MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsze prenatalne może się okazać, że będzie również dowcipnie. Ja miałam tak w pierwszej. Dziecko było tak ułożone, że nie wszystko dało się przez brzuch pomierzyć. Wtedy dziecko nazwane zostało dzikusem. Tak jest do tej pory. Błagam oby drugie nie miało tyle pomysłów
Dziunka lubi tę wiadomość
-
Pewnie w większości przypadków przez brzuch, ale słyszałam też ze dowcipnie się trafi. Ze względu na złą widoczność
Dlatego też byłam ciekawa jak u dziewczyn
taka_ja właśnie się zastanawiam czy nie zabrać mojej córki na to w 19 tygodniu. Ale caly czas się waham czy to dobry pomysł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:00
-
Hej dziewczyny!
Kingulla trzymam kciuki za szybki powrót tu do nas..
Witaj taka_ja
i gratuluję wszystkich zdrowych maluchów z dzisiejszych wizyt
A ja dziś jestem po badaniu krwi i moczu..właśnie sprawdzałam wyniki i jestem trochę zaniepokojona..jestem teraz w 12tc a prolaktynę mam 73ng/ml nie jest to trochę za dużo jak na taki etap ciąży? Do tego w moczu bakterie, nabłonki płaskie, leukocyty i pasma śluz w sporych ilościach, obecna glukoza i konflikt serologiczny
Mam nadzieję że mnie tu pocieszycie trochę.. na szczęście wizyta w czwartek więc może uda mi się nie doszukiwać "prawdy" w necie..
-
Dziunka prolaktyna wzrasta w ciąży bo to hormon matek karmiących
Nie ma się czym martwić chyba. Ja miałam przed ciązą ok. 60 i blokowała mi owulke.
A dr kazała Ci zbadać prolaktyne?
Na konflikt to chyba jakies przeciwciała powinnas dostac.Dziunka lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
m@rtynka wrote:Pewnie w większości przypadków przez brzuch, ale słyszałam też ze dowcipnie się trafi. Ze względu na złą widoczność
Dlatego też byłam ciekawa jak u dziewczyn
taka_ja właśnie się zastanawiam czy nie zabrać mojej córki na to w 19 tygodniu. Ale caly czas się waham czy to dobry pomysł.
No moja to juz duza kobitaZapytalam ja czy chcialaby zobaczyc i powiedziala ze tak wiec fajnie
a twoje dziecko ile ma lat?
-
taka_ja heej :* jak chcesz mogę wpiać Cię na listę, która jest na 40 stronie tylko musisz podać tp : ))
Fipsik macie z Balladyna tego samego dnia wizytę
Dziunka prolaktyna w ciąży skacze, więc nie ma jej co badać. :*Dziunka lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
taka_ja wrote:No moja to juz duza kobita
Zapytalam ja czy chcialaby zobaczyc i powiedziala ze tak wiec fajnie
a twoje dziecko ile ma lat?
Córka ma 3 latka. Niby mówimy jej, że będzie miała rodzeństwo, czytamy książki i tłumaczymy co i jak. Czasami myślę, że zabranie jej na takie badanie to głupota chodzi mi oczywiście już w późniejszej ciąży. A z drugiej strony chciałbym, trochę jej ułatwić fakt tego że z czasem będzie mały Nowy ktoś. Nie wiem... Narazie myślę co i jak... -
Dziunka bakterie, nabłonki płaskie i leukocyty oraz pasma śluzu to według mojego lekarza z poprzedniej ciąży żaden problem. Ja się też nastraszyłam, naczytałam a później lekarz powiedział, że w ciąży to normalne. Nawet mi powiedział, że bakterie są wszędzie i w moczu też mają prawo być. To tyle wiem na reszcie się nie znam więc się nie wypowiadam ale radzę nie czytać w necie bo później się to kompletnie nie zgadza z rzeczywistością a strachu niepotrzebnego mnóstwo.
Dziunka lubi tę wiadomość
-
Dziunka wrote:Hej dziewczyny!
Witaj taka_ja
A ja dziś jestem po badaniu krwi i moczu..właśnie sprawdzałam wyniki i jestem trochę zaniepokojona..jestem teraz w 12tc a prolaktynę mam 73ng/ml nie jest to trochę za dużo jak na taki etap ciąży? Do tego w moczu bakterie, nabłonki płaskie, leukocyty i pasma śluz w sporych ilościach, obecna glukoza i konflikt serologiczny
Mam nadzieję że mnie tu pocieszycie trochę.. na szczęście wizyta w czwartek więc może uda mi się nie doszukiwać "prawdy" w necie..
Jedyne co ważne z tego moczu to ile leukocytów i glukozy masz -
Dziękuję dziewczyny!! Już mi lepiej :* faktycznie dopiero teraz dojrzałam że na skierowaniu nie było prolaktyny ale w pakiecie widocznie miałam.. mam nadzieję że na temat tego syfku w moczu mój lekarz powie to samo
Obiecuję już więcej nie czytać, niech mi lekarz resztę zinterpretuje
-
Dziunka wrote:A ja dziś jestem po badaniu krwi i moczu..właśnie sprawdzałam wyniki i jestem trochę zaniepokojona..
jestem teraz w 12tc a prolaktynę mam 73ng/ml nie jest to trochę za dużo jak na taki etap ciąży? Do tego w moczu bakterie, nabłonki płaskie, leukocyty i pasma śluz w sporych ilościach, obecna glukoza i konflikt serologiczny
Lepiej nie czytać za dużo w necie. Jak Cię coś niepokoi to przyspiesz wizytę albo zadzwoń do ginaDziunka lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Jenny z tego co zdążyłam wyczytać to gdy prolatyna wzrasta to może powodować hamowanie progesteronu..ja w 6tc dostałam plamienia i od tamtej pory biorę duphaston 3x1 ogólnie czuję się dobrze a wizytę mam w czwartek więc chyba wytrzymam do tego czasu
-
Dziunka wrote:Hej dziewczyny!
Witaj taka_ja
-
Gratuluję wizyt. U mnie też wszystko wporzadku. Miałam tylko spr akcji serca i biło jak dzwoń. Usg mam w 15 tygodniu to jest za 2 tyg 31.08! Pewnie będzie już ładnie widać
Co do pasztetu to mi z livia też zdarzyło się zjeść kanapkę. Ale ogolnie staram się unikać w ciąży.
Dziewczyny a da się ta tabelkę przenieść na 1 str heh? Na telefonie przewijanie stron to koszmar. Zanim tam dojdę to kilka minut minie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 23:32
Anita12, Tosia 1981, borsuk, jenny88, Dziunka lubią tę wiadomość