MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Gratuluję wizyt. U mnie też wszystko wporzadku. Miałam tylko spr akcji serca i biło jak dzwoń. Usg mam w 15 tygodniu to jest za 2 tyg 31.08! Pewnie będzie już ładnie widać
Co do pasztetu to mi z livia też zdarzyło się zjeść kanapkę. Ale ogolnie staram się unikać w ciąży.
Dziewczyny a da się ta tabelkę przenieść na 1 str heh? Na telefonie przewijanie stron to koszmar. Zanim tam dojdę to kilka minut minie hehe
Tak w ogóle dzien dobry, witam się w 9 tyg.. Jeeezu 3 miesiac się zacząl..
Czy Wy też macie takie bóle mięśni? Łydki mnie wczoraj zaczęly strasznie napierniczać a nawet pośladki.. ok, zrobiłam 2 spacery po 6km w odstępie chyba 1,5h ale żeby az tak? -
No mnie miesnie bola od 3 dni...ale nie wiem czy to przeziebienie czy zatrulam sie czyms...wczoraj mialam zly dzien.... Masakra... Tak bym chciala juz wiedziec ze u groszka jest ok......
C
Wczoraj mialam male swieto rocznoca slubu i moje urodziny...a ja lezalam jak kloda nawet kolacji dobrej nie zrobilam....dola zalapalam....okropnie sie czulam...mleko z czosnkiem i miodem wypilam po ktorym zrobilo mi sie niedobrze...zjadlam banana i poszlam spac.... Groszeczku moj kochany... Miej sie dobrze !Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 07:23
-
Nelus chodzi o pasek adresu, zmieniasz w adresie strony z https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/marzec-2017,10522,236.html
Na
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/marzec-2017,10522,40.htmlNelus lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Z uwagi na późną ovu mój termin porodu wahał się między lutym a marcem, ale już oficjalnie mogę się do Was podpiąć jako marcówka
Przeleciałam kilka stron (wszystkich już nie idzie sczytać, tyle już tego jesti nie widziałam, żebyście już miały prenatalne za sobą. Ja mam dzisiaj i nie wiem czemu strasznie się stresuję (to moja pierwsza "wystarana" ciąża)...
W końcu znalazłam czas by się odezwać na forum - przeziębienie powaliło mnie do łóżka
A jak się Wy trzymacie?Dziunka lubi tę wiadomość
-
Tylko_ja wrote:Cześć dziewczyny!
Z uwagi na późną ovu mój termin porodu wahał się między lutym a marcem, ale już oficjalnie mogę się do Was podpiąć jako marcówka
Przeleciałam kilka stron (wszystkich już nie idzie sczytać, tyle już tego jesti nie widziałam, żebyście już miały prenatalne za sobą.
A jak się Wy trzymacie?
Witamy:)
Kilka osób już miało prenatalne, między innymi Ja - wczoraj
Trzymam kciuki za Twoje badanie
-
Witam się w 12 tygodniu
Englein, Anita12, m@rtynka, chloet, milagro, jenny88, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Witam Tylko_ja
Wczoraj kolezanka sprzedala mi sposob na mdlosci, ktory sama wyprobowala. Jej maz jest Ghanijczykiem,u nich ten sposob stosuja kobiety w ciazy...i cala reszta przy grypie i przeziebieniach: pokroic kawalek imbiru w kosteczke, dodac miod i jesc ile da sie rade. Podobno w Ghanie imbir bierze sie na mocna ciaze:) Ona za pierwszym razem zjadla pol lyzeczki, pozniej doszla do dwóch.
Badz tez picie herbatek ze startego imbiru,ale ten sposob juz tutaj istnieje wiec o nim nie pisze.
Moze komus sie przyda. Ja dzisiaj jade kupic imbirbede probowac z herbatka
Milego dnia -
Witam się w 12 tygodniu!
w piątek usg, ciekawe jak duże będzie nasze maleństwo
Papatka i Marpati powodzenia na dzisiejszych wizytach
Wczoraj miała też wizytę misia_ ale ostatnio się nie odzywa. Ktoś coś wie?
Kropka super to wytłumaczyłaśbelly nie ma nawet w komputerowej wersji możliwości przewijania stron. Nelus zwróć uwagę na te ostatnie liczby. To są zawsze numery stron
chloet, Englein, jenny88, Dziunka lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Czarnuszka - termin mi się waha około 4.03.2017 wg USG - mój prowadzący uznał że decydujące u nas będzie usg prenatalne i będziemy iść wg niego
Co do imbiru to wypróbowałam sposób na lemoniadę z cytryny z imbirem - przepyszny orzeźwiający napój, który trochę mi pomógł, jednak moje mdłości nie dały mi aż tak w kość, więc za bardzo się nie wypowiem, ale wiele źródeł mówi o tychże właściwościach imbiru. Ale o tym sposobie o którym wspomniałaś Englein faktycznie nie słyszałam. Polecane jako przekąska, która ma niwelować mdłości są także migdały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:27
jenny88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podsyłam wam link do sklepu internetowego na allegro gdzie można kupić w jednym miejscu wiele niezbędnych rzeczy typu nakładki, majtki jednorazowe, wkłady poporodowe, laktatory, waciki, gaziki, smoczki, butelki, kremy, oliwki, szampony do kąpieli, kocyki, pieluchy, rajstopy ciążowe, jakieś ubranka itp. Moja bratowa kilka lat temu była marcówką na innym forum i tam prawie wszystkie dziewczyny kupowały. Może komuś się przyda.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5927936
Tylko_ja - to podobny termin jak u mnie 3 tygodnie temu wg USG na 1 marca, a wczoraj na prenatalnych 3 marca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:31
MatyldaG, m@rtynka, julllla, Dziunka, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Mnie mięśnie nie bolą ale biodro mi siada. Miałam identycznie z livka w ciąży tylko że zaczęło się w 2 trymestrze. Kulalam jak stara babcia
-
kr0pka wrote:Nelus nie musisz przewijać, w pasku adresu ręcznie zmień sobie numer na 40 (w tym przypadku 236 na 40 i od razu przejdziesz gdzie trzeba)
Tak w ogóle dzien dobry, witam się w 9 tyg.. Jeeezu 3 miesiac się zacząl..
Czy Wy też macie takie bóle mięśni? Łydki mnie wczoraj zaczęly strasznie napierniczać a nawet pośladki.. ok, zrobiłam 2 spacery po 6km w odstępie chyba 1,5h ale żeby az tak?
-
Czarnuszka - to będziemy razem rodzić
Anita12 - ja jestem 2 lata po operacji przepukliny kręgosłupa, odcinek lędźwiowy i zaczynam mieć duże problemy ze zmianą pozycji (ból powrócił) - obawiam się że też mnie czeka wczesne L4 i cc, chodź nie ukrywam że nastawiłam się już na poród naturalny.
A właśnie dziewczyny - jakie jest Wasze nastawienie do porodu siłami natury?