X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owoców to banany powinno się jeść ze względu na potas i właśnie one najlepiej mi wchodzą z owoców. Poza tym mają działanie osłonowe dla żołądka. Natomiast zauważyłam, że nie mogę surowych jabłek, bo ich nie trawię. Robi się z nich klucha, która powoduje wymioty, więc zrezygnowałam. Zazdroszczę dziewczynom, które mogą jeść owoce, bo sama bardzo lubię:)

A dziewczyny jak to jest z tymi stanikami? Większe piersi utrzymują? Bo ja mam problem z dopasowaniem stanika, a tak zachwalacie, że mnie zaciekawiłyście.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ktoś dziś miał wizytować, Nelus jak u Ciebie wizyta?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka, flipsik super wiesci :) takich nam tu duzo trzeba :) macie fotki?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostałam fotki tym razem, ale wyglądał na monitorze identycznie jak Jagódka w 10 tygodniu, to mogę Wam jej zdjęcie wrzucić :P

chloet, Dziunka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla ściskam Ciebie mocno :*

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Mam koleżankę Jagode i ma charakterek jak mało kto.. ;)
    No właśnie moja też taka charakterna. Czytałam, że imię determinuje charakter/człowieka i chyba coś w tym jest. Na razie się sprawdza:)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    No właśnie moja też taka charakterna. Czytałam, że imię determinuje charakter/człowieka i chyba coś w tym jest. Na razie się sprawdza:)

To drugie muszę wybrać jakieś spokojne..

Anita12, ChciałabymJuż, chloet lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jestem już po dzisiejszej wizycie :) Dzidziuś ma 5,24 cm długości, fałd karkowy o grubości 1,65 mm, widoczna kość nosowa, kończyny prawidłowo rozwinięte :) Gin powiedział, że wydaje mu się, że będzie chłop :) Ja tam miedzy nóżkami też coś widziałam, podobnie jak mój mąż :) ale to jeszcze do potwierdzenia. Pod koniec badania zaczął się strasznie wiercić i brać rączkę do buzi - widok niesamowity :) Kolejna wizyta 19 września. Koszt badań razem z wizytą 100 zł, co mnie zdziwiło bo niektóre dziewczyny na forum pisały, że do 300 zł.

:) Nie ma nic lepszego od dobrych wieści na koniec dnia :)
    Faktycznie mało zapłaciłaś :) Nic tylko się cieszyć. Mnie skasują 250zł.

Chyba jutro też skoczę zobaczyć ten cycnik do pepco. Zaciekawiłyście mnie ;)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wow! Próbowałam nadrobić, co pisałyscie przez ostatnie dwa dni. Połowy nie pamiętam :D Nie ma jak wspaniała pamięć w ciąży :) Ale to co, pamiętam to już piszę :)

Też mam stanik sportowy!! :) Nawet 3 :) ratują mi życie :) Ostatnio nawet bardzo rwała mnie lewa pierś. Już ją sprawdzałam czy nic tam nei czuć, ale ok. Strasznie się stresowałam. Prawdopodobnie było to od stanika, bo już się zrobił mały i teraz chodzę tylko w tych sportowych. W ostatniej ciąży też tak robiłam.

Co do ciuchów, to u mnie brzuszka nic nie widać, ale tak jakoś mi źle w brzuchu, że nie lubię jak go coś dotyka. Wolę założyć spodnie ciążowe i ten pas na brzuch opuszczam pod spód. Jak mnie spodnie cisną to jest jeszcze gorzej. Albo dziś poszłam z Bartusiem na spacer, to szłam w rozpiętych dżinsach :D No cóż.. Jakoś sobie trzeba radzić :)

Współczuję wszystkim, które się fatalnie czują. Ja w pierwszej ciąży była trupioblada, ciągle spałam, mdliło mnie całymi dniami, wymiotowałam, płakałam i miałam hiper doła, przez cały pierwszy trymestr. Ostatni , ale za to największy paw, był w ostatnim dniu pierwszego trym. Teraz jest dużo lepiej. Ale i tak nie jest kolorowo. Ostatnio 2 dni zasypiałam normalnie na stojąco. Oczy mi się same zamykały. A jak pojechaliśmy z mężem do sklepu, to musiałam wrócić do auta, bo mi duszno było i źle sie czułam. Na szczęście była też babcia, to nie musiał sam biegać za Bartkiem :P

W czwartek będę miała wizyte u lekarza i muszę popytać o kilka rzeczy. Będę go prosic, zbey mi zrobił od razu usg nerek, bo w pierwszej ciąży miałam zastój w nerce, bo mały naciskał mi na moczowód. A teraz coś pobolewa i sie boje, zeby nic nie było. Niby macica jeszcze za mała i za lekka, żeby przez to coś było, ale spokojniejsza będę jak sprawdzi.

I powiem Wam, że w tej ciaży jakoś bardziej się stresuję. A jak pomyślę, że bede musiała na kilka dni iść do szpitala, zeby urodzić i zostawić synka w domu to chyba się zapłaczę z tęsknoty! Z Bartusiem byłam 6 dni, bo miał żółtaczke. Leciutką, ale nie chcieli nas puścić. Non stop płakałam przez hormony i przez to, że każda rodziła późneij a wychodziła przede mną. Mam nadzieję, że teraz szybciutko będę przy Bartusiu. Booże... ale mam przemyślenia, nie? Ale to cała ja :) Martwię się na zapas :)

Aaaa płeć.. Mi się wydaje, że będzie dziewczynka. A jeśli chodzi o imię, to .. nie mam pojęcia :D Przy Bartku tak się nie moglismy zdecydować, że urodziłam, i dopiero jak był na mnie to zdecydowaliśmy jak będzie miał na imię :D Także bez pośpiechu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:45

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To drugie muszę wybrać jakieś spokojne..

Haha... no właśnie.. nikt mi nie powiedział, ze Bartosze są tacy ruchliwi :D A w ogóle, to czytałam, że dzieci urodzone w marcu są ruchliwe :D Dobiło mnie to :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:06

MatyldaG, m@rtynka, Marrtusia, chloet, jenny88, Anita12, milagro, Dziunka, anuschka, kr0pka, Englein, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które ciągle się stresują, zamartwiają i mają ciągle czarne myśli - Minie wam ten stres po prenatalnych, jak się okaże, że dzidziuś rozwija się prawidłowo, zobaczycie jak urósł od ostatniej wizyty to będziecie o wieeeele spokojniejsze. :) ja jestem tego przykładem :) Teraz pozostaje nic innego jak cieszenie się ciążą, zwłaszcza, że od ponad tygodnia nie mam już wymiotów i mdłości. Życz wam wszystkim by wasze badania prenatalne były bardzo dobre, by Wasze dzidzie były okazami zdrowia ! :) Mam nadzieje, że już pozostaniemy w obecnym składzie i, że już koniec tych złych wieści. Myślcie pozytywnie i nie zamartwiajcie się na zapas. Trzymam kciuki bardzo mocno za nas wszystkie :)

m@rtynka, taka_ja, chloet, Marrtusia, MatyldaG, jenny88, milagro, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Hejo mamuśki :-)

Czytam was dzielnie od samego początku ale nie chciałam się udzielać bo początki jak wiadomo są niepewne ale...

Dzisiaj byłam u lekarza na kolejnej wizycie i jest wszystko dobrze :-) w niedziele zaczęłam 9 tydzień. Fasolina ma już 2 cm i dzisiaj przez chwilę słyszelismy serduszko :-) więc bardzo chcę być tutaj z wami :-D

Cześć dziewczyno! Fajnie, że do nas dołączyłaś :)

taka_ja lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po kilku dniach nieobecności :)
    Ja też dzisiaj miałam wizytę u gina i wszystko w najlepszym porządku :D Dziecko ma już 3.46cm <3 ale wg usg ciąża młodsza o kilka dni, wyszło 10t3d i tp na 11.03.2017 :) gin mówił, że widać już kość nosową, ale na dokładne pomiary jeszcze za prędko. Wg niego dziecko powinno mieć do tych badań min. 4cm, a max 8.5cm. Spotykamy się za 2 tyg i wtedy będziemy dokładnie oglądać :)

https://zapodaj.net/images/28ffddb9594b4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:30

MatyldaG, taka_ja, m@rtynka, milagro, ChciałabymJuż, Fipsik, Vaina, Dziunka, Paolina91, julllla, Anita12, chloet, anuschka, kr0pka, Mimi86, Tosia 1981, borsuk lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, jaki glut fajny :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny88 super wiadomość :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:06

p19uskjoy20ehkws.png

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 cudny ludzik :) <3

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Was lekarz badał dowcipnie czy przez brzuch?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała prenatalne 6 września, jeśli chcecie to gdzieś wpisać.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ