X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzis cos sie kiepsko czuje jak na przeziebienie jem czosnek i pije syrop prenalen i ciepła herbata z cytryną. Wydawało mi sie ze mam gorączkę ale termometr pokazuje 36,7 wiec ok. Zastanawiam sie czy isc juz do lekarza rodzinnego zeby cos doradził co Wy byscie zrobily?

hchy43r8kkymthav.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana cudowny widok <3

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Czekam właśnie na to pierwsze usg przez brzuch to wtedy zawołam męża bo on siedzi w pokoiku obok słyszy wszystko ale nic nie widzi :) A jak mi raz puścił serducha to go akurat nie było :)
    Teraz będę mieć wizytę chyba 11+4 to może juz będzie szansa.

Też mam kolejną wizytę 11+4 i usg genetyczne i liczę, że będzie już przez brzuch :)

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super są te zdjęcia <3 <3 Gratuluję wszystkim!:* oby juz teraz tylko takie dobre inforacje na tym forum! !!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:28

borsuk lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Mój zawsze ze mną jest przy badaniu, nawet jeśli jest dowcipne :)

mój to by zawału dostał, jak by zobaczył jakiś sprzęcior w moim kroczu, więc wolałam go nie stresować :D:D:D

MatyldaG, m@rtynka, Dziunka lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Hej. Dzis cos sie kiepsko czuje jak na przeziebienie jem czosnek i pije syrop prenalen i ciepła herbata z cytryną. Wydawało mi sie ze mam gorączkę ale termometr pokazuje 36,7 wiec ok. Zastanawiam sie czy isc juz do lekarza rodzinnego zeby cos doradził co Wy byscie zrobily?

Jeśli jutro będziesz sie czuła dalej przeziębiona to nie ma co się zastanawiać tylko pójść do lekarza. patrząc na wasze zdjęcia z USG to aż mi się gęba sama cieszy :) I sama już najchętniej dziś bym poszła na USG by zobaczyć moją dzidzię :) dobrze, że do 16.08 już niedaleko :)
    Mój mąż na ostatnim badaniu jak wyszliśmy do gina, byliśmy w drodzę już pieszo (mamy blisko do gabinetu) słabo się poczuł a mianowicie musiał iść na 2 do kibelka więc ja poszłam sama do gina a on wrócił się do domu i miał dojść, zazwyczaj u mojego gina mimo zapisania się na konkretną godzinę jest opóźnienie kilkuminutowe. Ja już weszłam do budynku w którym przyjmował mój gin, patrze a tam nie ma żadnej kolejki, słyszałam, że w gabinecie jest lekarz z pacjentką więc wiedziałam, że zaraz będę wchodziła ja, napisałam mężowi smsa, że zaraz wchodzę, on odpisał, że juz biegnie. Po dosłownie 2 minutach weszłam sama do gabinetu, usiadłam na krześle, porozmawiałam chwilę z lekarzem, kazał mi się już położyć na łóżku by zrobić USG i nagle do gabinetu wpada mój zdyszany mąż :) jakby nie było zdążył :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:37

MatyldaG, Mimi86 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    mój to by zawału dostał, jak by zobaczył jakiś sprzęcior w moim kroczu, więc wolałam go nie stresować :D:D:D
    Mój podobnie i jeszcze ten sprzecior trzyma jakiś facet :p

Dziunka, chloet lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a potem zakłada na to prezerwatywę.... :P

AnnaE., MatyldaG, Dziunka, chloet lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    no a potem zakłada na to prezerwatywę.... :P
    I duuzo żelu po czym mówi "proszę się rozluźnić" :p

Dziunka, chloet lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheheee już widzę minę mojego.... :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne maluszki <3 Gratulacje..oby za tydzien tez tak owocnie bylo :)
    Moj niestety tez jeszcze nie widzial teraz wg ostatniego USG to bedzie 11t4d podobnie jak u Was dziewczyny..ale czy bedzie tak czy tak to chyba wejdziemy razem bo widze ze juz sie doczekac nie może:)

f2w33e3kembcagk8.png
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Mój podobnie i jeszcze ten sprzecior trzyma jakiś facet :p

Ja akurat mialam dowcipne usg robione przy wczesniejszym poronieniu i mój dzielny narzeczony trzymał mnie za rękę teraz przy ciąży mialam od początku robione usg przez brzuch.

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krwawe plamienia :( Zaaplikowałam sobie dodatkową tabletkę progesteronu i nie wiem co dalej... :(

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    U mnie krwawe plamienia :( Zaaplikowałam sobie dodatkową tabletkę progesteronu i nie wiem co dalej... :(
    mi wczoraj na pogotowiu powiedzieli ze jak plamienie brązowe i to obfite to nic groźnego dopiero interweniować jak będzie żywo czerwona krew.

Może sproboj dla spokoju umówić się do ginekologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 16:13

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athia wrote:
    mi wczoraj na pogotowiu powiedzieli ze jak plamienie brązowe i to obfite to nic groźnego dopiero interweniować jak będzie żywo czerwona krew.

U mnie plamienia to coś normalnego, od 6 tygodnia mam. Były różne kolory, dwóch niezależnych lekarzy powiedziało, że nic się nie dzieje. Dostałam progesteron, skończyłam pudełko, jeden dzień przerwy i od nowa. Teoretycznie to dni mojego okresu, a jeszcze zebrało mi się na sprzątanie. Jutro idę do rodzinnego to zgłosze problem. Kusi mnie, żeby zahaczyć też o ginekologa.

Misia ❤ 25.03.2017
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    U mnie plamienia to coś normalnego, od 6 tygodnia mam. Były różne kolory, dwóch niezależnych lekarzy powiedziało, że nic się nie dzieje. Dostałam progesteron, skończyłam pudełko, jeden dzień przerwy i od nowa. Teoretycznie to dni mojego okresu, a jeszcze zebrało mi się na sprzątanie. Jutro idę do rodzinnego to zgłosze problem. Kusi mnie, żeby zahaczyć też o ginekologa.

No u mniie na samym początku było dosłownie jednorazowe plamienie ale lekarz od razu przepisał luteine na 3 pudełka ostatnio na wizycie pytalam o odstaniewienie to stwierdził że lepiej nie ryzykować i że mam brać nawet do 18 tyg.

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja się obawiam bo w Belgii nie dają nic na podtrzymanie ciązy. Pierwszy lekarz kazał tylko leżeć. Dopiero poszłam do polki i ona przepisała mi luteinę.

Misia ❤ 25.03.2017
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Tylko ja się obawiam bo w Belgii nie dają nic na podtrzymanie ciązy. Pierwszy lekarz kazał tylko leżeć. Dopiero poszłam do polki i ona przepisała mi luteinę.

W takim razie może sproboj się zarejstrowac do tej polki żeby Ci zwiększyła dawkę? Mi wczoraj zwiększyła dawkę na 2x2 do tej pory brałam 2x1 i plamienie wydaje mi się mniejsze.

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sama sobie zwięszyłam dawkę z dwóch do jednej dziennie. Jutro spytam tego lekarza domowego co ona na to, bo wydaje się sensowną babeczką.

Misia ❤ 25.03.2017
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skoro wydaje się konkretną to idź będziesz spokojniejsza

8p3ougpj7oxrly5z.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ