X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziewczyny, miałam dzisiaj taką wizytę, że nikomu takiej nie życzę ;(

Poszłam do mojej gin na USG, spokojnie, na luzaku - tydzień temu byłam na USG genetycznym, więc wiedziałam, że z dzieckiem wszystko ok.

Po krótkim wywiadzie zrobiła mi badanie ginekologiczne i podczas tego badania zaczęłam plamić (normalnie przez całą ciążę zdarzyło mi się raz plamienie, ale raczej bardzo skąpe - lekko brązowo-przezroczysty śluz) - okazało się, że mam mocno rozpulchnioną szyjkę macicy i zareagowała tak przy dotyku.

Potem przeszłam na leżankę na USG dopochwowe - obejrzałyśmy dziecko, wstępnie poznałam płeć (zobaczymy, czy się potwierdzi) i czułam, że jakoś mi tak mokro i gorąco w kroczu. Lekarka wyciąga mi sprzęt i czuje, jak mnie wyciera papierem, ja patrzę pomiędzy nogi, a tam mnóstwo krwi. Ja pierdzielę.... zamarłam. Lekarz uspokoiła mnie, że tak się czasem dzieje po badaniu - ale jak się domyślacie wcale się nie uspokoiłam. Założyłam sobie wkładkę po badaniu i od wyjścia (odpukać) nie krwawię, nie pojawiły się na wkładce żadne nowe "plamy" i nic się nie dzieje.

Boże, tak się zestresowałam tym badaniem i całym zajściem, że chciało mi się wyć po wyjściu z gabinetu. Mam nadzieję, że wszystko się uspokoi ;( Teraz oczywiście mam stresa, bo boję się, że każda moja wizyta będzie tak wyglądać, skoro mam taką "urodę".

Ehh.... z dupy dzień ;(

Miała któraś z Was podobną sytuację?

MatyldaG lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet nie zazdroszcze takich wrazen :/musisz byc bardzo mocno ukrwiona, z dwojga zlego dobrze ze to u lekarza sie stalo a nie gdzies indziej

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    chloet nie zazdroszcze takich wrazen :/musisz byc bardzo mocno ukrwiona, z dwojga zlego dobrze ze to u lekarza sie stalo a nie gdzies indziej

tak, dobrze, że u lekarza się stało.

z tym ukrwieniem coś jest na rzeczy - jak jestem na manicure i mi za mocno kosmetyczka wytnie skórki, to krew się leje, że nie można zatamować. chyba muszę to gdzieś skonsultować u lekarza, bo przy porodzie może być problem.

rqkqj11.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatnim badaniu (ruszała mi gin szyjka) plamiłam przez 2h - śluz brązowo różowy. Też się bardzo wystraszyłam tym bardziej że zauważyłam to po przyjściu do domu, ale mąż mi szybko wygooglał, że często się to dzieje więc uspokoiłam się i do końca dnia leżałam w łóżku.

33w8k0j.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Jezu, dziewczyny, miałam dzisiaj taką wizytę, że nikomu takiej nie życzę ;(

Poszłam do mojej gin na USG, spokojnie, na luzaku - tydzień temu byłam na USG genetycznym, więc wiedziałam, że z dzieckiem wszystko ok.

Po krótkim wywiadzie zrobiła mi badanie ginekologiczne i podczas tego badania zaczęłam plamić (normalnie przez całą ciążę zdarzyło mi się raz plamienie, ale raczej bardzo skąpe - lekko brązowo-przezroczysty śluz) - okazało się, że mam mocno rozpulchnioną szyjkę macicy i zareagowała tak przy dotyku.

Potem przeszłam na leżankę na USG dopochwowe - obejrzałyśmy dziecko, wstępnie poznałam płeć (zobaczymy, czy się potwierdzi) i czułam, że jakoś mi tak mokro i gorąco w kroczu. Lekarka wyciąga mi sprzęt i czuje, jak mnie wyciera papierem, ja patrzę pomiędzy nogi, a tam mnóstwo krwi. Ja pierdzielę.... zamarłam. Lekarz uspokoiła mnie, że tak się czasem dzieje po badaniu - ale jak się domyślacie wcale się nie uspokoiłam. Założyłam sobie wkładkę po badaniu i od wyjścia (odpukać) nie krwawię, nie pojawiły się na wkładce żadne nowe "plamy" i nic się nie dzieje.

Boże, tak się zestresowałam tym badaniem i całym zajściem, że chciało mi się wyć po wyjściu z gabinetu. Mam nadzieję, że wszystko się uspokoi ;( Teraz oczywiście mam stresa, bo boję się, że każda moja wizyta będzie tak wyglądać, skoro mam taką "urodę".

Ehh.... z dupy dzień ;(

Miała któraś z Was podobną sytuację?
    Nie dziwię się, duży stres przeżyłaś. Nie rozumiem tylko dlaczego nie robiła Ci badania przez brzuch na tym etapie. W pierwszej ciąży mój lekarz tylko przez brzuch mi badał dzidzię. Niepotrzebnie w ogóle grzebią, moim zdaniem, a później tyle nerwów.

chloet lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 jak wizyta?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, nie wyobrazam sobie stresu jaki przeszlas. Najwazniejsze, ze jest ok z dzieciatkiem i nie mialo to wpływu. Nastepne wizyty już powinny być przez brzuch, a ginka następnym razem bedzie napewno delikatniejsza wiedzac jaka masz przypadłość.
    Plus w tym, że u lekarza, a nie po wizycie.

Anita12 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet skonsultuj koniecznie moze masz tez slaba krzepliwosc czy cos, a nastepnym razem niech ci robi usg przez brzuch a nie gmera dopochwowo jesli nie ma potrzeby.
    Ja tylko raz po usg mialam kropelke krwi a tez sie juz wystraszylam a co dopiero wiecej.

chloet lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 - Usg swoją drogą (faktycznie mogła już robić przez brzuch), ale przy każdej wizycie mam badanie ginekologiczne, przy którym lekarka sprawdza wziernikiem szyjkę macicy itp. (Wy tak nie macie?).

jullia - u mnie to była raczej żywa krew, więc przeraziłam się nie na żarty.

rqkqj11.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Anita12 - Usg swoją drogą (faktycznie mogła już robić przez brzuch), ale przy każdej wizycie mam badanie ginekologiczne, przy którym lekarka sprawdza wziernikiem szyjkę macicy itp. (Wy tak nie macie?).

jullia - u mnie to była raczej żywa krew, więc przeraziłam się nie na żarty.
    W pierwszej ciąży tak nie miałam. Miałam robione usg przez brzuch i to już na bardzo wczesnym etapie, aż sie wtedy zdziwiłam bo w tv to zawsze takie wielkie brzuchy pokazują a ja przecież jeszcze wcale nie miałam:) Dla mnie to nowość była. Cieszyłam się, że nie musiałam się rozbierać. A badanie na fotelu dopochwowe to miałam od czasu do czasu. Rzadko.

chloet lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dziewczyny co Wam pomogło na biegunkę? Czekolada nie pomaga, ryż zwrócę, jagód nie mam a do sklepu nie dojdę :/

picie mocnej herbaty,odgazowanej coca-coli, jedzenie bananów, kleików ryżowych, ograniczyć napoje gazowane i świeże pieczywo, lepsze będą suchary.

A jak czesto chodzisz do toalety dziennie? Bo jak bardzo czesto to moze do lekarz trzeba, zebys sie nie odwodniła. Tym bardziej jak wymiotujesz i jedzenie nie bardzo Ci wchodzi.

Mnie przeczyszcza raz, dwa razy dziennie, ale to chyba jeszcze nie biegunka.

Chloet współczuje przezyc. Szyjka macicy w ciązy jest bardzo wrazliwa. Ja miałam raz robione badanie z wziernikiem. Cytologie mam miec pozniej własnie ze wzgledu na wrazliwość szyjki.

chloet lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na biegunkę pomogła Coca-cola i 2 tabletki wegla. Do tego piłam gastrolit, żeby uzupełnić elektorlity. Tylko u mnie częstotliwości wizyt w toalecie była baaaardzo częsta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:29

17u93e5ep5g57u5f.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka mozna gastroli w ciązy ?? Bo tak sie zastanawiałam własnie

hchys65g0858ajku.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam,jak pytałam lekarki to mi pozwoliła . Podobno lepszy jest Orsalit, jeśli chodzi o smak...

17u93e5ep5g57u5f.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mam i to i to. Ja mam problem z piciem wody. No jakos mi nie wchodzi w ciązy. Co sie zmusze to zaraz mi niedobrze. Boję sie, zeby sie nie odwodnic.

hchys65g0858ajku.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik Ja mialam kiedys zatrucie i na biegunke bralam wtedy węgiel w tabletkach..ale zanim mi dostarczyli to siostra przysmazala mi kromke chleba nad palnikiem i tak sobie chrupalam..pomagalo:)

f2w33e3kembcagk8.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze martwie się o to moje maleństwo..ostatnio mam tak kiepski apetyt..bardzo malo jem i prawie nic na wadze nie przybieram:( i wiem ze nie powinnam sie przejmowac i porownywac ale ten moj brzdąc jest sporo mniejszy od waszych na podobnym etapie..kurcze moglby juz byc 31.08

f2w33e3kembcagk8.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od trzech dni problem w druga stronę, a dziś głupia jeszcze pierogi z jagodami zjadłam ;/

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie musiał być gastorlit do picia bo, w moim żołądku nic się nie trzymało dłużej niż 15 min. Lekarka kazał pić, najgorzej jest się odwodnić :-\. Tym bardziejm, że później brałam węgiel, a on z żołądka pochłania wszystko co dobre i co złe.

Milagro możesz sobie dolewać do wody po parę łyżeczek zawsze to trochę pomoże :-)

milagro lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka nie martw się ją ciągle na minusie z kilogramami ale lekarz nic nie mówił. Myślę że jak maluch będzie potrzebować to się sam będzie domagać i poczujesz ssanie na jedzenie :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ