MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny!
Milagro tak bardzo spokojna oby ten stan trwal do porodu
Anuschka tak juz przez brzuch i wszystko bylo elegancko widaccalkiem wysoko ten maluszek juz jest
M@rtynka u mnie przesadzily mm nie martw sie skoro lekarz tak ustawil to musi byc ok
Mnie tez od kilku dni bardziej intensywnie bolą plecy..a nie mam tylozgiecia..ja obarczam to urokami ciąży..moglam bardziej dbac o siebie przed..
Gosiek78 super gratulacje
-
nick nieaktualnyDziunka lekarz już mógł Ci zrobić prenatalne, bada się dla wielkości dziecka między 45 a 84 mm, a twój z 46 mm się mieści.
Ja w tej ciąży miałam robione tydzień temu, jak maluch miał właśnie 46 mm, w poprzedniej jak syn miał 48 mm.
Ja mam tyłozgięcie i brak bólu pleców. Za to ostatnio mam straszne migrenyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 17:15
-
hej ja w nocy spalam nawet dobrze ale za to poranek mialam koszmarny - codziennie wstaje o 6 na leki i ide dalej spac, ale dzis nie usnelam zle sie czulam i zygalam zolcia bo po nocy nie mialam czym bleee
co do duphastonu to ja poki co schodze z 3 na 2 tabletki dziennie, ale od soboty mam odstawic progesteron dopochwowy co tydzien o 2 tabl mniej.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Marrtusia wrote:Ja mam caly czas bole brzucha.Czasami nospe musze wciac,bo tak boli.
Ja tez mam dzis caly dzien bole brzucha, jak jechalam autem bo az mnie skrecilo. Tyle ze kilkanascie minut pozniej mialam efekty tego w wc :p wiec chyba to jelita czy zoladek. Troche sie schizuje ale staram sie o tym nie myslec. Caly dzien uwazam co jem. W poniedzialek do lekarza moze stres sie juz udziela....
-
Paolina91 wrote:Dziunka co to znaczy juz calkiem wysoko? ;P
Kark mi też się wydawało że 4,5cm wystarczy na prenatalne ale gin mówił że jest ciut za mały może ma słabszy sprzęt albo woli robić badanie na nieco większym maluszku...nie wiem sprawdził mi kilka parametrów ale z tego co teraz pamiętam to na pewno kość nosowa i wszystko było oknie mógł chyba sprawdzić tej przezierności karku..
-
Też się zastanawiam, kiedy mi gin będzie kazał zejść z duphastonu. Ja dodatkowo biorę luteinę dopochwowo. Mam straszne, straszne mdłości i wydaje mi się, że to też zasługa duphastonu. Od paru dni dodatkowo mam okropny refluks, pali przełyk, odbija się co chwila i cofa mi się jedzenie do ust. No porażka po prostu. Czytałam, że refluks często się zdarza w ciąży, ale w ostatnim trymestrze
No jeszcze tego mi brakowało. No nic, będę musiała przejść na dietę.
-
Czarnuszka wrote:MatyldaG - piękny brzuszek :)i widzę poduchę w sówki w oddali - też musze sobie zamówić poduchę
Mi dziś wywaliło brzuch bardzo, rano nie jest duży ale jak już zjem to jest po prostu wielki
Brzuszek na zdjęciu po porannych wymiotach jak sobie pojem to tez go bardziej wysadzaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 18:49
Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
Paolina91 wrote:Serio juz niewiele pod pepkiem? Ja to tak po prostu jestem ciakawa gdzie te nasze bobasy teraz sa. ;P No wiesz czlowiek nawet nie wie gdzie sie poglaskac zeby nie myziac sobie jelit
Mnie może ktoś wyśmieje i powie że to jelitko ale w nocy czasem mam tak że widzę taką wypukłość i to miejsce jest twarde..wcześniej czegoś takiego nie miałam..nie mówię że to dziecko ale na pewno jest to związane z ciążą
Matylda widać juz brzusio widać..swoja drogą współczuję Ci i martusi tych wymiotów jeszcze ..mam nadzieję że miną u Was tak jak u mnie już całkiem niedługo
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonia99 wrote:hej ja tez miałam noc niespokojna ale w dzien czuje sie kolejny raz nadzwyczaj dobrze co zaczyna mnie martwic
Mam nadzieje ze mimo wszystko ok ...
super ze tyle pozytywnych wieściGratulacje !
ja czekam na pn wtedy wszystkiego sie dowiem
spokojnie, ja mam tak samo i też nic nie wiem, ale wydaję mi się, że po prostu taki czas gdzie odpuszcza i daje żyć choć trochę
Sposób z tą szklanką mega, pierwszy raz na oczy widzę
Dziunka śliczny człowieczek
Mnie się zawsze wydawało, że jak trzeci miesiąc to brzuch powinien być już pokaźnych rozmiarów, a tu się okazuje, że to dopiero początki. Choć ja przyznam, że na wieczór jak mnie wywali to jakbym co najmniej była już w 7 heh
Dziunka lubi tę wiadomość