MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnuszko super informacje
juz kawał ludzia z Twojego dzidziusia
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Czarnuszka a ja mam pytanie. Rozumiem, że teraz miałaś badanie prenatalne i co lekarz mówił o wieku ciąży? Chodzi mi o to czy ciąża jest młodsza lub starsza. Wiem, że moje pytanie może być niejasne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 18:47
-
Kingulla przykro mi
-
Moja jest "starsza" o tydzień, dzieć ma dzisiaj 3,24 cm . Ale ja wiem, że wcale nie jest starsza tylko dzieć duży. Jagoda urodziła się równo w terminie 62cm/4500 i od początku była jako "starsza" i "większa". A owulki przecież nie miałam 7 dnia cyklu
m@rtynka, MatyldaG, Marrtusia, milagro, chloet, Mimi86, Tosia 1981, Czarnuszka, jenny88, kr0pka, Englein lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:A czym się martwisz?
A bo jak się umawiałam na prenatalne to pytała mnie Babeczka O termin OM. i na tej podstawie wyliczyla mi wizytę. Tylko ja jej powiedziałam, żeby tydzień później mnie umówiła. Ale powiedziała, że nie bo oni zapisują tak. A ja wiem, że ciąża jest młodsza i trochę mnie martwi ze nic nie będzie widać.
Edit: w ciąży z młodą pamiętam, że kobitka wzięła parę dni zapasu na wszelki wypadek, a teraz nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:13
-
Czarnuszka wrote:Jestem już po dzisiejszej wizycie
Dzidziuś ma 5,24 cm długości, fałd karkowy o grubości 1,65 mm, widoczna kość nosowa, kończyny prawidłowo rozwinięte
Gin powiedział, że wydaje mu się, że będzie chłop
Ja tam miedzy nóżkami też coś widziałam, podobnie jak mój mąż
ale to jeszcze do potwierdzenia. Pod koniec badania zaczął się strasznie wiercić i brać rączkę do buzi - widok niesamowity
Kolejna wizyta 19 września. Koszt badań razem z wizytą 100 zł, co mnie zdziwiło bo niektóre dziewczyny na forum pisały, że do 300 zł.
Kingulla jest mi strasznie przykro, nie poddawaj się dziewczyno !!! Wracaj do nas szybko!!!masz zdjęcia;)? Chętnie popatrzę na takiego wielkoludka:)
termin wg OM +tydzien
-
m@rtynka wrote:Czarnuszka a ja mam pytanie. Rozumiem, że teraz miałaś badanie prenatalne i co lekarz mówił o wieku ciąży? Chodzi mi o to czy ciąża jest młodsza lub starsza. Wiem, że moje pytanie może być niejasne
Według OM termin porodu na 26.02 a według wielkości dziecka na 3.03. więc z USG wynika, że ciąża jest o 5 dni młodsza. Myślę, że trzeba bardziej sugerować się terminem z OM ale to i tak 2 tygodnie w jedną bądź w drugą stronę może się przesunąć. Na ostatnim USG, jakieś 3 tyg temu gin mówił mi, że według USG termin na 1 marca, są pewne rozbieżności ale nie przejmuję się tym puki co
Badanie miałam dopochwowo. Zdjęć puki co nie chce wrzucaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:23