MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda86_0309 wrote:Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd.
-
Wczoraj został mi założona karta ciąży
Co do wysokiego wyniku 96,9 (prawidłowa to 70-99) to lekarz powiedział, że na razie mam się nie martwic, ale dietę należy zmodyfikować. Posiłki jeść częściej ale o wieeele mniejsze porcje. Dużo nabiału, chudego mięsa, ryb i warzyw. I co dla mnie najgorsze - ZERO SŁODYCZY Straszne... no ale trudno Dam radę
To jest niesamowite Mam swoje serce i jeszcze gratisowo dostałam jedno Kosmos
Widać maleńkie rączki Ale to lekarz mi dopiero musiał palcem pokazać bo ja nic nie widziałam
To jest coś niesamowitego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf227bbadd0f.jpg
Szkoda, że mój facet tak tego nie widzi jak jaMatyldaG, Magda87, Dziunka, jenny88, Fipsik, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Borsuczku dla mnie to tez kosmos ze tam u mnie takie małe człowieczki mieszkaja i machaja rekami i nogami, dziwie sie ze tego jeszcze nie czuje
a Twój facet sie nie cieszy z dzidziusia?Englein lubi tę wiadomość
-
hej,
też bym chciała się dopisać, mam na 15ego marca
a co do tego tyłozgięcia macicy to mam koleżankę, która to ma i której lekarz kiedyś powiedział, że nie będzie miała dzieci, i aktualnie jest ona matką dwójki dzieciakówMatyldaG, milagro lubią tę wiadomość
Dominik
-
MatyldaG on na razie nic nie widzi, więc dla niego nic się nie dzieje. Znam jego charakter i wiedziałam jaki jet, ale mimo to liczyłam na inne reakcje od samego początku.
-
Dziewczyny czy ktoras z Was ma problemy z tarczyca? Wczesniej cos tu czytalam ale nie wiem jak sie do tego cofnac. Na ostatniej wizycie wspomnialam lekarzowi ze czesto mi zimno w tej ciazy i zlecil badania tarczycy TSH. Dzis jade odebrac wyniki. Czy wy przy problemach z tarczyca macie uczucie zimna/dreszczy i gesiej skorki czy to objaw ciazy?
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wczoraj miałam usg, według niego ciąża jest młodsza +/- 6 dni. Lekarz kazał się w ogóle tym nie przejmować, serduszko bije. 16 sierpnia kolejna wizyta, będziemy już zakładać kartę ciąży
Mam do Was pytanie. Mój lekarz kazał mi sobie poczytać o badaniach prenatalnych. Czy Wam też takie badania proponowano? Dodam, że nawet nie zapytał o moje obciążenie genetyczne, na razie mam się doinformować co to za badania i w jakim celuDziunka lubi tę wiadomość
-
Pati ja mieszkam za granicą i tutaj badania prenatalne są obowiązkowe (chociaż trzeba za nie płacić nie małe pieniądze).
Wykonuje się je od 11 do 14 tygodnia ciąży. Ja będę mieć w 12t2dAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
borsuk wrote:MatyldaG on na razie nic nie widzi, więc dla niego nic się nie dzieje. Znam jego charakter i wiedziałam jaki jet, ale mimo to liczyłam na inne reakcje od samego początku.
I zaluje ze nie byl ze mna w srodku przy badaniu jak mi na momencik puscil lekarz serduszka na glos to moze byc cos bardziej dotarlo -
Pati,
ja dostałam całą listę badań do wykonania:
morfologia, glukoza, mocz, toksoplazmoza, różyczka itp.
test Pappa i usg w 11-13 tyg ciąży
Trochę czytałam o tych badaniach prenatalnych i akurat ja się na nie zdecyduję...
pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:00
chloet lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
Pati ja tez robie prenatalne dla własnego świetego spokoju, poza tym mozna sobie dzidziusia wzdluz i wszez poogladac
-
MatyldaG z Twoi facetem nie jest źle Kochana Cieszy się i przeżywa razem z Tobą
U Ciebie organizacyjnie Twój JESZCZE nie ogarnia, u mnie mój w ogóle jakbym w ciąży nie była. O nic nie pyta. No jedynie kupuje mi warzywa, chude szynki, sery i tego typu rzeczy. Nie wiem o co mu chodzi i w ogóle go nie ogarniam... dziwny jest i tyle. Zobaczymy czy pójdzie ze mną na prenatalne. Może wtedy zakuma, że mam w brzuchu dzieciątko
-
Mój Mąż nie chcę się chwalić ale jest cudowny. Pomaga mi przy starszej córce, robi zakupy, pomaga przy sprzątaniu. Dziś rano pobiegł przed praca po świeże bułeczki i pączki. Po południu jak wraca z pracy ja odpoczywam. W pierwszej ciąży pod koniec musiałam leżeć, więc chyba stąd te przejęcie.
Badania prenatalne są ważne. Każda kobieta I i II powinna mieć refundowane. Daje ważne parametry dotyczące rozwoju dziecka. Na pierwszym prenatalnym jak byłam w ciąży z Oliwią, jak mąż zobaczył na ekranie dziecko to prawie z krzesła spadł z wrażenia.
PS. Mąż mnie oczywiście wnerwia jak każdy facet taki ich urok ale jest prawie ideałem. Kwestia też rozmów i zdecydowanej wzajemnej szczerości. Po 10 latach jestem tego pewnaborsuk lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki zeby dojrzal i jak najszybciej cieszył się razem z Toba
borsuk lubi tę wiadomość
-
Angie 232 wrote:Ewa, Milagro,
dziękuję za odzew
jak Wy się w ogóle czujecie?
chodzicie do pracy? uprawiacie jakiś lekki sport?
macie włączone jakieś leki?
Ja się czuję mdło Ja jestem na zwolnieniu od pierwszej wizyty wedlug zalecenia mojego lekarza. Sportów nie uprawiam niestety zadnych. Co do lekow to biore luteine, folik i magnez.
Pati mi lekarz tłumaczyl ze badanie prenatalne usg robi się z urzędu. Dodatkowo można wykonac test PAPPA i HARMONY. Tez dostałam broszurke informacyjna o tych testach, ale nie wiem czy je wykonac. Zastanawiam sie czy to nie bedzie dla mnie tylko dodatkowy stres. Zdarza sie ze testy wychodzą wątpliwie a dzieci rodza sie zdrowe. Jesli na usg wszystko bedzie dobrze to ja chyba nie bede robic dodatkowych badan.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
anuschka wrote:Również witam się w 10tygodniu! Jutro wizyta o 13 Powoli zbliżam się do dnia, w której poprzednim razem wszystko się zakończyło.... okropnie się boję. Jestem strasznie niewyspana i bez humoru. Idę spowrotem do łóżka
Anuschka u mnie tez zbliza sie ten dzien... Boje sie co raz bardziej ale wiadomo strach i nerwy nic tu nie dadzą.11.02.2016r Aniołek