X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    A ja się zastanawiam czy będę umiała odróżnić to od ruchów jelit :D
    Ja zawsze od razu wiedziałam :) Ale to może dlatego, że właśnie jelita mi czętso jeżdżą bez ciąży :P

Małgo, masz duże to tsh :/

Mi endo we środę kazała kupić wit. D dodatkowo, ale zastanawiam się właśnie czy by nie zmienić od razu kwasu foliowego na kompleks :)

Aaa, trochę stare, ale w poprzedniej ciąży takie coś zrobiłam:
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/witaminy-po-12-tyg-ciazy,250,4.html
    (w połowie strony jest moja tabelka) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, edytowałam, to wkleję to od razu :P
    nprzau.png
    Nie wiem czy np składy się nie zmieniły i mogło coś dojść nowego czy cena się zmienić, w końcu tabelka ma 2 lata, ale ogólnie można sobie porównać jak ktoś się wacha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:57

Dziunka, jenny88, Englein lubią tę wiadomość

• Dziunka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna fajnie maluch rośnie :) Gratuluję udanej wizyty :)
    Anuschka trzymam kciuki będzie dobrze :)

Jeśli chodzi o te prezenty chrzcinowe to jest spora rozbieżność a to świadczy chyba o wielkości naszych zarobków..my na razie byliśmy tylko chrzestnymi więc to inny temat ale gdybym była na twoim miejscu Matylda dałabym za dwie osoby za talerzyk żeby się zwróciło plus 100-200zł w zależności jak akurat byśmy dysponowali gotówką czyli ok. 300-400zł

Magdzia88, MatyldaG lubią tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana to dobrze ze w tygodniu naprwno da ci euthyrox bez niego nie wychodz nawet jakby miala to byc najnizsza dawka jak moja 25. ! Przypilnuj tego. I bedzie spoko !!! Kolezanka w trakcie ciazy dowiedziala sie o niedoczynnosci miala wtedy tsh ponad 5 !!! I co miesiac albo co 6 tyg sprawdzaj tsh

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Hej dziewczyny. Chciałam się Was zapytać, jak jest z bólem brzucha u Was? Dalej odczuwacie? Dzisiaj boli mnie i to dosyć mocno, do tego takie kłucia w podbrzuszu i się trochę martwię :/

Ja tez pytalam o to niedawno wiec mowie ze ja brzuch czuje bardzo czesto ale nie nazwala bym tego uczucia bolem. To nie boli ja czuje cos w typie wzdecia? Jak by rozciagania, rozpychania, ciagniecia... Moze skontaktuj sie z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:12

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja podobnie jak Paolina bardziej ciągnięcia czuje teraz niż bol chyba że np boli mnie żołądek i kończy się biegunka ale rozrozniam te bóle.
    Bierzesz nospe i mimo tego Boli? Mam nadzieje ze lezysz?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 1 ciąży bolało dość mocno do końca 9 tygodnia, potem lżej. Teraz zabolało kilka dni i nic nie czuję, pewnie wszystko mam tak sflaczałe, że nie ma tam co się rozciągać ;) Przynajmniej rozstępów nie będę miała ;)

Pierwsze ruchy to jak najbardziej odczucie pękających bąbelków, smyranie jakby ryba pływała i dotykała od środka, potem dopiero kopniaki. Idzie odróżnić, że to coś obcego nas dotyka, a nie własne jelito :) Ale wszystkie mamy jeszcze na to czas :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja zmieniam po tym jak zacznę 2 trymestr, bo tak mi wychodzi z opakowania. Lekarz pozwolił juz tydzień temu zmienić, ale jak usłyszał ile mam jeszczze to powiedział że mam wykończyć. Mówił też że razem z 1 dalej mam brac wit. D, a potem przechodząc na 2 mam skończyć ją brać bo natal 2 juz zawiera.
    Rozumiem, rozumiem, o w takim razie zapytam doktorka czy lepiej kupić nowe opakowanie czy przerzucić się juz na 2 :)

U mnie wieczorami czuję bardziej po całym dniu takie przelewanie i bulgotanie łagodniejsze rewolucje żołądkowe, ale bez efektów tam gdzie król piechotą chodzi. Jak dużo siedzę to czuję na brzuchu mniejszy komfort, muszę mieć nogi wyciągnięte albo leżeć.

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Anita może zrób sobie po prostu mus jabłkowy? Przynajmniej to już nie surowe jabłko a bardzo dobry (znaczy - wiadomo - co kto lubi ;) ja kocham szczególnie z cynamonem)

Milargo ja miałam do niedawna może nie biegunki ale zaaawsze zawsze z rana mnie goniło, praktycznie codziennie ale w sumie chyba już się trochę uspokoiło

Błękitna gratki :)
    ja dziś miałam też badanie krwi i moczu, wyniki 31 sierpnia na wizycie dopiero, ciekawe jak u mnie z tym cukrem
    A jak robisz taki mus?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna jak się cieszę. Już się martwiłam jak napisałaś, że wcześniej był sam pęcherzyk a tu takie wspaniałe wieści:) na cukier na pewno coś się zaradzi ważne, że z dzidzią w porządku:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma poleca bezpłatne warsztaty dla przyszłych mamuś. Sama w nich uczestniczyła i sobie chwali:
    - Mama wie (podobno świetne) http://www.mama-wie.pl/
    - Mamo to ja http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
    - Bezpieczny maluch - tu większy nacisk na bezpieczeństwo, czyli fotelik i pierwsza pomoc http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Jeśli jest możliwość i czas to myślę, że warto się wybrać, podobno dużo fajnych informacji na temat opieki, pierwszej pomocy itp, wykłady prowadzą specjaliści, wiadomo trochę reklamowania konkretnych produktów jest, ale z umiarem, mnóstwo próbek w prezencie i możliwość wygrania fajnych nagród.

Te warsztaty są darmowe i w różnych miastach. Ja już sie na dwa zapisałam ;)

kr0pka, Vaina, Kasiula02 lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A jak robisz taki mus?

Albo pieczone jablko np. Z piekarnika :)
    A mus to chyba najprosciej jak na jablecznik, dzemik :) moze z dodatkiem melasy czy brazowego /trzcinowego cukru :)

Anita12 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja po prostu tnę jabłka (oczywiście obrane) na małe kawałeczki, wrzucam do garnka, zalewam wodą (ale nie za dużo) i po prostu gotuję i mieszam co jakiś czas żeby się ewentualnie nie poprzypalały, można dodać cukru ale ja rzadko dodaję, mi bardzo smakują z samym cynamonem :)

a tak w ogóle dziewczyny jeśli chodzi o zdrowe desery to polecam czekoladowy budyń jaglany, pyszny, robiłam i planuję dziś albo jutro zrobić jeszcze raz.
    Moj Mąż nie jest fanem takich rzeczy a też mu bardzo smakowało :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Anita ja po prostu tnę jabłka (oczywiście obrane) na małe kawałeczki, wrzucam do garnka, zalewam wodą (ale nie za dużo) i po prostu gotuję i mieszam co jakiś czas żeby się ewentualnie nie poprzypalały, można dodać cukru ale ja rzadko dodaję, mi bardzo smakują z samym cynamonem :)

a tak w ogóle dziewczyny jeśli chodzi o zdrowe desery to polecam czekoladowy budyń jaglany, pyszny, robiłam i planuję dziś albo jutro zrobić jeszcze raz.
    Moj Mąż nie jest fanem takich rzeczy a też mu bardzo smakowało :)
    A o tych zdrowych jaglanych deserach dużo słyszałam, właśnie, że takie pyszne ale nigdy nie próbowałam. A nieraz takie apetyczne ciasta jaglane widziałam:)
    Muszę kiedyś zrobić na próbę.
    Muszę spróbować z tymi jabłkami choć najbardziej lubię surowe, takie twarde:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj po prenatalnych! Wszystko w porządku z dzieciuszkiem 5,69cm:) Bardzo niewielkie ryzyko wg. USG a za tydzień powinnam dostać jeszcze wyniki z krwi.
    Niesamowity jest widok ruszającego się małego człowieka wewnątrz własnego ciała! Cud! <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:48

kr0pka, Vaina, jenny88, MatyldaG, m@rtynka, milagro, anuschka, Magdzia88, julllla, chloet, Fipsik, borsuk, Angie 232, Anita12, Marynia991, taka_ja, misia_, Madera2000, czirisz, Mimi86, Tosia 1981, Gosiek78, Magda86_0309, Dziunka lubią tę wiadomość

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki <3 u nas też wszystko dobrze. Maluszek ma już 4.90cm <3 Miałam usg i dowcipne i już przez brzuch. Maluszek słodko spał (pewnie spioch po tatusiu), gin dokładnie oglądała i mówi że nie ma się czym martwić. Za tydzień prenatalne. Teraz korzystając że dobrze się czuję, jadę na zakupy :D

Wrzucę Wam potem zdjęcie :D

m@rtynka, MatyldaG, Magdzia88, julllla, Kasiula02, Englein, Vaina, chloet, milagro, Fipsik, borsuk, kr0pka, Angie 232, Anita12, Marynia991, taka_ja, misia_, Madera2000, czirisz, Mimi86, Tosia 1981, Gosiek78, jenny88, Dziunka lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie na takie wiadomości się czeka jak wchodzę na forum :-) super dziewczyny :-) :-)

Englein, Anita12, Gosiek78 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejne piękne informacje :)
    Ja też mam za tydzień prenatalne a w poniedziałek normalna wizytę juz nie mogę się doczekać :)

Anita12, Gosiek78 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja tam siedziałam taka zestresowana, a jak gin pokazała dużego malucha to jakby 10kg ze mnie zeszło :D

MatyldaG, m@rtynka lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam zazdroszczę prenatalnych! Ja mam jeszcze 18 dni czekania!
    Uwielbiam jak każdego dnia przynosicie tak cudowne informacje! Bardzo mnie to uspokaja!

chloet, Anita12, Gosiek78 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ