X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    A jak Was lekarz badał dowcipnie czy przez brzuch?
    Przez brzuch :) a poprzednie 2 wizyty dowcipnie

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    A jak Was lekarz badał dowcipnie czy przez brzuch?

Mnie dowcipnie, na nast badaniu zapytam kiedy bedzie przez brzuch, chcialabym mloda zabrac bo sie bardzo cieszy

p19uskjoy20ehkws.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne robią przez brzuch.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze prenatalne może się okazać, że będzie również dowcipnie. Ja miałam tak w pierwszej. Dziecko było tak ułożone, że nie wszystko dało się przez brzuch pomierzyć. Wtedy dziecko nazwane zostało dzikusem. Tak jest do tej pory. Błagam oby drugie nie miało tyle pomysłów :D

Dziunka lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie w większości przypadków przez brzuch, ale słyszałam też ze dowcipnie się trafi. Ze względu na złą widoczność :-D

Dlatego też byłam ciekawa jak u dziewczyn :-)

taka_ja właśnie się zastanawiam czy nie zabrać mojej córki na to w 19 tygodniu. Ale caly czas się waham czy to dobry pomysł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:00

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Kingulla trzymam kciuki za szybki powrót tu do nas..

Witaj taka_ja :)

i gratuluję wszystkich zdrowych maluchów z dzisiejszych wizyt :) <3

A ja dziś jestem po badaniu krwi i moczu..właśnie sprawdzałam wyniki i jestem trochę zaniepokojona..:/ jestem teraz w 12tc a prolaktynę mam 73ng/ml nie jest to trochę za dużo jak na taki etap ciąży? Do tego w moczu bakterie, nabłonki płaskie, leukocyty i pasma śluz w sporych ilościach, obecna glukoza i konflikt serologiczny :/ Mam nadzieję że mnie tu pocieszycie trochę.. na szczęście wizyta w czwartek więc może uda mi się nie doszukiwać "prawdy" w necie..

f2w33e3kembcagk8.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka prolaktyna wzrasta w ciąży bo to hormon matek karmiących ;) Nie ma się czym martwić chyba. Ja miałam przed ciązą ok. 60 i blokowała mi owulke.
    A dr kazała Ci zbadać prolaktyne?
    Na konflikt to chyba jakies przeciwciała powinnas dostac.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Pewnie w większości przypadków przez brzuch, ale słyszałam też ze dowcipnie się trafi. Ze względu na złą widoczność :-D

Dlatego też byłam ciekawa jak u dziewczyn :-)

taka_ja właśnie się zastanawiam czy nie zabrać mojej córki na to w 19 tygodniu. Ale caly czas się waham czy to dobry pomysł.

No moja to juz duza kobita ;-) Zapytalam ja czy chcialaby zobaczyc i powiedziala ze tak wiec fajnie :-) a twoje dziecko ile ma lat?

p19uskjoy20ehkws.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja heej :* jak chcesz mogę wpiać Cię na listę, która jest na 40 stronie tylko musisz podać tp : ))

Fipsik macie z Balladyna tego samego dnia wizytę :D

Dziunka prolaktyna w ciąży skacze, więc nie ma jej co badać. :*

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    No moja to juz duza kobita ;-) Zapytalam ja czy chcialaby zobaczyc i powiedziala ze tak wiec fajnie :-) a twoje dziecko ile ma lat?

Córka ma 3 latka. Niby mówimy jej, że będzie miała rodzeństwo, czytamy książki i tłumaczymy co i jak. Czasami myślę, że zabranie jej na takie badanie to głupota chodzi mi oczywiście już w późniejszej ciąży. A z drugiej strony chciałbym, trochę jej ułatwić fakt tego że z czasem będzie mały Nowy ktoś. Nie wiem... Narazie myślę co i jak...

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka bakterie, nabłonki płaskie i leukocyty oraz pasma śluzu to według mojego lekarza z poprzedniej ciąży żaden problem. Ja się też nastraszyłam, naczytałam a później lekarz powiedział, że w ciąży to normalne. Nawet mi powiedział, że bakterie są wszędzie i w moczu też mają prawo być. To tyle wiem na reszcie się nie znam więc się nie wypowiadam ale radzę nie czytać w necie bo później się to kompletnie nie zgadza z rzeczywistością a strachu niepotrzebnego mnóstwo.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Hej dziewczyny!

A ja dziś jestem po badaniu krwi i moczu..właśnie sprawdzałam wyniki i jestem trochę zaniepokojona..:/ jestem teraz w 12tc a prolaktynę mam 73ng/ml nie jest to trochę za dużo jak na taki etap ciąży? Do tego w moczu bakterie, nabłonki płaskie, leukocyty i pasma śluz w sporych ilościach, obecna glukoza i konflikt serologiczny :/ Mam nadzieję że mnie tu pocieszycie trochę.. na szczęście wizyta w czwartek więc może uda mi się nie doszukiwać "prawdy" w necie..

Jedyne co ważne z tego moczu to ile leukocytów i glukozy masz

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!! Już mi lepiej :* faktycznie dopiero teraz dojrzałam że na skierowaniu nie było prolaktyny ale w pakiecie widocznie miałam.. mam nadzieję że na temat tego syfku w moczu mój lekarz powie to samo :)
    Obiecuję już więcej nie czytać, niech mi lekarz resztę zinterpretuje :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Nie mam pojęcia jak powinno być w ciąży, ale ja na początku ciąży jak miałam 33 (a norma w tym labie do 23) to gin przepisał mi luteinę do końca 1 trymestru.

Lepiej nie czytać za dużo w necie. Jak Cię coś niepokoi to przyspiesz wizytę albo zadzwoń do gina :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jedyne co ważne z tego moczu to ile leukocytów i glukozy masz
    Leukocyty 20-25 w.p.w. a w normie mam 1-3 :/ a glukozę w moczu mam po prostu napisane że jest obecna, z krwi wychodzi w normie.

f2w33e3kembcagk8.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny z tego co zdążyłam wyczytać to gdy prolatyna wzrasta to może powodować hamowanie progesteronu..ja w 6tc dostałam plamienia i od tamtej pory biorę duphaston 3x1 ogólnie czuję się dobrze a wizytę mam w czwartek więc chyba wytrzymam do tego czasu :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:07

p19uskjoy20ehkws.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Hej dziewczyny!

Dziunka,przy oddawaniu moczu trzeba wczesniej sie podmyc i wepchac gaziki do wejscia pochwy,zeby nic nie kapalo.A mocz powinien byc srodkowy.Tak mnie poinstruowal lekarz,po tym,jak mi cuda wianki wyszly w moczu,m in liczne bakterie.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie Martusia niby zrobiłam wg zaleceń ale może faktycznie coś poszło nie tak..miałam jeszcze pojemnik nie zamykany sterylnie..

f2w33e3kembcagk8.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt. U mnie też wszystko wporzadku. Miałam tylko spr akcji serca i biło jak dzwoń. Usg mam w 15 tygodniu to jest za 2 tyg 31.08! Pewnie będzie już ładnie widać
    Co do pasztetu to mi z livia też zdarzyło się zjeść kanapkę. Ale ogolnie staram się unikać w ciąży.
    Dziewczyny a da się ta tabelkę przenieść na 1 str heh? Na telefonie przewijanie stron to koszmar. Zanim tam dojdę to kilka minut minie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 23:32

Anita12, Tosia 1981, borsuk, jenny88, Dziunka lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ