X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziewczyny, miałam dzisiaj taką wizytę, że nikomu takiej nie życzę ;(

Poszłam do mojej gin na USG, spokojnie, na luzaku - tydzień temu byłam na USG genetycznym, więc wiedziałam, że z dzieckiem wszystko ok.

Po krótkim wywiadzie zrobiła mi badanie ginekologiczne i podczas tego badania zaczęłam plamić (normalnie przez całą ciążę zdarzyło mi się raz plamienie, ale raczej bardzo skąpe - lekko brązowo-przezroczysty śluz) - okazało się, że mam mocno rozpulchnioną szyjkę macicy i zareagowała tak przy dotyku.

Potem przeszłam na leżankę na USG dopochwowe - obejrzałyśmy dziecko, wstępnie poznałam płeć (zobaczymy, czy się potwierdzi) i czułam, że jakoś mi tak mokro i gorąco w kroczu. Lekarka wyciąga mi sprzęt i czuje, jak mnie wyciera papierem, ja patrzę pomiędzy nogi, a tam mnóstwo krwi. Ja pierdzielę.... zamarłam. Lekarz uspokoiła mnie, że tak się czasem dzieje po badaniu - ale jak się domyślacie wcale się nie uspokoiłam. Założyłam sobie wkładkę po badaniu i od wyjścia (odpukać) nie krwawię, nie pojawiły się na wkładce żadne nowe "plamy" i nic się nie dzieje.

Boże, tak się zestresowałam tym badaniem i całym zajściem, że chciało mi się wyć po wyjściu z gabinetu. Mam nadzieję, że wszystko się uspokoi ;( Teraz oczywiście mam stresa, bo boję się, że każda moja wizyta będzie tak wyglądać, skoro mam taką "urodę".

Ehh.... z dupy dzień ;(

Miała któraś z Was podobną sytuację?

MatyldaG lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet nie zazdroszcze takich wrazen :/musisz byc bardzo mocno ukrwiona, z dwojga zlego dobrze ze to u lekarza sie stalo a nie gdzies indziej

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    chloet nie zazdroszcze takich wrazen :/musisz byc bardzo mocno ukrwiona, z dwojga zlego dobrze ze to u lekarza sie stalo a nie gdzies indziej

tak, dobrze, że u lekarza się stało.

z tym ukrwieniem coś jest na rzeczy - jak jestem na manicure i mi za mocno kosmetyczka wytnie skórki, to krew się leje, że nie można zatamować. chyba muszę to gdzieś skonsultować u lekarza, bo przy porodzie może być problem.

rqkqj11.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatnim badaniu (ruszała mi gin szyjka) plamiłam przez 2h - śluz brązowo różowy. Też się bardzo wystraszyłam tym bardziej że zauważyłam to po przyjściu do domu, ale mąż mi szybko wygooglał, że często się to dzieje więc uspokoiłam się i do końca dnia leżałam w łóżku.

33w8k0j.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Jezu, dziewczyny, miałam dzisiaj taką wizytę, że nikomu takiej nie życzę ;(

Poszłam do mojej gin na USG, spokojnie, na luzaku - tydzień temu byłam na USG genetycznym, więc wiedziałam, że z dzieckiem wszystko ok.

Po krótkim wywiadzie zrobiła mi badanie ginekologiczne i podczas tego badania zaczęłam plamić (normalnie przez całą ciążę zdarzyło mi się raz plamienie, ale raczej bardzo skąpe - lekko brązowo-przezroczysty śluz) - okazało się, że mam mocno rozpulchnioną szyjkę macicy i zareagowała tak przy dotyku.

Potem przeszłam na leżankę na USG dopochwowe - obejrzałyśmy dziecko, wstępnie poznałam płeć (zobaczymy, czy się potwierdzi) i czułam, że jakoś mi tak mokro i gorąco w kroczu. Lekarka wyciąga mi sprzęt i czuje, jak mnie wyciera papierem, ja patrzę pomiędzy nogi, a tam mnóstwo krwi. Ja pierdzielę.... zamarłam. Lekarz uspokoiła mnie, że tak się czasem dzieje po badaniu - ale jak się domyślacie wcale się nie uspokoiłam. Założyłam sobie wkładkę po badaniu i od wyjścia (odpukać) nie krwawię, nie pojawiły się na wkładce żadne nowe "plamy" i nic się nie dzieje.

Boże, tak się zestresowałam tym badaniem i całym zajściem, że chciało mi się wyć po wyjściu z gabinetu. Mam nadzieję, że wszystko się uspokoi ;( Teraz oczywiście mam stresa, bo boję się, że każda moja wizyta będzie tak wyglądać, skoro mam taką "urodę".

Ehh.... z dupy dzień ;(

Miała któraś z Was podobną sytuację?
    Nie dziwię się, duży stres przeżyłaś. Nie rozumiem tylko dlaczego nie robiła Ci badania przez brzuch na tym etapie. W pierwszej ciąży mój lekarz tylko przez brzuch mi badał dzidzię. Niepotrzebnie w ogóle grzebią, moim zdaniem, a później tyle nerwów.

chloet lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 jak wizyta?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, nie wyobrazam sobie stresu jaki przeszlas. Najwazniejsze, ze jest ok z dzieciatkiem i nie mialo to wpływu. Nastepne wizyty już powinny być przez brzuch, a ginka następnym razem bedzie napewno delikatniejsza wiedzac jaka masz przypadłość.
    Plus w tym, że u lekarza, a nie po wizycie.

Anita12 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet skonsultuj koniecznie moze masz tez slaba krzepliwosc czy cos, a nastepnym razem niech ci robi usg przez brzuch a nie gmera dopochwowo jesli nie ma potrzeby.
    Ja tylko raz po usg mialam kropelke krwi a tez sie juz wystraszylam a co dopiero wiecej.

chloet lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 - Usg swoją drogą (faktycznie mogła już robić przez brzuch), ale przy każdej wizycie mam badanie ginekologiczne, przy którym lekarka sprawdza wziernikiem szyjkę macicy itp. (Wy tak nie macie?).

jullia - u mnie to była raczej żywa krew, więc przeraziłam się nie na żarty.

rqkqj11.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Anita12 - Usg swoją drogą (faktycznie mogła już robić przez brzuch), ale przy każdej wizycie mam badanie ginekologiczne, przy którym lekarka sprawdza wziernikiem szyjkę macicy itp. (Wy tak nie macie?).

jullia - u mnie to była raczej żywa krew, więc przeraziłam się nie na żarty.
    W pierwszej ciąży tak nie miałam. Miałam robione usg przez brzuch i to już na bardzo wczesnym etapie, aż sie wtedy zdziwiłam bo w tv to zawsze takie wielkie brzuchy pokazują a ja przecież jeszcze wcale nie miałam:) Dla mnie to nowość była. Cieszyłam się, że nie musiałam się rozbierać. A badanie na fotelu dopochwowe to miałam od czasu do czasu. Rzadko.

chloet lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dziewczyny co Wam pomogło na biegunkę? Czekolada nie pomaga, ryż zwrócę, jagód nie mam a do sklepu nie dojdę :/

picie mocnej herbaty,odgazowanej coca-coli, jedzenie bananów, kleików ryżowych, ograniczyć napoje gazowane i świeże pieczywo, lepsze będą suchary.

A jak czesto chodzisz do toalety dziennie? Bo jak bardzo czesto to moze do lekarz trzeba, zebys sie nie odwodniła. Tym bardziej jak wymiotujesz i jedzenie nie bardzo Ci wchodzi.

Mnie przeczyszcza raz, dwa razy dziennie, ale to chyba jeszcze nie biegunka.

Chloet współczuje przezyc. Szyjka macicy w ciązy jest bardzo wrazliwa. Ja miałam raz robione badanie z wziernikiem. Cytologie mam miec pozniej własnie ze wzgledu na wrazliwość szyjki.

chloet lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na biegunkę pomogła Coca-cola i 2 tabletki wegla. Do tego piłam gastrolit, żeby uzupełnić elektorlity. Tylko u mnie częstotliwości wizyt w toalecie była baaaardzo częsta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:29

17u93e5ep5g57u5f.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka mozna gastroli w ciązy ?? Bo tak sie zastanawiałam własnie

hchys65g0858ajku.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam,jak pytałam lekarki to mi pozwoliła . Podobno lepszy jest Orsalit, jeśli chodzi o smak...

17u93e5ep5g57u5f.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mam i to i to. Ja mam problem z piciem wody. No jakos mi nie wchodzi w ciązy. Co sie zmusze to zaraz mi niedobrze. Boję sie, zeby sie nie odwodnic.

hchys65g0858ajku.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik Ja mialam kiedys zatrucie i na biegunke bralam wtedy węgiel w tabletkach..ale zanim mi dostarczyli to siostra przysmazala mi kromke chleba nad palnikiem i tak sobie chrupalam..pomagalo:)

f2w33e3kembcagk8.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze martwie się o to moje maleństwo..ostatnio mam tak kiepski apetyt..bardzo malo jem i prawie nic na wadze nie przybieram:( i wiem ze nie powinnam sie przejmowac i porownywac ale ten moj brzdąc jest sporo mniejszy od waszych na podobnym etapie..kurcze moglby juz byc 31.08

f2w33e3kembcagk8.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od trzech dni problem w druga stronę, a dziś głupia jeszcze pierogi z jagodami zjadłam ;/

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie musiał być gastorlit do picia bo, w moim żołądku nic się nie trzymało dłużej niż 15 min. Lekarka kazał pić, najgorzej jest się odwodnić :-\. Tym bardziejm, że później brałam węgiel, a on z żołądka pochłania wszystko co dobre i co złe.

Milagro możesz sobie dolewać do wody po parę łyżeczek zawsze to trochę pomoże :-)

milagro lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka nie martw się ją ciągle na minusie z kilogramami ale lekarz nic nie mówił. Myślę że jak maluch będzie potrzebować to się sam będzie domagać i poczujesz ssanie na jedzenie :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ