MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny biorace duphaston lub luteine kiedy odstawilyscie/ odstawiacie??
Ja mialam to zrobic w 10t4d ciazy ale udalo mi sie zorganizowac jeszcze jedno opakowanie i konczy mi sie ono w te sobote czyli w 12t0dc. Boje sie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 14:41
11.02.2016r Aniołek

-
Ja zwykle stosuje na czkawke metodę z szklanką..i na mnie zwykle działa
z papierową torbą nie próbowałam bo nigdy nie mialam w poblizu..
No a ja juz po badaniu..wszystko jest w porządku
usmiech mi z twarzy nie znika..jednak maluszek o pare mm za maly na prenatalne i teraz mam 31.08 wizytę..
zaraz pokombinuje ze zdjeciem zeby wstawic bo ostatnio nie umialam..ale na żywo maluch boski..tak pieknie sie poruszal..no cudenko..i w koncu tatus widzial..
wpatrzony w ekran jak nigdy
kr0pka, milagro, anuschka, taka_ja, m@rtynka, Mimi86, Anita12, jenny88 lubią tę wiadomość

-
Dziunka no to będziemy miały wizytę w tym samym dniu

ja z torebką też nie próbowałam. Albo wstrzymuję powietrze albo szklanka z wodą
Dziunka lubi tę wiadomość
-
Paolina91, kr0pka, milagro, anuschka, taka_ja, m@rtynka, Magdzia88, julllla, Vaina, befra, Czarnuszka, Englein, Ania Ruda, Fipsik, Mimi86, MatyldaG, Angie 232, Anita12, Marrtusia, PetitQa, Crisperss, borsuk, Balladyna, Marpati, Gosiek78, jenny88, czirisz lubią tę wiadomość

-
Ja biorę luteine 2x1. W poniedziałek się dowiem pewnie do kiedy. Mam przyjaciółkę która brała duphaston przez pół ciąży. Myślę,ze to chyba lekarz indywidualnie powinien dostosować.
Dziunka gratuluję widoczkow
Mam nadzieję, że teraz już jesteś spokojna o malucha
Jest piekny:) Taki malutki czlowieczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 15:13
Dziunka lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie

30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Hej,mnie bolaly i bola nadal blecy na wysokosci korzonkow. Wg ginekologa to wina tylozgiecia i mojego miesniaka + rozrastajacej sie macicy.Paolina91 wrote:Laski czy Was tez tak bola plecy? Mnie co raz czesciej... Nie wiem czy spie jakos koslawo czy co. No i jak tam brzuchy? Boli Was cos jeszcze? Mnie ciagle cos ciagnie albo czuje sie jak na okres zwlaszcza z tym bolem pleców.
-
Mi lekarz kazał odstawić jak skończę 12 tydzień. Tez się trochę boje, wolałabym dla spokoju brać po tabletce ale jednak mu zaufamPaolina91 wrote:Dziewczyny biorace duphaston lub luteine kiedy odstawilyscie/ odstawiacie??
Ja mialam to zrobic w 10t4d ciazy ale udalo mi sie zorganizowac jeszcze jedno opakowanie i konczy mi sie ono w te sobote czyli w 12t0dc. Boje sie...
termin wg OM +tydzien -
Uwazajcie z ta no spa, angielskie badania dowodza,ze spore ilosci no spy w ciazy moga byc odpowiedzialne za slabe napiecie miesni u dzieci. Wiem,ze nikt jej nie bierze dla wlasnej przyjemnosci ale ostroznosci nie za wiele.Marrtusia wrote:Ja mam caly czas bole brzucha.Czasami nospe musze wciac,bo tak boli.
-
A ja dziś byłam w ciuchlandzie
Zakupiłam sobie dwa dłuższe sweterki w stylu tuniki, będą idealne do leginsów lub rajstop. Kupiłam też czarną sukienkę, lekko rozszerzaną u dołu. Wydałam całe 20 zł
i humorek dopisuje
m@rtynka, Gosiek78, Dziunka, taka_ja, Mimi86, Magdzia88, MatyldaG lubią tę wiadomość

-
Dziunka...Boski widok

Ja po wizycie, 6 fiolek krwi pobranych ale na toxo tu nie robia...no,chyba ze ktos ma jakies baaardzo duze zagrozenie. Wg poloz ej to 11 tc (oni licza tylko skonczone tygodnie) i termin na 10.03 (a pokazywalam polskie usg z termi em na 13.03).
Powiedziala,ze wlasciwy termin wyjdzie na najblizszym (tu pierwszym usg). To usg powinno byc za ok tydzien, dostane list ze szpitala z terminem. To bedzie od razu prenatalne ze wszystkimi pomiarami i pobraniem krwi (chyba na pappa jak dobrze ja zrozumialam). Kolejna wizyta u poloznej 22.09. Karty ciazy wyjatkowo nie zalozyla bo wlasnie jej sieskonczyla...przysle poczta. Lacznie z materialami promocyjnymi i probowka na kolejne badanie moczu. Tu wiekszosc rzeczy zalatwia sie poczta
i wszystko dochodzi 
Dowiedzialam sie tez,ze w razie wysokiego ryzyka, proponuja amnio lub (o ile dobrze zrozumialam) biopsje kosmowki? Oba niestety inwazyjne . Wszystko jest tu bezplatne bez wzgledu na wiek matki. Platne tylko ew. Nifty lub Harmony ale w moim miescie krwi na nifty nie pobieraja. Zostaje wiec w razie czego harmony.
Dziunka, milagro, Mimi86, kr0pka, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po i kamień z serca .... bo serce bije jak oszalałe i Szkrab ma 18 mm.
Muszę tylko ze względu na wiek zrobić dodatkowe badania .... I tu problem bo ponoć z NFZ są terminy na grudzień a ja muszę zrobić między 12.09 a 23.09 nic ede szukała gdzie się da.
Ale jestem szczęśliwa ☺
Dziunka, milagro, Englein, anuschka, Mimi86, MatyldaG, Angie 232, Anita12, kr0pka, m@rtynka, Klarcia, borsuk, chloet, jenny88, Vaina lubią tę wiadomość