikogo uświadamiać czy częste wizyty są złe czy nie... Lekarze wiedzą co robią i chyba jemu się powinno ufać a nie dziewczynom z forum. Jednej gin powie tak, a drugiej całkiem coś innego. Trzeba to traktować z dystansem, a nie narzucać komuś swoje racje. Robi się tu trochę nie fajnie... dziewczyna tylko zapytała o częstotliwość wizyt a już druga wyskoczyła z tesktem bo częste usg blablabla... ehh dziewczyny! :*

MatyldaG też tak mam przy każdym myciu zębówm. Tż myślał że sobie jaja robie, a mnie to już przestaje śmieszyć.

MatyldaG lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Klarcia, Wonderwall
    Kiedy mialyscie wizytę i kiedy macie następna ??
    Mogę wiedzieć jakiego rozmiaru były wasze pęcherzyki ciążowe ??
    Ja IDE w poniedziałek, ale objawów jako takich nie mam, nawet piersi już mnie nie bolą.. :-/
    U mnie było tak:
    Wizyta tydz 5+0 pęcherzyk 5,6 mm
    Wizyta tydz 5+3 pęcherzyk 7,8 mm i widać było małe ciałko żółtkowe
    Wizyta tydz 5+6 pęcherzyk i duże ciałko żółtkowe, ale nie wiem jaki wymiar.
    Następna wizyta tydz 7+2 11 sierpnia. A Ty już miałaś jakieś USG?

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z anuschka co do tych wizyt szanuje te dziewczyny które chodzą tylko na kilka wizyt w ciąży i jeśli lekarz tak radzi bo wszystko jest ok to super, jak mnie na początku kazał co tydzień czy dwa to tez tak chodzę. Myślę że każda z nas tez jest innym przypadkiem i ma inną historie ja po in vitro z mocnym czynnikiem męskim gdzie wiadomo mogą wyjść jakieś wady jeszcze plus ciąża blizniacza jakby mi lekarz kazał co drugi dzień się pokazywać to bym chodziła bo mu ufam w 100% bo wiem co robi a nie myślała czy częste usg szkodzi czy nie. Z drugiej strony teraz jak powiedział ze dopiero za 3 tygodnie następna i widziałam ze jest o nas spokojniejszy to i ja jestem :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg nic nie zmienia? Mój przykład sprzed 2 tygodni:
    poniedziałek - wszystko ok, piątek 3 krwiaki. Jakbym zluzowała i czekała to nie wiem czy na wizycie po 5 tygodniach (a taki miałam termin) zobaczyłabym żywego szkraba.
    Tyle.

MatyldaG, jenny88 lubią tę wiadomość

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły. Czasem i częste usg też są potrzebne. Kark, ale teraz wszystko ok?

Lubisia lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam serduszko <3 Moje szczęście ma 16mm :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74e34708df2d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:45

MatyldaG, milagro, misia_, anuschka, Fipsik, PetitQa, m@rtynka, jenny88, Dziunka, Marrtusia, Magdzia88, Magda87, M&Ms, Englein, Mimi86, Tosia 1981, kr0pka, Klarcia, Magda86_0309, Czarna_1985 lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuczku suuper! <3

borsuk lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Usg nic nie zmienia? Mój przykład sprzed 2 tygodni:
    poniedziałek - wszystko ok, piątek 3 krwiaki. Jakbym zluzowała i czekała to nie wiem czy na wizycie po 5 tygodniach (a taki miałam termin) zobaczyłabym żywego szkraba.
    Tyle.

Ok, ale nie napisałaś co z tymi krwiakami? Dostałaś jakieś leki czy jak? Nie znam się, a jestem ciekawa.. myślałam że jeśli jest krwiak to trzeba czekać, aż się wchłonie.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam jeszcze raz pytanie by przeszło niezauważone.. :P czy o ten wydruk z USG trzeba poprosić, dopłaca się coś? Jak to jest.. bo ja miałam dwa razy USG i ani razu nie dostałam wydruku.. :/ chciałam pokazać lubemu a tu dupa blada...

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie musiałam prosić. Pan doktor sam wydrukował :)

AnnaE. lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz sam wciska w rękę wydruki zazwyczaj mam z 6-8 zdjęć :p

AnnaE. lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Zadam jeszcze raz pytanie by przeszło niezauważone.. :P czy o ten wydruk z USG trzeba poprosić, dopłaca się coś? Jak to jest.. bo ja miałam dwa razy USG i ani razu nie dostałam wydruku.. :/ chciałam pokazać lubemu a tu dupa blada...
    Ja dostałam po każdej wizycie u dwóch różnych lekarzy bez żadnych dopłat i upominania się. Byłam prywatnie ale na NFZ myślę ze też się powinno dostać takie foto.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dostaję po każdej wizycie kilka. Upomnij się następnym razem, a jak trzeba to i co wizytę, fajna pamiątka :))

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo tak, ze 5tydz+0 to miałam pęcherzyk 6.4mm cialka żółtkowego nie bylo jeszcze ani zarodka teraz mam wizytę 8.08 mam nadzieje ze juz wszystko zobaczę bede spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:04

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

Ewa
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Ja dostałam po każdej wizycie u dwóch różnych lekarzy bez żadnych dopłat i upominania się. Byłam prywatnie ale na NFZ myślę ze też się powinno dostać takie foto.

No właśnie, ja za każdym razem prywatnie.. hmm. z tych emocji za każdym razem orientowałam się, że nie mam wydruku dopiero po wyjściu z gabinetu. Postaram się następnym razem pamiętać choć teraz następne to prenatalne to już chyba musi mi dać :P

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Ok, ale nie napisałaś co z tymi krwiakami? Dostałaś jakieś leki czy jak? Nie znam się, a jestem ciekawa.. myślałam że jeśli jest krwiak to trzeba czekać, aż się wchłonie.

Przepraszam ze sie wtracam ale w podobnym czasie co kark mialam plamienie i poszlam do lekarza nastepnego dnia. Okazalo sie ze jest krwiaczek i lekarz dal mi na niego duphaston. No i wiadomo trzeba sie oszczedzac. Po tygodniu mowil ze krwiaczek nadal jest ale nie zapisal drugiego opakowania. Ja wyblagalam drugie opakowanie zeby byc spokojna. Za 4 dni opakowanie sie skonczy mam nadzieje ze juz bedzie ok

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie forumowiczki :)

Jestem tu nowa, dopiero tydz. temu dowiedziałam się o swojej ciąży a był to już 7 tydzień.
    Ciąża jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, bo od kilkunastu lat diagnozowano u mnie PCOS i co za tym idzie cykle bezowulacyjne.
    Dodatkowo choruję na przewlekłą chorobę, przez którą ogromnie się boję, że coś się nie uda, jestem przerażona a chciałabym być w końcu szczęśliwa jak Wy :)
    jestem po pierwszym badaniu ginekologicznym, póki co wszystko jest dobrze, serduszko bije, rozmiar aż cały 1 cm..
    Jak radzicie sobie dziewczyny ze stresem?
    Każdej z Was życzę szczęśliwego rozwiązania :)

milagro, MatyldaG, Tosia 1981, julllla, jenny88 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po pierwszej wizycie, dokumenty do szpitala wysłane. W sumie dowiedziałam się że mam ciśnienie 120/82 i tyle :) ale mam mieszane uczucia, bo w przyszłym tygodniu czeka mnie wcześniejsza wizyta w szpitalu na pierwsze usg. Myślałam, że normalnie będę mieć ok 12 tc ale z racji tego, że wcześniej poroniłam to mi przyśpieszyli. Z jednej strony się ciesze że to JUŻ, ale z drugiej nie chce się rozczarować :| teraz czekam na list kiedy mam się wstawić.
    Od kiedy zaczyna być widać serduszko? chodzi mi książkowo, bo w praktyce różnie bywa.

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Witam wszystkie forumowiczki :)

Jestem tu nowa, dopiero tydz. temu dowiedziałam się o swojej ciąży a był to już 7 tydzień.
    Ciąża jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, bo od kilkunastu lat diagnozowano u mnie PCOS i co za tym idzie cykle bezowulacyjne.
    Dodatkowo choruję na przewlekłą chorobę, przez którą ogromnie się boję, że coś się nie uda, jestem przerażona a chciałabym być w końcu szczęśliwa jak Wy :)
    jestem po pierwszym badaniu ginekologicznym, póki co wszystko jest dobrze, serduszko bije, rozmiar aż cały 1 cm..
    Jak radzicie sobie dziewczyny ze stresem?
    Każdej z Was życzę szczęśliwego rozwiązania :)
    Witaj Angie 232 :) Ja też po PCO i wielu innych przypadlosciach. Doskonale Cię rozumiem- nas też zaskoczyła nasza ciąża. Stres jest od wizyty do wizyty. Wiadomo jak już ma się taki bagaż doświadczeń to człowiek bardziej się boi. Ale ja sobie tłumaczę ze tylko spokój może nam pomóc. Trzymam kciuki:* Będzie dobrze.

Angie 232 lubi tę wiadomość

hchys65g0858ajku.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati mi lekarz mówił że książkowo od 6t3d powinno byc widac serduszko. U jednych jest wcześniej a u innych później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 22:12

hchys65g0858ajku.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ