X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    A ja się zastanawiam czy będę umiała odróżnić to od ruchów jelit :D
    Ja zawsze od razu wiedziałam :) Ale to może dlatego, że właśnie jelita mi czętso jeżdżą bez ciąży :P

Małgo, masz duże to tsh :/

Mi endo we środę kazała kupić wit. D dodatkowo, ale zastanawiam się właśnie czy by nie zmienić od razu kwasu foliowego na kompleks :)

Aaa, trochę stare, ale w poprzedniej ciąży takie coś zrobiłam:
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/witaminy-po-12-tyg-ciazy,250,4.html
    (w połowie strony jest moja tabelka) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, edytowałam, to wkleję to od razu :P
    nprzau.png
    Nie wiem czy np składy się nie zmieniły i mogło coś dojść nowego czy cena się zmienić, w końcu tabelka ma 2 lata, ale ogólnie można sobie porównać jak ktoś się wacha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:57

Dziunka, jenny88, Englein lubią tę wiadomość

• Dziunka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna fajnie maluch rośnie :) Gratuluję udanej wizyty :)
    Anuschka trzymam kciuki będzie dobrze :)

Jeśli chodzi o te prezenty chrzcinowe to jest spora rozbieżność a to świadczy chyba o wielkości naszych zarobków..my na razie byliśmy tylko chrzestnymi więc to inny temat ale gdybym była na twoim miejscu Matylda dałabym za dwie osoby za talerzyk żeby się zwróciło plus 100-200zł w zależności jak akurat byśmy dysponowali gotówką czyli ok. 300-400zł

Magdzia88, MatyldaG lubią tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana to dobrze ze w tygodniu naprwno da ci euthyrox bez niego nie wychodz nawet jakby miala to byc najnizsza dawka jak moja 25. ! Przypilnuj tego. I bedzie spoko !!! Kolezanka w trakcie ciazy dowiedziala sie o niedoczynnosci miala wtedy tsh ponad 5 !!! I co miesiac albo co 6 tyg sprawdzaj tsh

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Hej dziewczyny. Chciałam się Was zapytać, jak jest z bólem brzucha u Was? Dalej odczuwacie? Dzisiaj boli mnie i to dosyć mocno, do tego takie kłucia w podbrzuszu i się trochę martwię :/

Ja tez pytalam o to niedawno wiec mowie ze ja brzuch czuje bardzo czesto ale nie nazwala bym tego uczucia bolem. To nie boli ja czuje cos w typie wzdecia? Jak by rozciagania, rozpychania, ciagniecia... Moze skontaktuj sie z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:12

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja podobnie jak Paolina bardziej ciągnięcia czuje teraz niż bol chyba że np boli mnie żołądek i kończy się biegunka ale rozrozniam te bóle.
    Bierzesz nospe i mimo tego Boli? Mam nadzieje ze lezysz?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 1 ciąży bolało dość mocno do końca 9 tygodnia, potem lżej. Teraz zabolało kilka dni i nic nie czuję, pewnie wszystko mam tak sflaczałe, że nie ma tam co się rozciągać ;) Przynajmniej rozstępów nie będę miała ;)

Pierwsze ruchy to jak najbardziej odczucie pękających bąbelków, smyranie jakby ryba pływała i dotykała od środka, potem dopiero kopniaki. Idzie odróżnić, że to coś obcego nas dotyka, a nie własne jelito :) Ale wszystkie mamy jeszcze na to czas :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja zmieniam po tym jak zacznę 2 trymestr, bo tak mi wychodzi z opakowania. Lekarz pozwolił juz tydzień temu zmienić, ale jak usłyszał ile mam jeszczze to powiedział że mam wykończyć. Mówił też że razem z 1 dalej mam brac wit. D, a potem przechodząc na 2 mam skończyć ją brać bo natal 2 juz zawiera.
    Rozumiem, rozumiem, o w takim razie zapytam doktorka czy lepiej kupić nowe opakowanie czy przerzucić się juz na 2 :)

U mnie wieczorami czuję bardziej po całym dniu takie przelewanie i bulgotanie łagodniejsze rewolucje żołądkowe, ale bez efektów tam gdzie król piechotą chodzi. Jak dużo siedzę to czuję na brzuchu mniejszy komfort, muszę mieć nogi wyciągnięte albo leżeć.

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Anita może zrób sobie po prostu mus jabłkowy? Przynajmniej to już nie surowe jabłko a bardzo dobry (znaczy - wiadomo - co kto lubi ;) ja kocham szczególnie z cynamonem)

Milargo ja miałam do niedawna może nie biegunki ale zaaawsze zawsze z rana mnie goniło, praktycznie codziennie ale w sumie chyba już się trochę uspokoiło

Błękitna gratki :)
    ja dziś miałam też badanie krwi i moczu, wyniki 31 sierpnia na wizycie dopiero, ciekawe jak u mnie z tym cukrem
    A jak robisz taki mus?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna jak się cieszę. Już się martwiłam jak napisałaś, że wcześniej był sam pęcherzyk a tu takie wspaniałe wieści:) na cukier na pewno coś się zaradzi ważne, że z dzidzią w porządku:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma poleca bezpłatne warsztaty dla przyszłych mamuś. Sama w nich uczestniczyła i sobie chwali:
    - Mama wie (podobno świetne) http://www.mama-wie.pl/
    - Mamo to ja http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
    - Bezpieczny maluch - tu większy nacisk na bezpieczeństwo, czyli fotelik i pierwsza pomoc http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Jeśli jest możliwość i czas to myślę, że warto się wybrać, podobno dużo fajnych informacji na temat opieki, pierwszej pomocy itp, wykłady prowadzą specjaliści, wiadomo trochę reklamowania konkretnych produktów jest, ale z umiarem, mnóstwo próbek w prezencie i możliwość wygrania fajnych nagród.

Te warsztaty są darmowe i w różnych miastach. Ja już sie na dwa zapisałam ;)

kr0pka, Vaina, Kasiula02 lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A jak robisz taki mus?

Albo pieczone jablko np. Z piekarnika :)
    A mus to chyba najprosciej jak na jablecznik, dzemik :) moze z dodatkiem melasy czy brazowego /trzcinowego cukru :)

Anita12 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja po prostu tnę jabłka (oczywiście obrane) na małe kawałeczki, wrzucam do garnka, zalewam wodą (ale nie za dużo) i po prostu gotuję i mieszam co jakiś czas żeby się ewentualnie nie poprzypalały, można dodać cukru ale ja rzadko dodaję, mi bardzo smakują z samym cynamonem :)

a tak w ogóle dziewczyny jeśli chodzi o zdrowe desery to polecam czekoladowy budyń jaglany, pyszny, robiłam i planuję dziś albo jutro zrobić jeszcze raz.
    Moj Mąż nie jest fanem takich rzeczy a też mu bardzo smakowało :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Anita ja po prostu tnę jabłka (oczywiście obrane) na małe kawałeczki, wrzucam do garnka, zalewam wodą (ale nie za dużo) i po prostu gotuję i mieszam co jakiś czas żeby się ewentualnie nie poprzypalały, można dodać cukru ale ja rzadko dodaję, mi bardzo smakują z samym cynamonem :)

a tak w ogóle dziewczyny jeśli chodzi o zdrowe desery to polecam czekoladowy budyń jaglany, pyszny, robiłam i planuję dziś albo jutro zrobić jeszcze raz.
    Moj Mąż nie jest fanem takich rzeczy a też mu bardzo smakowało :)
    A o tych zdrowych jaglanych deserach dużo słyszałam, właśnie, że takie pyszne ale nigdy nie próbowałam. A nieraz takie apetyczne ciasta jaglane widziałam:)
    Muszę kiedyś zrobić na próbę.
    Muszę spróbować z tymi jabłkami choć najbardziej lubię surowe, takie twarde:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj po prenatalnych! Wszystko w porządku z dzieciuszkiem 5,69cm:) Bardzo niewielkie ryzyko wg. USG a za tydzień powinnam dostać jeszcze wyniki z krwi.
    Niesamowity jest widok ruszającego się małego człowieka wewnątrz własnego ciała! Cud! <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:48

kr0pka, Vaina, jenny88, MatyldaG, m@rtynka, milagro, anuschka, Magdzia88, julllla, chloet, Fipsik, borsuk, Angie 232, Anita12, Marynia991, taka_ja, misia_, Madera2000, czirisz, Mimi86, Tosia 1981, Gosiek78, Magda86_0309, Dziunka lubią tę wiadomość

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki <3 u nas też wszystko dobrze. Maluszek ma już 4.90cm <3 Miałam usg i dowcipne i już przez brzuch. Maluszek słodko spał (pewnie spioch po tatusiu), gin dokładnie oglądała i mówi że nie ma się czym martwić. Za tydzień prenatalne. Teraz korzystając że dobrze się czuję, jadę na zakupy :D

Wrzucę Wam potem zdjęcie :D

m@rtynka, MatyldaG, Magdzia88, julllla, Kasiula02, Englein, Vaina, chloet, milagro, Fipsik, borsuk, kr0pka, Angie 232, Anita12, Marynia991, taka_ja, misia_, Madera2000, czirisz, Mimi86, Tosia 1981, Gosiek78, jenny88, Dziunka lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie na takie wiadomości się czeka jak wchodzę na forum :-) super dziewczyny :-) :-)

Englein, Anita12, Gosiek78 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejne piękne informacje :)
    Ja też mam za tydzień prenatalne a w poniedziałek normalna wizytę juz nie mogę się doczekać :)

Anita12, Gosiek78 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja tam siedziałam taka zestresowana, a jak gin pokazała dużego malucha to jakby 10kg ze mnie zeszło :D

MatyldaG, m@rtynka lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam zazdroszczę prenatalnych! Ja mam jeszcze 18 dni czekania!
    Uwielbiam jak każdego dnia przynosicie tak cudowne informacje! Bardzo mnie to uspokaja!

chloet, Anita12, Gosiek78 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ