MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie od wczoraj objawy w zasadzie ustały i już drugi dzień taki jest bez niczego i zaczynam lekko schizować, że coś jest nie tak...
Jedyne co to co mi od czasu do czasu dokucza, to czkawka, a po niej bekam jak stary bosman...
Miałyście tak może??
Bo mi na tą czkawkę nic nie pomaga i męczę się czasem i godzinę. -
Paolinko moja kochana ;*
Ja np od 4 dni czuje sie jak gowno...sory...ale tak jest....a plecy ostatnio w odcinku jak konczy sie stanik bardzo bola ...karczycho tez dokucza...nie wiem czy dlatego ze zaczelam sypiac na boku i tego sie pilnuje. Ale ktoras z dziewczyn napisala tu ze jak lubie na brzuchu to zebym tak spala...ale znowu czytalam ze niby juz unikac lezakowania na brzuchu. Ogolnie mniw plecy i przed ciaza dosyc czesto bolaly wiec tu problwm moze byc podwojny. Brzuch tez...jak piszecie raz boli raz ciagnie raz kluje... Czasem nie wiwm czy to jelita czy...macica...tez lykam nospe jak juz dokucza bardziej.czaswm wydaje mi sie jakby szpilka mi dzgalo w kosc ogonowa tak bym to opisala...i caly czas sobie tlumacze ze tak ma byc....jestem oslabiona...jeszcze od 3 dni bol miesni nagle sie przyplatal...cos piecze gardlo moze przeziebienie...ale jak wczoraj zafundowalam sobie mleko z czosnkiem i miodem.. To ble....ok wypilam ale na zoladku z 10 min pozniej myslalam ze nie odpusci ...i glowa codziennie lekko cmi.... Tak mam od jakis 4 dni ze jestem FLAKU ! -
Mnie kręgosłup czasem boli jak wstane z łóżka. A brzuch boli mnie sporadycznie. Czasem czuje takie delikatne ciągnięcia ale to też nie codziennie. Ale ja i miesiączki miałam zazwyczaj malobolesne. Myślę, że każda będzie te bóle inaczej odczuwala
Magdzia88 lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Klarcia mi jedyne co pomaga na czkawkę to picie (najlepiej zimnej) wody, z drugiej strony szklanki.. kurzę nie wiem jak Ci to wytłumaczyć bo ogólnie brzmi dziwnie ale się sprawdza.. po prostu się schylam i z głową prawie między kolanami piję baaardzo powoli, małymi łykami wodę
u mnie działa prawie zwsze
m@rtynka, Kasiula02, Dziunka, taka_ja lubią tę wiadomość
-
o mam mam mam, właśnie tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ad088b7853.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 12:01
Magdzia88, Klarcia, MatyldaG, m@rtynka, Anita12, Dziunka, taka_ja, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, mi też kilka razy już się taka czkawka zdarzyła, że nie mogłam jej niczym powstrzymać, no dosłownie jak pijacka
ale samo przeszło w końcu... Jeśli chodzi o bóle, to ja też mam takie "okresowe" ciągnięcie w dole brzucha, ale nie jakieś super mocne, żeby szczególnie przeszkadzało. A wieczorami zwykle pobolewa mnie w okolicy krzyża więc maltretuję mężusia żeby masował
-
kr0pka wrote:o mam mam mam, właśnie tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ad088b7853.jpgja bym przy okazji zwymiotowala do tej szklanki w takiej pozycji :p
Klarcia, Englein lubią tę wiadomość
-
Też miałam koszmarną noc, ale poszłam spać dopiero po 3 jak nasi ręczni skończyli grać mecz. Ja cierpie w tej ciąży głównie na jelitowe bóle. Staram się ratować koperkową herbatą, ale to nie przynosi całkowitej ulgiMisia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Magdzia88 wrote:Potwierdzam sposob moj maz mnie tak nauczyl !
haha cieszę się, że ktoś o tym słyszał i na niego też działa bo z reguły wszyscy na mnie patrzą jak na UFO -
Klarcia wrote:Poważnie taka gimnastyka ze szklanką pomaga??
mnie prawie zawsze pomaga -
"Czkawka u dorosłego człowieka może być wywołana każdym podrażnieniem przepony. Będzie reakcją na zachłanne jedzenie "na sucho", przejedzenie powodujące rozciągnięcie żołądka, który uciska przeponę. Doprowadzi do niej również podrażnienie gardła lub żołądka bardzo gorącym lub zimnym płynem. Warto o tym pamiętać, by np. po przejedzeniu nie kłaść się na prawym boku, nie ugniatać dodatkowo przepony i nie przysporzyć sobie kłopotów z oddychaniem."
"jedyną naukowo potwierdzoną metodą powstrzymania czkawki jest zwiększenie we wdychanym powietrzu stężenia dwutlenku węgla. Najprościej osiągnąć to, wdychając i wydychając powietrze z papierowej torebki."
Próbowałyście z torebką? Ja nie mam problemów z czkawką, ale chętnie się dowiem, czy to faktycznie działaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 13:51
-
Fipsik wrote:Próbowałyście z torebką? Ja nie mam problemów z czkawką, ale chętnie się dowiem, czy to faktycznie działa
Ja nie próbowałam nigdy z torebką. Kiedyś pamiętam, że mi ktoś mówił żeby wstrzymać na chwilę oddech i to raz po raz działało. Teraz po prostu cierpliwie czekam aż sama przejdzie.