MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
anuschka wrote:Dlaczego sie nie da? Przecież mogę edytować każdy swój post.
No wiem wiem ze można edytować
Jak chcecie to mozebyc lista na 40stej stronie. Przyjemniej inne osoby spoza listy tak łatwo na nią nie trafia bo się nie domyśla i nie będą podgladacDziunka lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Dziewczyny ktore braly dopegyt albo mialy problemy z cisnieniem- mam pytanie- dziś wzielam pierwsza dawke tego leku i zazwyczaj cisnienie mialam w granicach 140/130 na 100/90 teraz mierzylam i mam 107 na 99 do tego glowa chce mi peknac, nie mam za malej roznicy miedzy nimi i ten bol glowy moze byc powiazany?
A ile razy dziennie bierzesz? Rzeczywiście masz małą różnicę między górnym a dolnym. A dolne nie opadlo. Ja gdzieś słyszałam ze powinna być różnica minimum 30.
Może przedzwon do lekarza i mu powiedz o tym. Tym bardziej jak głowa Ci pęka. To pewnie od tego ciśnienia dziwnego.
Ja brałam dopegyt ale na mnie średnio działał. Trochę obnizal obie wartości ale i tak potrafilo mi ciśnienie skakać i dali mi jeszcze inny lek. -
Biore 3X po 1/2 ale dzis wzielam pierwszy raz rano i az sie dziwie czy to rzeczywiscie po niej. Zdrzemnelam sie chwile i jest mi lepiej troche z tym bolem glowy. Ale musze chyba zapylac do apteki bo mi sie cisnieniomierz popsul ehh jak nie urok to sraczka
-
MatyldaG wrote:Dziewczyny ktore braly dopegyt albo mialy problemy z cisnieniem- mam pytanie- dziś wzielam pierwsza dawke tego leku i zazwyczaj cisnienie mialam w granicach 140/130 na 100/90 teraz mierzylam i mam 107 na 99 do tego glowa chce mi peknac, nie mam za malej roznicy miedzy nimi i ten bol glowy moze byc powiazany?
Dziewczyny byłam dziś na Usg nerek i pęcherza ze względu na moje przeboje z zapaleniem układu moczowego i było już widać bardzo ładne fasolkę przez takie zwykłe Usg - nawet nie wiedziałam że tak szybko widać przed brzuch , ale niespodziankę miałam miłą fasolka była już dosyć ruchliwaMarrtusia, Englein, Dziunka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja dzis byłam na wizycie u mojej dr prowadzącej. Na wstępie dostałam reprymendę za monural, ktory przepisał mi w sobote inny lekarz ze względu ma podwyższone leukocyty w moczu (4-6), a potem za to ze plamie i nie jestem na zwolnieniu:( z dzidziusiem wszystko ok, serduszko bije, rosnie jak na drożdżach. Wg usg 7mm, 6w4d. Jest wiec zwolnienie na 3 tygodnie, do następnej wizyty ze wskazaniem do leżenia... I zwiekszona dawka duphastonu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ale tak sie zestresowałam ta wizyta ze godzinę przeryczalam... Najgorsze jest to ze oprócz męża to nikt nie wie, nie mówiąc juz o pracodawcy, a teraz nie bedzie wyjscia tylko trzeba wszystkim powiedzieć pomimo tego ze jeszcze wszystko moze sie zdarzyć. Troche sie zdolowalam:-( ale najwazniejsze ze z maluchem ok.
-
Kingula super wiadomosc
Co do spisu...robcie jak uwazacie:) moze byc i 40 strona
Wczoraj wreszcie dodzwonilam sie do mojej przychodni. Pierwsza wizyta u poloznej 18 sierpnia-tu ciaze prowadzi general ie polozna i pobiefa na pierwszej wizycie krew na wszystko co potrzeba.
Zaklada karte ciazy, tutaj to 40 stron formatu A4, gdzie wpisywane sa i formacje, wszystkie scany, wizyty.
Mam pytanie, czy Wy sie juz czyms smarujecie? Moje kolezanki Nepalki smaruja sie olejem migdalowym, jst bezwonny, niesamowicie ntluszcza, uelastycznia skore. Kolezanka Polka stosowala to w ciazy i widzialam namacalny efekt.
od poniedziałku mdli mnie niemilosiernie, z malymi przerwami. Slodyczy nadal nie toleruje, za to rzucam sie na owoce i...avocado. Mialam chec na ananasa ale mnie od niego odrzucilo. Pozniej wyczytalam,zeby z ananasem uwazac. -
Wonderwall wrote:No wiem wiem ze można edytować
Jak chcecie to mozebyc lista na 40stej stronie. Przyjemniej inne osoby spoza listy tak łatwo na nią nie trafia bo się nie domyśla i nie będą podgladac
Mam też post na 4 stronie, tylko już nie na samej górze. Nie wiem gdzie będzie lepiej?Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Witam się z Wami Dziewczyny, z dodatkowym złotem na palcu! Napisałabym 3 godz temu ale tyle mi zajęło ogarnięcie wątku. Jestem już mężatką w 8 tygodniu ciąży ślub był wspaniały, niesamowicie wzruszający. Siedzieliśmy przed ołtarzem i popłakiwaliśmy oboje. Nasi rodzice też płakali. Wszystko chwytało za serce.
Jak wiecie, bałam się trochę wesela, ale dzieciątko chyba połączyło mamie dodatkowy akumulator. Balowałam do 7 rano, a wszyscy się dziwili jakim cudem byłam "wszędzie". Nie wiedząc że jestem w ciąży, ale przypuszam że sporo się domyśla, bo nie piłam. Mój mąż pogadał z dj i nie było żadnych publicznych toastów tak że udało się adrenalina robiła swoje, dopiero na drugi dzień okazało się że tak przemęczyłam stopę, że nie mogę chodzić na szczęście okłady z kwaśnej wody podziałały i dziś już nie mam opuchlizny
Kurcze jestem taka podekscytowana, że opisałabym Wam wszystko godzina po godzinie, ale nie będę znudzać
Wizyta w piątekborsuk, MatyldaG, chloet, kingus9103, Marynia991, julllla, Tosia 1981, Mimi86, kr0pka, Czarna_1985, Magda-lenka lubią tę wiadomość
-
Tita92 wrote:Witam się z Wami Dziewczyny, z dodatkowym złotem na palcu! Napisałabym 3 godz temu ale tyle mi zajęło ogarnięcie wątku. Jestem już mężatką w 8 tygodniu ciąży ślub był wspaniały, niesamowicie wzruszający. Siedzieliśmy przed ołtarzem i popłakiwaliśmy oboje. Nasi rodzice też płakali. Wszystko chwytało za serce.
Jak wiecie, bałam się trochę wesela, ale dzieciątko chyba połączyło mamie dodatkowy akumulator. Balowałam do 7 rano, a wszyscy się dziwili jakim cudem byłam "wszędzie". Nie wiedząc że jestem w ciąży, ale przypuszam że sporo się domyśla, bo nie piłam. Mój mąż pogadał z dj i nie było żadnych publicznych toastów tak że udało się adrenalina robiła swoje, dopiero na drugi dzień okazało się że tak przemęczyłam stopę, że nie mogę chodzić na szczęście okłady z kwaśnej wody podziałały i dziś już nie mam opuchlizny
Kurcze jestem taka podekscytowana, że opisałabym Wam wszystko godzina po godzinie, ale nie będę znudzać
Wizyta w piątek
Gratulacje! Szczęścia, szczęścia, szczęścia! ❤❤❤❤
Tita92, julllla lubią tę wiadomość
-
możliwe, że nie działa ci dobrze aparat, dlatego taka skrajna wartość. Dopegyt działa dopiero po 2-3 tygodniach w 100%. Nie jest to lek, który od razu działa, bo jakby ktoś się pomylił i zjadł za dużo to by zszedł Powoli się rozkręca, dlatego można go brać spokojnie w domu bez obawy, że nagle ciśnienie obniży. Może przez pogodę Cię głowa boli, a może od hormonów, sprawdź może na innym aparacie, nawet w aptekach niektórych mają do dyspozycji.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Englein wrote:Kingula super wiadomosc
Mam pytanie, czy Wy sie juz czyms smarujecie? Moje kolezanki Nepalki smaruja sie olejem migdalowym, jst bezwonny, niesamowicie ntluszcza, uelastycznia skore. Kolezanka Polka stosowala to w ciazy i widzialam namacalny efekt.
ja ze względu na atopowe zapalenie skóry codziennie smaruję się balsamem od stóp do głów -
Fipsik mozesz miec racje bo moj aparat wlasnie wyzionął ducha, czekam na meza az wroci z pracy zeby zajrzal czy cos z niego bedzie jak nie to musze kupic nowy.
dostalam skierowanie od gina na test pappa na nfz, wpisal mi "nieprawidlowy wynik badania USG wskazujacych na zwiekszenie ryzyka aberracji chromosomowej lub wady płodu" takze zadzwonie sie umowie na ten sam test a usg robie u niego do wizyty doplacam za to 60 zł to jeszcze do przezycia -
Tak sie zastanawiam,czy decydowac sie w ogole na pappa, to sama statystyka a przeczuwam,ze z tacji wieku i nadwagi moze nie wyjsc ok.
Tutaj pierwse usg jest w 12tc i wtedy lekarz decyduje,czy ciaza jest wysokiego ryzyka czy nie (nie decyduje o tym wiek matki). Wtedy kieruja na prenatalne lub nie.
Ja mysle o nifty lub harmony. To jedyne tugaj badanie za ktore sie placi, reszta bezplatna. -
Gratulacje:) wszystkiego najlepszego najlepszy prezent juz masz:) ja mam dziś 3 rocznicę ślubu, 10 rocznicę związku i tez nie mogłam sobie lepszego prezentu wymarzyć niż dzidzia co do smarowania, ja sobie wczoraj zakupiłam olej kokosowy,koleżanki które juz urodziły bardzo polecały i u nich nie widać żadnych rozstępów wiec się skusilam dostałam tez kilka próbek kremów specjalnie na rozstępy, narazić użyłam palmersa ale jakoś zapach mi nie odpowiada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 16:17
Tita92 lubi tę wiadomość
termin wg OM +tydzien -
Dziękuję bardzo Kochane
A myślicie że rozstępy są genetycznie uwarunkowane? Moja mama urodziła czwórkę dzieci i nie ma ani jednej kreseczki na ciele. Zastanawiam się czy też będę mieć tyle szczęścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 16:44