MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita może zrób sobie po prostu mus jabłkowy? Przynajmniej to już nie surowe jabłko a bardzo dobry (znaczy - wiadomo - co kto lubi
ja kocham szczególnie z cynamonem)
Milargo ja miałam do niedawna może nie biegunki ale zaaawsze zawsze z rana mnie goniło, praktycznie codziennie ale w sumie chyba już się trochę uspokoiło
Błękitna gratki
ja dziś miałam też badanie krwi i moczu, wyniki 31 sierpnia na wizycie dopiero, ciekawe jak u mnie z tym cukrem -
Hej dziewczyny!
Mi właśnie stuknął 8 tc. Pomijając sensacje z 5 tygodnia czuje się naprawdę dobrze. Jedyne co mnie martwi to podwyższone tsh na badaniach. Czekam na wizytę u endokrynologa- nawet na wizyty prywatne trzeba się naczekać. Czy któraś z Was miała może podobne problemy?
pozdrawiamy
Małgo i Robak -
kr0pka wrote:Milargo ja miałam do niedawna może nie biegunki ale zaaawsze zawsze z rana mnie goniło, praktycznie codziennie ale w sumie chyba już się trochę uspokoiło
No właśnie tak mnie przeczyszcza kazdego rankaMoze i u mnie niedługo sie skonczy.
Błekitna gratki za wizytkePiękny bąbelek.
Witaj Małgo27Ja mam tsh ok ale wiem, że w ciązy lubi skakać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 10:31
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
no właśnie mnie zawsze przed wyjściem do pracy jak przypiliło to oj, musiałam na szybko. a potem po południu już np miałam zaparcia co mi się rzadko zdarza. W sumie to nawet nie zwróciłam uwagi kiedy dokładnie mi się uspokoiło ale jest lepiej, ąz takiego parcia nie mam
-
kark wrote:
A ja dziś poczułam pierwsze smyranie w brzuchu! W sumie z usg maluch jest starszy o tydzień, więc ruchy tak jak z synem - 13/14tc
A ja się zastanawiam czy będę umiała odróżnić to od ruchów jelit
Czy to jest tak absolutnie unikalne uczucie, że od razu się wie, że to dzieciaczek? -
A jakie masz to tsh? Ja przed ciaza wiedzialam ze mam wysokie anty Tpo co niby swiadczy o hasihimoto...tsh 5 dni po tescie wyszlo 2.89 poszlam do endo i dostalam euthyrox25 i po 3 tyg spadlo do 2.4. Trzeba tego pilnowac
-
Magdzia88 wrote:Tak bardzo sie ciesze z waszych wizyt...ja mam w pon...i coraz wiekszy stres !!!!
Będzie dobrze, Piękna
Przybiegniesz tu do nas w poniedziałek cała w skowronkach, że wszystko ok, zobaczyszMagdzia88, Paolina91 lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Anita a u mnie owoce to jedyna rzecz ktora mi przechodzi przez gardlo i nie jest mi po nich nie dobrze, takze jem tego sporo, mam nadzieje ze tez uzupelnie przez to cos cukru.
Chociaz nie wiem czy w dobra strone ide z mysleniem, ze jak mam obnizony cukier to trzeba go wiecej dostarczac np wlasnie w owocach czy w sokach?
Zazdroszczę Ci, że tak możesz sobie zjeść te owoce:)
Mnie też spada cukier więc muszę regularnie spożywać posiłki. Ale słodyczy unikam, harbaty nie słodzę. Przed ciażą starałam się zdrowo odżywiać. Teraz sobie nieraz odpuszczam jak mam na coś smaka:)MatyldaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychloet wrote:Laseczki, jeszcze jedno. Od kiedy liczy się II trymestr?
Z tego, co widzę wg kalendarza belly po skończonym 13 tygodniu (tj. 12t6d). Upewniam się tylko
No właśnie ja też jestem ciekawa, bo muszę się przerzucić wtedy na femibion 2, a opakowanie zostało mi do 1.09, a kalendarz pokazuje, że od 9.09 zaczynam drygi trymestr.
MatyldaG o ilę się nie myle też łykasz teraz Natal 1, od którego tyg, dnia ciąży dokładnie zmieniasz na 2 ??
Anuschka oczywiście też tak może byćodruchowo do głowy wpadły mi akurat te powody
-
czirisz kalendarz belly pokazuje mi II trymest od 31 sierpnia i akurat mam idealnei do konca miesiaca natal 1 to od poczatku wrzesnia kupie natal 2
czirisz lubi tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Kurcze to musi byc bajka.....ah dziewczeta.....
))))
Dziewczyny co robicie na bol glowy ja mam od kilku dni..cmi mnie wczoraj przeszlo na oko dzis to samo...mam niskie cisnienie.... Ale to raczej standard dzis 107 na 68 ale puls dzis dosyc wysoki bo 98...kurde czuje sie jak kupa bez energii bez sily.... Ta glowa...porazka. Lyknelam wczoraj wieczotem paracetamol...ale nie podzialal
Co prawda,w ciagu pol godziny smarowalam skronie ze 3 razy ale pomoglo. UffMagdzia88 lubi tę wiadomość
-
Ja Amolu na ból głowy nigdy nie próbowałam ale słyszalam właśnie, że pomaga, dobrze wiedzieć, że faktycznie się sprawdza.
Swoją drogą na mdłości czasem też, oczywiście nie do piciaMoja sąsiadka jak tylko zaczynało ją mulić to wąchała Amol i z reguły jej to pomagało
-
To na mdlos i ja musze sprobowac wachac. Co prawda mam moze pare kropel Amolu ale za to cala buteleczke Aromatolu. Dzis mnie znowu mdli...na razie zjadlam,poprawilo sie. Dam znac pozniej
-
Magdzia88 wrote:A jakie masz to tsh? Ja przed ciaza wiedzialam ze mam wysokie anty Tpo co niby swiadczy o hasihimoto...tsh 5 dni po tescie wyszlo 2.89 poszlam do endo i dostalam euthyrox25 i po 3 tyg spadlo do 2.4. Trzeba tego pilnowac
Na tą chwilę 4.68:( Wizyta u endo dopiero w przyszłym tygodniu