X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka czyli mowisz tak jak belly pokazuje. Bo ktoras tu kiedys pisala ze jej lekarz mowil ze tydzien pozniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 09:53

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Można dołączyć? :) Pozwólcie, że się przedstawię. Jestem Kasia, mam 33 lata i to moja druga ciąża. W domu mam już uroczą 3-latkę. Termin na 10 marca.

MatyldaG, Marrtusia, milagro, Anita12, m@rtynka, taka_ja, Mimi86, kr0pka, borsuk, Kasiula02, Tosia 1981, jenny88 lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiula33 :-)

Marrtusia lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasia:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam biały śluz, nie jest go dużo, ale wieczorem jest widoczny na majtkach- mój gin powiedział, że to jeden z normalnych objawów ciąży, więc nie ma się czym martwić.

Unbelmished, ja mialam 2 dni temu prenatalne i gin stwierdziła, że tak w pierwszym rzucie wygląda jej na dziewczynkę, ale jest zdecydowanie zbyt wczesnie, żeby zdecydowała się to głośno powiedzieć, żeby potem nie trzeba było odkręcać. Musimy więc cierpliwie czekać do kolejnego usg w 20 tyg.

m@rtynka lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o córce dowiedziałam się w 12 tygodniu. Późniejsze badania tylko to potwierdzały. Ciekawe jak będzie tym razem :)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie mam praktycznie wogole śluzu na początku trochę miałam a teraz zero..i tak odnośnie tych bakterii w moczu mi też wyszły i do tego leukocytow trochę, ale lekarz zrobił mi odrazu crp, czyli spr czy jest zapalenie i wyszło niskie więc nie dostałam żadnych leków.

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża trwa 40 tygodni. Licząc, że trymestr trwa 12 tygodni, to ostatni musiałby trwać 16 tygodni.

Ja liczę normalnie , każdy po 13 skończonych tygodni, ostatni 14, ale i tak większość nie dotrwa do dnia terminu, wuęc ten jeden tydzień może być dłużej :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie odkąd chyba biorę dupka mam identyczny śluz - jakbym miała dni płodne, ale nie jest taki leisty tylko bardziej gęsty. Dosłownie przeźroczysty, lekko ciągnący, ale mega gęsty. Najpierw przerażenie czy aby się czop nie zaczął odrywać, bo mam duże ilości tego śluzu, ale trwa to już ponad miesiąc, więc chyba po prostu tak mam w tej ciąży :)
    W poprzednich miałam masę kremowego.

Ja o córce dowiedziałam się w 21tc, sprytnie się kryła i nogi ściskała na każdym usg :)
    O synu lekarz sugerował już w 11tc, w 15tc już na 100% wiedzieliśmy, a raczej widzieliśmy :P

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z pierwsza ciaza to na 1 prenatalnym lelarz powiedzial, ze dziewczynka, potem to juz tylko potwierdzil. Chodzę na prenatalne do naprawdę świetnego specjalisty jeżeli chodzi o usg ginekologiczne i prenatalne. U nas w mieście uważany na b.dobrego gdyz ma naprawdę świetny sprzętu zna sie na rzeczy.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zdjęcia z wczoraj:
    30bo9ip.jpg
    b4hwr7.jpg

m@rtynka, MatyldaG, Mimi86, befra, Magdzia88, kr0pka, Marpati, Athia, milagro, borsuk, kark, czirisz, Anita12, Marrtusia, Kasiula02, Fipsik, Tosia 1981, jenny88, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna jaki wstydnis, się rączkami zaslonil hihi

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny !!!! Faktycznie wstydziocha ;)
    Dziewczyny myslicie ze infekcja gardla..piecze i jest dosyc zaczerwoenione ...moze zaszkodzic malcowi??? Dzis sobota...jak juz w pon wybiore sie do lekarza....a gardlo z coraz bardziej czerwone... Kupilam takie tabletki do ssania dla kobiet w ciazy... Ale co one moga

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 może płukanie szałwia pomoże ;) Spróbuj mi zawsze ulgę przynosi.

Malaczarna śliczny maluszek :)
    M@rtynka kciuki za wizytę ;)

m@rtynka lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tantum verde, a płukanki można robić wodą z solą lub octeniseptem.
    Szałwii bym się nie tykała, niby jest praktycznie zerowe zagrożenie przy samym płukaniu, ale wg mnie z naturalnych rzeczy równie dobrze działa woda z solą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jeszcze witamina B6 fajnie działa.

Ja też ledwo żyję, mdłości nadal a dzisiaj prawie zemdlałam do kompletu :( Więc robota zanim leży to jeszcze się odkurzacz zakurzył :(

Witam w klubie, to był ciężki wieczór. Dreszcze, torsje, mega podwyższona temperatura ciała, krecenie w głowie. Sama byłam w domu musiałam telefon trzymac przy sobie, żeby w razie co na pogotowie dzwonic. Powtarzałam tylko co mowic, zeby nie przeoczyc: adres i ze 3 miesiac ciazy. Masakra, bałam sie jak cholera i jeszcze wpadłam w histerie z tesknoty za mężem, bo go 3 dni nie widziałam i miał wrócic dopiero za kilka godzin :( :/
    Nie polecam nikomu.

Ale pozytywniej ja ciekne jak szalona, parcie na przytulanki mam ogromne. Moja milosc do meza wylewa az sie ze mnie. Bywaja pojedncze dni gdzie jest sucho, ale tak to w wiekszosci jest spora ilośc :)

Ja wole zeby lekarz mi nie mowil jeśli nie jest pewny. Wole poczekać do połowkowego. Nie chce nastawic sie na dziewczynke, a potem zejda jajeczka i bedzie chlopak :P, a ja juz bede patrzyla na rozowe :D

Fipsik lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark czytalam ze szalwia jest zielskiem wczesnoporonnym....niby plukanie ale chyba dla glowy dam sobie spokoj i zrobie plukanke z soli te tabletki do ssabia z pregny i herbata z miodem i cytryna zostaie.. Bo mleko z czosnkiem za ciezkie dla mnie na chwile obecna zoladek nie wyrabia....moze sie nie rozpeta wieksza choroba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:19

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia88 ja w pierwszej ciąży miałam ból gardła, wysoką gorączkę. Mnie lekarka kazała pić sok z malin gorący i gardło płukac woda utleniona. Nic się córce nie stało :-) przy tej mojej chorobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:25

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Witam w klubie, to był ciężki wieczór. Dreszcze, torsje, mega podwyższona temperatura ciała, krecenie w głowie. Sama byłam w domu musiałam telefon trzymac przy sobie, żeby w razie co na pogotowie dzwonic. Powtarzałam tylko co mowic, zeby nie przeoczyc: adres i ze 3 miesiac ciazy. Masakra, bałam sie jak cholera i jeszcze wpadłam w histerie z tesknoty za mężem, bo go 3 dni nie widziałam i miał wrócic dopiero za kilka godzin :( :/
    Nie polecam nikomu.

Ale pozytywniej ja ciekne jak szalona, parcie na przytulanki mam ogromne. Moja milosc do meza wylewa az sie ze mnie. Bywaja pojedncze dni gdzie jest sucho, ale tak to w wiekszosci jest spora ilośc :)

Ja wole zeby lekarz mi nie mowil jeśli nie jest pewny. Wole poczekać do połowkowego. Nie chce nastawic sie na dziewczynke, a potem zejda jajeczka i bedzie chlopak :P, a ja juz bede patrzyla na rozowe :D
    A mówią, że ciąża to nie choroba. Chyba tylko Ci co nie musieli przechodzić przez te wszystkie objawy. Bardzo Ci współczuję. Ja też od czasu do czasu mam aż tak ciężko. Wczoraj wieczorem miałam podobnie. Bez temperatury i zwrotów.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to tego o szalwi nie wiedziałam ;/ Sorki i dobrze wiedzieć.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ