MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny mam jeszcze pytanie takie z innej beczki - moze doradzicie?
jestem z mezem zaproszona na chrzciny, nie jestesmy chrzestnymi - ile sie daje pieniazkow na taka okazje?dodam ze to chrzest blizniakow polrocznych czy wtedy trzeba dac podwojnie? ;p
-
MatyldaG na ostatnich chrzcinach jakich byliśmy to były chrzciny dziecka szwagierka. Z racji tego że to najbliższa rodzina daliśmy 500zl. Ale myślę że każdy daje ile uważa. Zawsze można kupić jakiś prezent.
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Ja tez uwazam ze kazdy da tyle ile moze. Jakbym zostala zaproszona teraz na chrzciny mysle ze dalabym 300 zl i jakas pamiatke np obrazek z matka i dzieciatkiem albo aniol stroz z grawerem mozna kupic takie bardzo ladne posrebrzane u jubilera za 70 zl ...sa tez drozsze do 200 nawet.
-
Paolina91 wrote:Dziewczyny biorace duphaston lub luteine kiedy odstawilyscie/ odstawiacie??
Ja mialam to zrobic w 10t4d ciazy ale udalo mi sie zorganizowac jeszcze jedno opakowanie i konczy mi sie ono w te sobote czyli w 12t0dc. Boje sie...
ja miałam tylko 2 opakowania i skończyły mi się już jakieś 2 tygodnie temu, więc już nic nie kombinowałam.
tyle, że miałam jednorazowe plamienie, więc i nie miałam za bardzo powodu do stresu. -
MatyldaG wrote:dziewczyny mam jeszcze pytanie takie z innej beczki - moze doradzicie?
jestem z mezem zaproszona na chrzciny, nie jestesmy chrzestnymi - ile sie daje pieniazkow na taka okazje?dodam ze to chrzest blizniakow polrocznych czy wtedy trzeba dac podwojnie? ;p
my damy 500 zł
Dominik
-
MatyldaG nam też się szykują chrzciny niedlugo
Tylko, ze moj mąż będzie chrzestnym a to już wiekszy wydatek...
A u Was dla blizniaków moze jedna koperta z zawartością i jakies dwa prezenty? Sama nie wiem- niełatwa sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 20:30
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Właśnie chciałam wiedzieć jaki to przedział bo lata już na żadnych chrzcinach nie byłam. 500 u nas tez daje sie właśnie na ślub, tak myślałam że może po 200 zł na dziecko plus jakaś święta pamiątka bo rodzice są bardzo wierzący. Sprawy nie ułatwia to ze dzieciaki sa dwa, ale przynajmniej wiem ze jak ja szczęśliwie urodze to tez będą mieć ludzie rozkmine hehe
I dziękuję Wam za wszystkie radymniej więcej wiem co i jak
-
Dziś wizyta o 13.20, chyba jeszcze nigdy się tak nie stresowałam. Yhhhh
Edit. Nie śpię bo Tż wychodzi do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 04:22
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
My jak chrzciclismy rok temu synka to zreguly ludzie dawali 250-300 zl. Chrzesni więcej.
Tyle ze to też była podwojna impreza bo i 30lecie ślubu moich rodziców. Więc drugie tyle dali rodzicom.
Więc myślę ze jak dacie tak 200-250 zl na jedno dziecko to bedzie ok.
U mnie w rodzinie sa bliźniaczki i na komunię święta nie dawalam 2 razy tyle co bym dała jednemu dziecku, ale też nie tyle co jednemu, tylko coś pomiędzy. Tak aby za talerzyk sie zwróciło i coś zostało jeszcze imWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 07:05
-
Ja miałam kolejna noc jakaś z dupy
snily mi się głupoty same a do tego obudziłam się odkryta i dostałam takich dreszczy z zimna jakbym leżała co najmniej godzinę na golasa na śniegu w ogóle się nie mogłam zagrzac.
Dziewczyny kciuki za wizyty! -
My jak chrzciliśmy to Tosia dostawała w przedziale 100-200 zl. My z racji tego ze średnio zarabiamy to dajemy zazwyczaj 100 jeżeli nie jesteśmy chrzestnymi a 200 jak jesteśmy chrzestnymi. Powiem tak ja wyznaje zasadę dajesz na tyle na ile Cie stać a nie zastaw sie a postaw sie.
A tak poza tematem chrzcin to padam na twarz. Moje dziecko przechodzi sama siebie. Ma 3 lata a zachowuje sie jak mamy dzidzus. I do tego dzisiaj pobudka o 5.30 bo ona juz sie wyspala. Jesteśmy rannymi ptaszkami i nie śpimy juz popoludniu ale dzisiaj to bardzo wcześnie wstala. Czasem sie zastanawiam jak dam rade z 2 dzieci. Tosia szalona i wszędzie jej pelno, oczy trzeba mieć wszędzie plus do tego maluszek. Co prawda Tosia chodzi do przedszkola od marca woec od września znowu idzie i będzie troche latwiej no do poludnia bedzie tylko jedno dziecko. A potem juz soe zobaczy. ☺Englein, MatyldaG, Vaina, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Blekitna...bedzie dobrze...zaraz zobaczysz swoja Niunie
Dzien dobry:)
Mnie dzis wzielo na wedzo ego lososia, wg spisu na stronie angielskiego NFZ nazwijmy to...mozna wedzonego lososia i pstraga...wiec wszamalama teraz sie zastanawiam,czy wg polskich norm tez go mozna. Coz, nie dajmy sie zwariowac...
milego dnia