MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się nie nastawiam ani na cc ani na sn. Będzie tak, jak zdecyduje lekarz. Ja mam przegrodę w macicy, dziecko może mieć za mało miejsca, żeby się dobrze ustawić do porodu i może skończyć się cc. Może, ale nie musi:) Także nie wiem, co mnie czeka.
-
anuschka wrote:Wczoraj miała też wizytę misia_ ale ostatnio się nie odzywa. Ktoś coś wie?
Cześć dziewczynki
Miałam wizytę i wszystko ok, dzidek rośnie ale zdjęcia nie dostałam bo gin się spieszyl na poród do szpitala i w tym zamieszaniu mi nie wydrukowal30 mam usg genetyczne, mam nadzieję że szybko zleci
Nie miałam czasu ostatnio za bardzo, bo przyjechała rodzinka z Chorwacji,a widzę że nieźle tu upisane
Gratuluję udanych wizytm@rtynka, anuschka, MatyldaG, kr0pka, Athia, taka_ja, julllla, Dziunka, Mimi86, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Hej. Pierwszy poród był sn i z czasem wspominam to w miarę dobrze. Ja raczej podchodzę trochę zadaniowo do tego. Muszę urodzić, więc to robię...Wiadomo, że każda z nas ma inny próg bólu. Jeśli będzie konieczność CC to się jej poddam i tyle, choć wolałabym rodzić SN.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:09
-
Tylko_ja wrote:
A właśnie dziewczyny - jakie jest Wasze nastawienie do porodu siłami natury?
Ja bym chciała rodzic naturalnie ale wiadomo że tego się nie zaplanuje. Ostatnio byłam u koleżanki w odwiedzinach w szpitalu i mówiła ze na 7 porodów jakie się odbyły tylko jedna rodziła naturalnie reszta cesarki i tylko 1 chłopak reszta dziewczynkim@rtynka lubi tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt!
Co do porodu to ja tylko i wyłącznie cc, pierwszym razem rodziłam sn bez znieczulenia 14 godzin, miałam poród wywoływany ze względu na skoki ciśnienia, koszmar, więcej się na to nie piszę..... dziecko urodziło się wymęczone, z opuchniętą głowa od uderzania w szyjkę macicy...
oczywiście nie pisze tego żeby kogoś straszyć, ale teraz rozumiem dlaczego tak dużo jest cc na życzenie
każdy poród jest inny, niektóre dziewczyny urodzą sn w 2 godziny, także nigdy nie wiadomo co nas czeka przy porodzie sn, może być szybko a może być niestety długo, ja wolę drugi raz nie ryzykować, mam złe doświadczeniaAnita12 lubi tę wiadomość
izu2016 -
Ja mam mieszane uczucia i szczerze powiedziawszy najbardziej byłabym zadowolona jakby dziecko się po prostu zmaterializowało obok
Ja się boję porodu sn nawet nie ze względu na ból (cc a raczej dochodzenie do siebie po niej w końcu też nie jest żadną przyjemnością) co jakiś komplikacji, niedotlenienia dziecka itp..
A najgorsze co może być - sąsiadka tak skończyła i nie ona jedna z resztą -
namęczyła się SN a potem się okazało że i tak muszą ciąć..
Jak będzie.. sama nie wiem, zobaczymy..
Wiem jedno - każda powinna mieć wybór i tyle.. I rozszarpałabym każdą głupią babę, która rzuca tekstami, że tylko SN, że cesarka to nie poród, co z Ciebie za matka itp. Ch**j komu do tego jak kto rodzi, ot moje zdanieNiestety ale nie toleruję nawiedzonych porodoterrorystek i laktoterrorystek i to się nie zmieni
taka_ja, anuschka, Mimi86, Anita12 lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:Ja mam mieszane uczucia i szczerze powiedziawszy najbardziej byłabym zadowolona jakby dziecko się po prostu zmaterializowało obok
Ja się boję porodu sn nawet nie ze względu na ból (cc a raczej dochodzenie do siebie po niej w końcu też nie jest żadną przyjemnością) co jakiś komplikacji, niedotlenienia dziecka itp..
A najgorsze co może być - sąsiadka tak skończyła i nie ona jedna z resztą -
namęczyła się SN a potem się okazało że i tak muszą ciąć..
Jak będzie.. sama nie wiem, zobaczymy..
Wiem jedno - każda powinna mieć wybór i tyle.. I rozszarpałabym każdą głupią babę, która rzuca tekstami, że tylko SN, że cesarka to nie poród, co z Ciebie za matka itp. Ch**j komu do tego jak kto rodzi, ot moje zdanieNiestety ale nie toleruję nawiedzonych porodoterrorystek i laktoterrorystek i to się nie zmieni
krOpka, zgadzam się z Tobą w 100%, teraz jak nie rodzisz sn to jesteś złą matką, jak nie karmisz dziecka piersią do 2 roku życia to też jesteś złą matką, wszędzie nagonka na cc i karmienie dziecka butelką, w tv ciągła krytyka tego ze jest coraz więcej cc, Panie od laktacji zbijają niezłą kasę na "poradach laktacyjnych", jak dziecko nie jest karmione piersią to na pewno będzie chore, itp,itd...
Każda kobieta powinna mieć wybór jak chce rodzić, a nie być skazana na pastwę "lakarzy" którzy decydują za nią, jak nie ma wskazań do cc to musisz rodzić sn, nawet żeby to trwało 24h i kobieta mdlała z bólu....izu2016 -
Dziewczyny wstawiam linki do super legginsów. Wczoraj zamówiłam i zapłaciłam a dziś już je dostałam.
http://allegro.pl/leginsy-ciazowe-jeans-elastyczne-lampasy-leen-40-i5398869800.html?snapshot=MjAxNi0wOC0xNlQwNzoxNjoyOVo7YnV5ZXI7ZDViOGZkOWIzYzc0YzViZGFmNjBkYjEwYWQ5MTViYjE0ZDZkOWY1YjZiMWQ1YjYzZDc2OWJkMWVkY2Y2ODhkZg==
http://allegro.pl/spodnie-leginsy-ciazowe-z-kieszeniami-40-l-limone-i5689632139.html?snapshot=MjAxNi0wOC0xNlQwNzoxNjoyOVo7YnV5ZXI7NzU3YWZkYmYxZjNhYjUzMjMzNTNlNzg5ZjM0MWEwMGZkYzdlMjc1ZDhmODkwNTAyZmM0NWMzZTFkMDBiNzE0YQ==
Nic nie prześwituje, cena tez niezbyt wygórowanaPolecam
m@rtynka lubi tę wiadomość
-
Dla mnie nie ma różnicy jaki poród. Wiadomo, nie będę zamawiać cesarki na życzenie ( nawet nie wiem czy tutaj tak można, pewnie gdzieś prywatnie i za duże pieniądze) ale też płakać nie będę jak nie uda się naturalnie. Los sam zdecyduje.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Mam dzisiaj USG genetyczne na 17.00 (po miesiącu przerwy pomiędzy wizytami) i od rana nie mogę się na niczym skupić. Niby się nie stresuję, ale całą noc śniły mi się koszmary i teraz w pracy nie umiem się za bardzo skoncentrować. Trzymajcie proszę za mnie kciuki, bo myśli mam milion, łącznie z tymi czarnymi oczywiście.
Mam nadzieję, że szybko mi zleci popołudnie i stawię się tutaj wieczorem z dobrymi wieściami. Do usłyszenia!Athia, jenny88, borsuk, m@rtynka, milagro, Gosiek78, Mimi86, Anita12 lubią tę wiadomość
-
anuschka wrote:Borsuk a jak z rozmiarem? Kupiłaś taki jak zawsze nosisz?
Te z lampasem są trochę mniej rozciągliwe, ale są dobre.
-
Chloet kciuki zacisniete ja mam następna wizyta 25.08 a później prenatalne 29.08 u innego ginekologa. Dzisiaj wizyta u diabetolog mam nadzieję że z insulina jeszcze się wstrzyma bo mój cukier ostatnio skacze trzymajcie kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 11:50