X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owoców to banany powinno się jeść ze względu na potas i właśnie one najlepiej mi wchodzą z owoców. Poza tym mają działanie osłonowe dla żołądka. Natomiast zauważyłam, że nie mogę surowych jabłek, bo ich nie trawię. Robi się z nich klucha, która powoduje wymioty, więc zrezygnowałam. Zazdroszczę dziewczynom, które mogą jeść owoce, bo sama bardzo lubię:)

A dziewczyny jak to jest z tymi stanikami? Większe piersi utrzymują? Bo ja mam problem z dopasowaniem stanika, a tak zachwalacie, że mnie zaciekawiłyście.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ktoś dziś miał wizytować, Nelus jak u Ciebie wizyta?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka, flipsik super wiesci :) takich nam tu duzo trzeba :) macie fotki?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostałam fotki tym razem, ale wyglądał na monitorze identycznie jak Jagódka w 10 tygodniu, to mogę Wam jej zdjęcie wrzucić :P

chloet, Dziunka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla ściskam Ciebie mocno :*

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Mam koleżankę Jagode i ma charakterek jak mało kto.. ;)
    No właśnie moja też taka charakterna. Czytałam, że imię determinuje charakter/człowieka i chyba coś w tym jest. Na razie się sprawdza:)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    No właśnie moja też taka charakterna. Czytałam, że imię determinuje charakter/człowieka i chyba coś w tym jest. Na razie się sprawdza:)

To drugie muszę wybrać jakieś spokojne..

Anita12, ChciałabymJuż, chloet lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jestem już po dzisiejszej wizycie :) Dzidziuś ma 5,24 cm długości, fałd karkowy o grubości 1,65 mm, widoczna kość nosowa, kończyny prawidłowo rozwinięte :) Gin powiedział, że wydaje mu się, że będzie chłop :) Ja tam miedzy nóżkami też coś widziałam, podobnie jak mój mąż :) ale to jeszcze do potwierdzenia. Pod koniec badania zaczął się strasznie wiercić i brać rączkę do buzi - widok niesamowity :) Kolejna wizyta 19 września. Koszt badań razem z wizytą 100 zł, co mnie zdziwiło bo niektóre dziewczyny na forum pisały, że do 300 zł.

:) Nie ma nic lepszego od dobrych wieści na koniec dnia :)
    Faktycznie mało zapłaciłaś :) Nic tylko się cieszyć. Mnie skasują 250zł.

Chyba jutro też skoczę zobaczyć ten cycnik do pepco. Zaciekawiłyście mnie ;)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wow! Próbowałam nadrobić, co pisałyscie przez ostatnie dwa dni. Połowy nie pamiętam :D Nie ma jak wspaniała pamięć w ciąży :) Ale to co, pamiętam to już piszę :)

Też mam stanik sportowy!! :) Nawet 3 :) ratują mi życie :) Ostatnio nawet bardzo rwała mnie lewa pierś. Już ją sprawdzałam czy nic tam nei czuć, ale ok. Strasznie się stresowałam. Prawdopodobnie było to od stanika, bo już się zrobił mały i teraz chodzę tylko w tych sportowych. W ostatniej ciąży też tak robiłam.

Co do ciuchów, to u mnie brzuszka nic nie widać, ale tak jakoś mi źle w brzuchu, że nie lubię jak go coś dotyka. Wolę założyć spodnie ciążowe i ten pas na brzuch opuszczam pod spód. Jak mnie spodnie cisną to jest jeszcze gorzej. Albo dziś poszłam z Bartusiem na spacer, to szłam w rozpiętych dżinsach :D No cóż.. Jakoś sobie trzeba radzić :)

Współczuję wszystkim, które się fatalnie czują. Ja w pierwszej ciąży była trupioblada, ciągle spałam, mdliło mnie całymi dniami, wymiotowałam, płakałam i miałam hiper doła, przez cały pierwszy trymestr. Ostatni , ale za to największy paw, był w ostatnim dniu pierwszego trym. Teraz jest dużo lepiej. Ale i tak nie jest kolorowo. Ostatnio 2 dni zasypiałam normalnie na stojąco. Oczy mi się same zamykały. A jak pojechaliśmy z mężem do sklepu, to musiałam wrócić do auta, bo mi duszno było i źle sie czułam. Na szczęście była też babcia, to nie musiał sam biegać za Bartkiem :P

W czwartek będę miała wizyte u lekarza i muszę popytać o kilka rzeczy. Będę go prosic, zbey mi zrobił od razu usg nerek, bo w pierwszej ciąży miałam zastój w nerce, bo mały naciskał mi na moczowód. A teraz coś pobolewa i sie boje, zeby nic nie było. Niby macica jeszcze za mała i za lekka, żeby przez to coś było, ale spokojniejsza będę jak sprawdzi.

I powiem Wam, że w tej ciaży jakoś bardziej się stresuję. A jak pomyślę, że bede musiała na kilka dni iść do szpitala, zeby urodzić i zostawić synka w domu to chyba się zapłaczę z tęsknoty! Z Bartusiem byłam 6 dni, bo miał żółtaczke. Leciutką, ale nie chcieli nas puścić. Non stop płakałam przez hormony i przez to, że każda rodziła późneij a wychodziła przede mną. Mam nadzieję, że teraz szybciutko będę przy Bartusiu. Booże... ale mam przemyślenia, nie? Ale to cała ja :) Martwię się na zapas :)

Aaaa płeć.. Mi się wydaje, że będzie dziewczynka. A jeśli chodzi o imię, to .. nie mam pojęcia :D Przy Bartku tak się nie moglismy zdecydować, że urodziłam, i dopiero jak był na mnie to zdecydowaliśmy jak będzie miał na imię :D Także bez pośpiechu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:45

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To drugie muszę wybrać jakieś spokojne..

Haha... no właśnie.. nikt mi nie powiedział, ze Bartosze są tacy ruchliwi :D A w ogóle, to czytałam, że dzieci urodzone w marcu są ruchliwe :D Dobiło mnie to :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:06

MatyldaG, m@rtynka, Marrtusia, chloet, jenny88, Anita12, milagro, Dziunka, anuschka, kr0pka, Englein, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które ciągle się stresują, zamartwiają i mają ciągle czarne myśli - Minie wam ten stres po prenatalnych, jak się okaże, że dzidziuś rozwija się prawidłowo, zobaczycie jak urósł od ostatniej wizyty to będziecie o wieeeele spokojniejsze. :) ja jestem tego przykładem :) Teraz pozostaje nic innego jak cieszenie się ciążą, zwłaszcza, że od ponad tygodnia nie mam już wymiotów i mdłości. Życz wam wszystkim by wasze badania prenatalne były bardzo dobre, by Wasze dzidzie były okazami zdrowia ! :) Mam nadzieje, że już pozostaniemy w obecnym składzie i, że już koniec tych złych wieści. Myślcie pozytywnie i nie zamartwiajcie się na zapas. Trzymam kciuki bardzo mocno za nas wszystkie :)

m@rtynka, taka_ja, chloet, Marrtusia, MatyldaG, jenny88, milagro, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Hejo mamuśki :-)

Czytam was dzielnie od samego początku ale nie chciałam się udzielać bo początki jak wiadomo są niepewne ale...

Dzisiaj byłam u lekarza na kolejnej wizycie i jest wszystko dobrze :-) w niedziele zaczęłam 9 tydzień. Fasolina ma już 2 cm i dzisiaj przez chwilę słyszelismy serduszko :-) więc bardzo chcę być tutaj z wami :-D

Cześć dziewczyno! Fajnie, że do nas dołączyłaś :)

taka_ja lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po kilku dniach nieobecności :)
    Ja też dzisiaj miałam wizytę u gina i wszystko w najlepszym porządku :D Dziecko ma już 3.46cm <3 ale wg usg ciąża młodsza o kilka dni, wyszło 10t3d i tp na 11.03.2017 :) gin mówił, że widać już kość nosową, ale na dokładne pomiary jeszcze za prędko. Wg niego dziecko powinno mieć do tych badań min. 4cm, a max 8.5cm. Spotykamy się za 2 tyg i wtedy będziemy dokładnie oglądać :)

https://zapodaj.net/images/28ffddb9594b4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:30

MatyldaG, taka_ja, m@rtynka, milagro, ChciałabymJuż, Fipsik, Vaina, Dziunka, Paolina91, julllla, Anita12, chloet, anuschka, kr0pka, Mimi86, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, jaki glut fajny :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny88 super wiadomość :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:06

p19uskjoy20ehkws.png

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 cudny ludzik :) <3

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Was lekarz badał dowcipnie czy przez brzuch?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała prenatalne 6 września, jeśli chcecie to gdzieś wpisać.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ