MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda może się zestresowalas? Albo coś zjadlas skoro tak nagle przyszły?
Na pocieszenie powiem Ci ze ja się tak czuję od miesiąca :p i robota w domu leży :p -
Magda86_0309 wrote:ja sie zastanawiam, czy są jakies preparaty na nudności w ciąży bez recepty. Wizytę u gina mam dopiero za tygodnie i chciałabym jakoś sobie ulżyć wczesniej.
-
A ja dziś spotkałam się z koleżanką, która za miesiąc rodzi..fajnie tak pogadać i się pozytywnie nastroić
Gratuluję udanych wizyt..fajnie maluszki rosną
Tina ja miałam liczne bakterie w moczu lekarz zwrócił na nie uwagę ale tak jak dziewczyny to że miałam też obecne leukocyty chyba przeciążyło o tym że dostałam kilka leków..gdybym miała same bakterie raczej bym się już nie martwiła..
Czarnuszka fajna ta zimowa kurteczka, jak znajdę gdzieś stacjonarnie za rozsądną cenę to może też sobie zafunduję..a póki co nie zamierzam inwestować bo na zimę kurtki i płaszcze mam takie bardziej oversizowe i myślę że bez problemu zmieszczę się w nie z brzuszkiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 22:08
tinaa22 lubi tę wiadomość
-
Magda86_0309 wrote:ja sie zastanawiam, czy są jakies preparaty na nudności w ciąży bez recepty. Wizytę u gina mam dopiero za tygodnie i chciałabym jakoś sobie ulżyć wczesniej.
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
Gosiek78 wrote:Anita a Ty prawie jak ja u mnie 8tc i 4 dni
Jeszcze nie doczytałam jak zrobic ten pasek na dole
Jak klikniesz w suwaczek np. ten z babyboom.pl to Cię bezpośrednio do instrukcji przekieruje.Gosiek78 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam takie troche dziwne pytanie. Ogólnie tak jak w poprzedniej ciąży moje uplawy sa tak obfite ze czasem mam wrażenie, ze ze mnie woda leci. Tylko, ze wczoraj podczas podcierania zauwazylam na papierze taki b.duzy kawalea śluzu, przezroczysty, gesty, kleisty. Wybaczcie za opis. Z racji, ze tp moja druga ciaza powinnam juz coś tam wiedzieć ale w poprzedniej tak nie mialam. Wizytę mam dopiero 29.08 i zastanawiam sie czy powinnam iść wcześniej czy to tak powinno być. Dodam ze do 8 tygodnia bralam luteinę, jutro juz wchodzę w 12 tydzien
-
Hej. Co do śluzu to ja też mam go trochę, więcej niż w pierwszej ciąży. Na początku myślałam, że mam infekcje, ale lekarka powiedziała "każda ciąża jest inna". Zresztą badania potwierdziły ze nic się nie dzieje. Tak jak koleżanka napisała wyżej dopóki śluz jest "ładny" i nie jest niczym zabarwiony nie trzeba się martwić na zapas.
Mnie dzisiaj czeka wizyta o 12:40Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 09:01
-
Paolina91 wrote:Czy ktoras z Was wie jak to w koncu jest z tym drugim trymestrem? Zaczyna sie wtedy kiedy pokazuje nam kalendarz z belly czy jakos pozniej? Moze doswiadczone mamy wiedza
Z tego co wiem to muszą być skończone tygodnie. W Twoim przypadku jeśli teraz na suwaczku masz 12 tydzień, to 2 trymestr zacznie Ci się jak na suwaczku pojawi się 13 tydzień, czyli po 12 pełnych tygodniach. Jeśli się mylę to niech któraś mnie poprawi -
unbelmished wrote:Dziewczyny mam takie troche dziwne pytanie. Ogólnie tak jak w poprzedniej ciąży moje uplawy sa tak obfite ze czasem mam wrażenie, ze ze mnie woda leci. Tylko, ze wczoraj podczas podcierania zauwazylam na papierze taki b.duzy kawalea śluzu, przezroczysty, gesty, kleisty. Wybaczcie za opis. Z racji, ze tp moja druga ciaza powinnam juz coś tam wiedzieć ale w poprzedniej tak nie mialam. Wizytę mam dopiero 29.08 i zastanawiam sie czy powinnam iść wcześniej czy to tak powinno być. Dodam ze do 8 tygodnia bralam luteinę, jutro juz wchodzę w 12 tydzien