MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mam rosmanowski babydream fur mama narazie olejek może dokupie tez sobie balsam i nakładam na cala siebie :p
-
Ja dostałam na urodziny całą serię kremów z perfecty dla kobiet w ciąży. Mają bardzo fajny zapach i szybko się wchłaniają
jakoś nie mogę przekonać się do oliwek, smarowałam się poprzednim razem ale wszystko się od tego lepiło i potem ubrania jakoś tak dziwnie pachniały. A oliwka była tylko z naturalnych składników
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Ja oliwka sie smaruje dopiero po kapieli przed snem i od razu w pidzame wiec tak mi nke przeszkadza ze sie slabo wchlania. Ale potem chyba trzeba sie smarowac czesciej i w ciagu dnia wolalabym wlasnie balsam lub krem
-
ja oczywiście mam probem z regularnością, jak zawsze.. ciężko mi się zmusić do regularnego smarowania, póki co robię to bardziej z doskoku, szczególnie, że zapach oliwki mnie mulił.. może zrobię kolejne podejście, jak będzie ok to chyba sobie nawet na lustrze napiszę żeby się pilnować
co do kremów to niestey ja to się leczyć ze zbieractwa muszęnagromadziłam tyle tego, że przecież nie wykorzystam.. i ta obsesja maseł do ciała z body shopu... masakra.. ostatnio już się na szczęście hamuję trochę
-
Wszystkie się smarujemy, a która będzie miała mieć rozstępy to i tak będą ;] Ja mam jeszcze z okresu dojrzewania, szczególnie na piersiach. Ciekawe czy pokaże się więcej.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Vaina, uwazaj, bo moj maz zapytal,czy teraz tak sie bede od niego odgradzala
Co do balsamow...ja rano palmersem a wie zorem olejem migdalowym. Ten pierwszy ma w skladzie olej migdalowy ale piorunem sie wchlania (w prze iwienstwie do tego drugiego).
Ale mam dylemat. Olejem smaruje sie cala. Palmersem odkolan do ramion. I pytanie, jak traktowac brodawki,piersi,sutki? Moge tez palmersem?
General ie moje kolezanki Nepalki sa zdania,ze jesli cos jest jadalne to mozna smarowac wszedzie. One stosuja tylko olej migdalowy i problemu nie maja. Ale jednak palmers ma jeszcze inne skladniki.
z ciekawostek, Nepalki preferuja nie zakladanie fig/majtek podczas ciazy,zeby nie bylo nigdzie ucisku. Ma byc luznom@rtynka, Vaina lubią tę wiadomość
-
ja poki co wykanczam co mam i co mnie nie drazni (jeden balsamm ma taki zapach intensywny ze odrazu mi se chce wymiotowac ) potem kupie chya ten z Rossmana
dzis o 18 prenatalne, troszke sie denerwujeborsuk lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Chyba żaden facet nie toleruje w łóżku tych wszystkich poduch ciążowych:) mój M już nie raz chciał mi to wyrzucić z łóżka:) tylko, że ja nie kupowałam specjalnej poduchy a sama uszyłam sobie taki wałek i w ciąży tak mi z nim było wygodnie, że się przyzwyczaiłam i zawsze z nim śpie:) także jestem odgrodzona nawet bez ciąży:)
-
Ja zamówiłam poduchę i już się wkurzałam bo mi napisali, że będzie dopiero za miesiąc bo braki na magazynie (głupi amazon), a dziś dostaję e-mail że w przyszłym tygodniu paczka już będzie
Ja też jak nie byłam w ciąży to miałam taką poduchę, ale zostawiłam ją w Polsce i wgl zrobił się z niej taki "flaczek"
Mimi powodzenia!!Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Mimi86 wrote:ja poki co wykanczam co mam i co mnie nie drazni (jeden balsamm ma taki zapach intensywny ze odrazu mi se chce wymiotowac ) potem kupie chya ten z Rossmana
dzis o 18 prenatalne, troszke sie denerwuje
-
milagro wrote:Paolina ja mam nietolerancje na nabiał i jajka. Przed ciążą wogole ich nie jadłam, a teraz troche trzeba wiec od czasu do czasu jem ser zołty no i do koktajli czasem jogurt dodaje. Mleka krowiego wogole nie pije i jajek tez nie jem. Raz sprobowałam i na dobre mi to nie wyszło.
Owoce mi wchodzą swietnie, ale warzywa juz gorzej. Mam w ogrodzie pelno cukinii, ale jak tylko o niej pomysle to mnie mdli.
Monia trzymam kciuki
Witaj FantasmagoriiaMam ten sam TP
Jak ja kocham cukinie, kabaczki, dynie... moglabym jesc non stop -
ja się nie smaruję, bo ledwo żyję. Jak się lepiej poczuję to mam zamiar stosować olej kokosowy. Prawda jest taka, że w większości za rozstępy decydują geny i brak nawilżenia - a czym się nawilża to już jeden pies. co komu podpasuje, byleby bez retinolu.
-
Vaina wrote:Ja zawsze idę z lista pytań do lekarza. No i oczywiście na mojej liście pojawiło się to pytanie
Odpowiedział, że zwracać uwagę na spanie należy dopiero od ok. 20 tygodnia, wczesniej nie ma sensu. Głównie mówił żeby nie na plecach. Już lepszy prawy bok. Ale dodał też, że mówimy przeciez tylko o zasypianiu, bo w nocy i tak sie poobracam jak mi wygodnie i nikt na to wpływu nie ma więc po co się przejmować
A ja na plecach najbardziej lubie, no ale jakis czas temu zaczal sie poranny bol kregoslupa zaraz po przebudzeniu, wiec chyba pozycje musze zmienic -
Martusia ogladalam dzis te same na allegro:p
Mimi powodzenia, wkoncu obejrzysz malucha wzdluz i wszez:)